Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Hol lehet, jó állapotú használt szkópokat vásárolni?
Kifejezetten amatőr célra: Jelek vizsgálata, frekvenciamérés stb... Analóg, 20MHz-es 2 csatornás tárolós szkóp érdekelne leginkább. üdv: Dávid
Ez engem is érdekelne.(főleg Vác, Gödölő, Bp környékén)
csá
Ebay.com!
40ropiért olyan szkópokat lehet venni onnan, hogy ihajj-csuhajj MO-n kb 80-150 között árulják azt a kategóriát!
Ez igaz, de nem tudod kipróbálni, és út közben is sérülhet. Én a Vaterán nézelődnék inkább emiatt, lehet jó boltot csinálni.
Vannak eladók, akiknek 100%-os az értékelésük, pont azért, mert úgy adják fel, hogy ne sérüljön, garanciát vállalnak érte, és visszaveszik, ha gond van.
Volt részem ilyenben! Vaterán is érdemes nézelődni, de pár kategóriát alább kell adni
Ez az egyik ok, amiért nem onnan veszek. Én is láttam, hogy 20-30.000 Ft okért hihetetlen műszerek kaphatók!
vaterán van össz-vissz 20 db. Az a baj nincs középút, nekem nem kell digitális 25MHz-es szinte uj szkóp. De őskövület sem, ami nem is működik. Használt, de megkímélt, alap funkciókkal rendelkező műszer érdekelne.
Szerintetek ez megéri? Bővebben: Link
Szerintem meg . Két súgaras elektronkapcsolós meoldással ,inditot +- szogátatással rendelkezik és mint minde USA szkópra jellemző hogy Miller integrátoros a fürészjel generátora. Hisz Ök készitik még mai nap is a világ jegjobb szkópját(Tektronix) .
Sziasztok!
A következő kérdés előtt állok, szeretnék oszcilloszkópot venni és ki is néztem két félét MOS-620CH és DSO-2090 USB, az egyik hagyományos a másik USB-s. Csak azt nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes megvenni, mert nem vagyok annyira jártas ezen a területen. Tudna nekem segíteni valaki a döntésben? Köszönöm!
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen szkópot javasoltok kezdő célra, 200K körül? Leginkább digitális jel és különféle "eszközök" torzításának vizsgálatára használnám(pályázati program). Egyáltalán nem fontos a hordozhatóság, ezért nem is szeretném, ha azért valamennyi pluszt kellene fizetni. Sajnos nem nagyon van tapaztalatom szkópok terén, ezért nincs is nagyon ötletem, hogy digitális/analóg, illetve hány MHz-s legyen. Nem számít, ha külföldről kell meghozatni(a postadij nincs bent a 200K-ban). Bármilyen ötletet szívesen meghalgatok.
Tudja vki hol lehet oszcoloszkóphoz mérőkáblet emberi áron vásárolni?
Itt a HE-n az apróhirdetés rovatban!
Bocsi, most nincs... Libus felhasználótól vettem.
Hellósztok,
esetleg tudna nekem valaki segíteni mennyit érhet egy C1-70A szkóp...ja és,hogy hány Mhz-es?
Szia!
50MHz-es, és egy huszast simán megér, ha jól működik.
Helló,
megtudná nekem valaki mondani?hogy mennyit ér egy C1-70A oszcilloszkóp?
Elektrojános! Már válaszoltam (#526126).
Hello!
Van egy Tektronix 213-as oszcilloszkópom, jó réginek tünik, bár nemértek hozzá sikerült rajta sinus jelet produkálnom, az lenne a kérdésem hogy mit ér egy ilyen vas?! Neten nemigen lehet sokmindent találni rá:Bővebben: Link
Szia!
Ebben a műszerben az a jó, hogy van benne egy digitális multiméter. Viszont a szkóp sávszélessége elég kicsi, úgyhogy legfeljebb hangfrekvenciás mérésekre ajánlom. Az árat ehhez mérten kell kalkulálni.
Üdv!
Feldobom kicsit a témát, mert engem is elővett sajnos a szkóp hiánya. Kérdés, hogy max 60k-ért milyen szkópot lehet/érdemes (és főleg hol) használtat venni? Mikrovezérlős dolgokhoz kellene, mondjuk olyan 10MHz-ig, de kétsugaras jószág kellene! Krisz
Üdv!
Végzős egyetemista vagyok és egy bldc motorvezérlőt készítek szakdolgozatként. Az egyetemen vannak szkópok, de sajnos nincs mindig lehetőségem bemenni ezért szeretnék itthonra venni egy szkópot. Egy DSO-5200A-t néztem ki és erről szeretném kikérni a véleményeteket. Neten nem nagyon találtam róla véleményeket. Üdv: Márió
Szia!
Én inkább ezt: Bővebben: Link választanám. Nem kell hozzá PC, könnyebben kezelhető, USB-re lehet menteni képernyőképet, stb.
Az a helyzet,h procit is használok (most 16 Mhz-en) és ha veszek szkópot akkor azt hosszú távra szeretném más feladatok megoldására is. Amit írtam az 200 Mhz-es amit te mutattál az 50. Nem tudom mitévő legyek. A szakdogát január 4-ig kell megcsinálni és elég macerás a 16 kilós villanymotort hurcibálni az egyetemre. De itt is majdnem két hét a küldése...
Könnyebb egy célműszert odavinni a matériához, mint egy laptopot drótozgatni, programot futtatni. 50 megahertz pedig mindenre elég. Nem VHF rádiófrekin akarsz vizsgálódni. De Te tudod, én biztosan nem a DSO-t választanám egy ilyen mobilabb használatra.
Kinéztem egy ilyet magamnak, hogy RFT EO 203. Mi a véleményetek róla? Állítólag van valami az egyik csatornáján, hogy folyamatosan rajta van az osztás. Gondolom a kapcsoló lesz kontaktos. Szóval elvileg ez egy 2x10 megás jószág. Jó lehet ez mikrovezérlős szkópnak?
Krisz
Szia!
Mikrovezérlőhöz (is) tökéletes.
Ha a sávszélességet nézed, nem tudsz olyat venni, aminél ne lenne jó a még több. (Ha majd olyan procival dolgozol, ami 32 MHz-es, akkor annak az órajeléhez már 3-400 MHz-es szkóp kellene.)
Szerintem nagyon fontos a jó kezelhetőség, és a Rigol oszcilloszkóp, míg a DSO-5200A csak egy adapter. (Mellesleg géppel együtt sokkal nagyobb is, mint a Rigol.) A múltkor nézegettem egy Rigol leírását, ha nem lenne odaírva, hogy kínai, nem tűnne fel. Nagyon a Tektronixra hajaz, nem lennék meglepve, ha ugyanabban a gyárban csinálnák őket. De vannak más gyártmányú önálló szkópok is, én azt ajánlom, nem a PC-s szkópokat. (Mindegyik fajtából van itthon (bár azok kisebb sávszélességűek), tudom, hogy melyiket milyen használni.) Viszont bármilyet veszel, csak olyantól vegyél, aki korrekt garanciát ad rá.
Szia!
Ha órajelet akar nézni, az más. Ha az I/O vonalakat akarja nézi, akkor a 10-es szerintem elég. Persze ha van zsé akkor nem szóltam.
Szerintem is I/O vonalakra bőven elég az 50 MHz, órajelet meg úgyis ritkán kell nézni. Hiába vesz 200 MHz-eset, lehet olyan feladata, amihez az sem lesz elég. Akkor inkább jobb egy 50 MHz-es jól kezelhető oszcilloszkóp, mint egy 200 MHz-es pc-s adapter.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |