Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop megjelenítő RGB kábellel

Témaindító: mhorpheus, idő: Márc 3, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mhorpheus hozzászólása Márc 3, 2009 /

Üdv!

A következőben szeretnék segítséget kérni:
Egyik ismerősöm eladja darabokban a laptopját, és én igényt tartanék a monitorára. Az elképzelésem az hogy a csatlakozójára tennék egy RGB csatlakozót (azt a hagyományosat amit a VGA-ra tesznek) és akkor tudnám használni ugy mint egy átlag monitort. Ehhez szeretnék segítséget kérni hogy megoldaható-e? Nem tudom a laptopban hogy oldják meg a csatlakozást, de arra tippelek hogy szalagkábellel. Arra lehet egyáltalán ilyen megoldást alkalmazni?
(#) Ballage válasza mhorpheus hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Szia!

Szerintem jó esélyed van arra, hogy a monitor és a vas között nem VGA jelek közlekednek, hanem direktebb módon, digitális formában közi le a megjelenítővel a videokártya a képinformációt. A gépen lévő VGA kimenet külön áramkörön szokott menni.

Szerintem keress rá a display típusára, ott majd kiderül, hogy mit eszik.

De ne legyen igazam...

Ballage
(#) bbalazs_ válasza mhorpheus hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Felejtsd el.
Vegyel inkabb egy hulladek 14/15-os monitort ugyanannyiert, jobban jarsz.
(#) dezsi001 válasza mhorpheus hozzászólására (») Márc 3, 2009 / 4

Lehetséges a kivitelezés, én már hallottam róla, csak építeni kell egy kis elektronikát ami adja az utasításokat a monitornak mert a laptop alaplapja és a monitor között digitális kommunikáció van. Tehát építeni kell egy átalakító-vezérlőt ami a videó jelet átalakítja digitálisra és még utasításokat is ad a monitornak(fényerő kontraszt). Ha komolyan érdekel akkor hétvégén megpróbálok összehozni egyet és leírom ha sikerült.
Remélem tudtam segíteni.
(#) Thomas10100 válasza dezsi001 hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Na ezt megnézem hogy sikerül-e
Mert ezt otthon lehetetlen megcsinálni.

Soklábú mikroprocesszorok kellenek amik a jelet átalakitják. Van kifejezeten ilyen IC, de a lábszáma 150 felett van, és a kis hazánkban nem lehet beszerezni .
(#) mhorpheus válasza dezsi001 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Érdeklene a medoldás, mégha számomra kivitelezhetetlen is.
(#) bbalazs_ válasza mhorpheus hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Peldaul vegyunk egy hibas notebook video IC-t. Annak kell par jel, de alapvetoen megoldhato vele.

Vagy vegyunk egy ttl rgb-lvds konverter ic-t, azt csak sima ttl rgb jellel etetni kell es kesz is. Alig 25MHz az orajele...

De ha ennek direkt meghajtasa erdekel, az ugy 75MHz korul ketyeg es ezt harom csatornan kell produkalnod. Akkor meg az adatfeldolgozas es a jel eloallitas sehol sincs.
(#) inachis84 hozzászólása Jún 24, 2009 /

Sziasztok!
Engem is foglalkoztat a téma. Nekem csak annyi lenne, hogy tesóm gépe elhunyt. Viszont a monitorja ép (laptopról beszélek). Szeretném ezt a kocsiba rakni, hogy arra rá tudjak kötögetni dolgokat. Pl. ps2- vagy a telefonom(van rajt videókimenet). Szerintetek technikailag egy amatőrnek sikerülhet?
Amúgy megnéztem a belselyét, és ha jól láttam egy négyeres kábelen keresztül kommunkikált az alaplappal. Sima csati. Le is húztam. Helpet előre is köszi.
(#) dezsi001 válasza inachis84 hozzászólására (») Jún 24, 2009 /

Tudsz feltenni róla képet?
(#) inachis84 hozzászólása Jún 25, 2009 /

Persze, megoldom. Szerintem, ma, vagy holnap rakok fel.
(#) dezsi001 válasza inachis84 hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Okés
(#) inachis84 hozzászólása Jún 27, 2009 /

Elnézésedet kérem. Sajnos kimaradt az életemből ez a pár nap. A hétvégén biztosan feltöltöm. Mégegyszer bocs az időhúzásért.
(#) dezsi001 válasza inachis84 hozzászólására (») Jún 27, 2009 /

Semmi gond.
(#) inachis84 hozzászólása Jún 28, 2009 /

Nos, sikerült végre időt szánnom rá. Az emlékeim némileg megvicceltek. Nem egy négyeres csati van rajta, hanem egy 6 eres, egy nagyon sokeres, egy kisdugó, ami a wlan karira ment(szükségtelen), valamint egy csavaros fekete, nem tudom, hova. Itt a képe. //gyanítom, hogy a nagyonsoklábú izé, az a monitorkimenettel van összefüggésben. Nekünk meg ugye egy bemenetet kellene szerkesztenünk, így szerintem csak a 6 eresre kell valamit kitalálni//
(#) inachis84 hozzászólása Júl 10, 2009 /

Sziasztok! Nem sikerült előbbrelépnie senkinek?
Hajrá-hajrá!
(#) dezsi001 válasza inachis84 hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Üdv.
A 6-eses az minden bizonnyal csak tápkábel. A sokeresen küldi a gép a videót és az információt a monitornak digitálisan (felbontás H-V, színmélység fényerő, kontraszt stb...) tehát neked is ugyanaz a problémád mint nekem hogy kell csinálni egy elektronikát ami átalakítja a videót digitális jellé és még ezen felül vezérli is a monitort. Nem könnyű eset, sajnos én még nem jutottam előbbre. Közbejött egy új műhely építése .
Jelentkezek mihelyt van valami fejlemény.
(#) inachis84 hozzászólása Júl 11, 2009 /

Szia!

Ahha. Én is nézegetek, hátha találok valamit. Gondolom neked se nagyon szükséges, hogy a kép tulajdonságait (fényerő, kontraszt stb.) állítgatni tudd. Valami fix beállítást kell találni, meg a többi jelet átalakítani.
Na mind1, majd lesz valami.
Jó műhely építést!
(#) dezsi001 válasza inachis84 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Hali. Oké. Nekem se igazán fontos az hogy lehessen állítgatni, csak műkösjön 640*480 szerintem videónak bőven elég.Üdv. Köszi a jókívánságokat.
(#) inachis84 hozzászólása Aug 18, 2009 /

Hali!
Nálatok sincs semmi új fejlemény?
Dezsi, hogy halad a műhely?
Én most elektromos dobot akarok csinálgatni, csak nincs ötletem. a mechanikai részt kéne kitalálnom.
Na szép napot mindekinek!
(#) durkonorbi hozzászólása Aug 18, 2009 /

Anno a prohardver.hu-n árult egy srác ilyen elektronikákat.... 3 féle módon:

1, csak a dokumentáció plussz alkatrészek, szoftverek
2, előbbi plussz a speciálisan a Te LCD-édre írt progi a cucchoz
3, minden készre csinálva

Az első volt talán tizenpárezer, az utóbbi inkább 30... a középső közte... ez volt kb, 3-4 éve, mikor hasonlót akartam csinálni... na le is tettem róla... a baj az, már nemigen van meg a srác elérhetősége, a PH!-n sem hirdeti már, legalábbis én nem láttam...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem