Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Konica-Minolta számláló reset
Lapozás: OK   1 / 2
(#) papirhajo hozzászólása Okt 28, 2006 /

Üdv mindenkinek!

A lézernyomtatóm vészüzemmódba kapcsolt, mert a toner számlálója elért egy előre megszabott határt.

A számlálás szerintem szoftveresen megy és az éppen aktuális érték egy kis 6 lábas memóriába íródik, SZERINTEM.

Ezt az IC-t szokás cserélni, vagy nullázni.

Sajnos az IC-n nem találtam használható azonosítót, ami alapján datasheet-et találnék és megfejthetném, hogy holgyan lehet nullázni, vagy ami alapján másikat vehetnék.

Adatok:
az IC-n: DS243244981
a panelon:
87-2Q8D1-NOL REV A
és
4518-6051 PWB-A

Várnám a tisztelt olvasók építő ötleteit, hogy mi lehet a megoldás
papirhajo
(#) lgyk válasza papirhajo hozzászólására (») Okt 28, 2006 / 4

Üdv!

Szerintem neked a DS2432-es IC kell...
(#) papirhajo válasza lgyk hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/82744/DALLAS/DS2432/datasheet.pdf

Köszi a gyors választ, én is pont most leltem rá a datasheet-re, nem tűnik egyszerűnek a reset.
(#) lgyk válasza papirhajo hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Itt van a lista a rendelhető egységekből. Mivel ez egy eléggé speciális IC, az adatlapja csak igényelhető, nem tölthető le közvetlenül a szerverükről.

Továbbá egyáltalán nem biztos, hogy egy 0-ra állított egység (mem. defaulton) működni fog a nyomtatóban, elképzelhetőnek tartom, hogy az 1 kB-os IC-ben ven egy előre definiált minta, amiben van maga a számláló kód.

De azért sok szerencsét...

Egyébként ez a gyártó részéről valami próbálkozás a tonertöltögetés visszaszorítására? :eek2:
(#) lgyk válasza papirhajo hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Hűha, bezöldültem... Kösz a pontyot!
(#) papirhajo válasza lgyk hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

pontosan, ha elér x darabszámot akkor hiába töltöd újra, csak a gyári sebesség 1/4-ével működik.. Oltári pofátlan üzleti fogás.. Törne le a kezük..
(#) Sebi válasza papirhajo hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Ez így van. Én - mikor hozzájutottam a Toshiba fénymásolómhoz - a benne lévő eepromban 168000 volt. Ebből készült egy klón, úgyhogy ha elkezd tiltakozni, akkor megint kap egy (új) 168000-es állásút.
Újat hiába teszel bele, mert egy halom szemét közé teszik a számláló állását (amit nem találsz meg), de a szemét nélkül meg el sem indul.
(#) papirhajo válasza Sebi hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Hogyan lehet egy ilyen memóriát 1-1ben másolni? Te, hogyan csináltál klónt?
(#) pixels válasza Sebi hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

azt a "halom szemetet" elő lehet bányászni valahonnan. semmiből nem lesz adat. bár ha a vezérlőchip rom-jában van, akkor azt valszin nem lehet kiolvasni a kódvédelem miatt (gondolom ha le lehet a védeni a vezérlőchipet, a gyártó meg is teszi). meg lehet próbálni egy ugyanolyan médg működő készülék romját átmásolni, de szerintem az a "halom szemét" készülékenként változik, de egy próbát megér.
(#) Sebi válasza papirhajo hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Az én viszonyom a procis dolgokhoz nem túl jó, de volt 1 ismerős, aki rendelkezett egy EEPROM író-olvasó cuccal, ami ismerte azt a típust, így nem volt gond.
A TV-kben is vannak hasonlók és floppyn van neki egy jópár típushoz való tartalom.
(#) Sebi válasza pixels hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Igen, én is azt gyanítom, hogy a "halom szemét" valami gyártáskori inicializálással kerül bele a saját procija által. Ezért kell még újkorában klónozni és 100000 után újratöltve (eepromot, festéket) vadiújnak eladni
(#) pixels válasza Sebi hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

egy kérdésem azért nekem is lenne...
átlagosan mennyit számlál egy ilyen cucc pl. egy nyomtatónál? vagy ez nagyon eltérő is lehet típusonként/gyártóként?
(#) Norberto válasza Sebi hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

Az egyetlen 19 órás hozzászóló Sebi volt...egészen pontosan 19 óra 56 perckor írt...

Ha összeolvassuk egymásután az órák és percek számjegyeit...kijön a bűvös 1956

Nem semmi megfigyelés!
(#) synergy válasza papirhajo hozzászólására (») Okt 28, 2006 /

A pld számlálót lehet, hogy ki lehet törölni szervíz módban. Vagy esetleg megpróbálkozni firmware újratöltéssel. Nem ismerem ezt a márkát, de nekem egy ricoh cuccnál bejött. Ha a típust is leírnád, megkérdezem a jövő héten.
(#) papirhajo válasza synergy hozzászólására (») Okt 29, 2006 /

Szervusz!

A pontos típus: Konica-Minolta PagePro 1300W
Köszönöm, hogy utánakérdezel.

papirhajo
(#) mokus válasza papirhajo hozzászólására (») Okt 29, 2006 /

Ha ki tudod olvasni az eeprom tartalmát, akkor másolsz vele egy oldalt majd ujból kimásolod az eeprom tartalmat. a kettőt összehasonlítva megmutatkozik, hol is van a számláló elrejtve. Ha megvan hol rejtőzik márcsak kikell találni milyen formában tárolódik... innentől meg már átírható egykis programozói vénával rendelkező embernek. Valahol a neten láttam két file összehasonlítására alkalmas programot... (google)
(#) peti79 válasza papirhajo hozzászólására (») Nov 4, 2006 /

46708 Én is ezen dolgozok már 2 hete, de nem tudok előbbre jutni.
(#) papirhajo válasza peti79 hozzászólására (») Nov 4, 2006 /

Üdv!

Én is folyamatosan agyalok, hogy mit lehetne tenni, uh megosztom, hogy mire jutottam eddig

Ezeket a memóriákat ugynevezett "1-Wire" technológia alá sorolják, lehet hozzájuk kapni adaptert, a maxim oldala tele van ingyenes kiolvasó-beíró szoftverrel, szóval annyira nem reménytlen a helyzet.
A probláma az adapter megvalósítása. Sikerült találnom egy kapcsolási rajzot ami LPT porton keresztül kommunikál, de van benne 1-2 olyan IC ami Magyarországon nem beszerezhető, a kapcsolási rajza pedig nem érhető el. Na mind1, itt a rajz, minden ötletet ami segít a megvalósításban, szívesen fogadok
(#) peti79 hozzászólása Nov 6, 2006 /

Üdv!

Itt egy link ami segíthet:www.chiprecharge.com/chipseng.html
itt szépen le van írva minden...de még sem olyan egyszerű a dolog.Én is szívesen fogadok bármilyen ötletet:banghead
(#) Stadi hozzászólása Júl 6, 2007 /

Én is belefutottam egy Minolta PagePro 1300w-be... (Szerencsére nem az enyém )

Gyári kezdő toner 100 lapot bír... Szánalmas. Viszont chip csere és töltés után megy tovább.

A gyári chip DS2432, ha minden igaz. (Lehet ilyet kapni itthon?)

Viszont az utángyártott az egész más, képek mellékelve. Nem botlott bele vki a neten a 16F684-be égetendő file-ba??? Mert akkor elég egyszerűen megoldható lenne az oldalszám reset.

Kicsit rákerestem én is a témára, és a következőket találtam:

Kínai oldal

Ugyanez képekkel illuszrálva (vki nem tudja lefordítani a képek fel...tait?)

Orosz oldal: itt van szoftver is

Itt meg a hozzá való kapcs. rajz
(#) chimpi hozzászólása Jan 28, 2008 /

Sziasztok Jutottatok valamire a Konica Monolta Chip resettel ?
Ha igen megköszönném , hogy ha megdobnátok infókkal.
A Laphatuska , és a Chipresert oldalakon túl vagyok , de csak olvasni lehet a chipből.
Tök egyszerű kapcs rajzzal . Az író programot kerestem , de nem találtam sehol. Tájékoztassatok légyszi hogyan lehetne a resetet megcsinálni. Előre is köszi
(#) lala71 hozzászólása Okt 28, 2009 /

Egy Minolta EP2131-es xerox hiba uzenete PC,sajnos nem kapok semmi fele informaciot.Ha valaki tud segiteni megkoszonnem.Elore is koszonom!
(#) Sinike hozzászólása Dec 8, 2011 /

Hali, Skacok!

Van-e valami fejlemény Minolta reset ügyben?
Vagy vegyem kp-nak, hogy nem törölhető? Akkor ezek hogy csinálják?:
http://www.euro-line.hu/nyomtato/chip_reset.htm

A kínai oldal nincs már...
A fenti linken lévő 1wire programozó szoftver nem tud írni (unregistered), van-e valakinek olyan, amelyik tud? Vagy ötlet, h a programot átírjuk??

Előre is köszönöm!
(#) briki válasza Sinike hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Bár nem sikerült nekem reset ügyben semmit sem intézni, de ha 1-2 chip-ről van szó ( én most vettem 1 db-ot) akkor tudom ajánlani a következő boltot. 3K-s chip 500-ért- nekem megérte, és festékpor is kapható jóval a bolti ár alatt. Gondolom a boltot sokan felfedezték már a neten, de ajánlom ezt a lehetőséget- nekem megérte.
(#) Georgee hozzászólása Jan 17, 2012 /

Üdv Mindenkinek! Nekem is Minolta nyomtatóm van, és érdekelne is ez a chip resetes dolog. Leszedtem a chipet a tonerről 6 lábú dsq8027b2 ez van ráirva. Viszont amit előzőleg irtatok ds2432 a maximic oldalán kapható (sample). Lehet hogy azzal lehetne próbálkozni!
(#) Valaki68 válasza briki hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

hol található ez a bolt neken egy 1350W nyomtatóm van. A gyárilag berakott 1500-as számláló lassan nullára fut.
(#) briki válasza Valaki68 hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Íme itt a bolt

Bolt :
(#) zolika60 válasza briki hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Kérj egy moditól segítséget, mert ez úgy látom nem sikerül.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem