Fórum témák
» Több friss téma |
Jeep emlékére felrakom a vcds 8.05 és az opcom dokumentációt......
remélem vasárnap lesz idöm ha valakit majd érdekel hogy kéne megépiteni pűben irjon
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy 2-es Puntohoz melyik kapcsolási rajz lenne jó? Ezt megépítettem de nem megy:Bővebben: Link ! Esetleg ez jó lenne? :Bővebben: Link
Szia!
Elvileg az autó ISO protokollt használ. ISO9141-2/ISO14230-4.Ha 16 pólusú csatlakozó van benne, akkor valószínűleg a mellékelt táblázat szerint van a kiosztás, de lehet, hogy csak a motort tudod majd elérni. Ez szoftver kérdése is! A linkelt rajz működik, én kipróbáltam, de soros port kell hozzá, az átalakítót nem szereti! A "K" szálat kell kézzel cserélgetni, attól függően, mit akarsz elérni! Elvileg több szoftverrel is működik, nem tudom, te melyikkel próbálkoztál. A felső rajz a jó!Bővebben: Link Üdv
Szia! Megépítettem de egyik softwaremmel sem működik. Te mivel használtad?
Szia!
Én a Tech2-vel használtam, de az csak opelhoz jó. Azzal működött, még a légzsák hibát is tudtam vele törölni egy G-s Astrán. Nem minden egységgel veszi fel a kapcsolatot, de a motorvezérlővel fel kellene vennie! Nem hardverkulcsos szoftverekkel működnie kell. (DigiMoto,Proscan,Scantool,ObdMaster) Fontos a valós soros port, és a beállítása is. Azt hiszem nekem az alapbeállítással működött: Bit/s 9600, adatbit 8, paritás nincs, stopbit 1, átvitel nincs, bár lehet, hogy a Bit/s-al játszani kell. Milyen szoftvert próbáltál?
Ezekkel a programokkal én is próbáltam de nem megy. Bár úgy tudom ezek ELM ic-vel szerelt interfésszel mennek.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy Daewoo Nubira számítogépéböl ki lehet oilvasni fogyasztási adatokat valahogy? Csinálni szeretnék pic-el egy órát, dátumot, külső belső hőfokot és pill fogyasztást kijelző panelt az óra, dátum, hőmérő már megvan egy 2*20karakteres lcd-n de jó lenne a fogyasztást is kiírni. Csinált már hasonlót valaki? Előre is köszi az ötleteket, tanácsokat. Egy 2003 11-edik havi utolsó szériás 1.6os nubirárol van szó.
Sziasztok! elm327 v1.3-al rendelkezem de nem tudtam kapcsolódni az autómhoz(VWBora1.4).Protokolt beállítva ISO-ra,jel a vezérlő felé és onnan a ledek villogása szerint van,de megszakad a kapcsolat.Tudtok -e esetleg segíteni abban,hogy kell-e specifikus karakter lánc a vezérlő felébresztéséhez,vagy így is kell menni-e?A portkonfig jó,AT parancsokra is reagál a face de nem látja a vezérlőt. A használt softok:Scantool.net,elm demo etc.VW csoport autóival egyáltalán használható-e a mellékletben látott interface?(ISO protokollosak).Előre is kösz a válaszokért!
Mikori a Bora? Ha 2001 elötti, akkor valoszinüleg még nem OBD2-es, és akkoe az ELM nem kommunikál vele.
VAG-COM kéne neki.
Kösz a gyors választ! Valóban itt lehet a bibi,mert 2000-es a gép.A neten viszont azt találtam,hogy elméletileg már obd2-es(lehet ,hogy csak az USA-ban?).Marad a vag com.Habár építettem csatit max232-vel de az sem vitte.Mondjuk usb-ről hajtottam az is igaz.Mégegyszer kösz.Ha valakinek kéne elm-es face és ad érte egy sima k/kl-est az jó lenne(1-1-be csere!).
Szia! Én benne lennék a cserében. Van egy zsír új k/kl-es iso interfészem de sajnos a Fiatommal nem megy mert annak meg Elm-es kéne!
Szia! Jó lenne a csere viszont még nem próbáltam az enyémet más autóval,így nem tudom még,hogy jó-e.Holnaptol szabin leszek külhonba és 08.24.-én érek haza.Utána letesztelem másig gépen és ha jó,jöhet a csere! mailcímem ha nem adtam volna meg:ckferenc@gmail.com.Amúgy ez sem volt még használva.Üdv.
nem pontos,de több mint a semmi:mérd a befecskendezési idöt (+persze a sebességet)
Sziasztok! Lenne a havernak egy G-s astra mi obd1-es bár a csatija obd2-es.Na szóval kéne hozzá egy kiolvasó hardvert gyártanom de ha lehet usb portos kéne ,hogy legyen mert laptopja van a srácnak Nem baj ha mikrokontrolleres az nem probléma nekem!
Sziasztok!
Nincsen valakinek elfekvőben ELM327 vagy ELM320? Fordhoz kellene kábelt gyártanom.
Sziasztok.
Az aldl-ről nincs valakinek valamilyen leírása? Maga a protokoll és bármi egyéb. Pl.: megy-e visszafelé adat, ha igen mi.
Ezen az oldalon találtam érdekes információkat...
Ez a másik érdekes oldal. Andy-vel érdemes felvenni a kapcsolatot.
Szevasztok! Én összeraktam magamnak egy interfész, chip nélküli direkt-kábelt, be van kötve a CAN, K,L, és a J1850.
Elvileg a VDO nevű VAG -os programmal működik, ami nem hardwerkulcsos. Kipróbálni, még nem volt alkalmam. Én arra lennék kíváncsi, hogy tudtok-e javasolni más nem hardwerkulcsos programokat? (EOBD-s, vagy gyártóspec) Írjátok meg mi a véleményetek, tapasztalataitok erről! Nézzétek át a bekötéseket!
El kell hogy szomorítsalak, de ez még nem interface kábel, csak a modult köti köti rá az OBD csatira. COM portra kötve nem fog működni. Mindenképpen kell hozzá elektronika, minimális alkatrészek: szintillesztő az RS-232-re és egy buszmeghajtó a K vonalra.
Üdv: Zoli
Értelek, ez a bekötés, a programhoz van mellékelve, és nem találtam interface-re utaló dolgot benne. Ő egyből a vezérlőegységeket keresi a kocsin.
Elvileg, ha a K és L vonalat direktbe rákötöm a Tx, vagy Rx tüskére, úgy működnie kéne. Nyílván csak olyan program kéne, amely ezeken kommunikál, és nem interface-en keresztül, ami egyben hardwer kulcs is. Vajon helyes-e ez az állítás?
Jóvan, amúgy is pesszimista vagyok a túl egyszerű dolgokban.
Neveket tudnátok mondani nem-hardwerkulcsos programokra?
Üdv!
Van egy eladó OpelScanner, ha érdekel valakit az apróhirdetéseknél található...
Sziasztok! Ha már pont itt tartunk akkor nekem szintén van pár eladó interfészem,egy másik vásárlása miatt. Egy BMW Carsoft v6.5, egy Merci Carsoft v7.4, és egy chiptuninghoz használható KWP 2000+. Részletek az apróhirdetéseknél
Sziasztok!
Olvasgattam a témában, de igazából nem jött össze a kép. Nekem egy olyan eszközre lenne szükségem, amihez van program(hibakód törlés, értékek megtekintése(hőfok, lambda szonda, levegőnyomás)). Illetve egy kapcsolási rajz. Ezt az IC-t találtam a lomexben: SI9241 Ford Focus, és Opel autókhoz kellene. Köszönöm!
Dudus aszt szeretném kérdezni töled hogy az a 44-dik oldalona 427906 hozzászolásban lévö kapcsolási zajzon az OBD csatlakozohoz a 16-7-4-es láb van bekotve. Az auto csatlakozon 3-4-5-7-12-16, nem kel bekotni a 3-12-őt müködig a diagnosztika a 7-es lábon.Astra Y.1.7td-hez lenne,és honnan tudnánk valami jo prgit letölteni,ebben kérném a segitségedet.
Nem igazán bírom kisilabizálni, mit akarsz kérdezni!
A programokat Tech-2 és AB-COM szinte bárhonnan le tudod tölteni, beírod a google-ba és kapsz rengeteg találatot.
Arra lennenk kiváncsi hogy a rajzon az OBD csatlakozonak elég-e a7-es láb bekötés.Mert aszt mondták hogy kellene bele kapcsolo hogy tudjad váltani asz alábat amelyiket kéri a progi.Pl/3-12-est,vagy ez sajátmagának átváltja,vagy bekotöm a 16-7-4-es lábat és müködik rendesen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |