Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   714 / 3602
(#) _ampervadasz_ válasza Dióda hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Köszönöm a segítséget. Még nem álítottam be sokmident. Csak egy két alapvető beállítást módosítottam, még az internetre való felcsatlakozás előtt.

Nemtudom mennyire számít jónak de a típusa a routeremnek: WT2000R.
(#) Action2K válasza Dióda hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Wow! Full zöld a mienk. Még jó, hogy én vagyok a rendszergazda a cégnél.

OK.JPG

(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Ha csak úgy sikerült szerezned, és még működik is, akkor ne panaszkodj, ennyit simán megért.
(#) Doncso válasza Dióda hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Én megcsináltam ezt a tesztet, de nem tudom pontosan mi ez, elmagyaráznád?
Nekem is passed-jött ki a végére.
(#) Action2K hozzászólása Okt 1, 2009 /

Kommentár nélkül: Fotózz bénán 7 lépésben! (Egy szmájlit csak odatettem. Már kettőt.)
(#) zolee1209 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Ezek nagyon jók, főleg a "szakmai magyarázatok" tetszenek! :yes:
(#) szilva válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Ezek a kérések (a listában az utolsó kivételével) mind a windows hálózat felderítési folyamatához tartoznak, tulajdonképpen természetes dolog, ha olyan hálózatban van a géped, ahol windowsos kliensek is vannak. A routernek az a dolga, hogy semmit ne engedjen be, amit Te kézzel nem állítasz be, így ezekkel nem kell foglalkozni. Esetleg annyit érdemes tenni, ha valahol be lehet állítani a logolásban, hogy be se kerüljenek a logba.

Egyébként egy broadband router ilyenformán a biztonság első védvonala, mivel az otthoni hálózatod és az internet közé kerül egy címfordítás (NAT), ami alapvetően csak egyirányba átjárható. Azaz az internetes felhő felől kezdeményezett csatlakozási kérelmek a számítógépedig nem tudnak eljutni, csak kizárólag abban az esetben, ha Te külön rendelkezel ilyesmiről a router konfigjában. A belső hálózatról az internet felé kezdeményezett kapcsolatfelépítéseket a router nyilvántartja, és a kapcsolatokhoz szükséges címfordítást a nyilvántartás alapján intézi, ez (elvileg) teljesen átlátszó, és a munka során (remélhetőleg) nem is fogod észrevenni a változást.

Szóval én azt szoktam javasolni, hogy még inkább akkor is használjunk routert otthon, ha csak egy számítógéppel vagyunk az interneten, de lehetőleg számítógépet az internetre közvetlenül soha ne csatlakoztassunk
(#) _ampervadasz_ válasza szilva hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Köszönöm az informácót. Azért minden részleteses beállítást megakarok tudni ennél. Nem szeretem a homályt.

Most sikerült az előző tönkrement modemet is megjavítanom. Kicseréltem a kapcs. IC-t, végigelkóztam az egészet. Már csak a színes ledeket szórom bele és kész.
(#) hapro hozzászólása Okt 1, 2009 /

Két érdekességet osztanék meg veletek:
Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Az a VGA már szerintem Plutoniummal mehet ha már képes akár 6 monitort is meghajtani. Ahogy néztem a megjelenítést három monitoron, elég szépen dolgozott az ATI GPU.

Kifejezetten tettszik a vas, már csak a hárommegjelenítő módszer miatt is, mert jelenleg én is két monitort használok egyszerre, és néha az is kevésnek tűnik. Néha már én sem tudom hová dobálni az ablakokat.
(#) SALáta válasza Norberto hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Itt voltam ma biciklivel szederért... Szép a táj, és vannak olyan kis kavicsok is a kanyar után...
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Megvan! Rajta lesz a készülő demo lemezen.
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 1, 2009 /

Ma sikeresen beindítottam a múltkor vett gázolajkályhámat. Igaz nem gázolajjal, hanem denszesszel, de a tápszivattyú fordulatszámszabályzója rossz volt, így ezzel ment csak. Már megcsináltam a szabályzót, holnap próba más anyagokkal is.
(#) googa hozzászólása Okt 1, 2009 /

Sziasztok! Pofátlanság, ha megmutatom nektek a szörfözéssel kapcsolatos oldalamat? Akit érdekel olvasson bele, főleg a szörfös naplómba. Jó kis esések és viharok vannak benne leírva. Nem túl sok, de azért van már pár bejegyzés. Itt megtekinthető: Googa szörfös oldala...

Köszi! Sziasztok!
(#) KTobi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Hát. Elég szörnyű, hogy a cikk írója ilyen alapvető hibákat tartalmazó képeket tudott találni. Bár, eddig a közösségi oldalakon általam látott "fényképek" 99% csapnivaló. Van pár ember, aki ért bár alapszinten hozzá, meg akad pár fényképész is a netten.
(#) Hequila hozzászólása Okt 1, 2009 /

Hello!

Ha esetleg lenne valakinek egy felesleges meghívója a torrenttanyára, szívesen venném, ha elküldené nekem. Egyszer már fent voltam, de az a fránya 30 napos inaktivitás utáni törlés kitolt velem...
Köszönöm!
(#) googa válasza Hequila hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Hú, én is így jártam. Most kaptam én is egy meghívást.

Látom látogatjátok a honlapomat, köszönöm! Nyugodtan kritizáljátok! Azt is szívesen veszem.
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Üdv Googa.
Engedj meg egy kis kritikát.
Azt tudom mondani az oldalaról, hogy nekem nagyon tetszik. Egyszerű, "minimalista". A tratalmak is nagyon tetszettek. A "Sport Határok Nélkül Egyesület " rész nekem külön tettszett. Nagyon jól meg lett írva, és teljesen beletudtam élni magam.
A fogalmazás is tettszik, én ilyen "múzsásan" nemtudok írni, sokszor melléütök karaktereket, ráadásul sokszor észre sem veszem.

Remélem minnél több élménnyel gazdagítod majd, mert olvasni fogom rendszeresen.
(#) googa válasza (») Okt 2, 2009 /

Forradalom van? Épp azon az oldalon, ahol a honlapomat dicsérte Ampi?! Na-neeee-már...

A 2018-as poént, meg a kilenceseket kérem megmagyarázni, mert nem tudok röhögni rajta...
(#) Action2K válasza googa hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Én sem értem, de attól még röhögök az egész ipsén. Akarom mondani a kis flusztrált majmon. Bár ez sértés a majmok részére, hisz Ők sokkal különbek nála. Valahogy nem is tudom mihez hasonlítani ezt a humanoidnak egyáltalán nem nevezhető egyedet. Bár az tény és való, hogy elektronokkal átjárt atomok halmazából áll. De valahogy nem sikerül egyik fajhoz sem besorolni, ámbár fotokinetikailag a numanoidok alakját vette fel.
Nem kizárt, hogy a 2018-as dátum azért van emlegetve, mert a jövőből küldték vissza, csak a transzportálás közben valamilyen mágneses viharba keveredett, amely megsértette az identitás tudatát, s csak ez az egy dátum van amire emlékszik.
Az sem kizárt, hogy nem más, mint egy mimetikus polialoid. Csak ez magyarázhatja meg a közelmúlt eseményeit.
(#) googa válasza Action2K hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Hát, ezt jól megaszontad, akár én is írhattam volna, csak én nem tudok ilyen szakszavakat...
Nem lenne jó az ilyen szégyenfoltokat bent hagyni okulásképpen, de úgy, hogy mondjuk egy rákattintással lehetne csak elolvasni? Szégyenfal, meg ilyesmi? Ááá, nekem mindegy...
Egyébként azért néha tényleg nehéz kijönni a módmesterekkel...
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Ez a szöveg nagyon tettszett! Még mindig nemtudom abbahagyni a röhögést!
Egyébként mit írt az ipse, -elnézést flusztrált majom-?

Szerk.: a szövegedből kiveszem, hogy nem nagy kreatívítással rendelkezik emberünk (ha szabad ilyet mondani), de ahhoz eléggé "kreatívnak" érezte magát, hogy "oltson". Gondolom a modi már ki is tiltotta. Azért tényleg nem lenne rossz látni a szégyenfalon, a kitiltottakat is, "X" óra ideéig. Persze, nem rossz indulatból, csak ha itt mocskolódna valaki, akkor annak legyen már valami következménye....
(#) vzoole válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Lényegébe szidta a modikat, de olyan módon ami nem emberhez való.

Habár visszaolvasva, hogy miből is lett kitíltás, lényegébe megfelel a leírtaknak, de ilyet inkább folytsa magába az ember.

Lényeg, hogy ne szóljunk be a modiknak, vagy haverjainak, mert kitíltanak.
(#) _ampervadasz_ válasza vzoole hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Értem már.
(#) Gery hozzászólása Okt 2, 2009 /

Sziasztok!
Most tanulok tovább, és BME-n gondolkozok. Tud valaki pár szót említeni róla, hogy mennyire jó? Sokan mondják hogy túl sok az elmélet. Ez mennyire igaz? És BME-n belül a mechatronika milyen szintű? Érdemes oda menni, mert azt tudom hogy Gödöllőn a SZIE-n is elég jó a mecha, de az mégse olyan neves iskola.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Ment mail!

Nem arról van szó, hogy itt, egyvalakivel összezörrent, és kicsit "hangosan" beszélt, hanem az egész neten, ahol ő megfordul, mindig összeszólalkozik valakikkel, s kitiltás lesz a vége. Gyorsan beregisztrál más néven, és elkezdi okádni a szidalmakat. Aztán eltelik egy kis idő jön (megy) más nick-el, tisztalappal, de csak nem tud megférni a bőrében.
De hisz miért is tudna?

Az a helyzet, hogy az első reakcióm, az egy "au" volt így elsőre.

Egyszerűen azt nem értem, hogy miért kell ilyenhez folyamodni. Miért jó valakinek az ilyen viselkedés. Soha nem fogom megérteni az ilyen embereket.
(#) Tomi20 hozzászólása Okt 2, 2009 /

Üdv

Van egy Asus laptopom, amiben 16,GHz-es Dual Core proci van, XP SP3 van a gépen. A windows automatikusan állítja az órajelet, ha nincs nagy igénybevétel a gépen, akkor 800MHz-re visszaveszi. A gép állandóan töltőn van, azt kellene valahogy megoldani, hogy ne felezze az órajelet, állandóan "maxon" menjen, mert ha itt van hagyva a gép, átáll 800-ra, valamit nyitnék, akkor kell 5-10 másodperc is, mire észhez tér, utána rendesen megy megint addig, míg vissza nem veszi. Biosban semmit sem lehet állítani, windowsban sem találtam semmi állítási lehetőséget, az Asusnak a programjait sem raktam fel, nagyon fogják a gépet...
Köszi

Húú de jó lett a kedvem! Visszahívott a Bridgestone Tatabányáról, hogy hétfőn mehetek tesztet írni! Jó tudom ez még nem jár automatikus felvételell, de a teszt végére, aprópó a nap végére ez úgyis kifog kiderülni.

Akkor én most már nem tartogatom tovább, megyek és lekaparom a falat! szinte az anyagi csőd szélén állok
(#) googa válasza Gery hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Szerintem tanulj ki valami szakmát nagyon mélyen és csinálj egy jó vállalkozást. Egyelőre úgy tűnik, hogy felesleges elméleti szakembernek tanulni, gyakorlatot meg úgy is csak az élet fogja Neked megtanítani a suli után még hosszú éveken át.
Következő: »»   714 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem