Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   50 / 136
(#) Zoli_bácsi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jún 24, 2009 /

Szia.

Épp most építettem szárító kemencét. Hamarosan megosztom a tapasztalatokat. Egy vasalót alakítottam át erre a célra, valamint van benne egy 3mm-es alumínium lemez és egy P4-es hűtőborda ventilátorral. Bútorlapból készült a doboz. Beállítás után próbaüzem, és meglátom majd, hogy hogyan üzemel.
(#) sprofan válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jún 24, 2009 /

Igazság szerint a 2. és a 3. nem igazán jó, mivel a hő ugye felfelé száll, nekünk meg pont az a lényeg hogy a lakkot érje a meleg, és amíg eléggé belemegszik a benne lévő levegő a dobozba, addíg ki tudja mennyire melegíti fel a nyák hátoldalát. Inkább az 1. megoldá lenne a jó, feltéve hogy pormentesre meg tudod csinálni, külömben a ventillátor csak teleszórja szeméttel a lakkot. Erre szerintem jó példa a cikkemben vélő szárító, Bővebben: Link nem biztos hogy jobban jársz vele mint egy sima fa dobozzal, de egy próbát megér.
(#) nagy_david1 válasza sprofan hozzászólására (») Jún 24, 2009 /

Ezt én is láttam de gondoltam az se rosz megoldás ha maga a panelt melegítem fel 60 körüli fokra. Az biztos hogy a levegő mozgása sokkal hatásosabb, de gondoltam hely takarékosságból hátha valamelyik megoldásjó lenne, úgy gondoltam pl a rácsosnál hogy alúl samottcsöves fűtőszálakat teszek, mik fejenként 700 wattosak és rendesen ízznak és azokat kapcsolgatom hogy 60-70 fok körüli hőmérséklet legyen. Pusztán helyszűkéből születettt meg a második két rajz. És hogy mennyire tudom pormentesen tartani... fogalmam sincs, és hogy mennyi fér még bele a határértékbe. Amúgy megfigyeltem hogy a panel üvegszálas anyaga nagyon nagyon rosszúl vezeti a hőt.
(#) zso80 hozzászólása Jún 29, 2009 /

Hali mindenkinek! segitséget kérnék nagyon konyhanyelven, azt szeretném tudni hogy ez a nyáklevilágitó hassználható-e? szitalevilágitásra is én kb A/3-as méretben gondolkozok csak nem tudom hogy kezdjek neki milyen fényforást használjak, azt halottam hogy valamikkor a higanygőz ízok külső burkolatát törték le és ugy használták, kb 500W-kell hozá
(#) zso80 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

igen a páromnak van kapcsolata filmlevilágitáshoz is, csak szitalevilágitást szeretnénk mert érdekel ez a szakma és szeretnék polokat stb.-it felíratozni.

Cégreklámot kérjük mellőzni! Frankye
(#) thungs hozzászólása Júl 3, 2009 /

Ez nem ide tartozna de mivel itt égökröl van szo ezért szeretnék tanácsot kérni.Hozzájutottam egyik villszerelö haweromtol vagyis céges raktárkészletböl egy 400w-os izzohoz.Ezt szeretném bekötni de nem tudom kell e hozzá fojto és trafo.Az alakja csö alaku E40-es foglalattal és aq dobozára az van irva hogy HPL.Amint le tudom fotozni teszek rola fel képet.A neten rákerestem hogy Hpl izzo de semmit nem adott ki rola.Akinek volt ilyennel dolga kérem segitsen.Állitolag a cégnél tornyokrol szorják a fényt a telepre és ezeket az égöket hozták a hmli-k helyett bele.De többet ök se tudnak rola.Köszi.
(#) guliver83 hozzászólása Júl 4, 2009 /

Sziasztok!
Nekem van 3db UV csövem.
GE Bleck Light 20w F20T12 BLB 60cm
Azt szeretném kérdezni,hogy ezekből lehet levilágitót csinálni
3db elég hozzá és mennyi idő kellene a világitáshoz?

DSC00060.JPG

(#) kaqkk válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

3db bőven elég ! 5-7 perces levilágítási időt lehet vele produkálni !
(#) guliver83 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Szia!!!
És mégis miért pont ilyen kell neked?
Amugy szivessen !

Ha kell valakinek van még vagy 5 db!

Nem tudom az árát,hogy mennyi lehet!
De inkább imailben irj!
*****@****.**

E-mail címet SOHA ne írj ki, hacsak nem vagy mazochista, és nem szeretsz napi száz spam-et kapni a postafiókodba! Az adatlapodon szerepel, ott meg lehet találni. Frankye
(#) guliver83 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Szia!
Ha csrélni szeretnél UV csövet benne vagyok!
3db-ot cserélnék ell ,3-rom másik csőre
ami csak ,8W 288mm vagy 10W 328mm .
Ha így neked is jó?
(#) guliver83 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

20W 60cm és kb 35mm vastag
(#) kaqkk hozzászólása Júl 6, 2009 /

http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=4671&ppid=437648
Ehhez tervezett nekem a 12 éves fiam egy új előlapot , a hétvégén remélem rá kerül .
(#) zoly15 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Az LINK gombot légy szives használd
Így
Ez milyen link?
(#) kaqkk válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

bocs az előbb tényleg elszúrtam valamit , a képet akartam belinkelni ,de nem sikerült

Sebaj, megesik :yes:
Most 9 ujjal én is sokat félreírok..
(#) kaqkk válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Miért nem használod mindkét kezed ???

Használom én
Csak a jobb mutató ujjam lesérült...
(#) guliver83 hozzászólása Júl 10, 2009 /

Sziasztok!
Akarok csinálni egy levilágitó
és azt szeretném kérdezni,hogy 4db 15W-os BL
cső elég bele,vagy inkább 6db kellene?
(#) sprofan válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

3 is elég, csak mielőtt beépíted, tegyél valami fényvisszaverő réteget a csövek alá.
(#) guliver83 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

És mennyi idő kell a levilágitáshoz kb?
(#) Frankye válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Mérésekkel, próbákkal lehet beállítani, de általában 4-6 perc körül szokott lenni, távolságtól, fényintenzitástól, stb. függően.
(#) guliver83 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Köszi a segítséget.
Valahogy így fog kinézni!
(#) guliver83 hozzászólása Júl 12, 2009 /

Készlett a levilágitóm!
(#) lidi válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Klasz lett ! Nekem is hasonló van. Te hány wattos kompaktfénycső elektronikát használtál ? Végül is 15W -csöveid vannak ? Nekem csak 8-asok. Nálam a világítási idő kb 16perc. Kíváncsi vagyok nálad mennyire jön ki.
(#) guliver83 válasza lidi hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Szai!
Köszi
Én 15W használtam,de még nem próbáltam
ki,hogy mennyi idő a levilágitás.
Szeretnék csinálni egy visszaszámláló időzitőt.
Neked van benne?
És ha igen akkor milyen?
(#) lidi válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Nekem nincs időzítő, csak ki-be kapcs, meg egy működést jelző led. Jah , meg venti is kellett nekem, mert melegnek találtam 4 csővel. (kettővel még nem volt gond)

simpi: Hát gyanus nekem is , a viszonlyag hosszú levilágítási időmből. Viszont a melegedésből meg arra következtetek, hogy mégiscsak meghajtja. Nálam 8W csőhöz 11W os kompaktfénycső elektronikák vannak. Szemre mondjuk vakít, bár nem szeretek sokat nézelődni az UV fénybe.
(#) guliver83 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Akkor ezek szerint ha kicserélném akkor erősebb lenne a fényereje?
De amugy próbáltam ,azzal is de nem hiszem hogy
erősseb lenne a fényereje.
De köszi a hozzászólást!
(#) lidi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Ezeket honnan lehet tudni ? Mármint hogy a kompaktfénycsövek mekkora árammal üzemelnek ? És a F8W/T5/BL350 cső mennyivel megy ?
Következő: »»   50 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem