Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Gratulálok szép lett ! csak kár volt abba a pici erősítőbe az SM85b vasat fölhasználni ?
De így már nem pici, a súlya biztos nem. Viszont a trafó lefestése szerintem elég nehéz lenne jó színt, vagy színeket találni. Csavarok, kengyel, csévetest, cséve... mind egyedi alkotó eleme. Egységes színre nem nyerő, egyenként meg
Nos én nem a fizikai méretére gondoltam ? Annál inkább a kimenő teljesítményére ! Azokból a szép SM85b vasakból már egy szép tekintélyes PP-ét lehet konstruálni , nálam is az van 6P14P - ben
Köszönöm.Ami kimenőket illeti ezek a vasak voltak akkor éppen kéznél, ezért ezekre lett megtekerve.
Hálózatinak meg nem baj hogy nagy, ez a nagy vas is 4 óra alatt elég jól felmelegszik.
Szivesen , mikor lesz kesz ?
Nekem meg nem volt lehetosegem osszehasonlitani .
Bar pontosan azzal a PP-vel nem is tudom , EL84 DC csatolt PP-vel azert megprobalom .
Szép a szerelés, látom a mechanikai munkákba nem nagyon bonyolódtál bele (mintha csak magamat látnám, ha már van az a doboz...), azért így is szép.
Kimenőnek nem lett kevés a 3 osztás, virgoncak a magasak ? Azért kérdem, mert az enyémben is csak 2+1 osztású lesz a trafó majd, és 8 K Ra-val kicsit aggódok, hogy tul hamar esnek a magasaim.
Ekkora vasakkal biztosan nem lesz mélyhiányos
Az én fülemnek is kedves ennek a csőnek a hangja. Jó hallgatózást!
Az egyik erősítőt a hétvégén én is dobozba tettem. Most még "hőtechnikailag" tesztelődik, de ha bevállik, kap még egy sapkát a trafóburkolat és a "ruhája" megy festésre.
Szép lesz nagyon ha elkészül telljesen! Grat hozzá!
Nem kevés a magasa, sem szkóp szerint, sem fülre.30kHz-nél kezd esni a jel amplitúdója.
4,7k:4-8Ohm a kimenőm.Hangra szerintem nagyon rendben van ez a kis SE.
Nagyon szép lett, gratulálok!
CHZ: Lehet, hogy ma megcsinálom, de nem biztos. A paneltervet Zolinak csináltam, nem én építek még egy PCL86-ot. Lpcollector: Gratulálok, nagyon szép lett! Az én EL84SE-m CD meghajtó dobozban lesz, ez már biztos. (Sajnos nem kapcsitáppal , pedig nem akartam ekkora trafót belerakni , de ez van...)
[OFF]Nincs valamelyikőtöknek Sprint Lay. 5-höz meg a 4 lábú MM kondi? Lehet, hogy az EL84SE-t átépítem panelra. Csak nincs itthon NyÁK lap, de azt majd megoldom.
Ez egy 807SE? Amúgy szép lesz gratulálok hozzá.
üdv
Igen, 807SE. Legalábbis én úgy tudom. Ez még nem látszik 6C33C-nek .
Más: Sztereo-nál a végcsöveknek milyen cca. milyen távolságra kell lenni legalább? Most "tervezem" a panelt, de csak 2,5-3cm-re vannak ez kevés. Max. 5c-re lehetnek egymástól egy 10cm-es panelon. ez elég?
Köszi szépen, majd egyszer kiviszem Zolihoz aztán meghallgatod.
Ne sajnáld hogy nem kapcsolóüzemű táppal lesz, ne csinálj gondot magadnak ha nem muszály.
Azért jobb lett volna ha kis helyen elfér, a trafónak kivágni a helyet, hogy be legyes süllyesztve, nagyobb munka, mint méretre vágni a panelt a kapcsitápnak, meg hajtogatni neki egy réz házat, hogy felfogja a zajait. De azt a réz házat is meg lehetett volna csinálni NyÁK-ból.
Megint úgy kéne, hogy mind a ketten ott vagyunk Zolinál.
Köszönöm, itt tanultam hozzá mindent.
Igen, G807SE tetróda üzemmódban. Már közel hasonló szinten áll az EL84/EF86SE is. Viszont festésre már csak július közepén kerül, ha hazaérkezem.
A 6C33C SE-nek az előkészületei folynak. Most készíti a Mester a hálózatikat, a kimenőnek szánt vasak meg talán a héten megérkeznek hozzá.
A tekercsadatok meg éppen itt a fórumon születtek meg a múlt héten
"Megterveztem" az EL84SE sztereó nyákját, de szörnyű lett! A végcső katódjánál azért olyan kicsi az ellenállás, mert az a kerámia féle, aminek az oldalán át van főzve az egyik kivezetése, így mind a két kivezetése egy oldalán van. Na, ezt jól "megaszondtam"!
Nem olyan rossz ez, csak a meghajtócsövet vinném kicsit távolabb a két végcsőtől, úgy több levegőt kapnának a csövek, meg esztétikusabb is.Az a kicsi ellenállás is kerülhetett volna távolabb is vagy fél centivel.
Sziasztok. Látom elég sok hozzáértő van a fórumon.
Az lenne a kérésem, hogyha valakinek van csöves gitárerősítőről kapcsolási rajza ami működőképes, akkor töltse már föl a fórumra, mert ilyet szeretnék építeni, de megfelelő rajzot nem találtam. Egy ENGL Screamer rajza lenne a legjobb, de egy hasonló is megteszi. Remélem valaki tud segíteni! Előre is köszönöm!
Én is gratulálok! Tetszik a szerelés. Lehet hogy elég lett volna kimenőnek az SM74 is. De jó így ahogy van
Nagyon tetszik a munkád! Sajnos én nem tudok ilyen dobozokat gyártani.
Köszi! Nem saját ötlet, mindent innen Tőletek szedtem össze. Az asztalos munkában volt segítségem, és a perforált lemez hegesztését sem én csináltam. A fúrás és a reszelés az az én munkám No és a fenéklemezen a rengeteg furat, mert akkora darab a perforáltból már nem volt...
Úgy néz ki egy ideig nem lesz hálózati trafóm a 6P14P SE-hez. Olyan tranyós vagy egyéb 150VA es hálózatit keresek aminek át tudom tekerni a szekunderét. Van amúgy itthon 2db is de ezek Japán készülékből vannak és végig van varrva az EI lemez. Ha valakinek kell van 200-250VA 15 és 25V-os az egyik. A másik pedig 150-200VA 2x40V és 2x16V. Elcserélném egy megbontható 150VA-es EI-re aminek a primerje 220-230-as ha van valakinek.
Köszi szépen.
Hálózatiban lehet tudok segíteni, van itthon 150VA-es trafóm, 220/24 biztonsági trafó, igaz nem EI hanem M102. Ja és vákuumimpregnált, nem lesz könnyű szétszedni. Ha érdekel akkor privátban megbeszélhetjük. üdv
sziasztok,
GU50SE-hez pentódás módban hogy passzol a 2,5k Ra kimenő?
Szia! Üdv köztünk! Bár én még épphogy csak kezdő hozzáértő vagyok a csöves világban, de ha valamit igazán tudok, az a "felderítés". Íme, itt az ENGL Screamer 50 Combo E 330 eredeti (gyári) kapcsolási rajza.
Szép fába vágtad a fejszéd, sok sikert hozzá! Aztán képeket kérünk ám róla ha kész, meg ahogy haladsz is vele!
Én úgy olvastam itt a témában, hogy 2,5K Ra való hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |