Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 282
(#) mikos78 válasza sztibor hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

a dsc-nek van uvegtores jelzoe is
(#) saminorbi válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Hy az rs232 bekötését nem tudom beirni mert ez egy moxa u-port a micron.hu ról rendeltem 11-12 ezer forintért!
Már összeált a rendszer csak kommunikáció kezdetén a panelen el kell fogadtatni a komm. kezdetét ami még nem megy!
(#) mikos78 válasza saminorbi hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

ja az egyszeru mint a pofon be kell allitani a com portot
masodszor kivalasztod a pc linket
3.ha a riasztot osszerakod akkor a kezelobe be kell verni a kov programsort
*8 5555 499 5555 499
de eloszzor a pc-t startold es mindjart utanna usd be a programozast megengedo sort
es mennie kell
u.i de nekem nem megy usb-rol csak express cardrol
ha valamit megtudsz ird le,marmint az usb kommunikaciot illeti
(#) saminorbi válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Hy köszi átbogarásztam a dls sugóját teljesen találtam pár jo dolgot !
HA sikerült leirom !
(#) Zsola0013 hozzászólása Júl 30, 2009 /

Sziasztok!

Nekem van egy ilyen dsc-s érzékelőm és azt szeretném megtudni tőletek hogy hogy lehet ezt bekötni? Pontosan úgy szeretném hogy van egy érzékelő már beszerelve és az után szeretném kötni. Segítsetek nekem légyszi. Az érzékelőn van egy tamp, egy 12V, egy NC és egy C felirat ahova lehet bekötni. Szeretném megtudni hogy a másik érzékelőből mit hova kell kötni ebbe az újba és pl ezt az EOL lezáró ellenállást is hova kell kötni. Köszönöm előre is.
(#) mikos78 válasza Zsola0013 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

hat eolba kell bekotni a toresjelzo legyen az elso
a dsc fenykepei kozt megnezheted
Bővebben: Link

(#) Zsola0013 válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

köszii
(#) MPi-c válasza Zsola0013 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

A linkelt képpel (vezetékezés) kapcsolatban olvasd el az eredti hozzászólásomban írtakat is!
(#) Zsola0013 válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

helló. van egy kis gáz az az érzékelő amire rá akarok kötni egy teljesen más kivitel. van benne stamp 2 db, 12v 2 db, és relay 2db?? relay az mi? meg ha összekötöm akkor a vezérlőben is kell programozni valamit? köszönöm előre is

Nem tűnik másnak. 12V-nál biztos, hogy az egyik kapocsnál van egy + a másiknál egy - jel, és az NO hiányzik. Esetleg egy kép? A relay relét jelent magyarul. Az érzékelőben ez a kapcsoló. Ezek és a tamper kapcsain a polaritás nem lényeges, de a 12V-nál igen!
A központot - aminek a típusáról nem írtál semmit - természetesen fel kell programozni a leírása szerint.
(#) Zsola0013 válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Kedves MPi!

Igen a 12 volt az megvan ott kapja az áramot. Van benne akkor még 2db relay. Akkor ezt a 2 db relay-t hogy kössem át az én picike dsc-s érzékelőmbe amit úgy kábeleztem fel mint ahogy mikos78-as képén van?? Előre is köszönöm a türelmed és a válaszaid. És még egy fontos, ha így sorba egymás után bekötöm ezt az érzékelőt akkor is kell programozni a központban? Nem ismeri úgy fel mintha egy zónában lenne azzal az érzékelővel amiről átkötök? Kösziiiiiiiiiiiiii
(#) Zsola0013 válasza Zsola0013 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Még egy másik ebben az érzékelőben amiről átköni szeretnék, nincsen se eol lezáró ellenállás, sem C-ből T2-be menő kábel???
(#) Zsola0013 hozzászólása Júl 30, 2009 /

Szóval nincsen. Szerintetek?

Idézet:
„akkor még 2db relay.”

Egy reléhez 2 db kapocs (ahova a vezetéket tudod bekötni) "jár". Akkor most hány kapocs van? 2 vagy 4? (Újra: fénykép nincs?)

Idézet:
„nincsen se eol lezáró ellenállás, sem C-ből T2-be menő kábel”

Nem tartozéka az érzékelőknek, azért nincs benne.

Idézet:
„ha így sorba egymás után bekötöm ezt az érzékelőt akkor is kell programozni a központban?”

Ezt senki nem tudja egyértelműen megválaszolni neked, ugyanis nem tudjuk, hogy előzőleg hogy volt programozva. (Azt sem tudjuk még mindig, hogy milyen központról van szó!) Célszerű újra programozni az egészet. Ajánlom, ezt a topikot az elejétől olvasd el! A PC585 központtal indult a téma, de időközben más központokról és dokumentációkról is szó volt.
(#) Jeladó válasza Zsola0013 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/a8/a82c2c153d74e240c3b58...21.jpg Itt egy rajz , ami elég egyszerü, és érthető.DSC 1616
(#) Zsola0013 válasza Jeladó hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Helló! Nem szeretnék senki idegeire menni. De rendik vagytok hogy írtok nekem vissza. Szóval még egyszer utoljára fussunk neki a kedvemért. Mellékelek egy képet(eredeti) amiben eredetileg így van bekkötve és erre szeretnék rákötni még egy érzékelőt. Ahogy mikos78-as képén van(mikos78) úgy kössem át ezt az eredetit is? Szóval mikos78 képén a C-be és a T2-be nem megy semmi a központból viszont a C össze van kötve T2-vel. T1-ből megy át az "új" érzékelő NC feliratú portjába egy madzag. Az újat meg csináljam meg úgy ahogy mikos78 képén van? Képet még nem tudtam csinálni sajna. Kérem kedves türelmeteket. Köszönöm szépen.
(#) sztibor válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

szia!

Abban is tudnál segíteni, hogy ha van 2 kezelőm, akkor azokat simán párhuzamosan kötöm, és kész?Ja ajtónyitásérzékelőt nem teszek hozzájuk.
Én kipróbáltam így az asztalon összetéve és úgy tűnt, hogy megy, pedig ellenállásokat sem tettem a "z" helyekre!
Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet, vagy tényleg működik így is?

Előre is köszi:

Tibi
(#) mikos78 válasza sztibor hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

igen csak parhozamosan ha egyforma a kezelo akkor a koypont elintezi sajat maga
ha az egyik ledes a masik lcd akkor a ledes lesz az elso particio 1-es sloton az lcd meg a 8-ason
ha ez nem eleg akkor a
*8 5555 000 11 ez az eggyik kezelo
*8 5555 000 12 ez pedig a mesik
az elso szam az hogy melyik particiohoz akarod hozzarendelni a masik hogy melyik slotra de ez csak akkor ha nagyon tutira akarsz menni
(#) mikos78 válasza Zsola0013 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

azt pontosan nem toom de ha veszel egy toreserzekelot akkor abban le van irva hogy mit hogyan kell en szemely szerint meg nem kotottem be egyet sem
ha erdekel meg toom nezni pontosan
(#) Zsola0013 válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Bosch solution 880 a tipusa ennek az izének. Akkor nézd már meg pontosan hogy amit írtam úgy jó-e. Köszi.

oke de ma mar nem megy mert suru a program,bocsi

elkerulte a figyelmem a bosh az nem bizti hogy menni fog de megproballom megnezni de mi csak dsc szerelunk cegen belul,de megkerdem a BPesti kapcsolatot ha meglesz akkor attkuldom
(#) Zsola0013 válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

örök hála neked! küldök majd sok sört.
(#) mikos78 válasza Zsola0013 hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

koszi
(#) Syn7h37ic válasza Zsola0013 hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Ha nem patríciózol, akkor a Bosch központ kezelőjét nyugodtan kötheted párhuzamosan. Ha particionalt rendszert akarsz, akkor merőben máshogy kell kotni a kezelőket.
Kezelői zónát pedig a Bosch nem is tud.
(#) mikos78 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

hat ezt nem tudtam
(#) Gabi0219 válasza mikos78 hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Szia! Még sajna nem volt időm ráprogizni amit küldtél, de amint megtettem majd visszajelzek. Köszi!
Ez isdn-nél mit változik?

Ja még egy kérdés az miért van hogy a sziréna úgy jelez hogy 3-at pittyen kb 15s riaszt mejd 3-at pittyen és leáll.
Köszi! Heló!
(#) mikos78 válasza Gabi0219 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

szia csak most let netem
isdn-nel meg nem probaltam
(#) sztibor hozzászólása Aug 10, 2009 /

Sziasztok!

A kommunikáció a szoftverrel nekem is megy már (nem volt jó az usb-soros átalakítóm ). Sima soros portról tényleg nagyon egyszerű.

Viszont a szirénával szívok én is (PS 128). Ha a szirénán lévő tamper lábakat egyenlőre nem kötöttem sehova, csak megkapja a tápot, meg a start-ot a bell+ ról (jumper is a + on van), akkor elvileg riasztáskor meg kellene szólalnia, vagy nem?Mert nekem nem szól, pedig az 1kohm-os ellenállást is betettem a bell +/- ra. Ötlet?

Másik: ha beállítom az automatikus élesítést meg az automatikus hatástalanítást, akkor létezik, hogy ha manuálisan élesítettem be, akkor nem fog automatikusan hatástalanítódni?
Nekem nem nagyon akar menni, van vmi ötletetek hogy miért, vagy valaki állított már be ilyet?
Előre is köszönöm!

Tibi
(#) sztibor válasza sztibor hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy a zóna duplázást hogyan kell csinálni (pc1616 a kp)

köszönöm

Tibi
Következő: »»   21 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem