Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Melegedő processzor

Témaindító: punkkazy, idő: Ápr 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) potyo válasza slave557 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Idézet:
„nem tesz jó az elektromos dolgoknak, hogyha nagy hőingadozásnak teszik ki, és főleg nem, hogyha magas hőmérsékleten működik, elvileg akkor lassúbb is.”

Inkább fordítva. Nem tesz jót, ha túl magas hőmérsékleten dolgozik, főleg ha nagy az ingadozás. De a 80 fok az még nem túl magas hőmérséklet, ha csúcsban eddig megy fel, az még simán jó. Persze itt valami gond van, mert az nem normális, hogy eddig 50 fokig ment fel, most meg hirtelen 80 fölé megy.

A sebesség és a hőmérséklet nem függ össze ilyen téren. A működési határsebesség valóban csökken a hőmérséklet emelkedésével, de itt nincsenek a határok feszegetve.
(#) potyo válasza slave557 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Az inkább attól volt, hogy az alaplap ha nem kapott fordulatszámjelet, akkor lekapcsolta a gépet. De ez alaplap és BIOS beállításfüggő.
(#) slave557 válasza potyo hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Igen...
A magas hőmérséklet alatt olyan 270°C-ot gondoltam
Pl ezt az esetet: video
(#) vision61 válasza slave557 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Azért nem kell mindent elhinni Tomi bácsinak sem!
(#) Stadi válasza fzoli hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Proci meleg BIOS szerint, de a borda nem. -> A proci és a borda közötti hőátadás lesz rossz (persze ha kizárjuk, hogy az alaplap vagy a proci rosszul mér). Szedd le a bordát és takarítsd le az alját és a procit. Én folttisztító benzinnel szoktam és papírtörlővel. (A benzinnel a papírtörlőt nedvesítsd be, mielőtt vki félreértené...) Ha tiszta, fémszínű mindkét felület, kend be az egyiket (célszerűen a procit) vékonyan hővezető pasztával, lehetőleg fehér színűvel. Végül szereld össze a gépet és próba.

Ha már kint van a hűtő, a bordát sem árt megtisztítani. Legjobb hozzá a sűrített levegő, csak ne a szobában fújd ki. De a nagyobb pormacskákat egy csipesszel is össze lehet fogdosni. Általában a ventillátor és a borda között találod őket, ha vannak.

Esetleg még nézd meg, nincs-e olyan folyamat, ami 100%-on hajtja a procit. (A feladatkezelőben, CTRL+ALT+ESC vagy CTRL+ALT+DEL.)
(#) fzoli hozzászólása Aug 27, 2009 /

hali. Köszi hsz-eket.ezeken a projekteken már túl vagyok(paszta, takarítás,venti forog).
1400Mhz(7x200.1.25v) 50%-os terhelés=>59celsius(everest). A borda oldala 37C°,digitális hónaljmérővel
Hivatalos 1900-on kétpercig se bírja
Mardna a "hőmérő" kiiktatása...
(#) _BiG_ válasza fzoli hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

A proci feszültségei rendben vannak?
Elállítva vagy táp elromlása okozhat meglepetéseket.

Én jártam úgy, hogy egy Compaq P III SFF-ben a prociventi fordítva volt rárakva a slotra, ettől az alja szélén levő perem felfeküdt a slotra, amitől a proci nem érintkezett rendesen a bordával, pedig látszólag minden rendben volt (leszorítófülek bepattintva). Tán egy mm-t se emelte meg, de a gép leállt egy idő után.
Megfordítva, jól rátéve minden szép lett

Üdv!
(#) fzoli válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Hali. Megfordítottam,picit jobb lett,de még mindíg nem bírja az 1900-at,sajnos.A fesz. 1.25(legkisebb). 3 tápot próbáltam,most egy FSP van benne.
"hőmérő" kiiktatása...?
(#) slave557 válasza fzoli hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

csak kihúzod a 3. kábelt (vagy ha több van, akkor maradjon a fekete és a piros), inkább ne vágd el, hanem csak húzd ki a csatlakozóból, és próbáld meg úgy..
(#) bimbi hozzászólása Szept 13, 2010 /

Helló!

Van egy Asus M4A78-AM alaplapom és egy AMD Athlon II X2 245 @ 2900 MHz processzorom. A PC Wizzard 2010 nevű program kiírja a processzor és a magok hőmérsékletét. Egy idő után kiírta, hogy a processzor 87°C-os (akkor is ha egész éjszaka ki volt kapcsolva és azután kapcsoltam be), a magok viszont 30°C körül voltak. Most már nem írja ki a egyenként a magok hőmérsékletét, de a processzorra még mindig 87°C-t ír ki.
Mi lehet a gond?
Most látom, hogy Ház hűtőventilátor : 168750 rpm.
(#) potyo válasza bimbi hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Hibásan mér.
(#) bimbi válasza potyo hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Az alaplap nem?
Mert amikor újra tettem a Windows-t és feltettem a programot, akkor is ez volt.
(#) marcall válasza bimbi hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Nézd meg a BIOS-ban,hogy mit mutat!!!
(#) didyman válasza bimbi hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Emiatt tetted újra a Windows-t?
Nem kell törődni ezzel, CPU védi magát okosan, jó az úgy, progikat nem kell komolyan venni.
(#) bbb válasza bimbi hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

A mérőprogramod nem jó. Valószínűleg nem kompatibilis az alaplapon lévő szenzorokkal. Ne aggódj, ez előfordul.
Viszont ha jól emlékszem, az asus support honlapján találsz olyan programot, ami képes neked a kívánt adatokat megismerni... (az alaplapod letöltései körül keresgélj)
(#) ThomAce hozzászólása Szept 16, 2010 /

Nem kapcsoltad át véletlenül Fahrenheit kijelzési módba a programot?

Csekkold le más programmal is esetlegesen. Aztán van-e megfelelő mennyiségű és minőségű hővezető paszta a proci és a hűtőborda között? Megfelelő-e a hűtőborda mérete? Stb... blabla.
(#) bimbi válasza ThomAce hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Nem ezért tettem újra. Egyszer már mért normálisan. Nincs átállítva fahrenheitbe.
Kössz az eddigi válaszokat.
(#) laacika hozzászólása Szept 28, 2010 /

Sziasztok.
Kérem aki tud segitsen.

Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D1184

Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 132 MHz
Effektív órajel 132 MHz
Sávszélesség 1058 MB/mp

Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa SDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit

Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Hub Interface
Busz szélessége 8 bit

A kérdésem a következö:ezen az alaplapon elmenne ez a 1.3mhz-es proci?Bővebben: Link
Nagyonszépen köszönöm válaszaitokat.
(#) Mzolee hozzászólása Okt 30, 2010 /

Üdv!
Ez egy hülye kérdés tudom, de muszály vagyok egyszer és mindenkorra rendet tenni magamban:

Processzor alá jó-e az általunk megszokott tranyónál is használt fehér hővezető paszta vagy kell oda a hiperszuper ezüstös amit a számtech boltban tesznek alá?

Köszönettel
(#) potyo válasza Mzolee hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Tegyél fehéret és nézd meg, hogy mennyire melegszik vele. Ha nem melegszik nagyon, akkor jó a fehér.
(#) Mzolee válasza potyo hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Rendben köszi a választ csak az van itthon így muszály vagyok azzal tesztelni. Remélem nem lesz gond.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem