Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » OBD (autós) készülék
Lapozás: OK   26 / 60
(#) wessz hozzászólása Júl 18, 2009 /
 
Jeep emlékére felrakom a vcds 8.05 és az opcom dokumentációt......
remélem vasárnap lesz idöm ha valakit majd érdekel hogy kéne megépiteni pűben irjon
(#) valaki20 hozzászólása Júl 20, 2009 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy 2-es Puntohoz melyik kapcsolási rajz lenne jó? Ezt megépítettem de nem megy:Bővebben: Link ! Esetleg ez jó lenne? :Bővebben: Link
(#) nejoka válasza valaki20 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /
 
Szia!

Elvileg az autó ISO protokollt használ. ISO9141-2/ISO14230-4.Ha 16 pólusú csatlakozó van benne, akkor valószínűleg a mellékelt táblázat szerint van a kiosztás, de lehet, hogy csak a motort tudod majd elérni. Ez szoftver kérdése is! A linkelt rajz működik, én kipróbáltam, de soros port kell hozzá, az átalakítót nem szereti! A "K" szálat kell kézzel cserélgetni, attól függően, mit akarsz elérni! Elvileg több szoftverrel is működik, nem tudom, te melyikkel próbálkoztál. A felső rajz a jó!Bővebben: Link

Üdv

Rendszer.doc
    
(#) valaki20 válasza nejoka hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Szia! Megépítettem de egyik softwaremmel sem működik. Te mivel használtad?
(#) wessz hozzászólása Aug 4, 2009 /
 
opcom
(#) Dudus válasza wessz hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Köszönöm!
(#) nejoka válasza valaki20 hozzászólására (») Aug 7, 2009 /
 
Szia!

Én a Tech2-vel használtam, de az csak opelhoz jó. Azzal működött, még a légzsák hibát is tudtam vele törölni egy G-s Astrán. Nem minden egységgel veszi fel a kapcsolatot, de a motorvezérlővel fel kellene vennie! Nem hardverkulcsos szoftverekkel működnie kell. (DigiMoto,Proscan,Scantool,ObdMaster) Fontos a valós soros port, és a beállítása is. Azt hiszem nekem az alapbeállítással működött: Bit/s 9600, adatbit 8, paritás nincs, stopbit 1, átvitel nincs, bár lehet, hogy a Bit/s-al játszani kell. Milyen szoftvert próbáltál?
(#) valaki20 válasza nejoka hozzászólására (») Aug 7, 2009 /
 
Ezekkel a programokkal én is próbáltam de nem megy. Bár úgy tudom ezek ELM ic-vel szerelt interfésszel mennek.
(#) Peti.Janka hozzászólása Aug 7, 2009 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy Daewoo Nubira számítogépéböl ki lehet oilvasni fogyasztási adatokat valahogy? Csinálni szeretnék pic-el egy órát, dátumot, külső belső hőfokot és pill fogyasztást kijelző panelt az óra, dátum, hőmérő már megvan egy 2*20karakteres lcd-n de jó lenne a fogyasztást is kiírni. Csinált már hasonlót valaki? Előre is köszi az ötleteket, tanácsokat. Egy 2003 11-edik havi utolsó szériás 1.6os nubirárol van szó.
(#) fericoh hozzászólása Aug 12, 2009 /
 
Sziasztok! elm327 v1.3-al rendelkezem de nem tudtam kapcsolódni az autómhoz(VWBora1.4).Protokolt beállítva ISO-ra,jel a vezérlő felé és onnan a ledek villogása szerint van,de megszakad a kapcsolat.Tudtok -e esetleg segíteni abban,hogy kell-e specifikus karakter lánc a vezérlő felébresztéséhez,vagy így is kell menni-e?A portkonfig jó,AT parancsokra is reagál a face de nem látja a vezérlőt. A használt softok:Scantool.net,elm demo etc.VW csoport autóival egyáltalán használható-e a mellékletben látott interface?(ISO protokollosak).Előre is kösz a válaszokért!

ELM327_1.jpg
    
(#) akos70 válasza fericoh hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
Mikori a Bora? Ha 2001 elötti, akkor valoszinüleg még nem OBD2-es, és akkoe az ELM nem kommunikál vele.
VAG-COM kéne neki.
(#) fericoh válasza akos70 hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Kösz a gyors választ! Valóban itt lehet a bibi,mert 2000-es a gép.A neten viszont azt találtam,hogy elméletileg már obd2-es(lehet ,hogy csak az USA-ban?).Marad a vag com.Habár építettem csatit max232-vel de az sem vitte.Mondjuk usb-ről hajtottam az is igaz.Mégegyszer kösz.Ha valakinek kéne elm-es face és ad érte egy sima k/kl-est az jó lenne(1-1-be csere!).
(#) valaki20 válasza fericoh hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Szia! Én benne lennék a cserében. Van egy zsír új k/kl-es iso interfészem de sajnos a Fiatommal nem megy mert annak meg Elm-es kéne!
(#) fericoh válasza valaki20 hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Szia! Jó lenne a csere viszont még nem próbáltam az enyémet más autóval,így nem tudom még,hogy jó-e.Holnaptol szabin leszek külhonba és 08.24.-én érek haza.Utána letesztelem másig gépen és ha jó,jöhet a csere! mailcímem ha nem adtam volna meg:ckferenc@gmail.com.Amúgy ez sem volt még használva.Üdv.
(#) gss válasza Peti.Janka hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
nem pontos,de több mint a semmi:mérd a befecskendezési idöt (+persze a sebességet)
(#) patexati hozzászólása Aug 29, 2009 /
 
Sziasztok! Lenne a havernak egy G-s astra mi obd1-es bár a csatija obd2-es.Na szóval kéne hozzá egy kiolvasó hardvert gyártanom de ha lehet usb portos kéne ,hogy legyen mert laptopja van a srácnak Nem baj ha mikrokontrolleres az nem probléma nekem!
(#) dpeti hozzászólása Aug 29, 2009 /
 
Sziasztok!

Nincsen valakinek elfekvőben ELM327 vagy ELM320?
Fordhoz kellene kábelt gyártanom.
(#) sirály12 hozzászólása Aug 29, 2009 /
 
Sziasztok.

Az aldl-ről nincs valakinek valamilyen leírása? Maga a protokoll és bármi egyéb. Pl.: megy-e visszafelé adat, ha igen mi.
(#) Dudus válasza sirály12 hozzászólására (») Aug 29, 2009 /
 
(#) gyumil hozzászólása Szept 7, 2009 /
 
Szevasztok! Én összeraktam magamnak egy interfész, chip nélküli direkt-kábelt, be van kötve a CAN, K,L, és a J1850.
Elvileg a VDO nevű VAG -os programmal működik, ami nem hardwerkulcsos. Kipróbálni, még nem volt alkalmam.
Én arra lennék kíváncsi, hogy tudtok-e javasolni más nem hardwerkulcsos programokat? (EOBD-s, vagy gyártóspec)

Írjátok meg mi a véleményetek, tapasztalataitok erről!

Nézzétek át a bekötéseket!
(#) kzozo válasza gyumil hozzászólására (») Szept 7, 2009 /
 
El kell hogy szomorítsalak, de ez még nem interface kábel, csak a modult köti köti rá az OBD csatira. COM portra kötve nem fog működni. Mindenképpen kell hozzá elektronika, minimális alkatrészek: szintillesztő az RS-232-re és egy buszmeghajtó a K vonalra.
Üdv: Zoli
(#) gyumil hozzászólása Szept 7, 2009 /
 
Értelek, ez a bekötés, a programhoz van mellékelve, és nem találtam interface-re utaló dolgot benne. Ő egyből a vezérlőegységeket keresi a kocsin.
Elvileg, ha a K és L vonalat direktbe rákötöm a Tx, vagy Rx tüskére, úgy működnie kéne. Nyílván csak olyan program kéne, amely ezeken kommunikál, és nem interface-en keresztül, ami egyben hardwer kulcs is.
Vajon helyes-e ez az állítás?
(#) akos70 válasza gyumil hozzászólására (») Szept 7, 2009 /
 
Nem.
(#) gyumil hozzászólása Szept 7, 2009 /
 
Jóvan, amúgy is pesszimista vagyok a túl egyszerű dolgokban.
Neveket tudnátok mondani nem-hardwerkulcsos programokra?
(#) molnarp hozzászólása Szept 9, 2009 /
 
Üdv!
Van egy eladó OpelScanner, ha érdekel valakit az apróhirdetéseknél található...
(#) wick84 hozzászólása Szept 10, 2009 /
 
Sziasztok! Ha már pont itt tartunk akkor nekem szintén van pár eladó interfészem,egy másik vásárlása miatt. Egy BMW Carsoft v6.5, egy Merci Carsoft v7.4, és egy chiptuninghoz használható KWP 2000+. Részletek az apróhirdetéseknél
(#) Thomas10100 hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
Sziasztok!

Olvasgattam a témában, de igazából nem jött össze a kép. Nekem egy olyan eszközre lenne szükségem, amihez van program(hibakód törlés, értékek megtekintése(hőfok, lambda szonda, levegőnyomás)). Illetve egy kapcsolási rajz.

Ezt az IC-t találtam a lomexben: SI9241
Ford Focus, és Opel autókhoz kellene.

Köszönöm!

(#) Rolcsi00 hozzászólása Szept 14, 2009 /
 
Dudus aszt szeretném kérdezni töled hogy az a 44-dik oldalona 427906 hozzászolásban lévö kapcsolási zajzon az OBD csatlakozohoz a 16-7-4-es láb van bekotve. Az auto csatlakozon 3-4-5-7-12-16, nem kel bekotni a 3-12-őt müködig a diagnosztika a 7-es lábon.Astra Y.1.7td-hez lenne,és honnan tudnánk valami jo prgit letölteni,ebben kérném a segitségedet.
(#) Dudus válasza Rolcsi00 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
Nem igazán bírom kisilabizálni, mit akarsz kérdezni!

A programokat Tech-2 és AB-COM szinte bárhonnan le tudod tölteni, beírod a google-ba és kapsz rengeteg találatot.
(#) Rolcsi00 válasza Dudus hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
Arra lennenk kiváncsi hogy a rajzon az OBD csatlakozonak elég-e a7-es láb bekötés.Mert aszt mondták hogy kellene bele kapcsolo hogy tudjad váltani asz alábat amelyiket kéri a progi.Pl/3-12-est,vagy ez sajátmagának átváltja,vagy bekotöm a 16-7-4-es lábat és müködik rendesen.
Következő: »»   26 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem