Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia Hp41C!
Azt a prop628.asm programot amelyet összehasonlítottam, Kocska kolléga tette fel ide: Ebben találtam azt a bízonyos eltérést. Azt nem tudom, Kocska társunknak hogyan sikerült így lefordítani hibátlanul hex állományra. Szia.
Szia!
Lehet, hogy nem is az fut benne, hiszen így nem fordulhatott le....
Szia Hp41C!
Igazad lett!. Egy fordítási próbát végeztem, nem fordul le ez a program, két hibát is generál, még a javítások után is. Szia Kocska! Az a prop628.asm amelyet felraktál, sajna nem fordítható hex-re, sérült valahol, mint kiderült, (több helyen is) az állomány. Ez a verzió a prop628_2.23. még nem tartalmazza a DEMO mód hibajavítását. Ezért inkább azt javasolnám, hogy az újabb RTC-s verziót fordítsd le az órádhoz, (2.27). Ha ez most nem lehetséges, akkor a nálam is hibátlanul működő prop628_2.23 asm verzióját feltőltöm, ezzel próbáld meg. (Tényleg csak a címfigyelés van kikapcsolva). Szia.
Szia!
Ha a RTC_ADDR definíciót visszateszem lefordul.... Lehet, hogy a Keys.asm-ből is hiányzik valami... Felteszem, ahogy nálam lefordul (a távirányító parancsok a távirányítómhoz valók....) Kijavítottam és a csomagba beletettem a Chargen628.asm -et és a Keys628.asm -et is. Szia
Szia Hp41C!
Mostmár szinte biztos, hogy a programmal történt valamilyen hiba Kocska társunk RTC-s órájában. Még egyszer levízsgáltam egy álltalam átírt Keys628.asm-el is, így normálisan lefordult a hibajavítás után. Nagy valószínűséggel tehát, hardveres probléma nemigen lesz mégsem abban a szerkezetben... Szia.
Sziasztok!
Régen egyszer találtam egy karakter táblázatot a propeller clock-hoz. De az elveszett és azóta se találom sehol. Abban le volt írva, hogy pl. a szmájli meg ilyeneknek mi a kódja. Nincs valakine egy ilyenje? Köszi előre is!
Szia!
Benne van az most is....
Szia
Köszönöm. Kipróbálom amint tudom. Ez nem az én hetem .... Először pickit, ma meg kidöglött a gépemből a vinyó ( tartalék 40-es ről írok Norton Ghost 4 ever!)
Szia.
Már van működő Pickit2. Kipróbáltam amit feltettél, csak más keys.asm el. Ezt dobja ki egyből a programozó amikor megnyitom a hexet. Az óra ugyanúgy 12:00:00 01 01 01 ről indul külső kör nem villog. Szóval ezzel sem működik. Csatoltam egy régebbi verziót ezzel villog a külső kör míg nem állítok valmit. De ugyanúgy 12:00:00 ról indul. Lehet a keys.asm el lesz a gond?
Sziasztok! Egy pár napig nem értem rá semmire most kínlódok a vicsys féle rotoros órám és az új távirányító összeillesztésén.Az a gondom,hogy kéne állítani a távirányító programjában,hogy csak egyszer küldje el a jelet (legalábbis az óra,dátum) állításánál mert nem lehet az eredeti programmal az állítást végezni mert ugrik egy nyomásra azt hiszem 5-öt vagy menyit Az asm-ben hol lehet átírni,hogy csak egyszer küldje a jelet mint a vicsys féle távcsi?
Szia Kocska!
Elsőre próbáld ki ezt az állományt, nálam be tudtam égetni azonnal (URC22B-hez fordítva!) Szia.
Szia Kocska!
Amit felraktál, (progi.zip) állományban lévő programok, mind rendben, egyből lefordult hiba nélkül a prop628.asm tökéletesen! - Valami nem jól van beállítva a fordításnál, nézd át. Szia.
Kipróbáltam. Idő beállít, külső kör be/ki biztonság kedvéért összes gomb végignyomkod. Táp ki/be külső ledek ugyanúgy villognak és 12:00:00 ról indul Nekem nem somogyis távirányítóm, van hanem valami no name kínai. én lennék az első aki után építi az rtc verziót vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?
Szia!
A külső kört be/ki tudod kapcsolgatni a távival? Ha igen akkor az időbeállítások után kell be/ki kapcsolni a külső kört, és kivárni amig vált a perc a következő percre. Ezután a táp lekapcs, és újra elndítod az órát. Szia.
Szia!
A fordítási lista csak megjegyzéseket tartalmaz, nem ott van a hiba. Az MPLab ablakában felül, középen, a sárga kérdőjeltől jobbra levő "Debug" opciót állítsd át "Release"-re. Szerintem a debugger kódrészletét is bele akarja préselni a pic-be, azért lesz a fordított kód hosszabb a memória méreténél. Amikor egy projectet először fordít, megkérdezi, hogy milyen kódot szeretnénk használni. Ekkor az "Absolute" beállítást használd. Szia
Szia!
Próbáld meg ezzel... Csak egyszer küldi a kódot, de a kód küldése alatt már nem villogtatja ki a lap sorszámát, csak a lap váltásakor.... Szia
Szia Hp41C!
Ha Kocska társunknak mégsem sikerül így elindítani az RTC-t, akkor lehet, hogy mégis van hardveres gond, hiszen a most beégetett program nálam kitünően működik. Szia.
Igen ki/be tudom kapcsolni a külső kört, nem is egy gombbal. De hiába várok meg egy vagy több percváltást akkor is 12:00:00 ról indul. Miután beállítottam az időt a külső kör nem villog tovább, viszont ha sötétben nézem akkor látszik, hogy ugyanabban a pozícióban felvillannak egy nagyon rövid időre a ledek, épphogy látszik.
Szia Kocska!
Áramtalanitpttam, kivettem az RTC elemét is. Ezután végigpróbáltam a beállításokat, (a külsó kör ledjei villogtak addig, amig időállítást nem végeztem. Elmentettem a külső kör be/ki kapcsolásával, kivárva a percváltást. Megnéztem, itt nem látszik a külső ledek felvillanása egyáltalán. (Halványan sem a sötétben). Minden beállítás megmaradt, hibátlanul megy az óra. Csináld végig ugyanezeket, és kezdj előlröl mindent. Ezzel a programmal rendben van a szoftver. Szia.
Szia!
Mekkora az RTC tápja, ha a propeller megy, és mekkora a pic tápfeszültsége? Ha a pic 5.00V -ról jár, akkor az RTC kimenetének meg kell haladnia a 4.00V -ot, hogy a pic jól érzékelje a szinteket. (A felhúzó ellenállások ugye a pic tápjára mennek...) Lehet, hogy ott a baj, hogy az RTC tápfeszültsége nem haladja meg a 4.00V-ot. Nálam majdnem 5V az RTC tápfeszültsége, ha a propeller megy. Szia
Szia!
Ha megy az óra akkor 4,6V mérek az rtc 8 lábán ha nem akkor 3,88V ot. A pic pedig 5,01V ról jár. Szia.
Sziasztok
Csigatempóban ugyan, de alakul az órám. A dobozolásnál tartok, a kiegyensúlyozással végeztem, a mellékelt módszerrel elég jól lehet leellenőrizni a kiegyensúlyozatlansági hibákat.
Szia!
Örülök, hogy ez már jól működik. Az egész probléma abból jött, hogy a C fordító - valamiért - nem tett "return" utasítást a késleltető eljárás végére, így minden kód után még egy bitet elküldött, amit a vevő hibának értékelt ki és egy időre nem foglalkozott a vett adatokkal. Az assembly-re való átíráskor tettem, igy mind az öt ismétlést dekódolta a vevő. Szia
Köszi! Most lehet nekiállok az rtc-s verziónak! Melyik PIC-et javaslod? 16F648 nincs a HQ-ban és csak onnan tudok most rendelni mert más cucc is kell! Esetleg bent lennék egy 18f sorozatú óra építésében esetlegesen panelt is próbálnék tervezni hozzá! Nyitott vagyok a dologban
Szia!
A 16F876(A) / 16F886 verzió RTC-vel már működik, de a kapcsolása nem végleges. Itt a topikban egy - két hónappal ezelőtt felmerült az automatikus fényerő szabályzás. Ez még nincs véglegesítve. (Eltérültem a Wand óra felé). Az ott kidolgozott megjelenítéseket nem tudom belepréselni a 16F886-ba. Ez az áramkör illeszkedik a 18F2620-hoz is. Már átfordítottam 18F-re, de még nem próbáltam ki.... Ha sdip28 tokozással készíted az áramkört, ki lehet cserélni a kontrollert később... Szia
Szia Kocska!
Ha sehogyan sem lehet elindítani az RTC-t, néhány fontosabb mérést végezz el rajta, (Hp41C ajánlásaival). Az RTC 5.-6. lába magas szinten van, (nincsennek-e felcserélve az SDA/SCL lábak). A 7. lábat 10K-vak szintén húzd fel magas szintre, és mérj rajta is. Ott kell 1Hz-es impulzusoknak megjelenni. Ha ezek teljesültek, akkor van remény arra, hogy működik az RTC, talán nem kell cserélni. Az oszcillátor áramkörét is jól nézd át, volt olyan gond már, hogy a trimmerkondi csinált zárlatot, vagy szakadt volt a kvarc. Szia.
Rendben. Most megint 3 nap meló. Utána megnézem újra.
Szia.
Hali! Na pont a fényerő szabályozása miatt gondolkodom másik rotor építésen! Megcsináltam tök igényesen,feketére festett panel,lehető legkisebb légellenállás,stb de a kék ledek fényereje zavaró számomra (meg az asszony éjjel nem engedi bekapcsolni) a zöld az jobb volt fényerő szempontjából. Az is eszembe jutott,hogy egy fototranya segítségével lehetne automatikus is a fényerő szabályozása bizonyos szintek közt Így nem kéne állítgatni de lehetne manuális funkció is a kezelésre! Nem tudom ez,hogy férne el a programban meg persze a beírható tartalom a lényeg (már mit tudok a kontrollerekről) Estleg a fényerő automatikus szabályzása nem feltétlen digitális úton megoldható hanem esetleg analóg módon is lehetne szabályozni így a PIC-ben nem foglalna helyet A másik óra a wand lesz ha ezt megunom ez látványosabb szerintem azért ezt csinálgatom de a télen szerintem lesz egy wandclock-om is
Szia!
Pont ezekről lenne szó. A programban már benne van a fényerő mérése, a beállítása (állandó fényerő, időzítetten vagy fényre), a kijelzése, de a led-ek meghajtása még nincs teljesen megtervezve. Az a kapcsolás, ami a propelleren van, sok ellenállással, energia pazarlóan végezné az állítást. A Wand órában már megcsináltam, a ledek tápjának szabályozásával működik. - a 3 ledet meghajtó tranzisztorokat át kellene alakítani, hogy párhuzamossan vezérelje a ledeket, az összeset pedig földelt emitteresre. A ledek tápját a pic pwm kimenetéről hajtott mosfet-es tápáramkörről lehetne járatni. A propellerre egy műveleti erősítőt és egy TO220 fetet is fel kellene tenni. Ha már a bővítésnél tartunk, a Wand órában szövegeknek, képeknek felhasználtam egy 24FC512 I2C eepromot is. A sok beállítási lehetőség átláthatóbbá tételére meg lehetne változtatni a távirányítást is: kétirányú kommunikáció kellene. Ezek még csak tervek - illetve a Wand órában már működnek... Szia |
Bejelentkezés
Hirdetés |