Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok. Egy indesit mosógéphez W105 TX EX tip.keresek ,hibakód táblázatot.Jelen esetben a prog.kapcsoló körbeforog,fölvesz vizet, majd k szivattyúzza.A led 8-at villog.Mi lehet a hiba. szepi003
Hello
Ezt találtam róla: F8 — FŰTŐBETÉT NEM FŰT / VÍZSZINTSZABÁLYOZÓ ÜRESBEN BERAGADT 1. Ellenőrizni a CN1 csatlakozó érintkezéseit a kártyán. 2. Ellenőrizni a fűtőbetét csatlakozásait és a folytonosságát. 3. Ha rossz, kicserélni a fűtőbetétet. 4. Ellenőrizni a vízszintszabályozót és bekötését. 5. Ha rossz, kicserélni a vízszintszabályozót. 6. Kicserélni a kártyát. Jártam már úgy én is idesitnél hogy a vízszintszabályzónak a légcsapdája volt elkoszolódva. Olvass vissza és le van írva hogy mi is az. Sok sikert Üdv Imi
Hello Köszönöm hogy válaszoltál,közben megoldódott a probléma. Az összes csatlakozást megmozgattam a vizszint szabályzó is kapcsol.A kártyán az eeprom már foglalatba volt ezért kivettem,és átöltöttem egy másik eepromba ,de végül mindkettővel működik kösz : szepi003
Sziasztok! Van nekem egy Elektrolux EWT 9120W mosógépem. Ebbe keresnék vezérlőpanelt. Van esetleg valakinek?
A mi mosógépünk programkapcsolója kigyulladt,
vele a fűrdőszoba,a ház felső szintje meg full kormos lett. Még jó hogy a műhelybe volt poroltó.......de voltak a tűzoltók is.
Sziasztok!
Van egy Whirlpool AWT 5098 4 mosogépünk. Mostanában azt csinálja, hogy mosás közben egyszer csak leáll, a víz forró benne, a programkapcsoló nem mozdul, aztán csak kikapcsolni lehet. Visszakapcsolás után néha tovább is megy, megcsinálja a programot, de a kiszedendő ruhák is szinte forrók! Az itt leirt tisztítások (légcsapda) segíthetnének?
Ugye nem akarod megjavítani? Sajnálatos esemény!!
Ez inkább hőérzékelő vagy hőfokszabályzó probléma ehet. Nem érzi, hogy elég meleg a víz.
Hello
Ha ez a jelenség akkor, a fűtő valószínűleg folyamatosan kapja az áramot, és mikor meg túl fűtött lekapcsol a hő korlátozó és nem engedi tovább a program kapcsolót. A program kapcsolóban szokott össze égni a fűtőnek az érintkezője, mivel az kapcsolja az áramot neki nem pedig az elektronika. Ha esetleg annyira rossz a program kapcsoló akkor, nekem van itthon egy két darab. Üdv.
Köszi a válaszokat.
Akkor elösször megkeresem a hőérzékelőt (milyen határok között van az OHM értéke?), majd a szabályzónak is nekiállok, gondolom valami relé-szerűt kell keresnem rajta. Zoz11, lehet, hogy élek az ajánlatoddal....
Hello
A hő érzékelő ellenállása maximum 22-23kOhm lehet ezeknél a típusoknál, ezt a fűtőbetét mellett találod meg, ha minden igaz akkor ezekben nincs külön hő korlátozó sem. A szabályzást maga az elektronika csinálja nem pedig mechanikus eszköz(hőfokszabályzó) mivel amit tekergetsz az elején az csak egy sima poti, ami az elektronikának adja a jelet. A fütő betétet meg maga a program kapcsoló kapcsolja, amit nem úgy kell elképzelni mint egy Energomatét például, hanem ebbe a kapcsolóba van 2 vagy 4 érintkező ami nagy áramot tud kapcsolni(fűtő, meg egyben a főkapcsoló is). Ezenkívül van benne egy encoder is ami pedig a kapcsoló helyzetét adja a procinak, és abból tudja hogy mit kell neki csinálnia. Mekkora a max centrifugája? Mikori a gép? Csak a beazonosítás végett… Üdv.
Zanussi fa623-ról egy kapcsolási rajzot keresek ,mert a vezetékek le vannak róla tépve
Szia!
Nagyon köszi a kimerítő válaszodat, de megoldódott a probléma (a gép egy ismerősömé, csak a hétvégén jutottam el hozzá). A gép hozzáférése miatt le kellett kötnöm a gépet a sarokszelepről és akkor derült ki, hogy a csapban (az a negyedforgatós tipus) eltörött a betét és beállt úgy, hogy bármely állásban nyitva volt és fél sugárban folyott (még jó, hogy a gép és a cső bírta….). Gondolom ettől zavarodott meg a gép. Csere után OK lett, nem beszélve az örömről.
Helló!
Nekem kellene egy INDESIT WIDL 146DE típusú (LVA2000c) mosógép vezérlőpanelje. Teljesen szét van égve. 3 éves. Bármilyen megoldás érdekelne. Köszönöm előre is a segítséget. Üdv.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő problémában. Nekem van 1 Elektrolux EWT1010 mosógépem, és a problémám az, hogy nem centrizik, a vizet kinyomja, és a dob is forog, de nem indul be a centrifuga. THX.
Hello
A légcsapdát nézd meg, majdnem biztos hogy ott lesz a gond. Azt hogy hol van meg hasonlók, azt meg megtalálod ha vissza olvasol 1-2oldalt... Üdv.
Hello
Elvileg nekem van itthon felújított belőle. Mennyire van szétégve? Mert ha a proci jó, meg az eepromja akkor még menthető, ha csak nem kigyulladt a panel. Üdv.
Szia,
Tegnap levettem a burkolatot, és oldalt lehuztam 1 vékony szürke csövet, ami a dobhoz rögzitett átlátszó műanyag üres tartályhoz vezetett, belefujtam. Jelenleg most tökéletes. Azt nem tudom biztosra, hogy ez e a megoldás. Köszönöm a segítséget.
A dob alján az a légcsapda amit írtam, lehet hogy volt valami kosz a csőben, sokszor van ilyen
A panel teljesen dög. A relék is szétégtek benne.
Hy! Ha lenne neked ilyen panel, vagy tudnál szerezni, akkor lehet érdekelne egy. köszi
Üdv!
Hello
Először is kéne róla egy kép, utána pedig egy pontos típus ami a panelon van meg ami a műanyag burkolatán található, egy gép típus és ez gyártási idő. Ezek alapján tudok utána nézni a dolgoknak. Üdv.
Sziasztok!
Már átböngésztem az előzményeket, de sajna nem találtam a megoldásra... Van egy Samsung R843 tipusú mosógép és a köv. hibát produkálja: Mikor elér az öblítéshez vagy nem akarja kiszivattyúzni a vizet (ez csak egyszer fordult elő) vagy ha ki is szivattyúzza akkor az istennek nem lép tovább és olyan mintha csak üresen pörögne a szivattyú. Ha viszont jó erősen belefújok a leeresztő csőbe akkor megy rendesen. A jellemzőbb mondjuk inkább az hogy kiszivja a vizet, de olyan mintha azt érzékelné hogy még van benne és küszködik is vele rendesen ilyenkor ha belefújok párat akkor egy minimális vizet még kinyom és továbblép a centrifugálásra és minden ok... Mint már írtam átnéztem az előzményeket és ellenőriztem én is a légcsapdáját hátha az lesz a bűnös, de nem segített. Aki tud légyszi segítsen. Köszi előre is.
Hy! Köszi. Esteleg egy teljes kapcsolási rajzot nem tudnál szerezni nekem a mosógépről?
Előre is köszi! Üdv.
Sziasztok
Van egy Indesit W105tx(ex) mosogepem ami mar vagy 7 eves. A problema vele hogy nem akarja ki szivatyuzni a vizet. A lefolyot meg a szurot kitisztitottam. A szivatyut is kiszettem kiprobaltam es megy. miutan visszraktam megint ment par napig utanna megint nem szivatyuza ki a vizet. megint szetszettem osszeraktam es megint megy de nem tudom meddig fog menni. Segitseget kerek hogy mi lehet a problema.Elore is koszonom a segitseget.
Szia
Cseréld ki a szivattyút mert ki van kopva a tengelye. Kézbe lehet hogy működik de a víz súlyától pedig szorul. kb 2000-3000 Ft-ért kapsz egy jót ami megint elmegy 7 évig. Üdv Imi
Koszi szepen a gyors valaszt. kicserelem es megmondom a hogy hogyan megy.
Üdv!
Nekem tegnap merált meg a szivattyúm egy AWT2274-ben(vagyis remélem, hogy nem a programkapcsoló) szét még nem szedtem, mert nem vágom annyira technikát Ez is 7 éves lett most...
Szétszedtem....
A szivattyú égett le... Nem tudjátok véletlen, hogy hol lehet a neten rendelni? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |