Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   134 / 507
(#) pudding1 válasza rossman hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Próbáltam, de errefelé vagy nem csinált még senki ilyet vagy csak nem tudnak róla de mindenhol a hagyományosat akarják adni, olyan meg van itthon. Külföldön többen próbálkoznak ilyennel ott írták hogy spéci ón kell mert különben nem tapad meg a cellán.
(#) pudding1 válasza weend hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

a cellákon nincs érintkező csak egy (azt hiszem) fémgőzölt csík, arra kellene forrasztani. Generátor ügyben én is csak annyit csináltam hogy egy csomó helyen a neten közzétettem hogy ilyet keresek, várom az ajánlatokat. Nem került semmibe, de bejött. A verebeket marhára nem érdeklik a generátorok, multkor pont azon röhögtem hogy miközben pörögtek a lapátok, az egyik csuri a generátor oldalán lévő nyílásba kapaszkodott, majd bemászott. Másnap felmentem megnézni, hogy nem e fészkelt bele mert akkor berosálok, de nem. A cellákat én is külföldről kapom mert itthon nem lehet kapni, ill. az egyetlen ajánlat amit kaptam, egyenesen nevetséges volt. A panelok így készülnek:
napelem panel készítése
(#) weend válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Én szerzek neked ilyen forraszanyagot, holnap intézkedem.
(#) pudding1 válasza weend hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Király! Sikíts majd rám légyszi! Az elérhetőségeim nyilvánosak. Ja.....így készül házilag:
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
Bővebben: Link3
(#) pudding1 hozzászólása Szept 9, 2009 /

Még egy utolsót had OFF-oljak. (Hátha vakinek később még jól jöhet) Szal azt hiszem megvan mivel kellene forrasztani a napelem cellákat, de a fordító program széttette a kezét Valaki németül tudó lefordítaná nekem a képen látható szöveget? Nagyon hálás lennék a segítségért!

DSCF2301.JPG

(#) italiano11 válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Esetleg ezüsttel próbáltad már? Szomszédom a Güntnernél dolgozik, klímás cuccokat forrasztanak vele, Ő azt mondja, hogy mindent megfog, nekem is forrasztott már ezüsttel kilyukadt villanybojlert, fekete csőidomot bojleralaplapra és azóta nincs gond vele, talán neked is jó lesz, egy próbát szerintem megér.

Bővebben: Link
(#) athor77 válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Amennyire én értem a németet nem írja hogy milyen cinnel dolgozik.

Lötpads=forrasztandó felület a cellán

Lötzinn=forrasztócin

Lötkolben=?

A szabad forditás valami ilyesmi lehet.

A forrasztandó felületet (fehér vagy ezüst) előcinezni.
A kábelvégeket is.A következö mondat sz.tem a kábel keresztmettszetére utal.

A kábelvégeket és a forrasztandó felületeket lefektetni és (Lötkolben=?) felmelegíteni.

Várni míg összekapcsolódnak.

A többi figyelmeztetés az élekre meg a sarkokra.
(#) Gafly válasza athor77 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Lötkolben -> páka

1. A forrasztandó felületet (fehér vagy ezüst) forrasztóónnal ónozza elő.
2. A vezetékvégeket hasonlóképpen ónozza elő. Legjobban a 0.25 négyetmiliméter kereszmetszetnél kisebb vezeték válik be.
3. A vezetékvéget a forrasztandó felületre fektesse rá és melegítse a pákával. Várjon addig, amíg a forrasztóón a forrasztandó felüleletet összeköti a vezetékvéggel.
Az ajánlott forrasztási hőmérséklet magasabb mint 400 fok.

A figyelmeztetés röviden azt mondja hogy éles lehet, hegyes lehet a sarka és könnyen törik, szóval dolgozz kesztyűben
(#) pudding1 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Köszi mindenkinek! Talán most már megoldódik a dolog. Állítólag az a fém szalag ami hozzá való, tartalmazza a forrasztóanyagot is, csak folyatószer kell alá. Hamarosan kiderül. Most olvastam hogy egy nepáli gyerek emberi hajból készített napelemet. Fél kiló haj-kb 50x60cm-es panel- 18w-8V. Hamarosan ezt is kipróbálom. Ha működik, letámadom a fodrászokat
(#) kbalazs018 válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Hello!

Ezt a hajas dolgot hol olvastad?

Ha nem titok, a napelem modulokat hol vetted?
(#) pudding1 válasza kbalazs018 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Bővebben: haj napelem 1
Bővebben: haj napelem 2

A cellákat az ebay-ről rendeltem.
(#) weend válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Én meg tyúkszarból tudok benzint lepárolni
(#) pudding1 válasza weend hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Bár tyúkom nincs de ha ez működik akkor lesz! Kérem a leírást, meg egy tuti hashajtó receptjét, hogy több legyen a tixar. (aztán jöhetnek keresni a fináncok a pálikafőző helyett a tixar lepárlót.....)
(#) hanzymester hozzászólása Szept 10, 2009 /

Sziasztok! A múlt heti termésem egy savonius benesh (d=50, 132 cm magas) és egy 3 lapátos savonius (d=60, 66 cm magas). Akit érdekel a teszfutás terhelés nélkül, az a youtube-on megtalálja hanzymester nick alatt.

A következő egy 290 cm benesh lesz már a vawt 500 generátorral 3:1 vagy 4:1 áttétellel, csak egy állványt kell összeütni neki, meg néhány kerékagy is hiányzik.

Az a tervem, hogy csinálok egy webkamerás on-line oldalt, ahol a melóhelyen is tudom nézegetni a cuccot. Csinált már ilyet valaki közületek?

Üdv: Hanzy
(#) athor77 hozzászólása Szept 10, 2009 /

Sziasztok.

Mivel elég nehéz és költséges beszerezni műgyantát azon törtem a fejem hogy mivel lehet helyettesíteni.

Korában már próbálkoztam a hobby ragasztó pisztollyal.
Megfogta de nem volt az igazi.
Nem tudott elég gyorsan dolgozni.
Most eszembe jutott mi lenne ha csak a ragasztót használnám.(az is v.m. műgyanta?)
Megolvad és megfogja a tekercseket.
Elfelejtettem leválasztót használni, úgy kellet levágnom a tükörsima lemezről.
Szépen terült.
A hátránya talán az hogy rugalmas maradt de vastagabban (5-6 mm) talán merevebb lesz.
(#) athor77 válasza athor77 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

És még egy kép.

A videó az új szélgép lapáttesztje.
(#) weend válasza athor77 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Szia!
Frankó lett, gratula! A generátorról mondanál valami adatokat?
(#) athor77 válasza weend hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Egyenlőre még nincs szó generátorról.
Csak a lapátokat akartam tesztelni hogy mekkora szélben és hogyan forognak.
Csak egy sima centrifuga motor a tengely.
Ha a lapáttok jól vizsgáznak akkor mehet majd rá a légmagos.
(#) weend válasza athor77 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Jaaa, értem
(#) weend válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Szia pudding!
Most akkor a fémszalag tartalmazza a forraszanyagot? Próbáld ki, kíváncsi vagyok.
(#) Barret válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Szia! Utánanéztél már ennek a haj "napelemnek"?
Engem érdekel Pár perc alatt csak cikkeket találtam...
(#) pudding1 válasza weend hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Próbálnám én csak még ül rajta a posta. A feladó már elküldte, csak még én nem kaptam meg. Remélem hamarosan befut. Azért akartam előre kideríteni hogy mi kell hozzá, hogy ne az legyen amikor itt van minden akkor meg nem tudom forrasztani. Persze pár napon nem múli semmi sem, de én már csak ilyen türelmetlen vagyok....mindent és azonnal....
(#) pudding1 válasza Barret hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Még nincs róla bővebb info, mert még nagyon friss a dolog....A szalagos szélgenerátornak is kellett fél év mire felkerültek a netre a videók az otthoni próbálkozásokról. Az is működik, de iszonyatosan gyenge hatásfokkal. Majd elválik hogy ez a "szolár haj panel" hogy muzsikál. Lehet hogy sehogy. (Én már szeretném tesztelni, csak az asszony sokat melózik és nem ért rá letolni a hajam) De elvileg lehet benne valami, mert már találtam olyan tanulmány nyomát ahol a hajban lévő melaninnal kísérleteztek hasonló célból. A lényeges kérdés mindenképpen a hatásfok, mert pl a rézlapok izzításával előállított lapok is termelnek áramot a fényből, csak nagyon keveset.
(#) kbalazs018 válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Hello!

Leírnád hogy is működik ez a hajas dolog? Keresgettem már de sokmindent nem találtam. Sőt kicsit úgy is tűnt mintha csak kacsa lenne. Viszont ha ebből tényleg lehet valamit csinálni érdekelne engem is.
(#) pudding1 válasza kbalazs018 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Végy némi hajat, a két végét érintsed fémhez, csinálj ilyen kötegekből jó sokat és a Voltnak és az Ampernek megfelelően kössed össze őket sorosan ill. párhuzamosan. Megcsináltam az első kissé barbár tesztet, de úgy néz ki lehetséges amit a gyerek állít. A mért érték a napsütés hatására kevésbé nőtt mint a hagyományos napelemeknél szokott. Ez csak egy kis kupac kb 3 centis haj volt összevissza, de akinek van hosszabb ill. kötegelni tudja, az fojtassa a tesztet. Ki lehetne próbálni hogy számít e a szálirány, a haj hosszúsága, színe, vastagsága stb.Bővebben: Solar hair-Electricity from hair

(természetesen egy normális panel készítése valószínűleg iszonyatos munka, már csak kiindulva abból amit írtak hogy kb fél kiló haj kell 18W-8V-hoz, ami ha jól sejtem 12V esetén 12W.)
(#) zolika60 válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

A dolog nagyon érdekes. Az asszony fodrász, úgyhogy ahogy lesz egy kis időm kipróbálom a dolgot. Addig is megkérem gyűjtsön nekem egy pár kiló hajat.
(#) pudding1 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

(Mond meg neki hogy levágáskor tincsenként kösse össze... garantáltan kitépné a te hajadat is.) A viccet félretéve, annyit sikerült kitapasztalnom, hogy a panel nem olyan hirtelen kezd el termelni mint a napelemek hanem olyan szép lassan gyengülve-erősödve változik a töltés ahogy fény éri ill. nem. Bujkáló napsütéskor is majdnem annyit mutatott mint amikor tűzött, de azért olyankor többet. Tükörrel megvilágítva is ki lehetett hozni belőle egy kis pluszt. A kötegeléseket kellene megpróbálni hogy sorban ill párhuzamosan kötve mit mutat, de itt most hiába állnék neki, mert beborult az idő és kb 4-5 napig így is marad.
(#) zolika60 válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Azon törtem a fejem, hogy a polaritása vajon mitől függhet. Jó volna tudni, hiszen akkor egy nagy nyákra előre rá lehetne maratni az átkötéseket bele rakosgatni a hajat, letakarni egy üveglappal és kész.
(#) weend hozzászólása Szept 11, 2009 /

Gyerekek, ha ez bejön felmegy a krumpli ára . A szilícium völgyben megpakolhatnak össze .
(#) pudding1 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

sajna semmit nem tudok ez ügyben.... Próbáltam mikroampert mérni ezen a kis hajcsomón, de semmit sem sikerült mérni. Persze a hírben sem ilyen bagatel mennyiség szerepelt hanem fél kiló. Majd ha lesz egy nagyobb adag, meg össze lehet kötegelni akkor majd kiderül.
Következő: »»   134 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem