Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Fázisceruza+próbalámpa. E kettő nélkül ne induljunk villanyt szerelni
Azért volt egy pici értelme is a kérdésemnek:
1.) Ma vettem távirányítós konnektorokat. Namármost amennyiben nem bipolárisan kapcsolnak, akkor nem mindegy, hogy hol fut a fázis, holnap ellenőrzöm (ma már álmos vagyok ehhez). 2.) Vájtfülűek szerint a drága high-end készülékek "fázishelyesen" működtetve lágyabb, szebb hangot produkálnak (nekem ehhez sem fülem, sem berendezésem nincs, én csak az első pontban vagyok érdekelt...)
Értem én. hogy villanymotor... Ha egyszer fordítva (ennek sincs értelme) is be lehet dugni a dugvillát, vagy távircsis konnektorokat az aljzatba, akkor minek tudni, hogy melyik lukban van a fázis.
Egyébként minden egyfázisú dugaljzatról működtetett berendezésbe kétáramkörös árammegszakítót (kapcsolót) kell építeni. Így biztosan nem megy fázis kikapcsolt állapotban a fogyasztó felé. A 2.) megjegyzéshez annyit, hogy az egy komolytalan városi legenda
Lomexéknél szeretném megnézni, mi az a termék, aminek a cikkszáma 43-11-80, de egyszerűen csak nem tudok ilyenre keresést kiadni. Hogyan szokás az ilyesmit csinálni ?
Más. TQFP-64 tokozáshoz keresek foglalatot, de valahogy nem találok. Létezik egyáltalán ? Vagy az ilyen böszméket már csak beforrasztani szokás?
Lomexnél beirod a cikkszámot a keresőbe. Nálam működik. Spéci TQFP socket létezik, de ezt a tokozást nem foglalatba tervezték. http://www.opensourceinstruments.com/Electronics/A3014/HTML/A3014TP.jpg
Inkább a ragasztáshoz fontos, ha ragasztani akarsz, mert viszkózusabb ragccsal vékonyabb hézagot lehet csinálni és ez a vékonyabb hézag már számt a hővezetésnél.
Bocs, hogy beleszólok, de kevésbé viszkózusabbat akartál írni, ugye?
Sziasztok
A mikrofon erősítőkkel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Láttam pár kapcsolási rajzot, és a jobb minőségű áramkörökben egytől egyig egy illesztő transzformátoros bemenet fogadja a mikrofonokat. Miért van az, hogy meg lehet oldani trafó nélkül is, és a profibb áramkörök miért alkalmaznak inkább trafót a bemeneten? Gondolom elsősorban az impedancia illesztés miatt. De talán van rá több ok is... Tudtok-e valamiféle leírást ajánlani a jelátvivő transzformátorokról? És itt most nem konkrétan a kimenőkre gondolok, hanem úgy általában a jelátvivő trafókra. Előre is köszönöm
Üdv!
Nem csak impedanciaillesztés, hanem zavarvédelem is (brumm, külső zavar, földhurok). A szimmetrikus vonalon mindkét érben azonos irányban indukálódik a zavar, így a transzformátor tekercsén az indukált áramok ellentétesek, ezért kioltják egymást. másrészt az impedancia illesztés miatt az áttétel arányában nő a mikrofon által szolgáltatott feszültség, így a jel/zaj viszony jelentősen javul. Kereső: kulcsszó hiradástechnikai transzformátorok. Végső soron a kimenőtrafó is az.
Sziasztok!
KEllene tekernem egy tekercset, aminek az induktivitasa 660mH. De nem tudom hogy fogjak hozza, mert nem tudom hogy kell kiszamolni. Van esetleg erre 1 program? Van itthon 0.3mm-es vezetekem abbol szeretnem tekerni. Vasmagnak pedig egy vasdarab megfelel?
Bocsi, de biztos, hogy milliHenry? Nem mikro (uH)?
Ez viszonylag nagy induktivitás. Mekkora frekvencián használnád, illetve milyen áramkörben van?
mili henri. Cry baby effekthez kell(lsd. fajlmelleklet.)
Hat frekvencia olyan parszaz Hz-tol par kiloig.
Üdv. a dolgom az lenne hogy: van 3 fázis, 2 relé, és egy izzó. azt kellene megoldanom, hogy a három fázisból ha egy kiesik, akkor az izzó világítson, tehát ha akármely fázis kiesik, a relék úgy kapcsoljanak, hogy a megmaradt fázis világíttassa az izzót. valaki valami ötletet?
Sziasztok!
Van olyan ellenállás érték, amit E-vel jelölnek? Nézzétek meg legyetek szívesek a mellékleten. Az egyik ellenálláshoz 56E van írva. Köszi!
Szia!
Az szerintem 56 ohm. Nekem vannak olyan régebbi ellenállásaim amin az ohm helyett egy E betű van.
Az oroszoknak volt ez heppje, 100 Ohm alatti ellenállásokat gyakran jelöltek így. Pl. 2E7 ---> 2,7 Ohm
Az MLT sorozaton láttam ezt.
Szerintem is ohm, meg kel csak nézni a funkcióját.
Nézz szét ebben a topicban, itt van pár progi.
A tekercsbe dugott "darab" vasról tudni kellene a mű-r értéket....
bocs, mink nem így tanultuk. (L1 L2 L3) De egyébként nem jó, mert mi ha mind a 3 fázison van fesz? akkor az R S zárlatol.
RST a régi jelölés.
Idézet: „De egyébként nem jó, mert mi ha mind a 3 fázison van fesz? akkor az R S zárlatol.” Mitől zárlatolna?
Azért nem jó, mert ha van R fázis a relé meghúz és világít az izzó, a másik kettő meg mindegy, hogy megvan-e. Van további hiba is, de ha már ez nem jó akkor azt kár fejtegetni.
Nem lehetne amúgy 3 relével? Azzal működne.
Szia!
És azzal mi a gond? Megnézted mi a feladat?
Hello!
Egy kérdésem lenne és a lehetö leggyorsabban kellene a vŕlasz. Szeretnék venni egy RC Nitro Buggy-t. Az lenne a kérdésem, hogy mit és kb. mennyit kell bele tankolni? A vŕlasz(oka)t elöre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |