Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Csak azon a lábon kapcsolja ki, amit kimenetnek állítasz, vagy egyéb funkcióra, tehát ami bemenet marad, azon ottmarad a felhúzó.
Ok, majd tesztelem. Most külső felhúzással jó lett. De a hiba máshol volt. I2C állt be. És ezért nem futott a ciklus, csak a megszakítás a timeren. Így a led villogott, de a progi állt. A ciklus végén is van egy ledállítás, az nem világított.
Lehet, hogy jó lett volna Belsővel is. Mind1, még csak 1 gombot kötöttem be, majd a többinél tesztelem. Javítom magam: ICSP csatlakozó, nem iscp. Ebből a hibából jön a következő kérdésem: miután nem akarok megvenni egy mikroicd debuggert, hogyan lehet valahogy máshogy kijelezni a hibát? Mert betenném a timerbe. Az most is jelezte volna.
Teszel 3-4 ledet egy portra, és adott kombináció szerint kigyújtod azokat.
Amúgy javaslom, hogy vegyél vagy építs egy Pickit2-t, jelentősen meg fogja könnyíteni az életed.
Azzal csinálom.
Én olyasmire gondoltam, ami észreveszi, hogy nem fut a kód. Végigolvasom az adatlapot, mert mintha régebben láttam volna valami timeout részt benne.
Idézet: „Én olyasmire gondoltam, ami észreveszi, hogy nem fut a kód.” Azonnal nem lehet észrevenni, mert az oszci mindig fut azaz a prgoram soha nem áll le, legfeljebb egy olyan helyen hajt végre valamit, amit nem szeretnél. Amire te gondolsz az pedig a WDT. Ha nem törlöd időközönként, resetet ill. megszakítást okozhat. De ez nem azt jelenti, hogy megállt volna a kód! Csak azt, hogy nem fut arra, amerre nullázod a számlálót.
Sziasztok!
Soros vételnél okozhat az gondot ha az RCIF pollingja után beteszek még egy pollingot az RX rutinba? Így gondoltam..: RX_OK BTFSS PIR1,RCIF GOTO RX_OK BTFSS PORTA,7 CALL BATTLOW RETURN
Köszi, és gyakorlatban..?
A "BATTLOW" rutin lefutása után nem "RETURN" el visszatér a program, hanem egy SLEEP után aludni megy. Így a továbbiakban nem okozhat galibát a rutin lefutási ideje. Inkább az a kérdés hogy a + polling ideje vajon belefér e időben a vételnél..?
Ez kezdő alatti kérdés lesz
Pic-el hogyan tudok "szimulálni" egy sorba kötött 5K-s potit? Úgy menne, hogy az eredeti jelet lenyúlom, és annak megfelelően mást feszt adok ki. De én csak be akarom tenni a körbe, mintha egy potméter lenne.
Ha ismert a fogyaszto aramfelvetele, akkor PWM jellel, es Ohm torveny alkalmazasaval lehet okoskodni... (magyaran a duty cycle-lel a feszultseg forras szintjet valtoztatod meg)
Masik megoldas, hogy letezik olyan alkatresz amit ugy hivnak, hogy digitalis potmeter. Ez epp ilyenekre valo.
Én is digit potira gondoltam, de rákeresve hqvideon, az egy sima tekerő, ami digitális jelet ad ki. Vagy hogy kell keresni?
Ok, megvan.
Milyen olcsó
Ez már elmegy...
Köszi!
Chipcad-nél nagyobb választékot találhatsz, mivel ők a Microchip magyarországi disztribútora.
Idézet: „Én is digit potira gondoltam, de rákeresve hqvideon, az egy sima tekerő, ami digitális jelet ad ki. Vagy hogy kell keresni?” Az nem digit potmeter, hanem rotary encoder. De latom mar kozben megtalaltad
OK, köszi. Úgyis megyek hozzájuk 10ppm-es kristályt venni.
Digitális potméterre kerestem, és azok a tekerős potik zavartak meg. De nem baj, mert otthon a hifiben pont egy olyan ment el, legalább 4 év után megint jó lesz
Meg.
Csak nem "digitális potméter"-t kellet beírni a keresőbe, hanem "digit potmétert"... Este fáradtan ennyire futotta.
Idézet: „Csak nem "digitális potméter"-t kellet beírni a keresőbe, hanem "digit potmétert"...” Hmm, erdekes, ha en beirom a googliba a "digitális potméter"-t, akkor ez az elso harom talalat: SPI digitális potméter Digitális potméter alkalmazása Digitális potméter folyamatos léptetése feszültséggel (ebbol ketto(!) HE-s forum...) Amugy megegyszer: Az a "tekerős poti" az nem poti! Az csupan egy kodot ad ki magabol (ezert a neve encoder). Ez a kod mondja meg, hogy eppen jobbra vagy balra csavartak, a tobbi a mikrocontroller dolga (hogy pl a digitalis potit megfeleloen beallitsa). Ha valamelyik site-on ezt digitalis potmeternek hivjak akkor az ott hibasan szerepel!
Értem. Csak mentem volna HQ-ba, és ott kerestem rá, hogy akkor veszek. Írtam, hogy már este tettem. És nem értettem, hogy most mi van, de már értem. Elírták/máhogy kellett keresni.
De körülnéztem chipcadnél, és csomó spi-s, i2c-s ic van. LCD-t is jobb lenne i2c-ről hajtani, meg 18f14K50-et használni.
Hello!
Kezdő asm tanuló vagyok.Mplab ide-t használom.Miért nem tudom egy változó értékét megnézni a watch ablakban? Ki van szürkítve az add symbol fül. Miért? Köszi
Szerintem nem változóként hoztad létre azt, amit változónak nevezel.
Nekem csak egy fekete téglalap jelenik meg a kép helyén
t1 t2 értékét akarom nyomon követni
ez a képfeltöltés nem akar sikerülni
Lehet, hogy nem fordítottad le vagy nem illesztetted be az asm fájlt egy projektbe ( nem látom rendesen a képet! )!
Steve
Szia !
Gyakorlatilag az összes utasítás rossz helyen van, csak egy tabulátort (vagy szóközt) kell előttük tenni nem 2-őt.
Az F7-et nyomkodva az asm fájlodon megy a zöld nyíl ( egyébként projekt nélkül is mutatja W-t és a PORTB-t, tehát ez nem mérvadó ! ) ?
A tabulátorok nem érdekesek, csak az olvashatóságot biztosítják! A View menüpontban kapcsold be a projektet és úgy készíts képet! Steve |
Bejelentkezés
Hirdetés |