Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sanyo SFX-10 FAX javítása

Témaindító: szucsip, idő: Okt 7, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szucsip hozzászólása Okt 7, 2009 /

Sziasztok. Anyukám takarítás közben kihúzta a FAX -ot, aztán letörölgette, és miután visszadugta, már nem működött. SZétszedve rájöttem, hogy a tápegysége rossz. (kapcsoló üzemű táp)

Az egyenirányító híd, a biztosíték, és a kapcsolóelem is tönkrement. Utóbbit nem tudom beazonosítani sajnos :S Valami távolkeleti selejt lehet, és nem tudom eltippelni, hogy unipoláris-e vagy 'sima' bipoláris.

Ami lényeges információ: A vezérelt lábával sorba van kötve egy 22Ohm -os ellenállás, ami kb 1/8W -os lehet, és a vezérlő elektronika parányi SMD alkatrészekből áll.(a -feltételezett- bázissal sorba kötött igencsak kis értékű ellenállás inkább bipoláris tranzisztorra vall, mert hát egy FET gate -jén nem lenne jelentősége n*10Ohmnak, viszont a nagyon pici vezérlőelektronika miatt pedig azt sejtem, hogy az nem képes komolyabb áramot leadni)

Megmértem a 3 lábú szörnyeteget, de minden kivezetés mindennel rövidzár, minden irányba. Szóval szépen átszakadt az összes réteg.
(#) CIROKL válasza szucsip hozzászólására (») Okt 7, 2009 / 6

(#) szucsip válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Köszönöm, ez aztán gyors válasz volt!

Azt szeretném még tudni, hogy milyen FET -et vegyek bele, ami biztosan megfelelő oda, és nem is kerül túl sokba.
(#) szucsip hozzászólása Okt 7, 2009 /

És még az lenne a kérdésem, hogy miért van a Gate -val sorban egy 22 Ohm -os ellenállás? Ez valami vicc? Mert olyanrol hallottam már, hogy a GS kapacitás által okozott G áramot korlátozni szokták, de 22 Ohm az nagyon kevés, még akkor is, ha azt feltételelzzük, hogy 1Mhz -en megy, és kb 1nF a Gate-Source kapacitás, mert akkor az Xc 159 Ohm lenne....

Jah és a Source egy 0.22 Ohmos ellenálláson keresztül van a földre kötve. Az ellenállásnak mi a szerepe?
(#) Hp41C válasza szucsip hozzászólására (») Okt 8, 2009 / 7

Szia!

A helyettesítéshez itt az adatlapja
Ha jól nézem az IRFP460PBF jó lehet helyette, de a Vgs max. csak +-20V. adatlapja

A 0,22ohm a source körben árammérő, áramkorlátozó eszköz. Ha nő a source áram, az ellenállás csökkenteni kezdi a Ugs feszültséget, azaz csökkenti az áramot. Nagy áramnál (kb 10A-15A) lezárhatja a FET-et.

Szia
(#) szucsip válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Köszönöm, hogy utánanéztél.

Ö... Nem tudom, hogy a k1545 és a k1540 egymással milyen viszonyba van...

Én IRF730 -at vettem, mert annak kicsi a GS kapacitása, az 1 Ohm csatornaellenállással most nem foglalkoztam, mert csak n*10W az egész FAX teljesítmény igénye. ( meg hát olcsó is volt, a HESTORE -ban netto 130Ft)

Viszont az IRFP460PBF -nek más a tokozása, nagyok a kapacitásai, és háromszor annyiba kerül, mint az IRF730.

(#) szucsip válasza szucsip hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Köszönöm a segítségeteket!

Működik a FAX az IRF730 -val.
Csak azt nemt tudom, hogy ki érdemli (a több) pontot...

CIROKL volt az első, aki segített, de Hp41C is mutatott egy adatlapot, és javasolt egy lehetséges megoldást a kapcsolóelem helyettesítésére.
(#) Hp41C válasza szucsip hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia!

Az IRF730-at azért nem ajánlottam, mert az UDS feszültsége csak 400V, a helyettesítendőé 800V, az adatlapon szereplőé pedig 450-500V.
Köszönöm a pontokat...

Szia
(#) szucsip válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Értem, de az AC 230V-os hálózati feszültség elméleti csúcsértéke 325V, ami még meg sem közelíti a 400V -ot.
(#) ordas52 hozzászólása Dec 7, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Philips Sagem ppf 632 tip. faxos telefonom. Azt a problémám, hogy állandóan fóliát kell hozzá vennem, mert egy idő után chip letilt.
Hogy lehetne a készüléket függetleníteni?
(#) szucsip válasza ordas52 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Üdv!

Milyen fóliáról van szó..?
(#) ordas52 hozzászólása Dec 8, 2011 /

Üdv!
PFA 351 black thermotraszfer fólia http://source.patronbolt.hu/images/pfa_351_0.jpg.
Ez van chippel ellátva, ami egy bizonyos idő vagy használat után lejár, ugyan fólia jó lenne még de nem engedi tovább használni.
A kártya végett már 8 fóliám van, de nem tudom őket használni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem