Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Van amelyik kapcsolós, ezeknek 5 kivezetése van. Lásd kép.
Melyik a jobb , melyik a bal, és melyik a gnd? erre még mindig nem jöttem rá
1 - föld
2 (3) - jobb 5 (4) - bal, mono
Az oldalakat én úgy jegyzem meg hogy a dugónak a "földes" végét jobbra fordítom akkor a bal szélső a bal a középső meg a jobb.
Tehát a képen (180al el van forgatva mint ahogy magyaráztam): 1 (nincs jelölve, eltakarja a pad) föld 2 jobb 3 jobb kapcsoló 4 bal kapcsoló 5 bal
Ahha!
Tehát köszönöm mindkettőtöknek...! Tehát a dugacson: föld->jobb->bal
Mellékelem az említett Jack csatlakozót. Ezen mondjuk sehol nem látok kapcsolót, de 5 kivezetése van.
Nekem itt egyébként csak monora van szükség. Akkor összeköthető a bal és a jobb oldal ???
Ha stereo FEJhallgatód van, akkor összekötendő a bal és jobb.
Ha mono FÜLhallgatód, akkor a végén lévő ( bal ) a mono jel, a mésiokat ( jobb ) nem kell bekötni.
Üdv mindenkinek!
Van itthon egy 2x 24 karakteres kijelzőm hogy tudnám ezt valamire használni?Nem gond ha komplikált a kapcsolási rajz! Üdv!
ÜDV!
Nem igazán tudom, hova tegyem fel kérdésemet, de itt talán elmegy. Akiknek ilyen dugaszolós próbapaneljük van, kérem írják le tapasztalataikat. Mennyire megbízható, kontakthibák vannak-e, hogy bírja a strapát (na nem tankot akarok rajta átvezetni, hanem simán csak használni) Természetesen a hozzá tartozó kábelekkel használnám.vezeték Elég komoly beruházás ez, ezért kérdeztem rá. Előre is köszi.
Szia!
Konkrétan ilyen dugaszolós próbapanelom nincs, van másféle és az elég strapabírónak bizonyult ezidáig. Vettem ilyen vezetékkészletet és én meg vagyok vele elégedve, eddig még egy sem tört el. A hosszú darabokból lehetne egy kicsit több de azért nem rossz így sem. Üdv!
Sziasztok!
Elkészítettem ezt a kapcsolást, már csak az IC hiányzik belőle. Mivel tudnám helyettesíteni ezt az IC-t( még ha vezetékekkel légszerelni is kellene) , hiszen itt Kecskemét egyszerűen nem kapok. Tudom rendelhetnék a HeStore-ból, de mivel csak 1db kellene, így azért drága a postaköltség. Ötletek?
Vezetéket szerintem teljesen felesleges venni hozzá. Vegyél néhány méter UTP falikábelt (8 tömör ér van benne). Ha szerencséd van, olyat sikerül venned, amit körömmel lehet csupaszolni. Olyan hosszúra vágod a vezetéket, amilyenre kell, és sokkal olcsóbb.
Nekem is van ilyen panelom, de ezt csak nemrég vettem, nem sok tapasztalatom van róla. Van egy kisebb is, azt a Conradtól vettem vagy 15 éve, az még most is jó (igaz, hogy nem túl sokat használtam). A dugaszolós panel szerintem nagyon hasznos, könnyebben lehet megcsinálni és változtatgatni a kapcsolást, mintha forrasztanál. Nem helyettesíti a nyomtatott áramkört, ha gyors, nagy frekvenciás áramkörökről van szó, de egy csomó más áramkörhöz jól használható.
Zsiasztok neifogtam készitsek egyerösitöt Bővebben: Link És az a bajom hogy ez egy 4 vagy 2 csatornás . Én 3 csatornást akarok lehet-e ?
Nos, az UTP kábelt még véletlenül sem javaslom mert nekem beletörött vagy 2 helyen. (a lyukból kipecázni meg szinte lehetetlen a letört darabot) A gyári kábel pedig profi, nagyon pöpecül illeszkedik!
Sziasztok!
Ha pl egy üveg dióda mindkét végére zsugorcsövet húzok, de úgy hogy maga a dióda víz alatt van akkor a zsugórcsöveg annyira ráfeszülnének-e a diódára hogy a szárai vizhatlanok maradjanak? Egyszóval a zsugorcső képesüe annyira ráfeszülni valamire hogy az vízhatlan legyen (persze most nem 2 méteres vizoszlop nyomására gondolok)? Képes-e a zsugorcső valamilyen szintű szorításra zsugorodáskor vagy nem?
Én azt nem hiszem inkabb probalkozz ragasztoval ami meg keményedik ha hüteni kell.
Vagy huzd rá a zsugorcsövet és a tövét ragasztozd meg.
Akkor lehet ez lesz, mármint az utóbbi tipped, köszi a választ.
A 4066 ic csak logikai kapcsolásra képes vagy lehet vele szabályozni is? Remélem érthető a kérdésem.
Köszi a gyors és érthető választ.
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy több modulból álló elektronikát. Lenne egy központi egység és két kicsi interfész modul. A központi egységben akarnám kialakítani a tápellátást úgy, hogy az biztosítsa a kát másik modul számára is a szükséges 12V-ot. A kérdésem az lenne, hogy milyen messzire lehet ezt a 12V-ot elvinni? Tehát milyen messze lehet egymástól a központi egység és az interfész? Vagy bármekkora távolság lehetséges? Az interfész egységekben is lesz stab ic... Kösz Zoli
Szia! Mivel az energiát közvetítő vezetéknek van ellenállása (sajnos) így nem korlátlan a távolság. Ha 12V-os a táplálás, a két interfész pedig 5V-os, akkor jó messzire viheted. De mégis? mekkora táv kell Neked, és mekkora az interfészek feszültségigénye?
HEllo!
Sajnos ez a kapcsolás nem jó. Mert a bemeneten, egy kapu áramkör van, és nem tároló (mint amit előző ábrádon) Gondold el, mi van, mikor a kapcsolót (a rajzhoz képest) megnyomod. A CP0 bemeneten magas szint van, a CP1, meg kontaktozik. Bizony akkor prelleg! üdv! proli007
Helló!
Az interfészeknek 5V szükséges, amit egy szimpla 7805-el akarok megoldani. A 12V-ra csak azért gondoltam, mert könnyű előállítani és még nem túl nagy a stab ic-nek sem. A távolság max kb 10m lenne. Akkor ezzel nem lehet gond?
Egyáltalán nem gond,még 100 méterek is lehetnek. Azt hittem kilóméterekre akarod elvinni. De akár az 5V-ot is elviheted azon a 10m-en.
Szerintem inkább az UTP/FTP kábelt ajánlom, mert olcsó, ahhoz képest, hogy 8 ér van benne, ráadásul csavart érpárokban. ezzel némi zavarszűrés is történik a tápvezetéken, s még mindig marad 3 érpár az oda-vissza irányú kommunikációhoz.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 4017 számláló és 4027 JK flip-flop IC-k nem használt kimeneteit lehet-e bekötetlenül hagyni ? Vagy kell rá lehúzó ellenállás ? Köszi!
Kimeneteket lehet, de bemeneteket illik le, vagy felhúzni, de oda nem kell ellenállás.
Sziasztok!
Elektrolitkondinál különbség van a két láb között? Hogy kell beforrasztani és csak az elektrolitkondiknál van így?
Hahó
Mi az a szűrőkondenzátor? (Ezen az oldalon láttam: http://www.oddmix.com/tech/cr_1transistor_crystlset_h.html) Előre is köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |