Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Spektrum-analizátor

Témaindító: (Felhasználó 518), idő: Okt 26, 2005
Lapozás: OK   6 / 21
(#) pici hozzászólása Júl 19, 2009 /

Hali
Én utálok fúrkálódni, ezért tervezek mindig SMD paneleket.
800 lednek, 1600 furat... vagy megveszem panelgyártóknál (mert többet keresnék ennyi idő alatt amíg fúrom... mint amibe kerül) vagy SMD ledekkel oldanám meg. Panelmaratás és mehetnek fel az SMD ledek.

De még az is szép munka mindet felforrasztgatni...
Ezért csináltam LCD-AVR es digitális spektrum anializátort.
Olcsóbb, gyorsabb, változtathatóbb.
Színes LCD-vel meg vad dolgokat lehet csinálni
(#) Rakloo válasza pici hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

SMD leddel az a baj,hogy kicsit drága nekem,bár meg kell hagyni ,hogy az nekem is jobban tetszik
(#) zolee1209 válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Készítettem 8x8-as LED mátrixot SMD RGB LED-ből... Ott LED-enként volt 6 beforrasztandó láb, és 3 átkötés. Az is egy félnapos meló volt!
(#) Rakloo válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Ha jól emlékszem akkor még régebben vettem LCD kijelzőt és ahhoz kaptam pár SMD ledet, ez kb egy fél éve volt.Tegnap kipattant a fejemből,hogy mennyire tudom ezeket beforrasztani.Sikerült is.Meg kell hagyni,hogy sokkal jobb mint bármelyik magasfényű sima 5mm-es LED.
(#) klemo86 válasza Directors hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Semmi extra nem lesz, 20x20as, 10es LEDsorokból, a fölső része 7 zöld + 3 piros LEDsorból lesz...
A vezérlést illetően LM3914N fűzve, 20+10 sávszűrő (ez SMD) mátrixolva az oszlopokra
Azért LEDsorokból csinálom, mert szép homogén az arca, a teli téglalap világít, nem úgy, mint a 2x5-ös LEDnél (a hagyományosról van most szó)...

Remélem elbírja a 20 oszlopot a LEDmeghajtó
Ha nem, elszakítom középen a mátrixot, és a másik felére is teszek egyet!
(#) Directors válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Értelek. Hát nem lesz kis munka.
Meg anyagilag nem lesz egy sok picit?
(#) klemo86 válasza Directors hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Szerintem olyan túl nagy munka se lesz ez, de épp elég most egy darabig - forrasztási gyakorlat a javából ... (még annyira nem kezdtem hozzá az alkatrész gyűjtéshez, meg a tervezésekhez)
A LEDsorok kerülnek pénzbe, (amik már megvannak) mint bármelyik másik LEDes spektrum analizátornál, a többi csak az apraja, az a halom passzív alkatrész Valamivel több mint 800 db alkatrészről van szó, amiből 400nak számoltam a LEDeket
(mert hogy tényleg annyi van )
(#) zolee1209 válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Arra figyelj, hogy az órajelgenerátor frekvenciáját tudd növelni egy potival... Mivel több oszlopot kell majd meghajtanod, így nagyobb frekvenciára lesz szükséged, hogy a "táblát" végigsöpörje azonos "fps" mellett, mintha csak 10 oszlopból állna! A LED meghajtót nem kell félteni, az bírni fogja. Nekem az oszlopvezérlést egy AVR fogja biztosítani, mert tervezem, hogy később teljesen digitális legyen az egész, és akár mátrix kijelzőnek is használhassam... Így annyival lesz egyszerűbb, hogy nem kell 10 oszloponként egy 4017-et betenni, illetve egy 3915-öt.
(#) Rakloo hozzászólása Júl 19, 2009 /

Az oldalon található tranzisztoros kivezérlésjelzőre hova tudom rákötni a szűrt frekvenciát?Mert itt sima audio bemenet van,de amint láttam a sávszűrő minden eggyes kivezetése előtt van egy 1n4148.Bővebben:KÉP
(#) zolee1209 válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Az első tranzisztor kollektorának a helyére, de akár a kondi el is hagyható, így a két dióda közös pontjára is lehet kötni a jelet.
(#) klemo86 válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Az eredeti kapcsolásban is lehet, azzal nem lesz gond!
Köszi az infót
(#) Rakloo hozzászólása Júl 22, 2009 /

Hello!

Segítségeteket szeretném kérni,hogy ULN 2003-as tranzisztormezőt használhatok-e az itt lévő tranzisztorok helyett:Bővebben: Link.
Ha nem jó,vagy csak egyik oldalra felel meg akkor meg tudnátok mondani,hogy milyet érdemes?
Köszönöm.
(#) lapose válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Szia!

Az ULN2003-ban a tranzisztorok emittere közösítve van, ide nem jó neked.
(#) Rakloo válasza lapose hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Köszönöm.Esetleg tudnál javasolni megfelelő tranzisztormezőt?
(#) Rakloo hozzászólása Júl 23, 2009 /

Magához a kijelző részhez sem használhatom az LM3915 után?
(#) lapose válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Szia!

Oda meg PNP-s tranzisztormező kellene.
Nem tudom miért ragaszkodsz a tranzisztor mezőhöz, drágább mintha megveszed ezeket a mezei tranzisztorokat.
(#) Izeg. hozzászólása Aug 9, 2009 /

Helló Attila ..
Nos én nem is kételkedem a kapcsolás életképességében, csak én nem tudtam megcsinálni, lássusk be nem egy egyszerű áramkör, de valahogy mindig az eszembe van hogy lehetne megjavítani, mert nekem nagyon tetszik, nagyon jól is mutatna. Nos a hiba ami benne van az valószínüleg tőlem ered, ugyanis a nyákot én újraterveztem, mert akkor még nem tudtam rendes méretben kinyomtatni, ezért az eredeti alapán megterveztem.
Egyébként lehet hogy az eddig meglévő alkatrészekkel megcsinálom újra, a z eredeti nyákrajzzal,hátha akkor összejön. Egyedül a led mátrix panelt nem fogom újra forrasztgatni.Az áramkörben nekem semmi nem szállt el, nekem minden működőképes maradt, és a vizuális megjelenés alapján a nyákban van hiba. Nos ha majd működőképes lesz nekem akkor biztosan büszkén fogok vele dicsekedni.
Üdv : Izeg.
(#) ciw válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Üdv !

Bocs, hogy beleugatok, nem tudom erről volt e már szó, de én ezt fogom megcsinálni:
KATT
Van teljes doksi hozzá.
(#) Izeg. válasza ciw hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Heló...
Én az Attilla fále készüléket csináltam meg. Most a videót hirtelen nem tudom megnézni, mert most lett újrarakva a gép de majd otthonról megnézem.
(#) pici válasza ciw hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Ami a videón van az digitális, olyan mint amilyet én is csináltam.
A többiek itt analód frekiszűrőst próbálnak, Atilla terve alapján.
(#) Izeg. válasza pici hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Na hát most jutttam odáig hogy megnézhessem a videót
Tetszik ez a szerkezet is nagyon. Kérhetnék egy kapcsolási rajzot? Ha van..
Köszönöm szépen!
Azonban az a 20 sor x sok led nem tudom menyni az nekem rengetegnek tűnik Úgyhogy szerintem amenynibe ez így kerülne akkor meg lehetne csinálni minden csatornához külön led meghajtóval PL: LM3915, vagy társai.
(#) Rakloo válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Ha jól értettem akkor te csatornánként gondolsz egy LED meghajtóra (LM3915) na most ezt számold rá pl. 20 oszlopra .Ami maga már több mint 10 ezer forint.Holott ,ha multiplexálod akkor megvan kb 2db IC árából.
(#) ciw válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

Innen letölthető a teljes doksi, rajzal, kóddal, mindennel együtt.
Bővebben: Link
(#) Rakloo hozzászólása Aug 12, 2009 /

Az Attila86 féle kapcsolásban lévő 2,7uH-s tekercs helyett használhatok 2.2uH-sat?Bővebben: Link

Üdv.
(#) Attila86 válasza Rakloo hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Persze.
(#) a_endre hozzászólása Nov 17, 2009 /

Sziasztok!

Az en tervem az, hogy megepitsek egy 3D-s LED kockat ( pelda ). A belinkelt peldan csak animacio van , nem a hang fuggvenyeben mozog. En azt szeretnem megcsinalni, hogy hang fuggvenyeben mozogjon, ezt ugy szeretnem, hogy analizalom a hangot egy AVR-el. A hangot a hangkartya/mp3 lejatszo/ telefon audio kimenetebol szeretnem bekotni (igy a kocka hordozhato is lenne).
Az lenne a kerdesem, hogy hogyan kossem ra a mikrokontrollerre ezt a jelet? Mekkora a felso feszultseg limit a jelen? Kell erosito vagy direktbe rakothetem a mikrokontroller pinjere(ADC-re)? Szoval az ezzel kacsolatos miertek es hogyanok erdekelnek.

Koszonom elore is a valaszokat!
(#) geri303 válasza a_endre hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Hali!

A maximális fesz, csak az avr-től függ, hogy mennyit képes elviselni. De érdemes ennél alacsonyabbra méretezni, így ha kicsit feljebb menne sincs probléma.

Szerintem egy szűrőt érdemes lenne elé tenned, hogy pl csak a magas, vagy csak a mély hangokat kapja a vezérlő.
Az erősítő meg szerintem csak akkor kell, ha kevesled a jelet.
(#) pici válasza a_endre hozzászólására (») Nov 18, 2009 / 1

Szia
Kicsit konkrétabban.
Az AVR Vrefje a tépfesz ami lehet pl 5V, van beépített 2,5V és van még a változtatható Vref bemenet.
Neked az utobbi kell majd.
Mivel a line out max ~1-1,5V ezért ehhez kell a Vrefet állítanod. Ha fülhallgató kimenetre teszed, akkor ennél többet is el tudsz érni.
De a gondot az okozza, hogy hangkimenetek plusz/minusz feszültségen mennek (hullámforma és a az amplitudó plusz/minusz) de az AVR AD átalakítója csak + mér, ezért át kell alakítani a jelet (feljebbtólni)
(#) zolee1209 válasza pici hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Szerintem ez már nem igazán ide tartozik, hanem az AVR topicba, igaz, a kérdező ott is feltette a kérdését... Még nem folytam bele komolyan a AVR ADC-jébe, de mintha lenne ellenütemű bemenet is... Ez nem erre szolgál, hogy negatív feszt is tudjon mérni?
(#) El_Pinyo válasza a_endre hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Szia!
Ha jól értelmezem az írásod, akkor valamiféle kivezérlésmérő jellegű eszközt szeretnél összehozni.
A legegyszerűbb, ha egy diódás csúcsegyenirányítót használsz az ADC előtt. Bővebben: Link
Üdv.
Következő: »»   6 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem