Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Most azt fogjátok mondani... Persze úgy könnyű, de fogsz egy CorelDraw-t fogsz egy CNC-t és tizedmilliméter pontosan ki tudod vágni. Nem először csinálom. Egész előlapot feliratostul corelben meg kell tervezni, és utánna már csak szerszámcsere...
De átlagember hogy jut CNC közelébe?
Meg emberi árakon ki csinálja meg neki azt az egy darabot?
Emberi árakon Te csinálod meg magadnak...
Én a szkópomon a kijelzőnél kisflexxel vágtam ki, tök jól sikerült. A szükséges méretnél pár mm-el kisebbet kell vágni, és reszelővel kell sokat dolgozni vele, de megéri
Lomfűrésszel az ilyet nem lehet megmunkálni?
Már elég rég vágtam ilyennel (amikor igen, akkor is NYÁK-lemezt), és nem emléxek rá, hogy lehet-e áloméniumot vágni vele rendesen...
Köszönöm a válaszokat. Sejtettem, hogy nem egyszerű megmunkálni aztz a fém előlapot, ezért is választottam anno régen műanyag műszerdobozt a webszerveremnek amit ebben a topicban már bemutattam. a műanyagot mégis csak könnyebb megmunkálni.:yes:
Norberto szerintem lombfűrsszel ne is próbálkozz alumíniumot vágni, mert az nagyon durva lenne. Egyébként CNC géphez meg tényleg kevesen jutnak hozzá. Topi ötlete igényes, de a gyakorlatban kivitelezhetetlen, ha nincs CNC gép. Üdv:Higgins
Jólvan, akkor én megdícsérlek: Ügyi vagy!
Csak azok a szegény vertikális diódák ittak kicsit többet a keleténél... De azért szép munka!
hja, már bánom, hogy nem mértem meg a lábtávolságát.. de ettől még jó
Sziasztok,
egyedi dallamokra programozható dallamcsengőt szeretnék vásárolni(egyedileg feltölthető hangok, ne a szokásos gong és hasonlók) de egy cég sem gyárt ilyet. Ha valaki tudna segíteni, hogy hol tudnék ilyet beszerezni vagy esetleg tudna ilyet építeni, nagyon megköszönném. Üdv, Angie
szerintem egy hangfelvevő/tároló IC megoldja a gondot. nevet/típust nem tudok, de biztos volt már ilyenről szó a fórumon.
Szia IMi.A tápot amit felraktál ide annak a belsejét is le tudnád fényképezni a trafóra kiváncsi vagyok...
kössz szépen
Hello!
A fényképre picit várni kell! Egyébként gyári bizonsági trafó 24V 100W, ha jól emlékszem.A két tápnak külön-külön trafója van.( ilyet sikerült bontásból szerezem)
Nemsokára kész van a JLH féle A-osztályú erősítőm
Itt egy kép róla, már csak a hűtőborda hiányzik.
Bele fogsz férni a bordával? Elég nagy kell neki...
Amugy mi ujság a tranyókkal? Még vacakolnak? Isa
Sikerült!!! Famembrános mélynyomó! Már készülőben a második példány. Bárkivel szívesen megosztom a készítés mikéntjét (a kép egy kicsit sötétre sikeredett remélem látszik)
Azta De durva!!
Nyiss neki egy uj témát ha tényleg müködik, engem nagyon érdekel! Isa
Új témát nem nyitok mert arra bosszúsak lesznek a moderátorok. Kérlek szépen én 4 hangszórót áldoztam fel rá amik már egyenként javíthatatlanok. De egy hangszóróból is megcsinálhatod. Csak a papír membránt távolítsd el ügyesen. Mérd le az átmérőt és a mélységet papírra rajzold me és vágd ki a sablont. Én fenyőfából csináltam ugyanis nagyon könnyű. Lényeg hogy olyan alapanyagot válassz ami kb. már 10 éve szárad ne legyen nedves mert akkor kiszárad deformálódik és elreped. Dekopír fűrésszel vágd ki a kört. És itt a TITOK: flexre kapható lamellás csiszolókorong ezzel 10perc alatt ki lehet csiszolni a felesleges anyagot majd csiszolóvászonnal finomra lehet csiszolni. Nekem 3mm-es a fa végleges vastagsága de olyan pille könnyű hogy nem okoz terhelést. Viszont fontos hogy be ne lakkozd valamivel mert akkor elveszíti a légmozgatás képességét hagyd natúr. Beragasztod és kész is. Szól úgy mint a papírmembrán
És látványnak sem utolsó
Magyarul csak fogsz egy hasáb fát és és az összes felesleget leszedted flexel?
Olyan csiszoló korong van otthon tényleg gyorsan lehet vele dolozni. De hogy ragasztottad visza a membránt? Mik a tapasztalatok?? Nekem a 3mm még soknak tünik.. Valószinü valami rétegelt lemezböl is ki kéne próbálni . csak a formát kéne jól megcsinálni és a préselést... Isa
Megoldódott a gond, az eggyik meghajtó tranzisztor volt hibás, kicseréltem és tökéletesen megy.
A hűtőbordát az egész tetelyére tervezem, ha sikerül szerezni akkor az egész tetelyét befogja fedni.
Tulajdonképpen olyan vastag falececet választottam amilyen a mélység. Így kevés anyagot kellett lecsiszolni. Ha mégis előfordul hogy a fa nem ér el a lengőtekercshez akkor megfelelő átmérőjű kartoncsővel pótolható a hézag. A rétegelt lemezt felejdsd el.
És ez mivel jobb mint a nem famebrános hangszóró?
Nem jobb semmivel viszont látványos és EGYEDI. Ilyet JVC minihifinél használtak először tudtommal viszont ott az átmérő kb 5 centi. Ezért gondoltam hogy csinálok ilyet. Szerintem még senkinek nincs
A JVC pont azért vállasztotta a fát mert a papírmenbrán is fábol készül és mint természetes alapanyagot kerestek. A fö szempont az volt hogy könnyü legyen és merev hogy a hangot ne torzítsa be.
De tényleg semmivel sem másabb a hangja? Nem vettél észre különbséget? A ragasztást azt csak simán valami kétkomponensűvel csináltad? ha jól tudom a JVC valami 20 évet szánt a fejlesztsre De ez lehet csak marketing... isa
Nem rég lettem kész egy infravevővel amit pc-re kötöttem. Nagyon jó lett. Mindenkinek ajánlom h próbálja ki még akkor is ha nem fogja kihasználni 100%-ba.
De pl a sufniba a gépre rakod akkor nem kell mindig odamenni és zeneszámot váltani... csak egy katt... belinkem az infrát csináltam belőle egy cikket is: Infra vevő pc-re
Én is amondó vagyok, hogy a rétegelt lemez felejtős.
tt a lényeg éppen abban van, hogy monolit, homogén anyag. Márpedig a rétegelt lemez kicsit sem homogén, és főleg nem monolit! (Ugyebár úgy készül, hogy vékony fa rétegeket ragasztanak egymásra, mindig 90°-kal elfordítva egyiket a másikhoz képest a szálirányt tekintve. Na, ettől lesz a rétegelt lemez kemény, és ellenálló. Márpedig egy membránnál a keménység és a nem hajlíthatóság neméppen erősség.) Csak egy tipp, de lehet, h hülyeség: Próbáljátok ki a balsafát! Az a legkönnyebb (vagy majdnem a legkönnyebb?) fafajta! Iszonyat puha, és rugalmas! Könnyű megmunkálni (épp ezért), és, mivel könnyű, jobban be tud rezonálni. (Gondolom én.)
Ez működik másik vevővel is? Mundjuk tévéből?
Öszintén megmondom nem tudom...
De azt se akarom mondani h próbáld ki mert nem akarom h valmai történnyen a gépeddel. De nem kerül az olyan sokba... szerintem
Most hirtelen találtam egy ilyet, kép:
Szerintem ez jó lenne hozzá |
Bejelentkezés
Hirdetés |