Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Két oldalas nyáknál mókás tud lenni amikor a furatok egy része ebbe az irányba, a másik abba az irányba, a többi pedig egy harmadik irányba dől! Nem kell mondanom, hogy akkor kicsit sem passzolnak a forszemek a két oldalon. A fúrás irányából tökéletes, na de a másik oldal!
Sziasztok!
Minap fejeztem be deguss által publikált feszültségőrt,ami itt a honlapon található. proli007 kolléga segítségével 24 V-ra méretezett,illetve kapott egy 'hűtőtáska meghajtó fokozatot' ,ha a feszültség ok,akkor hűtsön csak. (20.9 V-nál kapcsol le,itt még el lehet indítani a gépezetet). A nyákon látszik hogy első verziós,sajna az LM324 2 lába megkeveredett,a vasalás sem lett tökéletes illetve a ledek foglalatba tuszkolásánál még a vékony fólia is néhol feljött. De nem baj,mostmár ilyen lesz,kis 'fejvakarás' után életrekelt és remélem hogy innentől nem lesz vele probléma. A doboz eléggé minimáldizájnos lett... ![]() Köszönet illeti deguss -t a kapcsolási rajzért és proli007 -et aki az átméretezésben segített! ![]()
Jo! De nem kellett volna kinai modra ossze szilikonozni szerintem.
Egy célt szolgál : ha véletlenül annál fogva lenne meghúzva - rántva,ne szakadjon ki a kábel. Sajnos ilyen kábelmegfogó kivezetésem nem volt,csomót pedig nem tudtam rá kötni belülről.
Egyébként pedig igazad van sajnos,de jobb ötlet nem jutott eszembe. ![]() Üdv Kicsa
Mostanába készült hangra villantó airsoft fegyverhez (esti játékokhoz).
Kb. 5Ft-os méretű a panel. Tervek
Skori féle állítható áramgenerátor power LED-hez.
Remekül működik elsőre ![]() (a sárga vezeték egy tervezési hibát oldott meg ![]()
LINK lemaradt... (legalsó IC-s kapcsolás)
Skoriweb
Szép lett!
![]() Most már jól működik? Bevált a két fokozat?
Köszi!
Láthatóan jobb lett két fokozattal, de éles teszt még nem volt meg ![]()
Az előerősítője rendesen működik? Mi a hibajelenség?
A Vycsis-félével megépült egy, akkor "kockázott" (értsd: minden képpont megjelent), utána megépült egy másik, és akkor is ezt csinálja, a programot kell majd variálni, ez biztos! Saját üdvözlőképernyőt kreáltam neki, ez még jó is lehetett, viszont volt benne 2 olyan rész egymás után, hogy "Inicializálás...", ebből az egyiket azonnal kivettem, szerintem ott történhetett valami, ahol szétcsúszott az időérzéke
![]() Az eredeti programmal fogom megnézni majd, ha lesz egy kis időm, de elég valószínű, hogy azzal működni is fog! Idézet: „A Vycsis-félével megépült...” Vicsys (min Vic-system) a nickem. Tényleg annyira bonyesz ez a név? ![]()
Elnézést, nem tudtam
![]() Viszont feltűnt, hogy valami nem jó, így utólag, és rögtön tudtam is, hogy mi ![]()
Ide is régen tettem be valami kreálmányt. Most felteszek egy megrendelésre készült szerkezetet. A lényege, hogy van egy infra sorompó, ami egy tolóajtó előtt van és ha kinyitják az ajtót, akkor fel kell kapcsolnia a világítást. A már meglévő sorompóhoz kellett csinálni egy kis áramkört, mai ellátja stabil 5V-al és a relé meghajtását kellett megcsinálni. A világítás, amit kapcsol 3 fázisról megy, ezért a sok sorkapocs és az ilyen relé. Szerintem egész jól sikerült.
![]()
Hello!
Én is airsoftozok. Te hova tetted ezt a fegyón? Milyen fegyód van?Kapcsolási rajzot tudnál adni?
Fogtam egy 10 centis műanyag csövet ami pont ráment a lángrejtőre, majd mindent ráragasztottam (elem, áramkör).
Vettem egy másik 10 centis csövet amit rá tudtam húzni az egészre és abba szereltem a led-eket belülről kifelé. Vezetékkel bekötöttem a led-eket és ráhúztam a csövet. Nem a legigényesebb, de este úgyse látni ![]() Fegyverek: M4A1, LR300 A kapcsolási rajzról és a paneltervről ott a link a hozzászólásomba.
Végre sikerült elkészülni az ATMega128 alapú demo processzorlappal. Ez a Arduino Mega, Arduino 168 lapokkal is kompatibilis maradt olymódon, hogy közben a Wiring (M128 alaprajz) is a kompatibilitási listán maradt...
A táp automatikus átkapcsolását is sikerült megvalósítani! Egy kis cikk róla: AVR-Duino 128
Elszakadt 4 százados manganinhuzalból készített speciális ellenállás pótlása/helyettesítése 0603 méretű ellenállásmátrixszal.
Nem semmi. Hanyadik ellenállásnál kezdted unni a forrasztást ?
![]() ![]()
Múlt hétvégére terveztem, de csak most jutott időm befejezni a labortápom dobozolását. Sajnos nem találtam itton megfelelő csatlakozókat az előlapra, ezért egyenlőre nincs előre kivezetve a szabályzott fesz. Az AT tápot is meghagytam, jól jön az még.
A képen lévő mátrix 256 db ellenállást tartalmaz (16 x 16). Holnap is alkotnom kell egy ugyanilyet délelőtt, mert a szkópban 2 ilyen, egyforma ellenállás szükséges.
Délután áltam neki, ez lett belőle.. nem nagy valam
![]() - feszültség szabályzó motorba - 5V stab ic Szabi
Elég türelmes ember lehetsz, ha ennyi ellenállást ilyen szépen be tudsz forrasztani
Amúgy nagyon jó lett szerintem, grat hozzá ![]() Mennyi ideig tartott ezt így mind beforrasztani?
Hát ez tényleg unalmas lehetett.
![]() De miért kell 256db ellenállásból állnia? A teljesítmény miatt? Akkor meg miért nem tettél be csak mondjuk 10-20db 0,6W-os ellenállást, vagy 1-2db 5 vagy 10W-osat? A hőmérsékleti együttható miatt? Vagy mert ilyen vékonynak kell lennie az ellenállásnak?
A szkóp függőleges erősítőjének jobb frekvenciaátvitele miatt indukciószegény ellenállás javasolt. A hozzáférhetőség/ár nehézségei miatt, -no meg korszellem- inkább nagyüzemileg barkácsolták ezeket az ellenállásokat, i tak dalee...
Engem inkább az érdekel /hasonló cipő/, hogy miért nem 1206os 1/4Wos smdkből kreáltál? A nyák érdekelne.... Te hogy csináltad? mármint a mátrixot...
Szerintem a kép alján látható huzal ellenállást szeretné kiváltani, és lehet, hogy nem fér el vastagabb ellenállás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |