Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   124 / 507
(#) pudding1 válasza lehar hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Köszi a választ, még annyit had kérdezzek hogy a te esetedben ez hány Ah-s akkupakkot jelent,(hány darab és mekkora kapacitású akku) mert én itt vagyok most elakadva. Tudom hogy volt már erről szó korábban, de ebben a fórumban képtelenség kikeresni a korábbi hozzászólásokat, ezért kérlek az ismétlésre....
(#) Szebence válasza pudding1 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Én meg egyelőre arra lennék kíváncsi, hogy mennyi ideig tud elfutni egy akkumulátor és, hogy milyen árban van? Tehát, akinek van villanya, annak is megéri-e elkészíteni, mert pl ha 3 évente kell cserélni az akkupack meg benne van 150-be akkor nem éri meg.
(#) deguss válasza Szebence hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Az ólomaakumulátorok kapacitásvesztését általában az elszulfásodás okozza. Sokan ilyenkor tényleg kidobják az akkukat, azonban némi hozzáértéssel és felszereléssel nem 3 évig használható csak egy gépkocsiakkumulátor.
Erről olvashatsz akár itt az oldalon is, a keresőt használva:
(#) Szebence válasza deguss hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Kösz a linket, átolvasom, mirő van szó. Egyik ismerősöm csinálta azt, hogy a már rossz akkumuláorból kiöntötte a savat, vízzel átmosatta az egészet, ekkor kijöttb előle az elektródákról leváló törmelék, ami eldugaszítja a nyílásokat, tehát átmosta az egészet vízzel, majd akkumulátorsavval feltöltötte és elvileg még működöttn eki pár évig. Ez lehetséges?

Szerk.: Bár ez itt off-nak számít, de már nem kérdezek róla többet.
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Működhet szerencsés estben. Már nekem is sikerült így megmentenem akkut.
(#) pudding1 hozzászólása Jún 22, 2009 /

Kicsit Off, de had osszam meg...(Lecsapott ránk egy kisebb fajta fergeteg! 170,7A 12,8V-on, vagyis generátoronként 546,24Wh. Aztán hogy valójában hány wattal lehetett ténylegesen több azt a jó ég tudja, mert 12,8-ról fél másodperc alatt vágódott fel 13,6-ig...)

DSCF2093.JPG

(#) lehar válasza pudding1 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Jelenleg 16 db 12V,200 A orás akkum van.Az alap számitás a következő:12Vx200Aora x16db.akku=tároló kapacitás Watt,ill.Kwath-ban.Az egész sorosan48 voltra,ill párhuzamosan kötve.A nagy kapacitásu akkupakknak a hosszabb áthidalási idön tul,nagy elönye a nagyon kiméletes üzemmod,ami az akkuk életét hosszabbitja meg jelentösen.Itt jegyzem meg hogy messze nem mindegy az akkuknak a kisütési áram,föleg huzamosabb idön keresztül.Az autok öninditozásánál szintén nagy kisütő áram van,de csak nagyon rövid ideig.A huzamosabb nagy amperű kisütő áram hamar galyra vágja az akkukat.De erröl azt hiszem,már irtam.
(#) Riggs válasza pudding1 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Ez nagyon komoly!
Mennyivel pöröghetnek ilyenkor a rotorok? A közelébe mernél menni?
(#) pudding1 válasza Riggs hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Még csak gondolni sem akarok arra hogy megközelítsem. Amikor eléri a maximumot akkor olyan sivítást csinálnak a lapátvégek hogy az embernek tele lesz a gatyója...
(#) gyzoli válasza pudding1 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Tudsz mutatni egy videót is?

Hogy ha nagy sebességen kell pörögjön az alternátor, nem lenne jobb áttételezni, és mondjuk 6 vagy 8 lapátos generátort csinálni, jó nagy lapátokkal.

Láttam egy vízpumpát, egy szélkerék nyomja hajtja a pumpát, 8 lapátja van, jó meredek szögűek, 7 fok helyett vagy 30, de kisebb szélben is óriási nyomatéka van, szerintem elbírná az áttételt, és nem pörögne olyan eszeveszettül.
(#) kingkey válasza lehar hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Mivel a töltésvezérlök ,,,,elfütik,,, a megtermelt töblet energiát,ezért nem szükséges akkupakkok ,,,szétválasztása,,,

Azeert ez nem eeppen minden vezeerloere igaz ( bocs, nem otthonrol irok).

Mindenesetre gyalog fesszabalyzokat ossze lehet engedni, az akku kemenzen megfogja a kimenetet.
(#) jiatur válasza deguss hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Az akku Áram erőségének egytizedével szabad tölteni, és ha ennél kisebb teljesítménnyel töltöd, hosszabb élettartamra számíthatsz. "RJ"
(#) jiatur hozzászólása Jún 25, 2009 /

Hol lehet Állandó mágneseket kapni magyar honban. Szeretnék generátort készíteni. Tisztelettel „RJ”
(#) zolika60 válasza jiatur hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Például itt:Bővebben: Link Bár ebben a topicban is több cég szerepel ha visszaolvasol. Egyébként meg: :google:
(#) delmur82 válasza jiatur hozzászólására (») Jún 25, 2009 / 1

Üdv!

Én most rendeltem innen:mágnesek
Nagyon jó áron van és nagyon segítőkészek. Korrektül intézik a dolgokat sőt még ajándékot is küldtek(50 db 5mm - es kocka neodymot) Amúgy én 40x20x10 - eset rendeltem, darabját 3,43 EUR - ért. 72 db esetén. A cég németországi raktárból szállít. Az árajánlatot magyarul küldik de az összes többi dolgot angolul, németül, franciául vagy spanyolul kell megbeszélni a support team - el. Üdv!
(#) jiatur válasza delmur82 hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Köszi ez az oldal ténylegesen használható köszi "RJ"
(#) athor77 hozzászólása Jún 29, 2009 /

Lehar.

Korábban azt írtad nekem, hogy:

"A 32 darab ebben a méretben,ha neodim, akkor kb. 2OO-25O Wattra számíthatsz.Minden esetre a 21O Ao-s akkudhoz tökéletesen elég.A tekercseket ez esetben O,3-O,35-mm-es huzalból(vastagabb huzal felesleges),tekercsenként 12O menetet. Amire nagyon vigyázz ez esetben a tekercsek vastagsága ne lépje túl a 5-6 mm-t. Ellenkező esetben nagyon lemegy a generátor teljesítménye."

Az alábbi képeken a tekercsek:
-120 menet
-5-6 mm vastag

Szerinted megfelel a tekercsek átmérője a mágnesekhez képest?
A másik kérdésem, hogy van egy szünetmentesem a számítógéphez. 12V-300W-os.
Használhatom inverternek, ha a nagy akksit közvetlenül rákötöm a szünetmentes táp akksijának a helyére?

Köszönöm.
(#) deguss válasza athor77 hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Nem engem kérdeztél ugyan, de szerintem jól néz ki a mérete!
Viszont nehogy Te is elkövesd azt a hibát, hogy rézdróttal fogatod össsze a tekercset! Ha megsodrod, és érintkezik, akkor ez olyan, mint egy 1 menetes rövidzár. Használj műanyagot, vagy műa. szig. drótot, vagy akármi mást, csak ne sima drótot!
(#) gulyi88 válasza deguss hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Ha arra gondolsz, ami a tekercset fogja 3 oldalon, akkor annak tökmindegy, hogy vezet-e vagy sem.
Annak a keresztmetszetére soha nem lesz merőleges az indukció! Tehát feszültség sem ndukálódik benne.

Tehát aki így csinálta az nem övetett el véletlen hibát.
csá
(#) deguss válasza gulyi88 hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Ez igaz, de én akkor sem alkalmaznám. A tekercs drótjainak is megsértheti a vékony szigetelését, így pedig már menetzárlatot okoz.
(#) gulyi88 válasza deguss hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

igaz, ez az eset is fenállhat...
(#) athor77 válasza deguss hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Ez csak egy próbatekercs de köszönöm szépen a felhívást.
Egyébként ugyanolyan tekercselőhuzal mint a tekercsben ami van csak egy kicsit vékonyabb.

Így is galibát okozhat hogy ez is szigetelt?

Farmarcérna lenne a másik amit még használni akartam.
Elég erős és összeolvasztható a vége tehát fixen rögzíti.
(#) jiatur válasza deguss hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Ez így igaz és bármilyen rezgés kikoptathatja a szigetelést és a sok munka kárba vész. Ajánlanám a kötegeléshez olyan anyagot, amely nem szívja magában a nedvességet, mert az ön indukció is átütheti rövid időn belül a zománcszigetelést. Üdvözlettel E gyakorlati szaki. „RJ”
(#) Helifun válasza pudding1 hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Szia Pudding1,

Nekem van egy kissé módosított FD 1,5-300 generátorom, ami sajnos a nálunk lévő kis (és néha turbulens) szelek miatt nem igazán vált be.
Az átalakítások egy részét (megnövelt farokfelület, hosszú rozsdamentes acél farokcső, alumínium farokcső-tartó) a képeken láthatod. Az átalakításra azért volt szükség, mert nagyobb szelek esetén egyszerűen kifordult a szélből. Ez a probléma a hosszabb és nagyobb felületű farokkal megoldódott.
A másik átalakítás az, hogy a gyári töltésszabályzót kidobtam, helyette háromfázisú egyenirányító hidat szereltem be a helyére, így egyenáram jön le a generátortól.

Ára: 55.000,- Ft (töltésszabályzót nem adok vele).

Elvihető előre egyeztetett időpontban (Budapest).

Üdv: Gábor
(#) Helifun válasza pudding1 hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Szia Pudding1,

Ja elfelejtettem, hogy megvan a régi farok is, és egyszerűen visszaszerelhető, ha Neked az a szimpatikusabb. Ugyanis ugyanazokra a csavarszárakra van az új farok felszerelve, amire a régi is volt.

Üdv. Gábor
06-209-932761
(#) lehar válasza athor77 hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Nagyon jók a tekercsek.természetesen használhatod a szünetmentes tápot is inverternek,csak az a gond velük, hogy általában a kimenő fesz nem stabil,nem szinuszos,és általában alacsonyabb a 22O voltnál.Vedd tekintetbe hogy egy sor készülék nem fog rendesen müködni a szünetmentes táp nyujtotta árammal.Viszont jelenleg már kapható viszonylag nagyon szerény áron szinuszos,kimenő fesz stabilizált inverter,amivel minden elektromos készülék gond nélkül használható,természetesen az inverter teljesitmény határán belül.
(#) athor77 válasza jiatur hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

A horgászzsinór klikk csomóval megteszi, nem?
Ez már megfelelő lenne?
(#) athor77 válasza lehar hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Valahol itt a fórumon már említették, hogy a keringetőszivattyú nem szereti a négyszögjelet pedig oda szántam a szünetmentest.(300W/50Hz).
Világításra azért még használható ugye.
Ez is egy kis takarékosság.

(#) athor77 hozzászólása Jún 29, 2009 /

Tud valaki olyan céget aki elérhető áron forgalmaz műgyantát?
Már csak ez a komponens hiányzik az eszköztárból.

Lehet hogy, hülyeség de lehet valami mással helyettesíteni?
(Lakk, kétkomponensű ragasztó, stb.) :nemtudom:
(#) kingkey válasza athor77 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Én a P+M Bp. Helsinki u. 11 alatt működő üuemében veszem az FM4-T16 párost.

Ezt én elektronika kiöntésére használom, de biztosan van a sokféle között légcsavarhoz való is, mert van mintalégcsavar is az irodán.

Ez a páros 5+1 kg mennyiségben kb. 20 ezer pénz, de van kilós kiszerelése is.
Ennyi baromnagy rotorhoz elég lehet.

Nézd meg a honlapjukat, a p+m guglival első találat.
Az ár olcsóbb, rossszul emlékeztem.
Készségesen segítenek, ha tanács kell.
Következő: »»   124 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem