Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   136 / 507
(#) fassenkugel válasza hangya hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

memrán?? van jobb. centrifugális szivattyú.

leengedsz a kútba egy lábszelepes csövet, vagy szimeringgel, vagy úgy, hogy tudjon forogni. a cső tetején csinálsz egy V-t formázó csöidomot. ha ez a V forog akkor felszivja a vizet és egy körkörös vájuba nyomhatja. ha nagy a V átmérője, akkor relative lassu forgás is elég. szélkeréknél ideális.
(#) dobo válasza Barret hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Szövetes gumilapból van a membrán és kb 4 mm vastag.Estére lessz fotó mert töltöm a ceruza aksikat
!))
(#) athor77 válasza hangya hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Kipróbálhatnád egy rossz mosógép szivattyúját is.
(#) hangya válasza athor77 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Köszi az ötleteket , de maradnék a membránosnál, mert az egyszerű , és mások is ilyet használnak .
(#) Tirex válasza Barret hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

hali!

Itt vannak az ígért képek. Igaz este készültek a garázsban és csak a lámpa fénye bírta irritálni a cellákat. Viszont a polaritás így, hogy két cellát kötöttem egybe, felcserélődött. Lehetséges ez?

A 6. képen viszont érdekes, hogy magasabb értéket mértem azzal a fajta kötéssel.

Hétvégére ígérnek az idő jósok napsütést. Majd napfényben is csinálok pár fotót.

üdv.: kla
(#) fassenkugel válasza Tirex hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

az kizárt, max lüktetö egyenáram.
(#) zolika60 válasza Tirex hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Ha lesz rá időd mérd már meg napon is valami ellenállással terhelve, hogy legyen fogalmunk a teljesítményéről is. :yes:
(#) weend válasza hangya hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Szia Hangya!
Küldök neked egy képet, de lehet, hogy már láttad. Szerintem a legjobb megoldás a membrán szivattyú. Én is gumilappal fogom elkészíteni tavasszal, csak kisebb méretben.

S6000162.JPG

(#) Barret válasza Tirex hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Köszi a képeket.
Ugyanez a megoldás látható a neten is valamerre.
Szerintem hosszú haj kellene,és sok tincs szépen egymás mellé rendezve. Szerintem a haj hossza fogla meghatározni a cellánkénti feszültséget.
(#) Tirex válasza Barret hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

hali!

Nincs meg esetleg a link, hogy hol láttad? Hátha tudnák profitálni belőle valamit.

üdv.: kla
(#) dobo válasza hangya hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Na szia megvannak a fotók.
Ami még fontos az az hogy a membrán szivattyú felkapja a vizet a kut aljából is ha hosszabb szélcsend alatt elengedne a lápszelep.
Viz nélkül kissebb kompresszornak is jó lehet
Készülnek a csapágyházak és remélem 1-2 héten belül máz termel egy kis vizet is a halastóba.
(#) vandorbot hozzászólása Szept 18, 2009 /

Nem tudom volt e már erről szó, (nem volt kedvem 270 oldalt átolvasni)
.................
A propeller.
Ahhoz hogy a szélből jó szintű nyomatékot adjon, figyelembe kell venni a szélsebességtartományt, és a kívánt fordulatszám tartományt.
És akkor elérkeztünk a repülőgép légcsavartervezés elmélethez. Minden rg. tipusnál (függ a max. seb.-től és a fordulatszámtól) más más az ideális forma.
Minél nagyobb a sebesség, annál nagyobb az ún. légcsavar állásszög. ekkor viszont kisebb sebességnél jókora motorteljesítmény szükséges. fordított esetben, tehát kisebb állásszögű propcsinál kis sebességhez kisebb teljesítmény is elegendő, viszont kisebb az elérhető max. seb. egy adott sebesség fölött már nagy motorfordszám és a légcsavar szinte fékezi a röpcsit. Kezd légellenállása lenni, további húzóerőt már nem termel.
.......
Ezért van az, hogy a "drágább" repcsiken menet közben állítható állásszögű a propeller.
Fontos még a légcsavar formája is persze, nem véletlen, hogy egy-egy tipust szabadalom véd.
Tőben nagyobb az állásszöge, a lapátok vége felé csökken, a kerületi sebesség miatt.
...........
Remélem hozzájárultam valamivel a munkátokhoz.
(#) hangya válasza dobo hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Sziasztok
Köszi a képeket. Weend ,ez már ipari méretű. Dobo neked 1 szivattyús lesz, vagy dupla ? A lábszelep víz elengedéstől annyira nem tartok ,mert egész télen nincs használva a kút , tavasszal felöntöm a szivattyút és már megy is, a csőből nem folyik el a víz.A csapágyházakról is tehetnél fel képet ,mert kíváncsi vagyok.
(#) cimopata hozzászólása Szept 18, 2009 /

Ezzel a hajas, dologgal kapcsolatban annyi ötletem lenne, hogy lehetséges azért van csak ilyen kevés feszültség mert "szembe" vannak kapcsolva a hajszálak.

Tegyük fel hogy egy hajszál olyan mint egy kis napelem.
Van + illetve - polarítása.
Ha összevissza szórjuk le akkor 1000 hajszálból a szuperpozíció tétele alapján 900 "kisöntöli egymást"
és eredően csak 100 hajszál dolgozik nekünk a kimenet kapcsaira.

Nem tudom mi alapján dől el hogy melyik lesz a +/- fele a hajszálnak (lehet növekedási irány) .

Talán érdemes lenne egy egy hosszabb egyben levágott tincsel próbálkozni.

Az üveglapos lefogatásról pedig az a véleményem, hogy talán nem a legjobb. Az üveglap szűri az UV sugárzást, amivel + energiát veszítünk.
Plexi lapot használnék kísérletre.

üdv
(#) Panhard válasza cimopata hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Szerintem a hajszálak polaritását egyesével kellene kimérni, és utána egyesével kellene rápakolni az üveglapra Hajrá!
(#) pudding1 válasza Tirex hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Az indexen meg az agyatlan soha semmit nem csináló okostojások poénkodnak a próbáidon. Kedvedet ne szegje hogy mások a nagy seggvakarás közben fikáznak, nem is jutnak soha semmire sem. Ennél nagyobb örömük ne legyen. Az elmúlt pár hónapban majdnem minden témában itt segítséget, ott fikázást kapott az érdeklődő, úgy hogy legalább mostantól nem kell vacilálnom rajta hogy ha valami nyomorom van hol tegyem közzé. Csak így tovább,sok sikert és köszi mindenkinek.
(#) Barret válasza Panhard hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Hopp,te tudsz valamit
Ehhez szép hosszú hajszálak kellenek.
(nameg sok türelem)
(#) Barret válasza Tirex hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Nekem ez a Yutubos video segített.
Itt látszik a lényeg.
Mégis jobb mint egy egyszerű leírás.
http://www.youtube.com/watch?v=LBP5BJZQA2k

(#) pudding1 válasza Barret hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

khm......ez az én videóm......
(#) pudding1 válasza Barret hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Már több mint 300-an megnézték. Micsoda "siker". Valaki üzent is valamit angolul, de nekem ez kínai... vajon mit akarhatott..
(#) Krisz03 válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Megköszönte, hogy publikáltad, és kéri, magyarázd el, hogyan működik.
Szerény angol tudásommal kb ennyit jelenthet.
(#) pudding1 válasza Krisz03 hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Ez jó, de ha tudnám hogyan működik, már egy kazal kiskorúval kötegeltetném a hajat. (kösz a fordítást) Azért még majd én is folytatom, csak most szezonkezdet van napkollektor és szélgenerátor ügyben, így azt kell gatyába ráznom amíg még fel lehet mászkálni a tetőre. Addig is ha valaki rájön valamire, publikálja, mert megöl a kíváncsiság...
(#) weend válasza pudding1 hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Szia!
Említetted múltkor, hogy van leszerelt generátorod. Gondolom, akkor van lapátod is lent. Nem kattintanál nekem egy pár, jól látható fotót az egyikről? Kíváncsi lennék a formájára.
Köszi.
(#) pudding1 válasza weend hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Vannak korábbi képeim nézd meg hátha jók:

meg ezek:

Köszönöm, érdekesek a képek. Milyen anyagból lehetnek? Van szárnyprofiluk?

Valami műanyag szerűség.... "Van szárnyprofiluk?" Ezzel mire gondoltál?

Ha keresztirányban ketté vágnád, mit látnál elnyújtott téglatestet, vagy szárnyszelvényt.

Clark-Y.gif

Bocs de lehet hogy nem értem.... ha arra gondolsz hogy az lapát anyagvastagsága egyenletes e, akkor nem, mindenhol más az anyagvastagsága, lehetetlen lenne leírni hogy hol mennyi és milyen mértékben változik. Esetleg ha valamelyik fotómon berajzolnád hogy mire gondolsz?
Más- a haj napelemmel kapcsolatban mindenhol azt írják hogy marhaság és egy helyen elég jól ki is vesézik. csatolom a linket.Bővebben: haj napelem cáfolat

Ennek ellenére azért valami érdekeset is olvastam benne:"A haj szál kell meríteni a sós víz (NaCl oldat), amely a haj lesz nedves, mint száraz haj egy rossz karmester a villamosenergia-és nedves, amikor úgy viselkedik, mint félvezető." Bocs a fordító program miatt, de én csak így tudom megérteni mit írnak.
(#) hanzymester hozzászólása Szept 19, 2009 /

Sziasztok !

Na végre sikerült valami gyorsat gyártanom... Már majdnem feladtam, de végre elindultam a jó irányban ) Ez egy Savonius Benesh fekvő változatban. Akit érdekel, az alábbi linken megnézheti:

Youtube video

Üdv

Hanzy
Következő: »»   136 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem