Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   11 / 170
(#) aderka hozzászólása Aug 24, 2009 /

Hol lehet, jó állapotú használt szkópokat vásárolni?
Kifejezetten amatőr célra: Jelek vizsgálata, frekvenciamérés stb...
Analóg, 20MHz-es 2 csatornás tárolós szkóp érdekelne leginkább.
üdv: Dávid
(#) gulyi88 válasza aderka hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Ez engem is érdekelne.(főleg Vác, Gödölő, Bp környékén)
csá
(#) Sir-Nyeteg válasza aderka hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Ebay.com!
40ropiért olyan szkópokat lehet venni onnan, hogy ihajj-csuhajj MO-n kb 80-150 között árulják azt a kategóriát!
(#) pbalazs válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Ez igaz, de nem tudod kipróbálni, és út közben is sérülhet. Én a Vaterán nézelődnék inkább emiatt, lehet jó boltot csinálni.
(#) Sir-Nyeteg válasza pbalazs hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Vannak eladók, akiknek 100%-os az értékelésük, pont azért, mert úgy adják fel, hogy ne sérüljön, garanciát vállalnak érte, és visszaveszik, ha gond van.
Volt részem ilyenben!
Vaterán is érdemes nézelődni, de pár kategóriát alább kell adni
(#) aderka válasza pbalazs hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Ez az egyik ok, amiért nem onnan veszek. Én is láttam, hogy 20-30.000 Ft okért hihetetlen műszerek kaphatók!
vaterán van össz-vissz 20 db.
Az a baj nincs középút, nekem nem kell digitális 25MHz-es szinte uj szkóp. De őskövület sem, ami nem is működik. Használt, de megkímélt, alap funkciókkal rendelkező műszer érdekelne.
(#) aderka hozzászólása Aug 24, 2009 /

Szerintetek ez megéri? Bővebben: Link
(#) Nagy Béla Sándor válasza aderka hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Szerintem meg . Két súgaras elektronkapcsolós meoldással ,inditot +- szogátatással rendelkezik és mint minde USA szkópra jellemző hogy Miller integrátoros a fürészjel generátora. Hisz Ök készitik még mai nap is a világ jegjobb szkópját(Tektronix) .
(#) mora hozzászólása Szept 19, 2009 /

Sziasztok!

A következő kérdés előtt állok, szeretnék oszcilloszkópot venni és ki is néztem két félét MOS-620CH és DSO-2090 USB, az egyik hagyományos a másik USB-s.
Csak azt nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes megvenni, mert nem vagyok annyira jártas ezen a területen.
Tudna nekem segíteni valaki a döntésben?
Köszönöm!
(#) labu01wx hozzászólása Szept 20, 2009 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen szkópot javasoltok kezdő célra, 200K körül?
Leginkább digitális jel és különféle "eszközök" torzításának vizsgálatára használnám(pályázati program).
Egyáltalán nem fontos a hordozhatóság, ezért nem is szeretném, ha azért valamennyi pluszt kellene fizetni.
Sajnos nem nagyon van tapaztalatom szkópok terén, ezért nincs is nagyon ötletem, hogy digitális/analóg, illetve hány MHz-s legyen.
Nem számít, ha külföldről kell meghozatni(a postadij nincs bent a 200K-ban).
Bármilyen ötletet szívesen meghalgatok.

(#) helektro hozzászólása Szept 22, 2009 /

Tudja vki hol lehet oszcoloszkóphoz mérőkáblet emberi áron vásárolni?
(#) Sir-Nyeteg válasza helektro hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Itt a HE-n az apróhirdetés rovatban!
Bocsi, most nincs...
Libus felhasználótól vettem.
(#) elektrojános hozzászólása Okt 6, 2009 /

Hellósztok,

esetleg tudna nekem valaki segíteni mennyit érhet egy C1-70A szkóp...ja és,hogy hány Mhz-es?
(#) kadarist válasza elektrojános hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Szia!

50MHz-es, és egy huszast simán megér, ha jól működik.
(#) elektrojános hozzászólása Okt 8, 2009 /

Helló,

megtudná nekem valaki mondani?hogy mennyit ér egy C1-70A oszcilloszkóp?
(#) kadarist válasza elektrojános hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Elektrojános! Már válaszoltam (#526126).
(#) bbazs hozzászólása Okt 20, 2009 /

Hello!

Van egy Tektronix 213-as oszcilloszkópom, jó réginek tünik, bár nemértek hozzá sikerült rajta sinus jelet produkálnom, az lenne a kérdésem hogy mit ér egy ilyen vas?!
Neten nemigen lehet sokmindent találni rá:Bővebben: Link
(#) kadarist válasza bbazs hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Szia!

Ebben a műszerben az a jó, hogy van benne egy digitális multiméter. Viszont a szkóp sávszélessége elég kicsi, úgyhogy legfeljebb hangfrekvenciás mérésekre ajánlom.
Az árat ehhez mérten kell kalkulálni.
(#) sargarigo hozzászólása Nov 16, 2009 /

Üdv!

Feldobom kicsit a témát, mert engem is elővett sajnos a szkóp hiánya. Kérdés, hogy max 60k-ért milyen szkópot lehet/érdemes (és főleg hol) használtat venni?
Mikrovezérlős dolgokhoz kellene, mondjuk olyan 10MHz-ig, de kétsugaras jószág kellene!

Krisz
(#) kadarist válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Szia!

Mondjuk innen: Bővebben: Link
Az enyém is innen van.
(#) mario1111 hozzászólása Nov 17, 2009 /

Üdv!

Végzős egyetemista vagyok és egy bldc motorvezérlőt készítek szakdolgozatként. Az egyetemen vannak szkópok, de sajnos nincs mindig lehetőségem bemenni ezért szeretnék itthonra venni egy szkópot. Egy DSO-5200A-t néztem ki és erről szeretném kikérni a véleményeteket. Neten nem nagyon találtam róla véleményeket.

Üdv: Márió
(#) kadarist válasza mario1111 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Szia!

Én inkább ezt: Bővebben: Link választanám. Nem kell hozzá PC, könnyebben kezelhető, USB-re lehet menteni képernyőképet, stb.
(#) mario1111 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Az a helyzet,h procit is használok (most 16 Mhz-en) és ha veszek szkópot akkor azt hosszú távra szeretném más feladatok megoldására is. Amit írtam az 200 Mhz-es amit te mutattál az 50. Nem tudom mitévő legyek. A szakdogát január 4-ig kell megcsinálni és elég macerás a 16 kilós villanymotort hurcibálni az egyetemre. De itt is majdnem két hét a küldése...
(#) kadarist válasza mario1111 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Könnyebb egy célműszert odavinni a matériához, mint egy laptopot drótozgatni, programot futtatni. 50 megahertz pedig mindenre elég. Nem VHF rádiófrekin akarsz vizsgálódni. De Te tudod, én biztosan nem a DSO-t választanám egy ilyen mobilabb használatra.
(#) sargarigo hozzászólása Nov 17, 2009 /

Kinéztem egy ilyet magamnak, hogy RFT EO 203. Mi a véleményetek róla? Állítólag van valami az egyik csatornáján, hogy folyamatosan rajta van az osztás. Gondolom a kapcsoló lesz kontaktos. Szóval elvileg ez egy 2x10 megás jószág. Jó lehet ez mikrovezérlős szkópnak?

Krisz
(#) kadarist válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Szia!

Mikrovezérlőhöz (is) tökéletes.
(#) kendre256 válasza mario1111 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Ha a sávszélességet nézed, nem tudsz olyat venni, aminél ne lenne jó a még több. (Ha majd olyan procival dolgozol, ami 32 MHz-es, akkor annak az órajeléhez már 3-400 MHz-es szkóp kellene.)
Szerintem nagyon fontos a jó kezelhetőség, és a Rigol oszcilloszkóp, míg a DSO-5200A csak egy adapter. (Mellesleg géppel együtt sokkal nagyobb is, mint a Rigol.) A múltkor nézegettem egy Rigol leírását, ha nem lenne odaírva, hogy kínai, nem tűnne fel. Nagyon a Tektronixra hajaz, nem lennék meglepve, ha ugyanabban a gyárban csinálnák őket. De vannak más gyártmányú önálló szkópok is, én azt ajánlom, nem a PC-s szkópokat. (Mindegyik fajtából van itthon (bár azok kisebb sávszélességűek), tudom, hogy melyiket milyen használni.)
Viszont bármilyet veszel, csak olyantól vegyél, aki korrekt garanciát ad rá.
(#) kadarist válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Szia!

Ha órajelet akar nézni, az más. Ha az I/O vonalakat akarja nézi, akkor a 10-es szerintem elég. Persze ha van zsé akkor nem szóltam.
(#) kendre256 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Szerintem is I/O vonalakra bőven elég az 50 MHz, órajelet meg úgyis ritkán kell nézni. Hiába vesz 200 MHz-eset, lehet olyan feladata, amihez az sem lesz elég. Akkor inkább jobb egy 50 MHz-es jól kezelhető oszcilloszkóp, mint egy 200 MHz-es pc-s adapter.
(#) kadarist válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Akkor egyetértés van köztünk
Következő: »»   11 / 170
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem