Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ, még annyit had kérdezzek hogy a te esetedben ez hány Ah-s akkupakkot jelent,(hány darab és mekkora kapacitású akku) mert én itt vagyok most elakadva. Tudom hogy volt már erről szó korábban, de ebben a fórumban képtelenség kikeresni a korábbi hozzászólásokat, ezért kérlek az ismétlésre....
Én meg egyelőre arra lennék kíváncsi, hogy mennyi ideig tud elfutni egy akkumulátor és, hogy milyen árban van? Tehát, akinek van villanya, annak is megéri-e elkészíteni, mert pl ha 3 évente kell cserélni az akkupack meg benne van 150-be akkor nem éri meg.
Az ólomaakumulátorok kapacitásvesztését általában az elszulfásodás okozza. Sokan ilyenkor tényleg kidobják az akkukat, azonban némi hozzáértéssel és felszereléssel nem 3 évig használható csak egy gépkocsiakkumulátor.
Erről olvashatsz akár itt az oldalon is, a keresőt használva:
Kösz a linket, átolvasom, mirő van szó. Egyik ismerősöm csinálta azt, hogy a már rossz akkumuláorból kiöntötte a savat, vízzel átmosatta az egészet, ekkor kijöttb előle az elektródákról leváló törmelék, ami eldugaszítja a nyílásokat, tehát átmosta az egészet vízzel, majd akkumulátorsavval feltöltötte és elvileg még működöttn eki pár évig. Ez lehetséges?
Szerk.: Bár ez itt off-nak számít, de már nem kérdezek róla többet.
Működhet szerencsés estben. Már nekem is sikerült így megmentenem akkut.
Kicsit Off, de had osszam meg...(Lecsapott ránk egy kisebb fajta fergeteg! 170,7A 12,8V-on, vagyis generátoronként 546,24Wh. Aztán hogy valójában hány wattal lehetett ténylegesen több azt a jó ég tudja, mert 12,8-ról fél másodperc alatt vágódott fel 13,6-ig...)
Jelenleg 16 db 12V,200 A orás akkum van.Az alap számitás a következő:12Vx200Aora x16db.akku=tároló kapacitás Watt,ill.Kwath-ban.Az egész sorosan48 voltra,ill párhuzamosan kötve.A nagy kapacitásu akkupakknak a hosszabb áthidalási idön tul,nagy elönye a nagyon kiméletes üzemmod,ami az akkuk életét hosszabbitja meg jelentösen.Itt jegyzem meg hogy messze nem mindegy az akkuknak a kisütési áram,föleg huzamosabb idön keresztül.Az autok öninditozásánál szintén nagy kisütő áram van,de csak nagyon rövid ideig.A huzamosabb nagy amperű kisütő áram hamar galyra vágja az akkukat.De erröl azt hiszem,már irtam.
Ez nagyon komoly!
Mennyivel pöröghetnek ilyenkor a rotorok? A közelébe mernél menni?
Még csak gondolni sem akarok arra hogy megközelítsem. Amikor eléri a maximumot akkor olyan sivítást csinálnak a lapátvégek hogy az embernek tele lesz a gatyója...
Tudsz mutatni egy videót is?
Hogy ha nagy sebességen kell pörögjön az alternátor, nem lenne jobb áttételezni, és mondjuk 6 vagy 8 lapátos generátort csinálni, jó nagy lapátokkal. Láttam egy vízpumpát, egy szélkerék nyomja hajtja a pumpát, 8 lapátja van, jó meredek szögűek, 7 fok helyett vagy 30, de kisebb szélben is óriási nyomatéka van, szerintem elbírná az áttételt, és nem pörögne olyan eszeveszettül.
Mivel a töltésvezérlök ,,,,elfütik,,, a megtermelt töblet energiát,ezért nem szükséges akkupakkok ,,,szétválasztása,,,
Azeert ez nem eeppen minden vezeerloere igaz ( bocs, nem otthonrol irok). Mindenesetre gyalog fesszabalyzokat ossze lehet engedni, az akku kemenzen megfogja a kimenetet.
Az akku Áram erőségének egytizedével szabad tölteni, és ha ennél kisebb teljesítménnyel töltöd, hosszabb élettartamra számíthatsz. "RJ"
Hol lehet Állandó mágneseket kapni magyar honban. Szeretnék generátort készíteni. Tisztelettel „RJ”
Például itt:Bővebben: Link Bár ebben a topicban is több cég szerepel ha visszaolvasol. Egyébként meg: :google:
Üdv!
Én most rendeltem innen:mágnesek Nagyon jó áron van és nagyon segítőkészek. Korrektül intézik a dolgokat sőt még ajándékot is küldtek(50 db 5mm - es kocka neodymot) Amúgy én 40x20x10 - eset rendeltem, darabját 3,43 EUR - ért. 72 db esetén. A cég németországi raktárból szállít. Az árajánlatot magyarul küldik de az összes többi dolgot angolul, németül, franciául vagy spanyolul kell megbeszélni a support team - el. Üdv!
Köszi ez az oldal ténylegesen használható köszi "RJ"
Lehar.
Korábban azt írtad nekem, hogy: "A 32 darab ebben a méretben,ha neodim, akkor kb. 2OO-25O Wattra számíthatsz.Minden esetre a 21O Ao-s akkudhoz tökéletesen elég.A tekercseket ez esetben O,3-O,35-mm-es huzalból(vastagabb huzal felesleges),tekercsenként 12O menetet. Amire nagyon vigyázz ez esetben a tekercsek vastagsága ne lépje túl a 5-6 mm-t. Ellenkező esetben nagyon lemegy a generátor teljesítménye." Az alábbi képeken a tekercsek: -120 menet -5-6 mm vastag Szerinted megfelel a tekercsek átmérője a mágnesekhez képest? A másik kérdésem, hogy van egy szünetmentesem a számítógéphez. 12V-300W-os. Használhatom inverternek, ha a nagy akksit közvetlenül rákötöm a szünetmentes táp akksijának a helyére? Köszönöm.
Nem engem kérdeztél ugyan, de szerintem jól néz ki a mérete!
Viszont nehogy Te is elkövesd azt a hibát, hogy rézdróttal fogatod össsze a tekercset! Ha megsodrod, és érintkezik, akkor ez olyan, mint egy 1 menetes rövidzár. Használj műanyagot, vagy műa. szig. drótot, vagy akármi mást, csak ne sima drótot!
Ha arra gondolsz, ami a tekercset fogja 3 oldalon, akkor annak tökmindegy, hogy vezet-e vagy sem.
Annak a keresztmetszetére soha nem lesz merőleges az indukció! Tehát feszültség sem ndukálódik benne. Tehát aki így csinálta az nem övetett el véletlen hibát. csá
Ez igaz, de én akkor sem alkalmaznám. A tekercs drótjainak is megsértheti a vékony szigetelését, így pedig már menetzárlatot okoz.
Ez csak egy próbatekercs de köszönöm szépen a felhívást.
Egyébként ugyanolyan tekercselőhuzal mint a tekercsben ami van csak egy kicsit vékonyabb. Így is galibát okozhat hogy ez is szigetelt? Farmarcérna lenne a másik amit még használni akartam. Elég erős és összeolvasztható a vége tehát fixen rögzíti.
Ez így igaz és bármilyen rezgés kikoptathatja a szigetelést és a sok munka kárba vész. Ajánlanám a kötegeléshez olyan anyagot, amely nem szívja magában a nedvességet, mert az ön indukció is átütheti rövid időn belül a zománcszigetelést. Üdvözlettel E gyakorlati szaki. „RJ”
Szia Pudding1,
Nekem van egy kissé módosított FD 1,5-300 generátorom, ami sajnos a nálunk lévő kis (és néha turbulens) szelek miatt nem igazán vált be. Az átalakítások egy részét (megnövelt farokfelület, hosszú rozsdamentes acél farokcső, alumínium farokcső-tartó) a képeken láthatod. Az átalakításra azért volt szükség, mert nagyobb szelek esetén egyszerűen kifordult a szélből. Ez a probléma a hosszabb és nagyobb felületű farokkal megoldódott. A másik átalakítás az, hogy a gyári töltésszabályzót kidobtam, helyette háromfázisú egyenirányító hidat szereltem be a helyére, így egyenáram jön le a generátortól. Ára: 55.000,- Ft (töltésszabályzót nem adok vele). Elvihető előre egyeztetett időpontban (Budapest). Üdv: Gábor
Szia Pudding1,
Ja elfelejtettem, hogy megvan a régi farok is, és egyszerűen visszaszerelhető, ha Neked az a szimpatikusabb. Ugyanis ugyanazokra a csavarszárakra van az új farok felszerelve, amire a régi is volt. Üdv. Gábor 06-209-932761
Nagyon jók a tekercsek.természetesen használhatod a szünetmentes tápot is inverternek,csak az a gond velük, hogy általában a kimenő fesz nem stabil,nem szinuszos,és általában alacsonyabb a 22O voltnál.Vedd tekintetbe hogy egy sor készülék nem fog rendesen müködni a szünetmentes táp nyujtotta árammal.Viszont jelenleg már kapható viszonylag nagyon szerény áron szinuszos,kimenő fesz stabilizált inverter,amivel minden elektromos készülék gond nélkül használható,természetesen az inverter teljesitmény határán belül.
A horgászzsinór klikk csomóval megteszi, nem?
Ez már megfelelő lenne?
Valahol itt a fórumon már említették, hogy a keringetőszivattyú nem szereti a négyszögjelet pedig oda szántam a szünetmentest.(300W/50Hz).
Világításra azért még használható ugye. Ez is egy kis takarékosság.
Tud valaki olyan céget aki elérhető áron forgalmaz műgyantát?
Már csak ez a komponens hiányzik az eszköztárból. Lehet hogy, hülyeség de lehet valami mással helyettesíteni? (Lakk, kétkomponensű ragasztó, stb.) :nemtudom:
Én a P+M Bp. Helsinki u. 11 alatt működő üuemében veszem az FM4-T16 párost.
Ezt én elektronika kiöntésére használom, de biztosan van a sokféle között légcsavarhoz való is, mert van mintalégcsavar is az irodán. Ez a páros 5+1 kg mennyiségben kb. 20 ezer pénz, de van kilós kiszerelése is. Ennyi baromnagy rotorhoz elég lehet. Nézd meg a honlapjukat, a p+m guglival első találat. Az ár olcsóbb, rossszul emlékeztem. Készségesen segítenek, ha tanács kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |