Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kopogásszenzor jelének vétele laptop MIC bemeneten
Lapozás: OK   1 / 1
(#) radicsu1 hozzászólása Júl 30, 2009 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy a laptop mic menetét használva hogy lehetne a motor kopogásérzékelő jelét felvenni,ill. online spectrográffal kijelezni?Egy oldalt találtam,ahol elvileg kazettás magnó mic bemenetére direkbe rákötve fel lehet venni a jelet.

Valaki tud ebben segíteni?Elvileg a szenzor 20mv/g jelet küld ki.
(#) radicsu1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Sajnos csak mic bemenet van a laptopon.Meg tudnád mondani a jack dugó 3 része körül hova kössem a testet és a jelet?Máshol olvasva azt látom,hogy a szenzor túl hangos a mic bemenetnek,nekem viszont semmi sem volt,minimális zaj,de sztem annak nem volt köze a cuccomhoz.

F...sza,a test az stimmelt,a jelet a középső helyre kötöttem....Meglátjuk most mit mutat

1 mikrós,azt hogy is írják? van 330 pf, 10 nf 0,47 uf nekem...
(#) radicsu1 válasza radicsu1 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

rajzom alapján 0.1 uf kellene rá

kb 7 khz körül kell figyelnem.

Köszi a segítséget,működik! Van ilyen spectroskóp progim,de ezt is letöltöm.Egyelőre csak a motor zaját hallottam,kopogást nem,de hát E85-el nem is nagyon fog kopogni!

Köszi még egyszer!

Üzemanyag,85% etanol 15% benzin.Jóval magasabb az oktánszáma,ezért kisebb az esélye,hogy kopogjon a motor.
(#) adikaaa hozzászólása Dec 12, 2009 /

Szép Napot Mindenkinek!

Azt szeretném megoldani hogy, felgyuladjon egy led amikor a kopogásérzékelő detonálást érez Esetleg nem tud valaki kapcsolási rajzot és lenne olyan kedves hogy, megosztja velem
(#) radicsu1 válasza adikaaa hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Üdv!

Sajnos ez közel sem olyan egyszerű,mint amilyennek tűnik.Sok ilyen kapcsolás van a neten,de többnyire mindegyiknek az a baja,hogy egy viszonylag szűk fordulatszámtartományban működik,felette pedig a motor alapzajára is bejelez,még ha kopogás nincs is.
(#) adikaaa válasza radicsu1 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Hello!

Tudnál mutatni egy kapcsolást? Sajnos nem találtam egyet sem
(#) ic20 hozzászólása Feb 11, 2014 /

Hello!

Szeretnék egy kis segítséget kérni hogy kopogás érzékelő szenzor adatait, zavarokat ami van a kopogásérzékelő szenzoron hogyan lehet leszűrni. Válaszokat előre is köszönöm .
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem