Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
HFM-1
Pedig ronda kerámia kondenzátorokat tettél a frekvenciamenetet meghatározó helyekre. Tessék oda polisztirol kondit tenni! Idézet: Megbocsátható mert 15 éve építette ,majd most hogy leemelte a doboz tetejét hogy nekünk megmutassa bepótolja a konderzátor cserét ! „ronda kerámia kondenzátorokat tettél a frekvenciamenetet meghatározó helyekre” Idézet: [/OFF] Ennnek a RIAA-nak az össz költsége nem oly vészes alig - alig egy pár ezres ? [OFF] :hide: „csak azért,mert sokalják érte az ezreseket”
Miért divat a csöveket kitenni? Nem értem.....
Így sokkal sérülékenyebb és szerintem ronda. De ez az én magánvéleményem! A csöves korrektorok legnagyobb hátránya először is hogy egyedi trafót kell tekerni hozzá. A másik maga a cső. Bár a csövet be lehet szerezni ha valaki felmegy a nagyi padlására és kioperálja régi csöves tv-ből a neki megfelelő csövet. Régi tv-k tele vannak olyan csövekkel ami jó egy korrektorba, de még hangvégcsövek is vannak benne kimenőtrafóval és alkatrészekkel! További hátránya a viszonylag nagy teljesítményfelvétel, ami mai energiaárak mellett nem elhanyagolható. És a legfőbb hátránya hogy nem anyival jobb egy IC-s korrektortól mint amennyivel többe kerül. A HFM-1-ről csak annyit hogy annak idején biztos a legjobb volt (és lehet az még ma is a legtöbb korrektor mellett), de haladni kell, a jövőbe nézni és nem a múltat dícsérni (könnyes szem : 6:3)!
Mert fűtenek mint a barom, meg szépek is! Ez meg a mi, csövesek véleménye. De nem kötekedek, Te nem szereted annyira a csöveket, Te tudod. Mi meg oda rakjuk, ahova mi akarjuk... Nekünk így tetszik, Neked úgy, nem kell leszólni a másikat, nem vagyunk egyformák...
Elhiszem, hogy van olyan akinek nem tettszik.Olyan is aki visszariad tőle.Szeretem a kihívásokat.Egy ilyen cucc megépítése sok utánajárással jár.Sőt van aki még a trafót is maga gyártja le.Ez teszi számomra olyan különlegessé.
Persze az ára sem vetekszik egy IC-ével. De hát a Rolls-Royce-ot sem adják ingyé. :hide: Néhány helyen meg még "régi-új"/használatlan/ dolgokat is lehet kapni. "6:3 meg a TUNGSRAM!"
Várj! Kerüljük el a félreértéseket! Semmi bajom a csöves cuccokkal! Az első magnóm csöves volt és baromira szépen szólt! Télen fűteni sem kellett mellette! Ezt a magnót Calypso, olyan 10 évesen kezdtem el nyúzni és olyan 12 évesen már én raktam rendbe. Javítani nem kellett mert olyan stabil volt hogy csak na!
Abban viszon tegyetértek hogy egy cső melegszik. Viszont emiatt nem kell kirakni sehova! Nyugodtan elfér a dobozban akár vízszintesen is, mert az elektron nem csak függőlegesen áramlik, hanem bármilyen szögben képes! Mivel ez itt egy amatőr oldal, lehet a csöves korrektorokat is dícsérni, de 32 év szakmai tapasztalat után óva intek kezdő amatőröket a 200-340-Vos anódfesztől, és az ilyen trafó tekercselésétől. Nem azt mondom hogy nem lehet megcsinálni, de sok olyan emberke van itt a hobbielektronikán akinek gőze sincs az ilyenekről és csak annyit lát hogy hűűű de milyen audiofil korrektor és aztán füst, kesergés, neadjisten megrázza az áram! Szakmailag nekem semmilyen kihívást nem jelentene egy csöves korrektor összehozása, de nincs szükségem rá. Van két korrektorom, számomra mindkettő jól szól. Semmi zaj, semmi torzítás. Tettem fel felvételeket, ha gondolod hallgasd meg :ITT LETÖLTHETÖ!
Akkor bocs!
Kezdők tényleg ne ilyent építsenek, mert még megrázza, akár egy "kisületlen" kondi. Én vigyázok a nagy feszültséggel, bár ha csak az egyik felét fogom nem lesz baj (persze, ezt azért nem kell bevezetni). Kondit mindig megvárom, hogy kisüljön, régebben egy csavarhúzóval rásegítettem, erről már leszoktam..Hát igen, télen itt sem kell nagyon fűteni, főleg, ha a GU-50 szól . Valóban, elég nagy a teljesítményigényük ezeknek a csöves dolgoknak.. A cső kirakásához még annyit hozzáfűznék, hogy csak vigyázni kell rá. Persze mindig vannak véletlenek... A felvételeket meg fogom hallgatni, köszi. Egy valamit kérhetnék? Ha esetleg megépíteném 6F12P-vel a korrektort, ne kezdődjön megint ez, meg van minden beszélve. Igaz, a 3x0V-ot még én is soknak találom, de majd körültekintően építem... Ha meg lesz építve. Még nem biztos...
ne kezdődjön megint ez, meg van minden beszélve. Márk ez csak folytatódik nem kezdődik ? Eggyáltalán nem mindeggy ![OFF]
Halihó!
Na! azt hiszem marad a te korrektorod... Az enyém az nyomja a háromszöget mint az őrült,magasak alig vannak,csak döbörög. Az NE5532 jó lesz előfokba,ha csak nem találok neki egy értelmes kapcsolást,ami megépíthető. Pár oldallal előrébb feltettem egy nyákot NE5532-höz,nem tudom az jó-e. Minden esetre ez a kapcsolás ez biztos hogy nem jó az NE5532-höz. Csatoltam 2 nyákot,nemtudom jó-e valamelyik.
És lemaradt a másik,azt feldobom linkelve,a doksit le lehet tölteni,abban benne van a nyák ami nagy,úgyhogy ha azt mondjátok az jobb,akkor azt lemásolom LAYOUT-ba.
Bővebben: Link
Akkor semmi harag!
Az első ismerkedésem igazából a csövekkel, egy gitárelőerősítő építése volt. Mivel 320V-os anódfesz kellett neki és trafóm ilyen nem volt, a fűtés egy csengőtrafóról ment, az anódfesz meg a 220-ról egyenirányítva. ÉLETVESZÉLYES! Nem is a normál üzemeltetésre volt így készítve, csak próbából, és csak műszerek voltak ráaggatva. Minden tökéletesen működött, kihúztam a konektorból mindent, és ki akartam sütni a tápkondit (2X100mikro) Ugye a fémház a közös és a két kivezetés a két kondi pozitívja. Balkezemben a kondi fémháza jobb kezemben egy olló (az volt kéznél, ne röhögj....), és sikerült úgy megb@.....nom magam hogy abból mindenki tanulhat! Ne tudja meg senki hogy az egyenáram mekkorát tud ütni! Szóval ezért intek minden kezdőt attól hogy nekiálljon csöves korrektort megfelelő tudás, tapasztalat, és anyagi háttér nélkül építeni! Mint írtam a csövek még mindig kibányászhatóak régi tévékből, igaz nem aranyozott lábbal, de ugyan azt tudja. Pl emlékszem mikor már elérhetőek voltak a tranyók akkor az ECC csövekkel hajingáltuk a macskákat! Ma már azokért a csövekért egy vagyont kapnék, a macskákért meg két évet!
Igen ám, csak tudnám hol lehet olyanokat beszerezni.
Ami még nekem van pár darab, az egy se olyan értékű.
Téged 320,engem 380!
Régen lomtalanításon találtam kidobva egy kosár használatlan csövet,otthagytam. Mivel akkor még nem tudtam mire jó,nem hoztam haza. Mostmár bánom,mert ha nem is tudnék még most se mit kezdeni vele,eladni/elajándékozni ellehetett volna.
Zoli szóltam előre ! Szerintem inkább a csöves topikban kellene a csöves RIAA sorsát megbeszélni mert ott legalább nem félnek a nagyfesztől ?
Idézet: Nem is nagyon tudsz olyan értékeket beszerezni , a megoldás a következő : Simán csak kettő vagy akár több darabból öszerakod , ezt mindig így szoktuk megoldani . „Igen ám, csak tudnám hol lehet olyanokat beszerezni”
Egyetértek! Csöveset a csöveshez, modernebbet ide. Ennyire szépen ki lehet "szelektálni" a csöveket.
Na, a 220-at egyenirányítani meg aztán a legjobb. Annál veszélyesebbet nem ismerek.
Ne aggódj a kondik miatt! Ki erre, ki arra esküszik! A polisztirol kondik hátránya hogy tekercselve vannak (kivéve a tömbkondik) és frekvencián vizsgálva nem csak kapacitásuk van (soros ellenállással) hanem egy a kondival párhuzamosan kötött induktivitásuk is. Ezért nem használnak ilyen kondikat magasabb frekvenciákon!
Szerintem hangfrekin semmi különbség egy 1nF kerámia és egy polisztirol kondi között! Mindkettő kapacitása 1nF és úgy is viselkedik mindkettő egy áramkörben! Ne vigyen el az a tévhit ami sok audiofilt elcsábít, hogy a régi a jobb! MHz-s tartomány felett meg kifejezetten káros a polisztirol kondik használata!
Idézet: „Egyetértek! Csöveset a csöveshez, modernebbet ide.” Nem értek egyet! Minden korrektor ide! Csöves, tranyós, IC-s, passzív, aktív! Senki sem fikázza a csöves korrektorokat! Csak valahogy a csöves cuccok tulajdonosai törékenyebbek mint a csövek! Itt lehet vitatkozni, meggyőzni, de nem megbántódni kell, hanem csak beszélgetni normálisan ember módjára. Dobjon már fel valaki egy csöves korektorral készült felvételt! Javaslom a 320kbs MP3 tömörítést vagy a wav fájlt! Úgy már hallani is valami különbséget! igaz kicsit nagy lesz az állomány, de megéri!
Szia!
Ezt már én is kértem,de nem tett fel senki Én is kíváncsi lennék a csöves korrektor hangjára,valamint a nagydobra vert passzív korrektor hangjára is Megvan az NE5532 nyákja! Csatolva... Milyen lett? Idézet: Eljössz és meghallgathatod élőben nálam szivesen látlak ! Van több korrektor is amit meglehet hallgatni , HFM-1 , Revox , passziv , csöves , stb . Meg hozol te is aztán lehet szeánszolni ? „Én is kíváncsi lennék a csöves korrektor hangjára,valamint a nagydobra vert passzív korrektor hangjára is”
Én maximum a lemezjátszómat viszem.
Az én korrektorommal nem lehet szeánszozni,maximum a szkópon nézni ahogy ugrálnaka a Kékesek,megy a Pilisek
Jaaj, Scooby!
Itt a kért hangminta a HFM-I-el. Azért nem tudom mennyire lett tökéletes, mert a hangszedő már nem fiatal.
Ez se rossz! A mélyek nagyon gömbölyűek! Hihetetlen!
Ez milyen RIAA-n keresztül készült?
Mi a gond?
Valaki,aki többet ért a riaa korrektorokhoz mint én,az előző oldalon a 2 csatolmányt vizslassa meg...!
Valamelyiket megépíteném,vagy az alapján átalakítanám az enyémet
Huhú! :yes:
Jó hangja van! Az én lemezjátszóm hangszedője valószinüleg kontakthibás,mert összefolyik a két csatorna.
Igen, valóban így eltűnt az élet a felvételből.
Megpróbálom majd az audigy kártyát beüzemelni, csak ezidáig vista alatt nem sok sikerem volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |