Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A keresőszó: Copy. A találat első oldalán megleled a választ. Már nagyon sokszor le volt írva! Ne állandóan ugyanazt kérdezzétek.
Köszi és sorry .
Kerestem én, csak nem jól... a copy nem jutott eszembe
Sziasztok!
Hol találok az Eagle-ben és egyáltalán találok-e olyan címkét (nem tudom a nevét sem) amivel jelezhetem a programnak, schematic módban, hogy kettő vagy több vezeték összetartozik. Úgy értem az összetartozást, hogy ha a rajzot több darabban készítem el. Példa a mellékeltben, pirossal jelölve. Köszi!
NAME parancsal meg tudod adni a vezetékek nevét, a LABEL paranccsal pedig fel tudod rakni a vezetékekre a címkéket.
Oké, lehet nem egyről beszélünk. De ha ezt megcsinálom és átlépek PCB módba, akkor összeköti ezeket a vezetékeket?
Nem tudom két vezetéknek, sőt címkének sem ugyan azt a nevet adni.
Összeköti, és engedi ugyan azt a nevet, csak rákérdez, hogy összekösse-e.
Jajj igen, ha nem az INFO-val szerkesztem a nevet, hanem a NAME paranccsal. Köszi srácok!
Helló mindenkinek az lenne a kérdésem,hogy egyáltalán hogy működik az eagle?
Hát ha most kapsz egy kéthetes kitiltást ne csodálkozz!
Olvass! Keress! Magyar nyelvű leírás, oktató videók az videó alatt!! Hihetetlen emberek vannak. Bemegyek egy Mercedes fórumba és megkérdezem hogy működik a kerék, biztos kivágnak mint macskát a dolgát végezni!
Duplát kattintasz az "eagle.exe" fájlra, vagy az arra mutató parancsikonra.
Általában jól.
Szép estét!
Lenne egy kérdésem eagle-ben amikor megcsináltam a kapcsrajzot és amikor nyomtatni akarom be kell pipálni a mirrort? Ha jól tudom azt jelenti hogy tűkrözni, de amikor kinyomtatom a kapcsirajzot a szöveg amit be lehet írni nyomtatás nem tükrözve jelenik meg. Előre is kössz a segítséget! Todi92
Gondolom vasaláshoz kell...
Akkor nem kell tükrözni az alsó réteget, mert az "felülnézetbe" jön ki, azaz alapból tükörképet kapsz. A felső réteget viszont tükrözni kell vasaláshoz.
100µF-es kondit kerestem, de sajnos "eltévedtem".
Ezt találtam, de valahogy nem az igazi. Nincs pontos tolómérőm, hogy megmérjem, na meg a gyakorlottabbak biztosan tudják pontosan melyiket is kell használni, hogy jó legyen majd a NYÁkom. POLARIZED CAPACITOR, European symbol Package: E2,5-7 ELECTROLYTIC CAPACITOR grid 2.54 mm, diameter 7 mm Erről az alkatrészről van szó: 100µF kondi Van még egy listám amit nem, vagy nem biztosra találtam meg, ha tudnátok segíteni feltenném ide talán másoknak is segít akik alkalomszerűen használják a programot.
Ehhez az alkatrészhez neked az RCL libraryben a CPOL_EU / CPOL-EUE3.5-8 (CPOL-EU) kell.
Ugyanis ez az ELCO RADIAL 8x11 RM3,5 8mm átmérőjú, 11mm magas, lábköz 3,5mm. Azért ne szorítsd oda más alkatrészekhez nagyon, ha véletlen kövérebbre lenne a későbbiekben lecserélve.
hello
valahogy sikerült kitörölni az alkatrész listából a jumpereket valaki tudja hogy kell viszarakni ?
Azt hiszem a tüskesorra gondolsz.
Akkor úgy, hogy bemásolod az alábbi fájlt az Eagle lib mappájába!
Köszönöm meg is találtam alakul a dolog .
Már az smd ellenállásokat is megleltem most a tantál kondikat keresem és a kristályokat, de szerintem az is meglesz. Még egy kérdés: Csináltam egy rajzot majd abból egy nyákot viszont most nem tudom módosítani az eredeti rajzot! Van erre valami megoldás?
Hanyas verziót használod?
Ha a sematikát módosítod lépj ki a panelrajzból. És nem árt minden módosítás után és kilépés előtt menteni, szerintem ez azért fordul elő sok embernél, mert szerkesztés után nem ment mindent, hanem csak kiugrál a programból. Volt nekem is ilyen bajom vele, bár az 5.6 már tutinak mondható, még nem ismerem egyetlen bugját sem...
Ha kilép a nyákrajzból és úgy módosítja a kapcsolási rajzot akkor elveszik a kettő konzisztenciája!!! Ahhoz, hogy a nyák is módosuljon a kapcsolási rajzzal együtt, ahhoz mindkettőnek megnyitva kell lennie! Egyébként valóban mindig együtt érdemes menteni a kettőt, mert később ha esetleg vissza kell tölteni egy biztonsági mentést, és a kettő, egyébként összetartozó fájlhoz két különböző sorszám és dátum tartozik igencsak sok munkát tud adni...
autorouteres tervezésnél a nyákvonal vastagságot hol lehet beállítani?
No igen, mi is az a nyákvonal...?
Ha nyák kontúrvonalára gondolsz (dimension), akkor azt ugyanúgy tudod vastagítani/vékonyítani, mint akármelyik vezetősávot... change/width...stb. Ha az autoroute huzalozásának vastagságát akarod állítani azt az autoroute ablak routing grid mezőjébe lehet megadni.
Szerintem a csíkszélességre gondolt koczka.
Parancsmezőbe beír: DRC
@MolnarG A routing grid az szvsz. nem vastagságot állít, hanem rácsot ami mentén huzaloz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |