Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   63 / 563
(#) mex válasza csabee hozzászólására (») Szept 25, 2009 /

Az egyik szakmám nekem is ez, és ennek alapján irtam a "gyakorlást". Kazánnál tényleg nem jó a salakzárvány....
A varrategyenlőtlenség nem minősitett hegesztésnél csak esztétikai hiba, nem is azt tettem szóvá, megsérteni meg végképp nem volt szándékomba.

Természetesen a lakk is megfelelő lehet, próbálkozz a PLASTIK 70 -el, ezt elektronikák szigeteléséhez ajánlják.
(#) csabee válasza mex hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

No problem...
Valszeg ezt még akkor bekel szereznem minél hamarabb... A szilorkft helyett meg ez jön be mindig(http://www.mimezis.hu/) Na de mindegy. Köszönöm a segítséget.
(#) mex válasza csabee hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

(#) mpisti válasza erdgab hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Szia Gábor!
A mellékletben szerepel egy részlet egy szervízkönyvből.Tehát ezen látszik,hogy létezik az a megoldás,amiről szó volt. De ezt egy digitális áramkörrel nem lehet megoldani, mivel a szabályozandó jellemző analóg jel.
Ha időm engedi,megpróbálom az ide tartozó részletet a szabályzókártyáról kimásolni,valamint a karakterisztikát amely ehhez a funkcióhoz tartozik.

XMT.pdf

(#) erdgab válasza mpisti hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Nagyon köszönöm a mellékletet!
Látom én is amit említettél.A hiányos ismereteimnek köszönhetem,hogy majdnem hülyeségeket beszéltem.Azért az általam feltett mellékletnek is lehet valami szerepe a hegesztésben,amit tapasztaltam is,bevallom nem arra számítottam,mármint amit tapasztaltam az arcforce módnál,de még próbálkozom a géppel és a panellal,valahogy ki kellene deríteni mire is való.Az antistick és a hotstart viszont kiválóan működik,írtam is.Kellene tudnom,hogy a rajzon alul szereplő áramkör (ennek részlete végzi a lágy indítást is) ,amihez tartozik még egy tekercs is,kell e még ahhoz amit eddig elkészítettem és azzal együtt mutatná meg a valóságot,vagy sem.Még tisztázatlan ott minden,hova kell a tekercs,mennyi menetszám (ebben is vannak eltérések,nem egyértelmű),mit is csinál tulajdonképpen?A Te mellékleted szép,de sajnos már nem igazán amatőr fogalom,bár ki tudja.
Jut eszembe,a Colt1300 gépben is van hasonló mint amit alkottam,a nem igazán jó fordításban is szerepel.
(#) guliver83 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Szia!
Nagyon jó a forditás!
Régebben felraktál egy oldalt amit le kellet volna forditani, ha még érdekel akkor nemsokára feltudom rakni.
http://valvolodin.narod.ru/articles/Kolt.pdf
(#) erdgab válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Jó ugye?? Úgy emlékszem tőled származik! A nem igazán jót a magyaros magyarra értettem,egyébként ki lehet olvasni amit kell!
Nem akartalak megsérteni a kifejezéssel,bocsánat!
:hide: Itt is köszönöm a fáradságodat!
(#) guliver83 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Vannak olyan szavak amit a webforditó nem tud,
vagyis sok olyan szó van!!!
Én nem nagyon szoktam használni, mert csak következtettni lehet.
Amugy nem szívesség!!!
Csak sekitek a fejlesztésben, mert engem is érdekel.
Az én gépemen még nem volt időm kipróbálni,
de hamarosan!
Mindenkinek sok sikert a fejlesztéshez!
(#) erdgab válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Számomra,számunkra a fordítás ugyan olyan fontos mint egy adott áramkör kielemzése,megalkotása,stb.,még akkor is,ha néha bután fogalmazok!
Hol tartasz a gépeddel?
(#) guliver83 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Már minden készvan.
Csak nem volt még időm elinditani.
De mindent máskép csinálnák legközelebb.
A paneleket máskép tervezném meg,
hogy kevesebb helyet foglajanak el
Így néz ki az én vezérlő és a főpenel együtt.
Elsőre lehet hogy elég jó is lett

Hát persze,hogy másként csinálnád,ez természetes.
Egyébként megjegyzem,most mocsok irigy vagyok!
(#) guliver83 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Mégis miért?

Miért,miért? Mert szépek a paneljaid barátom!
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

guliver83!!!
Ki is próbáltad már a vezérlést? A gate vezérlő trafóba tettél légrést? Úgy látszik a fotón, hogy igen!
Pedig oda nem kéne, de lehet, hogy csak rosszúl látom akkor bocs!
(#) guliver83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Még nem volt idő elinditani, mert sok melóm van!
E 25-30 as ferit légrés 0.5mm

(#) Tubi56 válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Nem jó! Az E-E magba ne tegyél légrést csak ha E-I magot használsz! A tied most E-E mag ami a képen van ebbe nem kell légrés,mert melegedhet tőle az 1N 5819-es dióda vagy zárlatos is lehet!
(#) guliver83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Oké!
Köszönöm!
Még nem késő kivenni belőlle a prespánt.
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Szept 29, 2009 /

Sziaztok!
Szükségem lenne a GYS Inverter 3200 hegesztő rajzára. Vagy a fotón szereplő rész (UC3845) rajzára. A gép nem mutat életjeleket. Van megsült smd ellenállásom.
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Szept 29, 2009 /

És egy másik is Trakis Plasma 60 vagy 70 szervizkönyv. Ha esetleg megvan valakinek ne tartsa vissza magát!

A Trakist próbáltam diplomatikusan leráztak, ez érthető. Meg vannak győzödve, hogy plazmát akarok építeni. (Pedig dehogy). Már a co-kból is elegem van.
Itt a tartalomjegyzék ezt elküldték, és közölték, hogy nincs hozzá szervizkönyv. Hát ez ilyen.
(#) veress11 válasza Gabi hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Sziasztok van egy "inverter GYSmi 133" márkájú hegesztőm, egyik nap hegesztés közben elszált az egész.
A mágnes kapcsolója be kattan áramot kap. A kondikon vagyis külsőleg semmi meg hibásodás nem látszik. A kapcsolási rajzát sehol nem találom a neten ha valaki ki tudna segíteni vagy csak egyszerűen azzal, hogy mi lehet a probléma oka körülbelül azt meg köszönném.
(#) mpisti válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Talán ezt keresed?
(#) (Felhasználó 5823) válasza mpisti hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Szia!
Köszi, de ez megvan és máshogy van megoldva. Határozottan érdekelne, hogy ez, hogy működik. Ahogy sejtem ez hagyományos segédtáppal, ami nálam van annak kapcsolóüzemű a segédtápja és a graetz után és a kondik előtt vannak a relék (szám szerint kettő) ami két lépésben nyitják rá a feszt a pufferre. (ellenállás-direkt) Nem veszedelmes, mert a gazda adjad uram de mindjárt, így megy vissza a feladónak. Off. Amióta kemóztak, agyamra megy a kapkodás, inkább hagyom.

Szia János!
Nagyon sajnálom, hogy nem stimmel a rajz, azt hittem tudok segíteni. Nincs benne PIC?

Már visszadtam. Tiszta smd a lehető legrosszabb helyen, a vezetősáv leválva, és azonnal kell. Nem az én pályám (az smd-vel úgy vagyok, mint a pic-el, jó van, de jobb ha nincs). Meg nem létszükséglet, ha van kedvem csinálom, ha nincs nem. A tulaj nem volt szimpi, és nekem ez elég. Holnap akartam neki állni visszarajzolni, de elmarad.

Ja még annyit, hogy amit valaki belinkel vagy csatol, azt azonnal lementem. Valaki a múltkor ezt az orosz oldalt belinkelte. Én letöltöttem az összes rajzot, mint gondolom sokan.
(#) erdgab válasza veress11 hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

GYSMI133-at nem de 161-et találtam,nézd meg,hátha segít.

Bővebben: Link

Igen, ergab volt a "tettes"hál'Istennek. Sejted,hogy én is azonnal lementettem róla mindent,most meg selejtezek.
A THE 300 kézi rajza még érdekel? Mert holnap beszkennelem, s elküldöm ha kell.
(#) mpisti válasza veress11 hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Tessék, gondolom ezt keresed!

Mpisti, igen természetesen! Én TMK-ba dolgoztam, nem szervizbe, így nekem csak sima gépkönyveim vannak. (Egy rakat) Kivétel NDK-s hegesztő gépek és előtolók, mert ők komplett doksit adtak. Küldtem is Kinka István fórumtársunknak (nagynehezen 20 oldal szkennelés) MSG-60 komplett doksit. Nekem szinte egy magyar géphez sincs szerviz manuálom (elektonika kapcsolási rajz, beültetési rajz). Mondjuk ettől meg tudtuk javítani, de mennyivel egyszerűbb lett volna!

Én sem dolgoztam szervizben, a mai napig TMK-ban dolgozom, de mellékállásként hegesztőgépeket(is) javítok. Sok-sok gépnek kézzel kellett a kapcsolási rajzát megcsinálni,hogy egyszerűbb legyen a hiba felderítése és a javítás.
A magyar gépkönyvek(régebben)tartalmazták a kapcsolási rajzot,sőt a működési leírást is, alkatrész szintig. Ma már sajnos úgy kell összekuncsorogni minden információt,mert a gyártók azt hiszik,hogy ha kiadnák a doksit,mindenki Co hegesztőt,plazmavágót és invertert építene.

Pont ma tapasztaltam, nem akarta elhinni a Trakis ügyvezetője, hogy nem akarom lekoppintani. Nem is kaptam csak gépkönyvet.

Ja a másik téma, két évvel ezelőttig én is de a rák erősebb volt. Most rokkantnyugdíjas vagyok.
Következő: »»   63 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem