Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Épp most építettem szárító kemencét. Hamarosan megosztom a tapasztalatokat. Egy vasalót alakítottam át erre a célra, valamint van benne egy 3mm-es alumínium lemez és egy P4-es hűtőborda ventilátorral. Bútorlapból készült a doboz. Beállítás után próbaüzem, és meglátom majd, hogy hogyan üzemel.
Igazság szerint a 2. és a 3. nem igazán jó, mivel a hő ugye felfelé száll, nekünk meg pont az a lényeg hogy a lakkot érje a meleg, és amíg eléggé belemegszik a benne lévő levegő a dobozba, addíg ki tudja mennyire melegíti fel a nyák hátoldalát. Inkább az 1. megoldá lenne a jó, feltéve hogy pormentesre meg tudod csinálni, külömben a ventillátor csak teleszórja szeméttel a lakkot. Erre szerintem jó példa a cikkemben vélő szárító, Bővebben: Link nem biztos hogy jobban jársz vele mint egy sima fa dobozzal, de egy próbát megér.
Ezt én is láttam de gondoltam az se rosz megoldás ha maga a panelt melegítem fel 60 körüli fokra. Az biztos hogy a levegő mozgása sokkal hatásosabb, de gondoltam hely takarékosságból hátha valamelyik megoldásjó lenne, úgy gondoltam pl a rácsosnál hogy alúl samottcsöves fűtőszálakat teszek, mik fejenként 700 wattosak és rendesen ízznak és azokat kapcsolgatom hogy 60-70 fok körüli hőmérséklet legyen. Pusztán helyszűkéből születettt meg a második két rajz. És hogy mennyire tudom pormentesen tartani... fogalmam sincs, és hogy mennyi fér még bele a határértékbe. Amúgy megfigyeltem hogy a panel üvegszálas anyaga nagyon nagyon rosszúl vezeti a hőt.
Hali mindenkinek! segitséget kérnék nagyon konyhanyelven, azt szeretném tudni hogy ez a nyáklevilágitó hassználható-e? szitalevilágitásra is én kb A/3-as méretben gondolkozok csak nem tudom hogy kezdjek neki milyen fényforást használjak, azt halottam hogy valamikkor a higanygőz ízok külső burkolatát törték le és ugy használták, kb 500W-kell hozá
igen a páromnak van kapcsolata filmlevilágitáshoz is, csak szitalevilágitást szeretnénk mert érdekel ez a szakma és szeretnék polokat stb.-it felíratozni.
Cégreklámot kérjük mellőzni! Frankye
Ez nem ide tartozna de mivel itt égökröl van szo ezért szeretnék tanácsot kérni.Hozzájutottam egyik villszerelö haweromtol vagyis céges raktárkészletböl egy 400w-os izzohoz.Ezt szeretném bekötni de nem tudom kell e hozzá fojto és trafo.Az alakja csö alaku E40-es foglalattal és aq dobozára az van irva hogy HPL.Amint le tudom fotozni teszek rola fel képet.A neten rákerestem hogy Hpl izzo de semmit nem adott ki rola.Akinek volt ilyennel dolga kérem segitsen.Állitolag a cégnél tornyokrol szorják a fényt a telepre és ezeket az égöket hozták a hmli-k helyett bele.De többet ök se tudnak rola.Köszi.
Sziasztok!
Nekem van 3db UV csövem. GE Bleck Light 20w F20T12 BLB 60cm Azt szeretném kérdezni,hogy ezekből lehet levilágitót csinálni 3db elég hozzá és mennyi idő kellene a világitáshoz?
3db bőven elég ! 5-7 perces levilágítási időt lehet vele produkálni !
Szia!!!
És mégis miért pont ilyen kell neked? Amugy szivessen !
Ha kell valakinek van még vagy 5 db!
Nem tudom az árát,hogy mennyi lehet!
De inkább imailben irj! *****@****.** E-mail címet SOHA ne írj ki, hacsak nem vagy mazochista, és nem szeretsz napi száz spam-et kapni a postafiókodba! Az adatlapodon szerepel, ott meg lehet találni. Frankye
Szia!
Ha csrélni szeretnél UV csövet benne vagyok! 3db-ot cserélnék ell ,3-rom másik csőre ami csak ,8W 288mm vagy 10W 328mm . Ha így neked is jó?
20W 60cm és kb 35mm vastag
http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=4671&ppid=437648
Ehhez tervezett nekem a 12 éves fiam egy új előlapot , a hétvégén remélem rá kerül .
bocs az előbb tényleg elszúrtam valamit , a képet akartam belinkelni ,de nem sikerült
Sebaj, megesik :yes:
Most 9 ujjal én is sokat félreírok..
Használom én
Csak a jobb mutató ujjam lesérült...
Sziasztok!
Akarok csinálni egy levilágitó és azt szeretném kérdezni,hogy 4db 15W-os BL cső elég bele,vagy inkább 6db kellene?
3 is elég, csak mielőtt beépíted, tegyél valami fényvisszaverő réteget a csövek alá.
És mennyi idő kell a levilágitáshoz kb?
Mérésekkel, próbákkal lehet beállítani, de általában 4-6 perc körül szokott lenni, távolságtól, fényintenzitástól, stb. függően.
Köszi a segítséget.
Valahogy így fog kinézni!
Készlett a levilágitóm!
Klasz lett ! Nekem is hasonló van. Te hány wattos kompaktfénycső elektronikát használtál ? Végül is 15W -csöveid vannak ? Nekem csak 8-asok. Nálam a világítási idő kb 16perc. Kíváncsi vagyok nálad mennyire jön ki.
Szai!
Köszi Én 15W használtam,de még nem próbáltam ki,hogy mennyi idő a levilágitás. Szeretnék csinálni egy visszaszámláló időzitőt. Neked van benne? És ha igen akkor milyen?
Nekem nincs időzítő, csak ki-be kapcs, meg egy működést jelző led. Jah , meg venti is kellett nekem, mert melegnek találtam 4 csővel. (kettővel még nem volt gond)
simpi: Hát gyanus nekem is , a viszonlyag hosszú levilágítási időmből. Viszont a melegedésből meg arra következtetek, hogy mégiscsak meghajtja. Nálam 8W csőhöz 11W os kompaktfénycső elektronikák vannak. Szemre mondjuk vakít, bár nem szeretek sokat nézelődni az UV fénybe.
Akkor ezek szerint ha kicserélném akkor erősebb lenne a fényereje?
De amugy próbáltam ,azzal is de nem hiszem hogy erősseb lenne a fényereje. De köszi a hozzászólást! |
Bejelentkezés
Hirdetés |