Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vagy csak az Inv jelölőnégyzetet kell bekapcsolni és máris lehet négyzetgyököt, köbgyököt vagy y-adik gyököt vonni.
Akkor leszel majd gondba ha kimondja hogy szukcesszív approximáció.
Ráadásul tudni fogja mit jelent.
De te bátyják vagy, nem nénjék...
Idézet: „Komplett wint hogy tudnám átrakni egy másik vinyóra?” Két módszer létezik: 1. Fájlszinten átmásolod: beteszed egy gépbe a két vinyót, és egy harmadikról futó oprendszerrel átmásolod az összes fájlt. Végül beteszed az "újonan készített" vinyót a célgépbe és a Windows CD-ről a "Javítás helyreállító konzollal" című részben kiadod a fixboot és fixmbr parancsokat. 2. Ahogy már írták, Ghost vagy Drive Copy (régi PowerQuest termék, de a mai napig működik). Ezekben további 2 lehetőség van: 2.a) Partíció/egész meghajtó másolás image fájlba, majd onnan vissza. 2.b) Közvetlen disk-to-disk másolás, szükség szerint partíció átméretezéssel. A vinyók ki- és beszerelése megspórolható, ha a 2. pontbeli programokat hálózatos bootlemezzel kombináljuk. Ekkor az image fájlt egy hálózatra kötött gépen lehet tárolni és onnan is lehet visszatölteni. Természetesen így lassabb lesz a művelet, mintha egy PC-n belül kellene másolni.
Ki tudja milyen meglepetést tartogat nekünk holnapra.
Idézet: „szerintetek a laptop HDD-jén lévő Thunderbirdből valahogy ki tudnám sajtolni az e-maijeimet?” Megoldás itt :google:
Van rajta gyökvonás! Ne tessék alábecsülni Bill Gécc bácsiékat! Csak egy kicsit trükközni kell.
Bepipálod, hogy "Inv", aztán rányomsz a megfelelő gombra pl: x^2, vagy x^3 ha harmadik gyököt akarsz. Amúgy ezt a számológép is elmondja, ha jobb gombbal kattansz a gombon, és kiválasztod az egyetlen lehetséges választási lehetőséget ("Mi ez?") Üdv. Mod: Szárnyas beelőzött az előző oldalon.
Van elég hely az életben, ahol trükközni kell, én nem akarok pluszban trükközni és időt húzni sehol, semmivel.
Az első megoldást szerintem kipróbálom majd. Én is erre gondoltam legelőször, bár kételkedtem, hogy menni is fog, de akkor van rá esély.
Ne felejtsd el a rejtett- és rendszerfájlokat is másolni. A Recycle Bin és a System Volume Information mappák nem kellenek. Se a hiberfil.sys és a pagefile.sys a gyökérből. Ha valamilyen mappát nem tudsz átmásolni és biztos nem a fájlrendszerben van gubanc, akkor saját használatúvá kell tenned először (Take Ownership), lásd Google.
Hamár ennyire a témánál vagyunk ,akkor nekem is lenne egy kérdésem / kérdésem. Delpi melyik verzióját érdemes letölteni, ami teljes verziósként is lehet használni? Delpi 7 -et leszedtem de az életbe nemtudom beregisztrálni, és a 2009 -es verzió is meg van, de az meg serialt kér, és nemtaláltam hozzá. Valaki ezügyben privátben megtudna dobni néhány ötlettel, vagy linkkel? Egy alkalmazában szeretnék "átállítani", egy két dolgot.
Megköszönném. A hajam tépem már egynapja miatta.
Köszönöm, ki is próbálom mindjárt...
---------------------------------------------------------- Még egy kérdés; a laptop vinyóján lévő Firefoxot szerintetek el lehet indítani? Természetesen próbáltam, de a gépre eredetileg telepített Firefox indul el. Megnézném a mentett jelszavaimat mert van néhány amit nem tudok fejből. (A laptop merevlemezéről való bootolás nem működne, mert ez a régi szutyok alaplap biztos nem bootol USB-ről.)
Üdv valakinek nincs egy olyan progi hogy bírom mi van a gépbe és kihozza hány watt?
Hw monitor keresd ki, az megtudja mérni a gépedben a teljesítményfelvételt (is).
A firefox egy mappában tárol minden beállítást meg egyéb dolgait. Ezeket simán át lehet másolni egy másikba és ugyanúgy megy, mintha nem történt volna semmi. Ez a Document and Settings/felh_név/Local Settings/Application data/Mozilla/Firefox/profiles mappában lévő valami kód.default mappa lesz. Ezt kell átmásolni a másik helyre, ahonnan fut a firefox és átnevezn ia mappát az ott lévőre. Így a te beállításaiddal fog menni a firefox, minden könyvjelző, előzmény, felhasználónév, jelszó megmarad.
Szerintem a 2007-est érdemes keresni. A 2009-ben elkefélték a hagyományos string típust és kínszenvedés bármi régebbi dolgot lefordítani hozzá. Torrent keresés nem adott semmi találatot?
Azzal még nempróbáltam. Esetleg ha privátban tudnál egy linket adni megöszönném.
Win telepítés előtt mindig kimentek innen pár file-t és az újra telepített win-re visszapakolom a mozilla kimentett file-jait és minden olyan mint régen. Könyvjelzők elrendezése, beállítások stb.
Köszönöm, ezt mindenképp kipróbálom az új laptopon!
Akkor ha már belejöttünk itt a számítógépekbe, akkor kérdeznék megint. Visszatérve a procira. Az én kis celeronom helyett szerintetek egy centrino belemenne? Úgy tudom ezek elég gyorsak és keveset is fogyasztanak. A chipsetem egy SIS M650-es. Szerintetek ezzel együttműködne?
Láttam a polcon Chio Chipset (Super multi FSB speed) . szerintetek velem kompatibilis? Belém jönne? Bocs, de nem bírtam magamban tartani
Hahaha. Közben túl vagyok a win másolásán. Jelentem tökéletesen működik. Csak simán átmásoltam egyik meghajtóról a másikra, elindítottam és ment is. Mondjuk nem hiszem, hogy sokszor fogom használni, de hadd legyen ott. Ennyit feláldozok rá.
Ez agyon jó volt!
Sziasztok!
Most jöttem haza egy 60 perce Kecskemétről és volt Csepregi Éva koncert.Nos a zenét még meg is hallgatom de hát úgy torzított vagy az erősítő vagy a hangfalak,hogy az hihetetlen.Teljesen élvezhetetlen volt a muzsika.Nem értem én ezt.Nem hallották a technikusok,hogy nincs valami rendben,vagy direkt nem csináltak semmi? Mondjátok el nekem ez miért van?
Ettől lepadlóztam.
Az indiaiaknak ingyenesen letölthető videós tananyaguk van (angolul!), miközben itthon az ország legnépszerűbb egyetemén (ELTE) az Informatikai Karon sok tárgyhoz jegyzet sincs! Így nincs egységes törzsanyag, amiből lehetne készülni, muszáj bejárni az előadásokra és a tanárok személyes előadói képességén is nagyban múlik, milyen eredményt tudsz elérni a vizsgákon. Ráadásul ezért még fizetni is kell, ha nem államilag támogatott képzésre jársz... Valami tényleg nincs rendben ebben az országban. Idézet: „miközben itthon az ország legnépszerűbb egyetemén (ELTE) az Informatikai Karon sok tárgyhoz jegyzet sincs!” Ezt érdekes hallani, egyébként a Kandón sincs ez másképp, ott sem minden fenékig tejfel. Pl. nincs egy egységes és használható, jól kitalált honlap, minden intézetnek külön-külön van (oldják meg maguknak címszóval, már évek-évtizedek óta). Egyes tantárgyaknak is teljesen külön van 1-1 honlap fenntartva, nem egy ezek közül ingyenes tárhelyen, uw.hu, atw.hu és ilyesmik... szerintem egy műszaki jellegű főiskolától ez szánalmas és szó szerint siralmas kategória...
Az áttekinthetetlen honlapdzsungel ismerős, de mivel már elég régóta járok az említett intézménybe, az általános dolgokkal kapcsolatban aránylag jól eligazodom, a tanárok meg minden félév első előadását úgy kezdik, hogy név, email, honlap és ajánlott irodalom.
Mondjuk az ELTÉn még nem láttam ingyenes tárhelyen levő honlapot, bár az első időkben a saját szervereik rendelkezésre állása meg sem közelítette az ingyenes szolgáltatókét.
Jóreggelt midenkinek! :kalap:
Végre sikerült egyesítenem a telepítő kernelét, az operációsrendszerrel. Egy pár órája kinlódtam a rendszerrel, már ott voltam, hogy kitépem az összes hajam, mire megtaláltam a bugomat, ami miatt folyton összomlott a rendszer. Ez a "kékhalál style" már kezdett unalmas lenni, és a rentinám se érzékeli a kék színt most egy ideig. Egy kis nyalánság képekben csatolva. Miért jó ez? Mert kisebb a memóriaigénye a programnak, kevés memóriánál, nem fog félbeszakadni a telepítés. Hibajelenségeknél, legalább is a leggyakoribbaknál, komplett tanácsot is ad a program a hiba elhárítására. A Mikrofos nagyon sok mindetn írt bele, maximum 80 ezer stringet tartalmaz, és nagyon sok nem mond semmit, csak nyomkodták a Ctrl+c -> Ctrl+v gombot és ennyi. Sok helyen felesleges szövegrészeket vagy komplett stringek lettek eltávolítva, megelőzve a memória túlcsordulását, és hogy a program azzal álljon meg, hogy bocsesz elfogyot a memória és nyomhatod sűrün az F3 -at. Másrészt pofás lett, és nem magázós. [OFF]A maradék srtinget külső fájlből hivja elő, ahhoz nem is nyúltam, és nem is fogok, mert az nagyából rendben van. [OFF]
Grat! A 2. képen van egy elírás: Kiváűlasztáshoz használd a kurzort gombokat.
3. képen is elírás: Billentyűt helyett ezt írtad: Billenytűt
Helyesbítek, a billentyű szó mindenhol el van írva, gondolom egy helyről hivatkozol rá és abban van a hiba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |