Fórum témák
» Több friss téma |
Az 585-re én programoztam egy "kulcsos kapcsolót", (ez lehet akár egy távirányító is) gondolom az 560-ra is lehet. Igaz így nem lesz automatikus, de nem kell odamenni
![]()
Szia!
És akkor ez hogy is megy? (még nincs meg a kezelő, nem tudok játszani vele..) Szóval ha a "key" lába aktív, éles.. ha nem aktív, akkor meg kikapcs? és a késleltetések megmaradnak? vagy így nem? ez jó lehet, mert akkor a lakásban levő 585 PGM kimenetét használom fel ennek az aktiválására.. kérdés, hogy mit csinál, ha beaktiválom saját kezelőjével, majd a távoliról is élesítve lesz.. majd a távoli kikapcsol.. Akkor ez is ki fog? vagy aktív marad, míg a kezelőn le nem lövöm? sajna nem találok erre vonatkozó programozást semmit a leírásban.. ![]()
köszi a válaszokat.
![]() A programozás sikerült. Persze 001 -et akartam irni. A szirénát átkötöttem igy működik. De ellenállást nem raktam be (akkor még nem olvastam a hsz-t) Nem jelez hibát...ha beteszem az ellenállást akkor hogy vezérli a szirénát? Miért nem szabad a 2 akksit párhuzamosan kötni? A leirásban is úgy szerepel. A füstérzékelő tipusa. SYSTEM Sensor E1003-E12R Optikai füstérzékelő tárolós, relés aljzattal, 4 vezetékes. Este kiprobálom a bekötést amit irtál.
koszi a tippet
ok holnap kiprobalom egy 1616 os kozpontal
No tegnap este atkotottem a fust erzekelot, de a kozpont tovabbra is hibat jelez.
Az az erdekes, hogy ha megszakitom a zonat akkor elindul a tuz riasztas...szoval maga a beallitas jo, csak talan a zona ellenallasaval van baja? Esetleg rossz értéku ellenallast tettem be... ![]()
programozható szintre vagy impulzusra, a szin nem tetszett mert ha úgy hagytam a kapcsolót, de kikapcsoltam a kezelőn, akkor a kapcsolót ismét kibe kellett kapcsolni, valami ilyesmire emlékszem
kellene egy kis segitseg nincs valaki gyor kornyeken aki ki tudna olvasni az ibm t41-bol a bios kodokat valami atmel tipusu 8labu valamibol az interneten olvastam hogy ketto 2k2 ellenallo kell hoza meg 5.1 zenner a programis megvan RS232 is van csak nem nagyon ertem az angol leirast
valami link jol esne vagy egypar sor mert nem nagyon erossegem a hackeles de az ibm olcso volt es hibatlan csak csak azok a hulye kodok a bios a power-on password meg a supervizior koszike szepen ![]()
AVR leírásokat, programozó leírásokat találsz itt a HE oldalon is,például itt
Vásároltam egy DSC585 –ős riasztót, elsőre igen bonyolultnak tűnt az üzembe helyezése. Az interneten próbáltam olyan fórumokat keresni , ahol választ kaphatok azokra a problémákra, ami bennem felmerült a telepítéssel kapcsolatban. Ez a fórum szinte minden problémás helyzetre segítséget tudott nyújtani, így sikerült egy jól működő riasztót beüzemelni minden féle gyakorlat nélkül. Köszönöm azoknak akik, jó tanácsaikkal segítik azokat, akik most kezdik megismerni vagy kevés pénz híján önmaguk szeretnék a telepítést megoldani. Külön köszönöm Syn7h35ic segítségét amikor telefonon segített a felprogramozásnál.
![]()
Hello fórumozók,
a segítségeteket szeretném kérni. Egy DSC 585 + KR1555 Ledes kezelőt telepítettem 4 zónával, kültéri szirénával. A vezetékezés megvan, éleszteni viszont nem sikerült a rendszert. Csak a system világít sárgán és 5 mp-enként csipog egy hosszút a kezelő. A kezelő nem reagál csillag parancsokra, a zónák piros ledjei sem villannak fel. Minden a nagykönyv szerint van bekötve, átméregettem műszerrel, a feszültségek megvannak, nincs zárlatos zóna. A telefon line is jó, egnd is bekötve. Próbáltam resetelni a PGM - Z1 módszerrel, nem reagál, csak a system világít és csipog... Hogyan tudom eldönteni, hogy a kezelő vagy a panel a hibás? Esetleg valami más ötlet? A trafó 30 Wattos, lehet hogy kevés neki? Ja és az infrák érzékelik a mozgást. Köszönettel: Tay10r
Busz hiba.
A kezelő nem látja a panelt. A kezelő bekötést ellenőrizd: R=12 volt (aux+) B= 0 volt (aux-) Y= panel yellow G= panel green kapcsok. Ha fel van a yellow-green cserélve, akkor sincs kapcsolat a kezelővel. Tápot kiadja a panel, így azzal nem lehet gond (elvben). Ha továbbra sem indul, akkor vidd a tasztatúrát közvetlen a panelhez, és egy rövid dróttal kössed be, minden mást kössél ki a panelről, csak a kezelő legyen rajta, és a trafó. Ha ott sem indul el, akkor sajna valami nem ok. Ekkor kell kérni egy másik tasztatúrát, és próbálni a panelt azzal indítani. Ha azzal indul, akkor a tasztatúra a rossz.
Sziasztok!! Légyszives segitsetek dsc1616 központ régi pc1555 kezelővel.Hogy tudom a kezelőt reszetelni??? Köszi:totesz
Kezelőt?
Sehogy. Csak a központot lehet. De, ha rá van kötve egy akármilyen DSC központra a kezelő, pl. a 1616-ra, akkor azon már beállítható a kezelő üzemmódja. Ha alapesetben nem akar semmire reagálni, akkor hosszan nyomd a *-ot, (2 csippanás) majd az 1-es gombot (2 csippanás). Így belépsz az egyes partícióba. Ezután irány a programozói mód. *8 5555 000 (kezelő beállítások) 0 (partíció és kezelő cím beállítások) 11 (1.es partíció 1-es cím) ## (kilép, kilép) Ezzel beállítottad a kezelőt az egyes partícióba (ami az alapértelmezett beállítás az 1555KRZ-n).
Jááj..
Nem a *-ot kell, hanem a #-et kell hosszan nyomni, hogy kilépjen a kezelő globálba. Tehát hosszan #, majd hosszan az 1-es. :yes:
elolvastam az avr forumot koszi a linket
az ibm-et pedig kinyitottam orok hala ![]()
Szia!
Most jutottam el odáig, hogy ki tudjam próbálni amit írtál, de sajnos nem működik ![]() A távfelügyeletes diszpécser azt mondja hogy nem is lát semmi eseményt, amiket az adapternek kellene küldenie. 1616-os központom van és egy gsm adapter mini (t.e.l.l.) Elvileg csak a +/- táp kell neki, meg a G1 és G2 lábakat kell a panel TIP és RING bementére rákötni. Ez igaz? Mást nem kellene állítanom?Hogyan tudom egyáltalán tesztelni, hogy hol lehet a hiba? Ja és még valami, az normális, hogy amikor a kp behívószámát állítom, akkor kéri a legelejére a "D"-t? Előre is köszi a válaszokat! Tibi ![]()
Azt meg tudjátok mondani, hogy miért van az, hogy ha pl exit delay-nek állítok 60 másodpercet, és a késleltetett szenzornak még "force" attribútumot is adok, akkor ha elkezd beélesedni, de közben mozgással megsértem ezt a zónát, akkor szinte azonnal átvált "gyorspittyegésre", és nem várja végig a beállított exit-delay.
![]() Köszönöm Tibi
Sziasztok!
Amatőr hibába futottam egy 5020as DSC-vel: ha riasztás van nem hívja a számokat végig. Hol szúrhattam el benne a programot?
Probald meg ezt nekem sync azt mondta hogy megy es en is csinalom es megy
*8 5555 301 ide a tek számot *8 5555 310 AA31 *8 5555 311 AA31 *8 5555 312 AA31 *8 5555 313 AA31 *8 5555 320 31 32 33 34 35 36 37 38 *8 5555 328 AA31 *8 5555 330 31 32 33 34 35 36 37 38 *8 5555 339 31 32 33 34 35 36 37 38 *8 5555 342 51 52 53 54 55 56 57 58 *8 5555 350 06 06 *8 5555 351 1 Bkapcs *8 5555 367 1 Bkapcs *8 5555 380 1 Bkapcs *8 5555 382 7 Bkapcs ![]()
nekem is volt ilyen gondom a komunikator az TELL gsm mini adapter?
ha contkt id ben mesz akkor csak a szamokat kell beverni meg az azonositot,ja meg a particio azonositot meg att kell allitani a kozpontot hogy contakt Id ban hivjon.
Sziasztok.Köszi a válaszokat.Megoldotam egy hardver reszetel a kezelő problémát. Mostmár müködik!
igen a D-nek ott kell lennie,meg amit irtam,vagyis kuldtem neked abban meg a 350-es opciot att kell allitani 03 03 hogy DTMF Contct id be legyen.nekem ez igy mukodik ha nem menne akkor a Syn7h37ic biztos fog tudni segiteni rajtad o mar tobb dsc tett fel mint en.
![]() 342 339 330 320 ezek a sorok sem kellenek mert a contact id nemzetkozi kodokat hasznal ami a tavfelugyeleti pultokon majdnem mindig contact id van beallitva ha nem ezeket a sorokat is ki kell tolteni de azokkal a kodokkal amit a tavfel megad nyitas zaras riasztas stb eseten vagy meg a tamper
Sziasztok!
Jelenleg egy DSC510-es riasztóval próbálom megvédeni családi házunkat, de az utóbbi időben elszaporodott betörések miatt bővitenem kellene. Amatőrként kevés információval rendelkezem a DSC riasztókról, ezért szívesen látnék jó tanácsokat. Vezeték nélküli eszközökre gondoltam a könnyebb szerelhetőség miatt, de nem tudom hogy össze lehet e hozni a vezetékes és a vezeték nélküli rendszert. Hallottam valami rádiós modulról, de nem tudom hogy hol lehet beszerezni és egyáltalán még mi kellene hozzá... Szóval megköszönném a segítő hozzászólásokat. Üdv. tj
Szia ossze lehet illeszteni de csak azt kellene megnezni hogy az 510-hez lehet-e csatlakoztatni a modult.A modol ne DSC RF5132.mi pestrol hordjuk egy biztonsagtechnikai zrt-bol.Ha nem surgos holnapra meg tudom mondani hogy paszzol-e a ketto egyut
![]()
Szia! Köszönöm a gyors segítséget, és természetesen nem sürgős a probléma megoldása. Most még csak az info gyüjtésénél tartok, még az is lehet hogy a magas beszerzési árak miatt egy másik tipust kell inkább vásárolni. Fogalmam sincs mennyibe kerülhet a kérdéses modul + a vezeték nélküli mozgásérzékelők. Mozgásérzékelőben is olyan kellene ami pl kistestü állatok mozgását nem érzékeli. Szóval a megoldandó probléma összetett és sajnos a lottó 5-öst sem én nyertem meg, tehát a rendelkezésre álló keret nem végtelen. tj
Ez eddig rendben is van, nekem is így van beállítva. Lehet nem jól fogalmaztam. A központba 3 szám van beállítva. Azt szeretném, hogy mind 3 számot hívja végig. Ehhez képest most csak 2 számot tárcsáz. A 380 5 engedélyezve. Mi lehet még a hiba? Esetleg 380 6 ? Nekem az is be van kapcsolva.
nemtudom en meg csak 2 szamot probaltam pontosabban mobilt csorgettem
ha valamien tavfelugyeletre kotok valamit ott csak egy szamot szoktam megadni azt a szamot ahova hozza van rendelve a panel m eg a particio azonosito,de ha nagyon maceras hogy csak kettot hiv akkor megkerdezem a dsc technikust itt nalunk utoirat en szemely szerint utalom az 585-ost valahogy nem lettunk baratok a kozpontal vagyis nekem nem engedelmeskedik akkor holnap leirom a valaszt de szerintem csak kettot fog hivni ![]()
A DSC 510-re csak univerzális rádiós eszközöket tudsz rakni, pl. az Elmes által gyártott vevőt, és a hozzá tartozó mozgásérzékelőket. Az áráról annyit, hogy ezek a legolcsóbb rádiós cuccok, de így is drága. A riasztóbolt.hu-n meg tudod nézni mennyi.
Pl egy 4 csatornás vevő, és 4 db erre illeszthető rádiós érzékelő. (eléggé húzós...) DSC 585-re már a DSC saját RF eszközeit is tudod telepíteni, éspedig akár 32 rádiós érzékelőt, míg vezetékest csak 4+1 darabot (illetve ha van 4 kezelőd, akkor max. 8db-ot) |
Bejelentkezés
Hirdetés |