Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
És még:
Idézet: „A kész Gain Clone-ról egypár kép” Mi is ez tulajdonképpen? Lehet, hogy lemaradtam félúton. Valami erősítő, aminek külön van a tápja?
[off]Nézz el az Lm1875-ös topicba
Amugy egy erősítő LM 3875-el.
OK, jól néz ki a cucc.
Ez valami spec. dolog, hogy a tápnak külön kell lenni? Ilyet még nem láttam.
[off]Köszi.
Nem muszáj, csak nekem igy tetszet meg egy hasonló. És szerintem igy egy kicsi praktikus jószág lett belölle. Legalábbis nekem igy praktikus
Hi
Csak körbe lesz festve feketével de semmi extra. Hangoskodásnál minek? Cipeljük buliról bulira, karcolódik, kopik, "igénytelennek" kell lennie. üdv Frank
üdvözlök mindenkit!
ma lett kész a szabályozhato tápom 0-24V 0-3A a digitmérökkel volt egy kis nyüglödésem az árammérésnél igy hát analog müszert tettem . jol müködik eddig csak ajánlani tudom a kapcsolást kapcsrajz: http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=65
Milyen típusú volt a digitális ampermérőd? (olyan mint a fesz mérő?)
igen teljesen olyan tipusu..és söntellenáláson mértem a feszt......multimeterrel rámértem ugy jo volt...de mikor beraktam a panelméröt teljesen elment az egész..
"söntellenáláson mértem a feszt......multimeterrel rámértem ugy jo volt...de mikor beraktam a panelméröt teljesen elment az egész.."
Sztem nem "lebegő" táplálást alkalmaztál. Ha a pozitív ágban van a sönt, akkor elkerülhetetlen a DC-DC konverteres leválasztás. Sokkal egyszerűbb megoldás, ha a GND-ágba teszed a söntöt és kettőstápról (+ - 5V) járatod a panelműszert (7106).Ez esetben a mérendő fesz és a táp közöse összeköthető (a sönt előtti pont) és a söntön pozitív irányban növekvő fesz esik (nem jön elő a mínusz jel).
aha értem..köszönöm ..... hát a legközelebbit ugy csinálom majd.....több panelméröt megöltem ezért nem mertem többet bekötni a deprez-müsze-meg biztosnak tünt és ezért egyszerübbnek tartottam ha ilyet teszek.
Ezt most fejeztem be.. szabályozható táp.
Méricskéltem is! terhelés 12V -os 21W os izzó :nezze: üdv [off]ui.: a sárga multi a V -mérés 1.6A felet 100mV eset kb.
Készül a Weller pákaszabályzóm, még csak a doboz van készen, az elektronikát egyik haverom tervezte, és ő fogja megcsinálni nekem, de még el sem kezdte.:rinya:! Ha teljesen elkészül, majd teszek fel még képet!
nagyon jó lett!
remélem egyszer nekemis sikerül ilyen jó kis műszerdobozt csinálnom. Hol vetted a dobozt?
Király lett!! :yes:
Szabi te magadat tapsolod?
Amúgy szép a cucc, bár a kapcsoló kerülhetett volna az előlapra....
A főkapcsoló a gyári készülékeknél is általában hátul van...pl. az itthoni gyári pákavezérlőm kapcsolója is hátul van, van jónéhány olyan oszcilloszkóp is, aminek hátul van a főkapcsolója...
...namegaztán hogy néz az ki, ha egy ormótlan nagy piros gomb elcsúfítja azt a szépen elrendezett előlapot?
A dobozt a RET-től vettem, bár lett volna máshol is, talán kicsivel olcsóbban, de viszont a páka csatlakozóját csak ott lehetett beszerezni, ezért ott vettem a dobozt is! Én jobban szeretem, ha a primer oldali alkatrészek egy oldalon vannak, ezért is teszem a kapcsolót a tápcsatlakozóval egy oldalra, lehet, hogy az előlapon jobb helye lett volna, de nem kaptam kisebb kapcsolót, és ez már nem fért volna el.
Nagyon szép munka gratula!
Egy kérdés már régóta foglalkoztat. Hogyan lehet az ilyne gyári fém műszerdobozok előlapját olyan szépen kivágni? Ahogy a weller pákaszabályzó képen is látom az LCD-nek elől szépen ki van vágva egy nyílás. Ezt mivel vagy hogyan lehet megcsinálni? Üdv: Higgins
de nekem fából se sikerült szabályos téglalapot kivágni... (tudom, béna vagyok )
Valóban, dekopírfűrésszel vágram, a téglalap két sarkában, átlóban fúrok egy nagyobb lyukat, amibe a fűrészlap belefér, és könnyedén ki lehet vágni, és reszelővel lehet finomítani a dolgon. Bár ez sem lett a legtökéleteseb.. még van mit gyakorolni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |