Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
OK azért kösz a segítséget!
Igazad van UV-a kell csak egy kicsit csalt a memóriám ![]()
A p 20 nak 3-perc elég a tűző napon , sima "géppapír-ral"
mindenféle kencefice nélkül ! Az olajjal csak azt éred el hogy jól összekensz mindent !
Fóliás levilágításhoz ha van a gépedben UV cső az is megfelelő, olajos papírral még nem próbálkoztam, ez az InkJet fólia kb 170ft/db!
A cső viszont max. 1 éves lehet, mert ha túl régi nem elég jó a fénye hozzá. Nálam is egyik régebbi cső nem világította meg eléggé a lakkot és ott kissé leoldódott az előhíváskor. KB. 3-7cm távolságnál 15-30perc a levilágítási idő, egy cső kb. 3-5cm-t világít be.
Először is köszönöm a válaszokat,másodszor mammutnak
Biztosan sokkal jobb a Inkjet fólia mint a sima A4 es papír de sajnos nekem csak egy egyszerű tintasugaras nyomtatóm van! Tehát egy sima UV fényforrás (cső,izzó) elég is?
INK=tinta
magyarul tintás nyomtatóba való fólia ![]()
Akkor én lemaradtam a fejlődéssel ilyenről még csak nem is hallottam!!
![]() ![]()
Igen egy normál "diszkós" UV fényforrás is jó! A lényeg, hogy a cső fényének hullámhossza 360-410nanométer közé essen, tudom, ezt egyik csövön sem tüntetik fel, sőt még néha nagyobb forgalmazók sem tudnak felvilágosítást adni a termékeikről, ezt az utat már megjártam én is!
Szerintem jövő héten nézz szét egy-két papír-írószeresnél, hátha találsz INKJET fóliát (NEM LASERJET), a fólia ismertetőjele, hogy egyik felén érdesítő bevonat van, de nagyon nem érdemes összefogdosni, én legalábbis óvom az ujjlenyomattól a zsír miatt! Érdemes kipróbálni. A nyomtatási fedésre ügyelni kell, ha nem megfelelően fedi a lakkozott felületeta fólia nyomtatott része, az UV átvilágíthatja! KB. én is csak 3 hete használok ilyet.
Ha a forgalmazó nem is tudja pontosan hogy milyen a cső lehet mondani hogy BL (Black Light) vagy BLB (Black Light Blue). A BL fehér porbevonatos a BLB pedig fekete bevonatos. Egy lehetséges beszerzési forrás
Lehet, hogy érdemes lenne rákeresned a Válasz gombra, hogy azt használd, ha valakinek a hozzászólására válaszolsz?
![]()
OK értem!
![]()
Elmondom sokadszor. Nem kell fólia, jó a pausz is ész jó a laserbe is és a tintásba is. Tintásnál a dfx7400-on legjobb, csak fekete, epson matt papírt állíts, azzal csináltam azt a képet amin bemutattam a fólia és a pausz közötti különbséget. Ha nem epson mattot állítasz akkor nem lehet legjobbat állítani. Csak egy akkora darabot ragassz egy a a4-es közepére, amekkora a nyákod + 2cm a ragasztás miatt.
szerintem egyszerűbb ha vasal... (olcsóbb)
Olcsóbb, ha van lézernyomtatója.
Különben is a fotózás sem drága ![]()
De ahhoz kell ilyen cső, olyan spray, amolyan lúgos izé...
a vasaláshoz pedig kell műnyomó, vasaló, és lemész a nyomdába, ott ált. lézerrel nyomtatnak
Kell egy kis napfény, előre fényérzékenyített nyák, meg egy kis lefolyótisztító, vagy hideg zsíroldó. Én egy ideig vasaltam, de műnyomó híján feladtam. Itt nálunk 3 bolt van, egyikben sem ismerték a műnyomót. Szóval ez sem olyan egyszerű.
![]()
Ezek csak kifogások, spray nem kell, az előhívót már több hónapja használom, a levilágítót egyszer kell megvenni.
Miért nem kérsz meg valakit aki pesti, hogy küldjön neked műnyomót postán? 1000-2000Ft-ért évekre elegendőt kapsz a Pantonban. (2000Ft-ért kb 360 lapot.)
Ezvan nálunk is. 4 papírbolt, műnyomóról még egyikben sem hallottak. Úgyhogy most a fotózáshoz szerzem be a kellékeket.
3-4 db UV LED, <4400 Ft (nem jön be a chipcad) Led meghajtó 2000 Ft Fényérzékenyített nyák 616 Ft Fotólakk előhívó 312 Ft Sósav+peroxid <500 Ft InkJet Fólia ~100 ft/db Szóval kell kb 8000 ft befektetés, aztán lehet kísérletezni. Szerintem. :gumicsirke:
nekem ingyen volt kvarclámpa(arcbarnító), találtam hozzá egy időzítőt is, aminél csak megnyomok egy gombot és teszi a dolgát. p20-at vettem egy dobozzal, kb 3000Ft, sziti lefolyótisztító 500Ft, meg a pausz a nyomtatóhoz fillérekért. Szóval nekem így megérte. :yes:
Pontosan.
Ha a lézernyomtató nyomata mindenféle hókuszpókusz nélkül rendesen fedne, no meg a fényérzékenyített nyák nem kerülne több mint ötször annyiba mint a sima, akkor én is átállnék fotózásra.
Egyszer régebben írtad hogy a vasalást néhányan túlmisztifikálják, ez a fotózással úgyan így van. Nem kell feltétlenül 6-7000Ft-ot levilágítóra költeni, sőt én az előhívót is NaOHból keverem.
Nálam a tintás nyomtató (epson D78) már vagy két éve
minden hókuszpókusz nélkül egy fóliával , hibátlan nyákokat erdményez , a fényérzékeny nyák 16x10cm es méretben 750ft . ugyanekkora normál panel 150ft volna ?
Hát szerintem tévesen látod a dolgokat. Én sima tintás nyomtatóval dolgozom itthon és nem írásvetítő fóliára nyomtatok, hanem pauszpapírra, kb úgy néz ki mint a zsírpapír, de vastagabb, valamennyivel jobban átlátszóbb, de egyátalán nem látsz át rajta, max ha leteszed egy könyvre, rányomod, akkor el tudod olvasni mi van írva. Nem kell több réteget használni, mint az írásvetítő fóliából, így nincs illeszkedés miatt elcsúszás, és ahogy a vasalásos technikához sem, úgy itt sem kell előre levilágított nyák. Te is fújhatod. Előhívni szi-ti háztartási lefolyótisztítóval tudod, kimarni, meg ugyanúgy vaskloriddal.
Szebence!
Az előbb azt írták hogy nem kell spray-vel szórakozni, mert van fényérzékeny nyák. Erre írtam hogy az tényleg jó, csak több mint ötször drágább. Most meg írod hogy de lehet spray-t is használni. ![]() Kaqkk, Szebence! Nekem lézernyomtatóm van, azt használom. Bár van tintasugaras is, de az olyan amilyen. A nyomatának minősége soha nem fogja elérni a lézerét, ráadásul hajlamosak beszáradni és drágább a tintapatron mint a toner (ugyan annyi nyomattal számolva). Kaqkk! Sok pénzben mertem volna fogadni hogy ebbe fog belekötni valaki. ![]() Az Elektrokonthában 21*29cm-es normál, egyoldalas nyák 622Ft. Tehát 1,02Ft/cm2. A HEStore-ban a 20*15cm-es fényérzékenyített, egyoldalas nyák 1638Ft. Tehát 5,44Ft/cm2. Ez bizony bőven ötször drágább! Van ugyan 1034Ft-ért is ugyan ekkora fényérzékeny nyák, de annak a hordozója is más, ezért nem lehet ahhoz hasonlítani. (De még az is majdnem három és félszer drágább.) A kétoldalas nyák meg aztán még drágább. Levii! Nekem nincs bajom a levilágítóval, ezt nem is írtam egy szóval sem!
Nem akarok beleszólni a beszélgetésbe
![]()
Tudom, én egyszer 10000Ft-ért vettem egy egész készletet, vagy öt-hét évbe telt mire elfogyott. De sajnos a patront nem lehet sokszor utántölteni mert minden baja lesz...
![]() A tonerral jobban jár az ember szerintem.
Értem, te tudod, végül is amíg olyan szép nyákokat készítesz mint amik készülnek, addig mindegy mivel csinálod... :yes:
Igen ezt én is tudom
![]() Egyébként én is vasalással kezdtem, és nem is hagyom abba ha lett volna pénzem lézer nyomtatóra ![]()
Szerintem teljesen nincs igazad Attila, bár van benne egy kicsi igazság.
Hestore ból: HPCU 160x100 ( KP160 ) NYÁK, 1-old., CELLU 477 Ft--> 2,98 Ft/cm2 HP1P 160x100 NYÁK, FOTO, 1-old., CELLU 616 Ft--> 3,85 Ft/cm2 Szóval a normál nyák 1 cm2-e 3 Ft kb. a fényérzékenyítetté pedig 4 Ft/cm2. Szóval csak 30 %-al drágább a foto nyák. A P20 se olcsó, a Hesore-ban 2462 Ft akcióban. Bár írtátok, hogy ebből sok nyák kijön, csak ezzel is kísérletezni kell. Szerintem mindenki döntse el, hogy melyiket akarja használni.
Ne papír írószer boltot keress hanem dekorációval foglalkozó boltokat, ha Mátészalkán nincs ilyen Nyíregyházán biztosan találsz, vagy ha jársz Miskolcon akkor konkrét címet, cégnevet tudok írni neked hol biztosan kapsz, A1-es méretben 1 ívből 9db A4-es kijön, és valami 70Ft körül volt 2-3 hónapja 1 A1-es ív.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |