Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
A következő "füstvesztett" BUX X 329 alkatrész helyére keresek cseredarabot. Google nem sokat segített, hátha valakinek van valami ötlete, bevált alkatrész adatbázisa. minden segítséget köszönök szépen!
Ez azt hiszem egy HDD izom diódája ugye....
Szerintem másik rossz HDD-ről kell megpróbálni átműteni, hátha avval elindul, de nagy a valószínűsége, hogy azt is elfüstöli a táp. Egy ilyen dióda füstölt el egy a gépembe ideiglenesen bepakolt PATA HDD-ben miközben a 420W-os tápom kábelének 5V-os ágát végigégette! Ennyit a zárlat és túlterhelésvédelemről...
köszi a gyors választ sajnos nincs itthon jelenleg szétszedhető hdd, a táp teljesen kiégett, de adatokat még szerettem volna még visszamentegetni....
esetleg valami paramétert meglehet tudni róla a jelölésből?
Szia!
Ez egy transil-trisil esd-túlfesz védődióda, legalábbis a lengyel fórumozók szerint. A BUX a névleges feszültségének a kódja . Keress rá a transil, trisil kifejezésekre az st.com oldalon.
Szia!
Az egy 12V-os tranziens szupresszor dióda. A feladata az elektronika védelme túlfeszültség ellen. Ha zárlatos lett, vedd le nyugodtan, ha szerencséd van és megfogta a túlfeszültséget, másnak nem lett baja. Ha cserélni akarod, legalább 600W-os kell bele. Szerintem a P6KE12A, vagy 1.5KE12A tökéletes lesz helyette, igaz nem SMD.
Sziasztok.Szeretném megkérdezni hogy,quartz kristályok kódjaihoz van-e valami táblázat,vagy akármi amiből megtudom hogy,az adott kristály hány hz-es?
Van 7-darab itthon,és lövésem sincs hogy,milyenek lehetnek Ez van rájuk írva: 1.-8.867238,anc 67 2.-4.433619,ndk 7x 3.-4.433619,ndk 7y 4.-eq 12000.0,30pf 47/87 5.-10260,kss 9k 6.-1011,ndk 9y 7.-4.5000,39. A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Szia!
Idézet: „quartz kristályok kódjaihoz van-e valami táblázat” Nincs. Ráírják a frekvenciát. 1. 8.867238 MHz 2. 4.433619 MHZ 3. 4.433619 MHZ 4. 12000.0 KHz 5. 10260 KHZ 6. 1011 KHZ(?) 7. 4.5000 MHZ
Helló!
Köszönet a pontos, és kimerítő válaszért! Hamarosan meg is ejtem a cserét. Köszönöm a segítséget minden hozzászólónak!
Talán az SMBJ12A néven árult SMD TVS dióda (Fairchild, Vishay, STM, Taiwan semiconductor) is jó helyette. (Farnell, RET).
A HE Store-ban pedig P6 SMB xxxA típusok vannak szupresszor dióda kategória) hasonló kivitelben, sajnos, pont 12 V-os nincs közöttük...
Hali!
ITT még más volt a típusa.... Ez egy varisztor. A varisztor egy olyan alkatrész, ami adott feszültség felett hirtelen vezetni kezdi az áramot. Ezt a tulajdonságát túlfeszültség korlátozására, vagyis az áramkör védelmére lehet használni: a kicsike egyszeruen eldisszipálja a túlfesz energiáját. A Zener az félvezető, és a jelenséget az átmeneti réteg biztosítja, záróirányban. A varisztor spéci fém-oxidból készül, teljes térfogata muködik, ezért egy tárcsakondi méretu varisztor több százszor annyi energiát tud elnyelni, mint egy Zener. Viszont nem polaritásfüggo, és korántsem olyan pontos a letörési karakterisztikája, mint a Zenernek.
Üdv!
Trabi gyújtás elektronika krült hozzám javítás miatt, mert az egyik henger nem megy. Van benne 2db SY345/6-L dióda, amire én azt találtam, hogy 600V-os és 1.1A-es. Érzésem szerint ezek mentek ki belőle, mert semmit nem mérek rajtuk, illetve egy másik modulban 100-at. Gondolom, az is halott. A helyükbe beletehetek nagyobb áramút? 2A 600V SF28G lenne.
HELO
megtudja mondani nekem valaki hogy ez milyen alkatresz egy regi xerox tapjaban van PHm9444 Koszonom elore!
sajnos csak ennyi latszik a tobbi elszallt
Esetleg fényképet nem tudsz róla feltenni?
A nyákon van esetleg a lábak mellett felirat? Ilyen kóddal egy tirisztort találtam egy spanyol fórumon, de lehet, hogy ez csak dátumkód.
a nyakon TR-t ir az alkatresz mellett es van neki egy jo nagy hutese
Lenne egy kérdésem.
Sajnos én még csak nagyon kezdő vagyok. . Sok kapcsolásban találkozok ismeretlen jelekkel, így magát a kapcsolást sem értem igazán :no: Ha valaki tudna egy olyan oldalt amiben ezek többsége levan írva , azt nagyon megköszönném. Előre is köszi.
Szia!
Olvass könyvet! Könyvtárban találsz a számodra megfelelő szakirodalmat. Sokkal jobb könyvből ismerkedni az elektronikával, mint akármilyen más módon.
Kuldtem egy e-mailt a bekotessel a kiegett alkatresszel kapcsolatban
Minolta EP2131,kulonben kuldtem egy e-mailt a bekotessel
Üdvözlet a hozzáértőknek.
A GX34613A feltehetően tranzisztor TO-3 tokozású eszköz adatlapját keresem. Sajnos nyilvános adatlapbázisban nem találtam meg. Köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |