Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogy Simpi kiszúrta a forgókondit, nekem a jobb felső sarokban akadt meg a szemem. Merevlemezes monitor vagy nyomtató, én pedig azt nem láttam még bennük. Szép kupac, mi vele a terved? Egyenként felteszed, vagy megforgatod hogy olvasható legyen a feliratuk?
Tudtam hogy le kellene pakolnom az asztalt mielőtt lefényképezem
Egyéb mást is csináltam aznap, ezért mindenféle cucc van az asztalon
Nos! A másik topikban kérdeztem de nem ott kellett volna. Itt a kép az alkatrészről.
Nem tudom milyen tranyó lehet de totál szakadt. Házimoziba való. A jellemzők: >>>> ITT <<<< Ha valaki tudja mi ez vagy mivel lehet helyettesíteni az kérem segítsen!
Gondoltam rá de az alldatasheet nem tud ilyenről :nemtudom:
Szia! Köszi! Akkor azt teszek be.
Ez valami "takamusi" gyártmány lenne, hogy nem fémtokos? Lábkiosztás nem tudom mi lehet.
Szia!
Nem "takamusi"hanem -szerintem Motorola. Egyébként több gyártónál előfordul,hogy a szabványostól eltérő tokozással rendel bizonyos alkatrészt. Lehet hogy BC 107,de előtte nézd meg a kapcsolástechnikai környezetet,ahol ez szerepel. próbáld megfejteni a funkcióját. Ha funkcionálisan alkalmas az adott helyre a BC107-es, akkor nyugodtan cseréld ki. De vigyázz,mert már én is benéztem egyszer egy 324-es feliratú IC-t, de mint később kiderült,semmi köze nem volt a közismert quad műveleti erősítőhöz.
Egyszer bontott alkatrésszel én is jártam úgy, hogy máshogy volt a lábkiosztása mint az adatlapon.
Szia Pisti!
Csináltam 3 képet. Ahol most a fémtokos bc107 van, ott voltak ezek a kis tranyók. Nos annyit már elértem, hogy nem jön ki a végekből egyenfesz, de most meg nem szólnak. És ha jól vettem észre még a bordát is fűti egy kicsit. Azt is kiderítettem, hogy a kis tranyó beleavatkozik valahogy mindhárom vég működésébe egy diódán keresztül. Sajnos rajz nélkül elég nehéz a helyzet mert még a feszültség adatokat se tudom. Üdvözlettel és köszönettel: djgombi
Szia!
Lehetne tudni hogy pontosan milyen házimozi erősítőről van szó?Gyártmány;típus stb... Hátha sikerül hozzá valamilyen írást beszerezni.
Itt sincs meg konkrétan az 570 es adatlapja, de talán az 550 hasonló....
Keress rá
Szia!
Átnéztem itt már az összeset és még csak hasonló sincs közte. Ez valamiért eltér a többitől. De azért kösz!
Sajnos én sem tudtam rajzot szerezni. Marad az áramköri rész kirajzolása,majd a funkció megfejtése.
Szia!
Szinte biztos, hogy nem BC107. A C sorozatú tranzisztorok közt sok olyan van, amiben beépített ellenállás-hálózat van(C107, C114 stb.). Keress a készülékben egy ugyanilyen tranzisztort és hasonlítsd össze a mérési eredményeket, csak akkor lehetsz biztos a dolgodban. Egyszerű digimultival azonban nem biztos, hogy ki tudod mérni.
Üdv!
Tudna valaki segíteni abban, hogy az MAC97A6 nevű 3 lábú (tranzisztor/thirisztor?) alkatrészt mivel lehetne helyettesíteni, ugyanis nem találok sehol ilyet. Előre is köszi!
Szia!
Talán tudok segíteni. A kérdéses alkatrész pozíciószámát, meg vagy két, közvetlenül rá csatlakoztatott alkatrész pozíciószámát írd már le! Ez a Q654 -es?
Szereztem 2db orosz csodát. Gondolom akkutöltő, vagy kisebb tápegység lehet. A probléma hogy a legkisebb terhelésre is (ventilátor) leesik a kimeneti 14V. Az előlapi poti tekergetésére nem reagált. Gondoltam visszarajzolom a kapcsolását. Nem tudom mit vártam de belül is csupa ciril betű minden.
A 3db kis 3lábú narancs alkatrészt szeretném megkérdezni. Tranyó lehet. de milyen? A fólia oldalon VT1 2 és 3 nak van jelölve. A másik a bal és jobb oldalon lévő hosszú lábú alkatrész. Ezeket VD1 és 2vel jelölték és feltüntették a + lábukat is. A harmadik az a 3 lábú, nagy áramú, csavaros alkatrész. Remélem látott már ilyet valaki. előre is köszönök mindent.
Szia!
Ez egy akkutöltő. A narancssárga tranzisztorok KT tipusú orosz gyártmányok, sima "mezei" BC tranzisztorokkal helyettesíthetők (BC182,212). Kérdés, hogy melyik milyen, azt már nem tudom megmondani, jó régen találkoztam ilyenekkel.. De talán más tud többet a KT -król. A két VD pozíciójelű alkatrészek nagyáramú diódák, kb 10 Amper körüli terhelhetőséggel, ezek végzik a váltóáram egyenirányítását. A KU202G (a 3 lábú) pedig valószínűleg egy tirisztor, mert azt szoktak ezekbe tenni feszültségszabályzó alkatrészként. Ha mérhetően változik a feszültség a potméter tekergetésekor, akkor valószínűleg nem a kövület a hibás, hanem egyszerűen annyi a gond, hogy nincs pufferelve a kimeneti feszültség. Kell egy nagy kapacitású elkó a kimenetre, párhuzamosan kötve.... (pl. 4700uF) De vigyázz, mert ha megpuffereled elkóval a kimenetet, akkor meg fog emelkedni a feszültség! A másik dolog pedig az, hogy ez nem stabilizált tápegység, tehát ez tulajdonképpen így, ebben a formában CSAK arra jó, amire készült: akkutöltésre... ( de a trafójával lehet jó dolgokat építeni.. )
Szia!
Ez egy logikai szinttel vezérelhető triac. Mellékelem az adatlapját. bármilyen azonos áramú és feszültségű, szintén logikai szinttel vezérelhető típus jó helyette ha a tokozás nem fontos tényező.
Igen,a KU 202 G valóban tirisztor, Egyik adatlap szerint 6A a másik szerint 16A terhelhetőségű.(szerintem az utóbbi)Ez egy orosz töltőben megszokott típus.Steelbirdnek igaza van: ez valóban csak akkutöltésre jó, ha nem kamion akkut akarsz tölteni akkor elnyűhetetlen. kb. 25 éve használok ilyent. (magamnak lusta voltam építeni, inkább vettem egyet a piacon 400Ft-ért akkor)
Szia!
Q676A -egyik panel Q676B -másik panel 1µF 50Vos kondihoz csatlakoznak! A multi az egyiken semmit se mutat a másikon pedig az egyik irányba valamit és ennyi! Tehát ebből gondoltam, hogy biztos hibás alkatrész. Üdv!
Kaptam ma ajándékba pár transzformátort. Kiválasztottam az egyiket, hogy megnézem kb. milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Csakhogy hiába nézem, nem találom a szekunder v. a primer oldal 2 kivezetését. Csupán 2 db szál jön ki, pár ohm ellenállással. Mire való ez?
A papírt én téptem le róla, hogy alaposabban belelássak, de semmi.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Köszönöm szépen. Visszarajzolom így aztán meglátom, hogyan lenne értelmes a kapcsirajz. Mármint hogy melyik PNP és NPN. Méréssel nem lehet valahogy? Az egyenirányítást nagyobb diódák végzik. Ezen a képen bal oldalt látszanak. Pufferkondit tettem rá, úgyis drasztikusan lecsökken a fesz.
Mezoas: Teljesen ilyen trafót találtam, csak én már elkezdtem bontani. Bővebben: Link
Szia djgombi
Nos, nem volt 570-es rajz, de van 560-as. A tranzisztor, amit kérdeztél, a MUTE áramkörben van. Digit. tranzisztor, logikai szinttel vezérelhető (ellenállások is vannak a tokban). Mellékelem az 560-as végfok rajzát, segítségnek az is jó... A tranzisztort a jobb oldalon találod, a két csatlakozó között. A rajzon feltüntetett tipus jó lesz az 560-asba is. A MUTE kör több feszültség meglétét, a kimeneti egyenszinteket és a végfokok túláramát is figyeli, a védelemmel együtt. Bármelyik hibája esetén aktiválódik. Elképzelhető, hogy az a végfok, amelyiket írtad, hogy melegszik, gerjedés miatt fő és a túláram miatt aktív a védelem, a mute. A kimeneti szintek 3-400 mV -os elbillenése már elég ahhoz, hogy aktiválódjon a védelem és némítson... Mellékeltem a rajzot, de szkenner híján fotóztam. remélem, olvasható lesz, le kellett kicsinyítenem a feltöltéshez...
Sziasztok.
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ezeket a tranzisztorokat mivel helyettesíthetném, B1086A(2SB1086A)-D1563A (2SD1563A) , mert sajnos tönkrementek ,és nagyon kellene,de nem találok sehol ,az alkatrészek egy autó erősítőben vannak.Az eggyikröl találtam adatlapot. Ha tudtok segítsetek. Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |