Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   310 / 1385
(#) interferi válasza slogan hozzászólására (») Szept 8, 2009 /
 
Nem, az a nyák másik oldalán van és csak rögziti a münyomót.
(#) zoly15 válasza Bari- hozzászólására (») Szept 8, 2009 /
 
Hali!
Ha már itt tartunk, hogyan pozicionálod a beültetési rajzot?
Először kifúrod a nyákot és fény felé tartva a furatokon látod mit hová mozdíts?
Ezt ki szeretném é is próbálni, csak a Sprint Layout-ban a beültetési rajzot a FF nyomtatóm szürkének nyomtatja, az nem hiszem hogy megmaradna rajta, de majd azért kipróbálom egyszer.

Üdv!
(#) slogan válasza interferi hozzászólására (») Szept 8, 2009 /
 
Nekem a nyák túloldala is olyan forró ,hogy simán elolvadna a cellux !
(#) interferi válasza slogan hozzászólására (») Szept 8, 2009 /
 
Nekem nem szokott.
(#) Bari- válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 8, 2009 /
 
Szia

A maratás után először méretre vágom a nyákot úgy, hogy a körvonalat jelző rézfólia kb fele megmaradjon (vasfűrész és reszelő) kifurkálom a nyákon a furatokat, először kis mérettel aztán a vastagabb lábú alkatrészeknek megfelelően, ha van rögzítő furat azt is pontos átmérőre ( számítógépes csavarokhoz 3-3,5mm-es). A furkálás után a vizes csiszoló szivaccsal leszedem a sorját mindkét oldalon, leöblítem és megszárítom hőlégfúvóval a panelt. A papírt mindig nagyobb méretre vágom, kb 2-2,5cm-el mint a panel mérete, hőlégfúvóval felmelegítem a nyákot, és a papírt is hogy kicsit megfényesedjen a toner rajta, ezután a furatokon keresztül és a körvonalakhoz igazítom a nyákot, ráhelyezem a papírra, óvatosan melegítek rajta a hőlégfúvóval, és egy puha rongyal rányomkodom a papírra, fordítás újból simogatás, melegítés simogatás, kicsit hűl és mehet a vízbe, kb 2-3 perc és szépen le lehet húzni, átmelegítés után, vízben körömkefével leszedem a rajtamaradt vékony papírhártyát. Patexati ötlete alapján WD40-el befújt rongyat átkenem a rajzolatot, szépen kifeketedik, kis törölgetés után hőlégfúvóval felmelegített lakkal lefújom, úgy 5 perc száradás után kis után-melegítés hőlégfúvóval kb 15-20cm-es távolságból.
Hamarosan kész a ma esti panel, most melegszik a páka és forrasztom be az alkatrészeket.
Én Eagle 5.4-et használok jelenleg, nyomtatásnál ki lehet választani, hogy feketében nyomtassa, ekkor minden szín helyet feketében nyomtat. Így a beültetési rajz szürkéje is szépen feketén nyomtatódik ki. A 0.16inch-es vonalakat is szépen át lehet vasalni, a feliratok még ennél is vékonyabbak.
Képek hamarosan.

Bari
(#) guliver83 hozzászólása Szept 9, 2009 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen lakkot használtok
a beültetési oldalra.
Vagy bármilyen ami átlátszó és megszárad?
(#) Bari- válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Szia

Én Prysma Color acryl lakkot használok, létezik matt és fényes változatban is, mind a beültetési, mint a forrasztási oldalon beültetés után. Csatoltam a tegnap esti termés Sajnos a mikrofon bekötését elrontottam, pont másik láb lett bekötve, ezért ma csinálhatok újat belőle.
(#) gulasoft válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Maratás után de még a fúrás előtt ha fény felé tartod, simán át kell tudni látni rajta. Mondjuk én fóliából csinálom a beültetési rajzot, és az lilás színű lesz a napfény hatására.
(#) guliver83 válasza Bari- hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Szia!
Köszönöm a segítséget.
Nagyon jól néz ki a nyákod!
(#) Rakloo válasza Bari- hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Nagyon szép nyákokat készítesz,gratulálok

De miért van az,hogy ötvözöd a két nyelvet?Legyen vagy magyar vagy angol,de így elég érdekes...
(#) zoly15 válasza Bari- hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Köszönöm a válaszodat!

Üdv!
(#) Bari- válasza Rakloo hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Mindenkinek köszönöm a gratulációkat
Egyre jobban megy ez a hőlégfúvós technika, a ma esti panel már hiba nélkül sikerült, most van a maratóban.
Kíváncsi vagyok, hogy nagyobb panel esetén lehet e használni, de remélem majd hamarosan kiderül.

Ha az acryl szóra gondolsz akril helyett, így sikerült.

Zoly15: szívesen

Bari
(#) J-O-E válasza Rakloo hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Ezek a számítástechnikában elterjedt elnevezések. A többi pedig a készítő infója Magyarul, ez így jó szerintem, én is így feliratoztam volna. És tényleg jó lett a panel
(#) sándor hozzászólása Szept 10, 2009 /
 
Sziasztok! Lézernyomtatót szeretnék beszerezni NYÁK készítéséhez, ez ügyben szeretném a segítségeteket- véleményeteket kérni.Milyen típust ajánlanátok, illetve mit nem...Milyen felbontást tudjon (elég a 600*600 , 600*1200 dpi vagy nagyobb felbontásút nézzek?)Hosszabb távra gondolkozom, és a vékonyabb vonalvezetésű paneleket is meg lehessen vele csinálni.Anyagilag nézve 5000- 15000max 25000Ft ig(ha 25e.akkor már csak a jövő karácsony... ) tudok rászánni .
(#) gulasoft válasza sándor hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Hát nem kis távlatokban gondolkodsz... jövő karácsony
(#) K.Leslie válasza sándor hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Üdv Sándor
Jobban ajánlom a fotóteknikát, nekem nem mindíg sikerült a vasalás, az esetek 70-80% ában javítanom kellett. Amióta fotózom, hibátlan a nyák. 15000 Ft ból bőven kijön!
Üdv.: Leslie
(#) gulasoft válasza K.Leslie hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Igen mert ahhoz elég egy tintás nyomtató, Bár manapság epsonéknál már csak durabrite-osat kapni az meg nem akar megszáradni a fólián, csak összerepedezik, ezért csinálom pauszra.
(#) K.Leslie válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Régebben a ragadós A4 es papír hátúljáról szedtem le a fényes részt . Lehet az volt a gond hehe.
Ismerősöm szerint ez olyan mint amikor a banánt meghámozod és csak a héját eszed meg, a belsejét eldobod. Én mindíg mondtam, hogy a héjában van a vitamin. (meg a sasban)
(#) tpeter válasza sándor hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Szia!

Ha komolyabb paneleket szeretnél akkor valóban nem a vasalós módszer a legjobb - hacsak nem tapasztaltad ki a számodra ideális papír / toner / vasaló / napállás kombót.

Részemről egyelőre vasalgatok több-kevesebb sikerrel, de ennek az az egy oka volt hogy minden adott volt hozzá otthon. Ha be kéne ruháznom biztos hogy a fotós megoldás mellé tenném a voksom.
(#) Bari- válasza sándor hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Ha lézernyomtatóban gondolkodsz, (tudod használni vasalásos és fotós eljáráshoz is) nézd meg a samsung nyomtatókat, pl ezt: ML-1640 1200×600dpi-s, nekem egy nagyobb testvére van ( ml-2571n 1200×1200dpi), meg vagyok vele elégedve. Pár hozzászólással előrébb találsz képet milyen panelt sikerült vasalnom. 1200×1200dpi-vel szoktam nyomtatni vasaláshoz, de 600×600 dpi-vel is szép lesz a vasalat.

Bari
(#) sándor válasza Bari- hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Köszönöm a tippet! Elég tűrhető gépnek tűnik.
Azt hogy hosszabb távon gondolkozom, nem a megvételre (a jövő karácsonykor csak ha 20-25e.Ft fölött..) hanem a használat idejére vonatkozott A nyomtatót egyébként más nyomtatási feladatokra is használni szeretném (már unom a mátrix hangját hát még a szomszédok...), ezért gondolkozom lézernyomtató vásárlásáról. Másnak milyen tapasztalatai vannak a lézernyomtatókkal (típus, felbontás, ár-érték arány, )?

(#) gulasoft hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
Most vettem ki a bubis maratóból, Még nincs körbevágva, egy maradék nyákra készült, pont méret volt.

nyák008.jpg
    
(#) K.Leslie hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
Egész jó, én tegnap ezeket csináltam.
Ma hajnalban meg átterveztem kb a negyedére
pdf ben csatoltam a kissebbet.
(#) pityu_18 hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
Sziasztok.Mivel csak tintasugaras nyomtatóm van ezért tanulmányozom a levilágításos módszert.Az lenne a kérdésem hogy ha van itthon egy 250Wos HMLI lámpám azzal megoldható,mert valahol olvastam hogy igen csak hosszabb idő kell a levilágításhoz(kb.10perc)?
Milyen előhívó kell és mennyi magyar Ft az ára?Köszi.
(#) Sir-Nyeteg válasza pityu_18 hozzászólására (») Szept 12, 2009 /
 
Üdv!
-HMLI: olyan mint egy sima izzó (pl100W), megoldható vele, de inkább akkor már egy párperces napfény, vagy egyéb lehetőség, pl UV-led, vagy UV fénycső. Ezzel is megoldható, de nem a legjobb.
-előhívó: NaOH, minimális az ára egy előhívásra nézve. Esetleg Sziti lefolyótisztító, vagy hasonló szerek. Keress rá ezekre a fórumon!
(#) mammut válasza pityu_18 hozzászólására (») Szept 12, 2009 /
 
Én inkább az UV levilágítós módszert ajánlom, kisteljesítményű csövekkel is már 5perc alatti a világítási idő.
Előhívó folyadék pedig keverhető a HEStore-ban kapható SENO4007-ből. (a hígítás 1tasak/6-7dl, mert nagyon erős oldat lesz belőle)
(#) pityu_18 hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
ok,a másik dolog meg hogy milyen papír a legjobb erre a technikára és hogy ezeket a papírokat csomagba adják vagy db-ra?
(#) pityu_18 hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
Ja és olyan kellene amire tintasugaras nyomtatóval is lehet nyomtatni?
(#) Sir-Nyeteg válasza pityu_18 hozzászólására (») Szept 12, 2009 /
 
Legjobb az irásvetítő fólia. Tintasugarashoz az egyik fele érdes, erre rá tud száradni a tinta. Ez darabra árulva kb 80-100ft/A4, de nagyobb csomagban olcsóbb is lehet. Ez a legjobb megoldás, de drága.
Sokan pauszra nyomtatnak, és azon keresztül világítanak, nő a világítási idő!
Van aki össze is olajozza, hogy méginkább átlátszó legyen. Ez nagyobb ívben is kapható, szinte filléres az ára.
(#) pityu_18 hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
Meg az utolsó,bocsánat hogy nem egybe teszem fel de így lépésbe jut csak eszembe.Szóval ha olyan NYÁK ot veszek ami fényérzékeny bevontatos azt már ugye nem kell lakkozni?
Következő: »»   310 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem