Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Van műszerem és nem a kínai barátaink jóvoltából
Köszi a segítséged,üdv.
van egy grundig tvém állandoan kimegy a biztositék ha valaki tud segitsen
TEA2029? Jesszus, 47 oldal csak az adatlapja Na lesz mit olvasnom... Ilyen módon ebből belátható időn belül nem lesz TV (már ha egyáltalán). Mondtam is az elején hogy nem értek hozzá és még utálom is Az igazat megvallva sokkal jobban vágyom (meg a család is ) egy működő TV-re, mint arra a kétes dicsőségre hogy én csináltam meg...
Üdv! Ki tudna megoldást találni a következő hibára? VT 3354 típ.készülék.Időnként kikapcsol készenléti állapotba.Van,hogy pár napig semmi,van,hogy tíz-tizenöt perc után.TV szerelőnél is volt,már többször.Ott hetekig ment egyfolytában bekapcsolva,semmi hiba.Hazahozom,itt meg ez van.Köszi előre is.
Okozhatja hálózati probléma (is). Pl. a 230 V-os hálózati feszültség egy rákapcsolódó nagyfogyasztó miatt átmenetileg (néhány pillanatra) nagyon leesik. (Okozója lehet pl. nagy villanymotor, rossz konstrukciójú hegesztő trafó, de akár egy haldokló hűtőszekrény is.)
Emellett szól ha más helyszínen tartósan problémamentes a TV. Ha van lehetőség (3 fázis a lakásban) próbaképpen átraknám a TV-t egy másik fázisra. Egy túlfesz és egyéb védelemmel ellátott elosztóról is meg lehetne próbálni, esetleg szünetmentes táp beiktatásával. Ha betápban van a baj, célszerű a szolgáltatónak jelezni. Ha a betáp rendben, a hibakereséshez marad a TV, ill. a hozzáértő segitő Urak.
Üdv.Nem okoskodás amit irsz,én az okosabb véleményét elfogadom.Köszi a segitséget,még nem volt időm foglalkozni vele,majd irok,hogy mire jutottam.Üdv,imi.
Hát a Videoton szakemberei hál 'istennek olyanra tervezték a tápegységeket,hogy hálózat ingadozásra ne legyenek érzékenyek. Még 180V-ról is képes talán elmenni a TV.
Szerintem más baj lesz. Találkoztam olyan profán egyszerű hibával,hogy a távszabályzó kikapcs gombja időnként "beakadt",mármint a gumilapon. Ez szívatás volt,de előfordult már Nárcisz (Or.) típusoknál is,sőt talán szériahiba is volt a távszabályzó nyáklemez rossz maratása miatt. Tehát itt kellene kezdeni ennél a típusnál,mert lehet hogy nem is a tv a ludas. Ha viszont nem távszab., akkor működés közben meg kellene kocogtatni csavarhúzó műanyag felével a panelt. De ezt egy szakira bíznám,mert macerás úgy kifordítani a panelt,hogy a forrasztás fele legyen feléd,az alkatrészek a képcső felé.
Ne az "adaplapot" nézegesd,hanem a Tv hátulját levéve kb a panel közepén látsz egy nagy IC-t, rá van írva hogy TEA 2029. Ő lesz az. De nem is az a lényeg,hogy hol van,hanem hogy ha a főkapcsolót bekapcsolod és nyomva tartod kb. 5 sec.-ig,akkor milyen jellegzetes hangot ad a tv elektronikája. Jó fül kell hozzá és nagy csend.
"TV szerelőnél is volt... Ott hetekig ment egyfolytában bekapcsolva,semmi hiba.Hazahozom,itt meg ez van."
Ezért gondoltam (elsősorban) hálózati hibára. Nem feszültségingadozásra, vagy tartósan lecsökkent hálózati feszültségre, hanem olyan hálózati tranziensrekre, ami megtréfálhatja a tápot. Szerintem megéri a javasolt próbákat, mielőtt az István belenyúlna a készülékbe. A szerelői megfelelő működés miatt nem tartom megoldásnak a nyák kocogtatását, hiszen a szerelőnél anélkül is probléma nélkül működött. (I smerős a dolog, a fogorvosnál sokszor elmúlik a tartós fogfájás is...) Persze lehet más bibi is. Ha a TV szerelő nem István távszabályozójával kapcsolgatta a TV-t, könnyen lehet, hogy az általad leírtak szerint a távszabályozó tréfálkozik...
Tranziensek - villanyszerelői megközelítés
Kocogtatás(KH keresés) - Tv szerelői megközelítés Mégegyszer: A TV -k tápja védett a hálózat ingadozásoktól, tranziensektől. Esetleg egy másodlagos villámcsapás tud okozni kárt,de az maradandó is. A TV táp elektronikája pufferelve van a hálózat egyenirányítása után, és van szabályzó elektronika,aminek a feladata az,hogy a szekunder terhelést figyelve a szekunder oldali tápfeszeket stabilan tartsa. Ezért nekem elképzelhetetlen amit írtál. Nem hiszem hogy István kültéri tanyán lakna, ahol 120KV-os trafó lenne,és ha az egyik patron kimegy,akkor emelkedik a megmaradt fázisok feszültsége. Akkor esetleg előfordulhat,de akkor más készüléknél is jelentkezik. Vagy tévedek,és mégis kültéri tanya?
A hálózat ingadozása nem befolyásolja a működést,ill. a kikapcsolást,ezt mértem.És erről a helyről más TV kifogástalanul működik,meg minden egyéb készülék.viszont a hibás készülék mindenhol kikapcsol,másik helyiségben is.Próbaképpen kivettem az elemet a távkapcsolóból,ugyanúgy fennáll a hibajelenség.
Valószínű,a készülékben lehet a gond.Azt meg tudom nézni,egy fázison vagyok-e a szerelővel,mivel kb.200 m.-re lakik.
Nem kültéri tanya,városban lakok,a központhoz kb.tíz percre gyalog.
A provision működik. Már "csak" annyi bajom van, hogy nem tudom hangolni. Egy univerzális távirányítóval mindent tudok rajta csinálni, csak hangolni nem. Lehet földhözverem...
Helló. Sony tv sík képcsöves (trinitron) mostanában, olyat művel, hogy elsötétedik a kép. Szinek maradnak, csak egyszerűen sötét lesz. Mi lehet a baja? Jaa, meg magyar 1-en nincs hang Előre is köszönöm
Közben a Vidivel is haladtam. Cseréltem Bu-t, S2000-et meg még apróságokat. Most van nagyfesz, a kép lilás, visszafutási csíkokkal. Az előlapon semmi kijelzés. Talán vmi segédtáp hiányzik? Tipp?
Sziasztok!
Van egy goldstar tv-m és mióta szolgóltatót váltottunk az uhf tartományban lévő csatornák "elszaladgálnak", pl nézem a tv2-t és aztán hangyafoci és bejön valami francia, vagy lépek egyet előre majd vissza és egy teljesen más csatorna van a helyén. Próbáltam finomhangolással, nem sikerült. Mi lehet ennek az oka és ha tudtok valami megoldást, sokat segítenétek. Köszönöm előre is!
Helló!
Ebben a tartományban elég sűrűn vannak a csatornák. Ha a TV, AFC funkciója (automatikus frekvencia kontroll) nem működik, akkor hajlamos lesz az elhangolódásra. De az is fennáll, hogy túl kicsi a bejövő jelszint és a vevő rész próbál egy erősebb adót keresni. Üdv.:VIM
Akkor csak ez lesz a baja hogy gyenge a jelszint mert edig semmi baja sem volt, meg egyik rokonnak is ugyanilyen tv-je van ugyanilyen hibával. Tudnál valamilyen erősítő kapcsolást adni ami bevált?
Vagy a tuner nem tudja kezelni mert annyira közel vannak egymáshoz és épp az AFC húzza el a másik csatornára! Ha ki lehet kapcsolni az AFC-t próbáld meg bár nem hiszem,hogy van kikapcsolási funkció rajt
Egyszer kivittük falura és ott nirmál antennával is ezt csinálta és ott egyáltalán nem volt közel az a 6 csatorna Próbálok egy erősítőt, aztán legfeljebb nem válik be
Az erősítő az függ az antennától is. Ha csatorna csoport, akkor sáverősítő kell, ha VHF és UHF antenna van külön-külön, akkor széles sávú erősítő kell. De ha szolgáltatják a jelet akkor szólni kell nekik, hogy nem megfelelő a jelszint. Ez a probléma akkor szokott jelentkezni, amikor bővítik a hálózatot és az erősítések "elmásznak" egyes bekötések leágazásánál.
VIM
Már működik a készülék Nagyon tanulságos volt a TEA2029 adatlap olvasása...
Sziasztok!
Keresek Philips 21PT1967/58 SL01.2E AA tipusú TV hez kapcs rajzot ha tudnátok segíteni megköszönném,a hiba jelenség kb 5 percig üzemel aztán gondol egyett és kikapcsol,várom az ötleteket köszi előre is
Bocsi nem a megfelelő tipust írtam,kijavítottam.
Szerintem ugyanaz a chassis száma(L01.3E).
Forraszd át a tunert belül hátha +javul,amennyiben nem cseréld ki kompattibilis tunerra és jó lesz.Enyém is ezt produkálta.
Sziasztok van 1 sorkimenőm típusszáma 0-2223-069 a shasszi száma:0-7721-361-/-1-2-3 az első 2 fényképen látható. Valaki esetleg felismeri... Egy Orion Márta tévébe szeretném tenni,amelynek szintén lefényképeztem a hibás sorkimenőjét... a kérdésem az hogy vajon beletehető-e? Azért kérdem,mert az augusztus 20.-i tűzijátékot már láttam... nem szeretnék még egyet nézni ) Segítségeteket előre is köszönöm
Bocs összecseréltem.. az első az Orion Mátra trafó,jól látható a hasadás a tekercsen.. a másik kettő a kapott cucc amit nemtok beazonosítani
A nagyfesz tekercset nyugodtan átteheted ha jó! A régi lehet,hogy rásült és nem jön le a vasmagról Akkor ki kell venni és a primért tenni át a jó vasmagra mert csak úgy lehet eltörni a vasmagot vagy esetleg le lehet róla fűrészelni a tekercset ahogy neked szimpatikusabb
|
Bejelentkezés
Hirdetés |