Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   108 / 274
(#) punkkazy válasza kris87 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Üdv!
Bocsi, de az átnézésből nem lesz semmi, mert jövő héten budapestre utazom, holnap lakodalomba megyek, vasárnap bográcsos party lesz, meg aludnom is kell, mert vizsgavezetésem lesz hétfőn. Közben a HD is bemondta az unalmast, most is csak ideiglenesen tudok írni. Sorry :no:
(#) kris87 válasza bundibacsi hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Hali!

Egy nyáktervet+beültetést esetleg tudsz linkelni?
(#) scooby_ válasza bundibacsi hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

És télleg milyen igazad van!
a 8Ohmos 100Wattos hangfalaim ollyan szépen dorombolnak vele
Lényegében ugyan ezt a kapcsolást építettem meg.
Ahhoz van nyák is,illetve rajta a nyákon egy diódahíd(gréc híd/egyenirányítás) így már csak a trafórol lejövő ága(ka)t kell bekötni(AC-t).
(#) csikosgabi hozzászólása Júl 13, 2009 /

Sziasztok.
KB. 2 éve megvettem egy TDA2030-as urbánelektronikás végfok egységcsomagot csak idő,pénz stb. hiányába csak terv maradt a megépítése (a kapcsolás csatolva).Most talán lenne rá időm megépíteni.Van itthon egy 15V -os elég nagy (meg nem mondom mekkora,mert rég nem néztem az adatait,de a mérete alapján tuti elég lenne egy párszor 10 watthoz) trafóm. 2db 10 000µF ELKO-m.Ezekből ki lehetne hozni valamit?
köszi

TDA 2030.gif

(#) Einstein válasza csikosgabi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Naná! Nem adtak hozzá összeszerelési útmutatót mert ha jól sejtem az ilyen KIT-es csomagokhoz adnak, az alapján megépítheted, egyenirányításra meg rákeresel vagy elküldöm neked, vagy lehet hogy tudod is hogy hogy kell és, lessz egy fain erősítőd!
(#) csikosgabi válasza Einstein hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

köszi,megpróbálom
(#) kris87 válasza kris87 hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Na meglett a bibi, a nyákterv az tökéletes, meg meg is van tükrözve, csak épp az IC lett fordítva bekötve, szóval 1-es láb lett az 5-s, 2-es meg a 4-es, így a jelbemenet megkapta a maga kis 40 Voltját, gondolom ez nem tetszett neki annyira. Szerintetek sem?
(#) csikosgabi hozzászólása Júl 14, 2009 /

Sziasztok.Van egy TDA2030 kitem.Csak hát ennek szimetrikus táp kell de nekem csak egy egy kivezetésű trafóm van.Hogy lehet megoldani ezt?
(#) Einstein válasza csikosgabi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Az adatlapján is találsz kapcsolást ami nem szimmetrikus táplálást igényel.Bővebben: Link
Köbzoli kapcsolása is kitűnő!
(#) csikosgabi hozzászólása Júl 14, 2009 /

köszönöm mindkettőtöknek,de nekem ki van egészítve egy tranyó párral (BD 249,BD250).Mivel kit nem akarom módosítani van mód ezzel is meg valósítani?
köszönöm
(#) Einstein válasza csikosgabi hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Remélem hűtőbordát adtak hozzá a KIT-ben. Ha nem akkor be kell szerezned sajnos egy jó (nagy)méretűt ha nem akarod ventilátorral hűteni.
(#) csikosgabi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Értem.Hát,megpróbálom...
köszi a segítséget
(#) adam10 hozzászólása Júl 18, 2009 /

Sziasztok megépítettem A TDA 2030 as erősítőm,
de nem akarok bele hangszínszabájzót építeni.
Hogyan lehetne meg oldani a hangerő állítását,
hangszínszabályzó nélkül???
A válaszokat előre is köszönöm...
(#) Joka válasza adam10 hozzászólására (») Júl 18, 2009 /

Hali!
Teszel egy 50k-os potmétert a bemenetre: poti1, poti2
(#) Robi85 hozzászólása Júl 22, 2009 /

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen végfokhoz jólenne e egy 17 volt szekunderű trafó. Az ugy kb 23Volt lesz egyenirányitás után. Sima TDA2030am van.
(#) Robi85 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Egy igen. Nem szimetrikus tápellátású a kapcsolás. Köszi az infot.
(#) danodano hozzászólása Júl 23, 2009 /

Sziasztok!
Megépítettem a TDA2030-as végfokomat a lenti kapcsolás alapján. Az a bajom vele, hogy amikor telefont rátettem és kipróbáltam nem szólt. Felhangosítottam a telót és full hangerős elkezdett hangokat adni de torzul, recsegve......... Annyi módosítás történt, hogy a C4 kondi 150nF helyett 220nF ez lehet gond? Vagy ha nem akkor mit ronthattam el? Ha kell kép róla, akkor tudok csinálni.
Előre is köszönöm a segítséget. Ja és 18V körüli a tápfesz.
(#) Kovidivi válasza danodano hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Küldjél képet mindenről! Gondolom szimpla 12V-tal hajtod. A féltápfeszültség megvan az IC 4-es lábán? A tápfeszültés rendben van az IC 5-ös és 3-as lábán?
(#) mindenes válasza danodano hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Üdv!
Abból a kapcsolási rajzbol hiányzik a hangerőszabályzó poti ! Ezt beépitetted a kapcsolásba ?
(#) danodano válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Szia!
A tápfesz kb 18V egyenirányítva. Az 5ös lábon van a tápfesz. A 4-esen 1,14V van a 2esen pedig 0,23.
Ez az első komolyabb cucc amit csináltam szóval a minőség még nem tökéletes
(#) danodano válasza mindenes hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Nem, nem építettem be potit.
(#) punkkazy válasza danodano hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Üdv!
Ott már első probléma, hogy 4-es lábon (kimenet) a tápfesz felét kell mérned, különben valami nem kóser.... A TDA-k ugye bordán vannak, amikor próbálgatod??? Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mérjétek át a multi szakadásjelzőjével a vezetősávokat, a hibáim 60%-a abból adódik, hogy a vezetősáv megszakadt!!
(#) mindenes válasza danodano hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Na az probléma !
Tegyél be egy 10-50k közti potit az a bemenet és a hangforrás koze igy:http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/3d/3d908b97a69d8779309d5b1332f50918.jpg
Bocsi de nem jol linkeltem (ez nem megy még nekem) Ugyanebben a témában néhany hozzószólással visszább megtalálod, Hangszab.jpg néven
(#) danodano válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Szia
Természetesen próbálgatáskor bordán vannak az ic-k. Átmértem szakadásmérővel de nem találtam sehol zárlatot. Nekem is gyanús hogy nincs meg a féltápfesz a 4-es lábon de nem tudom mi okozhatja ezt. Mind a két oldal ugyanezt produkálja......
(#) punkkazy válasza mindenes hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Egy kérdés: miért is volna az olyan nagy gond, hogy nincs bent poti?
(#) danodano válasza mindenes hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Szerintem nem jelent problémát, hogy nincs poti. Építettem egy TDA 7375-öt is már és abban sincs, de tökéletesen működik.
(#) punkkazy válasza danodano hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Szakadásjelzővel úgy gondolom végigmérni, hogy egyik pólus megy a vezetősáv egyik végére, a másik pólus a vezetősáv másik végére/végeira, ha több felé ágazik. Ha sípol akkor ok, szóval nincs szakadás a vezetősávon!!
(#) mindenes válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Üdv!
Hát csak azért mert igy a teljes kimenőjele a telefonnak, torzitásba viszi a tda-t . Egy szóval túl van vezérelve!
(#) punkkazy válasza mindenes hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Idézet:
„Az a bajom vele, hogy amikor telefont rátettem és kipróbáltam nem szólt. Felhangosítottam a telót és full hangerős elkezdett hangokat adni de torzul, recsegve.........”

Ezek szerint nem a jelszint nagyságával van baj, mert eleinte nem volt felhangosítva. Inkább az a baj, hogy nagy jel mellett is csak recseg-ropog, nem szól. Én még mindig a nyák átnézésen vagyok.... Azt még kipróbálhatod, hogy bekötöd a multit áramerősség mérésre a pozitív tápágba! Ha jól emlékezem, akkor a nyugalmi áram 50mA körül van.
(#) danodano válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Értem. Megpróbálom így.
Következő: »»   108 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem