Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv mindenkinek!
Az Off topicot nem olvasom nap mint nap. Így nem igen vagyok képben, hogy most éppen miről folyik a csevej... A zenei ízlésünk bizonyára erősen eltérő. De én mégis ajánlanám nektek ezt a Prodigy és Enya mixet. Egyik rádióban hallottam. Szerintem fantasztikus.
Helló!
valaki tudna infót adni, hogy a veterán járművekre milyen kedvezmények járnak? valahol hallottam olyat is, hogy nem kell súlyadó, meg hogy olcsóbb a biztosítása is. Ez igaz?
Igen. De csak a minősített veterán járművekre. OT-s rendszám és veterán minősítő vizsga esetén. Tehát nem úgy van, hogy emúlik egy autó 30 éves és automatikusan.
Igen, azt gondoltam, hogy nem csak úgy megy, hogy elmúlt harminc és már mentesülök minden gond alól.
Köszi Szabi a linket. Meg is találtam minden lényeges infót. Viszont elgondolkodtató dolog, hogy ér-e annyit, hogy meg kell őrizni az eredetiséget, semmit nem lehet változtatni az autón, vagy fizetek többet és akkor lesz egy gyárilag kinéző, de jobb menettulajdonságú autóm.
Ment már bele valakinek a szemébe valami úgy hogy nem bírta kiszedni és orvoshoz kellett menni?
Na én most így jártam. Voltam az orvosnál, megpróbálták kimosni, meg "kipiszkálni", de nem sikerült, szó szerint belement a szemembe. Ma vagy holnap mehetek a kórházba a szmészeti ügyeletre. Beragasztott szemmel. Boldog Szülinapot magamnak!
Ha nem őrizzük meg az eredetiséget, akkor nem veterán autónk van, hanem egy egyedi járművünk. Az már kicsit olyan mint a nagyapám kisbaltája. Háromszor cserélték a nyelét kétszer a vasát de még mindig azt mondjuk, hogy a nagyapám kisbaltája.
Remélem hamar rendbejösz...
(de mi az a valami ami belement?)
Szia!
Velem már történt ilyesmi, én is a korházba mentem először ott kipiszkálta egy részét valami orvos (akiről később kiderült hogy fül-orr gégész), aztán utána valamikor elmentem a szemészetre ahova szoktam menni és ott is kipiszkált még valami az orvos. Valami kis tűvel, meg valami háromszög végű valamivel piszkálták. Előtte meg valami szemcseppet is adtak, a kezelés után meg egy hétig valami krém kellet belekenni. Happy Birthday
Kitartas. Es amatorokre ne bizd magad. Azt azonnal kellett volna, nehogy begyulladjon.
Ne várj holnapig, mert csak rosszabb lesz. Meg nem is audnál éjszaka. Részvétem.
Köszi.
Valami fém darab lehet, vagy valami ásványi eredetű. De hogy mehetett bele az rejtély. Szerencsére csak nagyon pici, egy kis pont méretű. szerk.: Akkor ma mindeképpen be kell menni... Tegnap ment bele a szemembe. Aludni jól tudtam. Nem fáj, csak zavar amikor pislogok. Csakhogy ez a szemészet 60km-re van és egyszer át kell szállni. Köszönöm mindenkinek az eggyüttérzést.
Tegnap ment bele... Akkor már most a dokinál kellene tapicskolj!
60Km vagy a szemed?! Na ne gondolkodj nyomás a dokihoz!
csak ha vennék egy mindennapi használatra szánt autót, persze nem mennék vele nagyon sokat, csak ha kell, és egy kis 1.2-es 50LE-s motor lenne benne, amivel eldöcöghetnék 60-al, akkor semmit sem ér. Így viszont lehet alakítani rajta egy kicsit, amitől javulhat.
Azért inkább megvárom a 16:17-es vonatot (az a legközelebbi).... Azért csak kényelmesebb vonattal mint biciklivel 60km-t megtenni. Viccet félretéve máshogy meg nem tudunk bejutni... Kocsink nincs.
Ráadásul fél szemmel (azt mondta most az orvos hogy ragasszam le azt a szemem...) .
Ezért nem járok az 1960-as bogárkámmal. Mindennapi használatra már más kell. (Mondjuk amivel járok az is majdnem veterán.)
A szomszédoknak sincs? Ha nem laknál olyan messze emennék érted.
Nekem konkrétan a C Kadett tetszik. Azért kérdeztem ezt a veterános dolgot, hátha meglehetne oldani, hogy olcsóbb legyen a fenntartása, de látom, hogy nekem így nem igazán érné meg. Mivel amit lehet látni eladót az vagy kis motoros, vagy a nagyon ritka GT, ami horror áron van és nekem az sok lenne. Nem vágyok én olyan motorra, csak egy kicsit átalakított kisebb motorosra az ésszerűség határain belül.
Ugyan ez csak egy kisügy, de rendes vagy. Meg amúgy is ma odaérek, ha már tegnap óta benne van akkor az a +- pár óra nem számít. Méf szerencse hogy nem a g"szembogaram"-ba fúrodott bele. Bár szerintem csak a szaruhártya felső rétegét sértette meg.
Sziasztok!
Építenék egy 7 szegmenses kijelzőt ledekből, és véleményeteket kérném hogy melyiket lenne érdemesebb megépíteni?? Köszi!
baloldalit
egyéb vélemény???
Baloldali! (bár én jobboldali vagyok)
Ne fájdítsd a szívemet! Nekem is a WV Bogár a kedvenc kocsim! Az a szívem vágya! Más. Végre láthattam családunk legifjabb tagjait, 2 hat hetes vizslakölyköt. Nagyon aranyos kis jószágok. Az egyiket elviszi a bátyám, csak azért van nálunk, hogy mindkettő könnyebben akklimatizálódjon. Ebben a kinőtt drapp bőrkabát fazonú ruhában... nagyon jópofák
Még valami:
Hogy számolom ki a bázis-ellenállást a BC547B-nél, ha U=5V Ice=140mA? Amúgy, meg kész vannak a szegmensek, ezt rávasalom egy furnérra, kifurkálom, és kész is...
Még valami:
Valaki tud olyan DCF77-es kapcsolást, amivel meg tudom a kijelzőt?? A kép lemaradt:
Felhívnám a figyelmedet a topik címére!
Bocsi...
Csak ha már itt elkezdtem, akkor gondoltam be is fejezem... Még egyszer BOCSI ...
Nagyon szépen köszönöm a rajzot a kolléga nevében is.A fórumról többe is rebesgették msn-en hogy te majd tudsz segíteni.Mégegyszer köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |