Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma

Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 85
(#) Dudus válasza Bali125 hozzászólására (») Dec 7, 2006 /

Na de! 9v-ról akartam kipróbálni és akár volt hozzá kötve elem akár nem ugyan úgy szólt!

Ez pontosan mit jelent??? Telep nélkül is szólt???
(#) Bali125 válasza Dudus hozzászólására (») Dec 7, 2006 /

Igen! Úgyan úgy szól teleppel mint telep nélkül.
(#) Dudus válasza Bali125 hozzászólására (») Dec 7, 2006 /

Akkor szerintem nem működik az erősítőd. Valamint jó nagy bemenőjellel hajthatod, ha ennek ellenére meghajtja a hangszórót.
(#) Bali125 válasza Dudus hozzászólására (») Dec 7, 2006 /

Egy kis mp3 lejátszóról próbálgatom és arról szól... Egy 2Wos 4 Ohmos hangszóróval próbáltam
(#) Zsoca20 hozzászólása Dec 13, 2006 /

Sziasztok!
Az én problémám a következő, bízok benne, hogy ti tudtok segíteni nekem ( senki nem tud sajna ). Van egy erősítőm Yamaha Rx-v359. Összekötöm a rádióval koax kábelen, a jobb jel érdekében. Eddig még nincs is baj, de amint összekötöm a számítógéppel búgni kezd. Amint kihúzom a gépet, vagy a rádiót, a búgás megszűnik. Ez miért lehet? HELPPP
(#) szabi83 válasza Zsoca20 hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

Idézet:
„Ez miért lehet?”

ez a FÖLDHÚROK!

keress rá van pár ilyen téma..

üdv
(#) sangp hozzászólása Dec 13, 2006 /

Sziasztok!

Szerintetek lehetséges az, hogy egy erősítő zúgása abból ered, hogy nem megfelelő a tápjában az egyenirányító dióda?

Amikor építettem, akkor épp volt otthon számítógéptáp és abból bontottam ki diódákat az egyenirányításhoz (4 egyforma típusút).

Egyébként szépen szól a szerkezet, de a zúgás forrását nem találom. Természetesen csillagpontos földelés, illetve árnyékolt kábel kipróbálva, a zúgás mégis megmaradt.

Mit gondoltok?

Üdv:
S
(#) pixels válasza szabi83 hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

nemértem miért lenne ez földhurok..

én ugy tudom, hogy földhurok csak akkor jöhet létre, ha ugyanazt a két készüléket több olyan kábellel kötöm össze, amibent test is fut. De itt két készülék van egy-egy kábellel egy erősítő felé (gonolom a rádió és a számítógép nincs összekötve méfg egy kábellel).

Ha hülyeséget írnék, kérlek javítsatok ki.
(#) szabi83 válasza pixels hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

nem érted akkor sztem

Az erősítőt össze kötötte a rádióval és a pc-t is ráköti, na ekkor búg..

én nekem így jött le!

üdv
(#) agressiv hozzászólása Dec 13, 2006 /

Ha a Rádió Kábelje esetleg le van földelve vagy kábelRendszerről jön akkor földhurok lessz ha egy földelt dolgot kötsz az erősítőre például egy Számítógépet ezzel nem nagyon lehet mit csinálni......
üdv
Ball..
(#) szabi83 válasza agressiv hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

ezt mondom én is :yes: :yes:
(#) Zsoca20 hozzászólása Dec 14, 2006 /

Woow ez gyors volt
Akkor azt mondjátok nem nagyon lehet vele mit csinálni?
Búgni fog ha egyszerre be van dugva a rádió is meg a pc is? Megpróbálok készíteni egy rajzot és feltölteni hogy kb hogy lehet. A segítséget eddig is köszönöm.

kep.JPG

(#) Peti_85 válasza Zsoca20 hozzászólására (») Dec 14, 2006 /

Szia!

De figyelj oda, hogy az erőlködő NE legyen nagyon közel a PC-hez, mert az rengeteg zajt tud az erősítő felé bombázni. A venyák mágneses tere, a vinyúé, meg mindenféle elekrtomos zaj!
Én egyszer ezéert már szedtem szét erősítőt... és mikor kiderült hogy csak le kell venni a házróóóól HHHúúú akkor nagyon pipa voltam..

Peti
(#) Zsoca20 hozzászólása Dec 14, 2006 /

Köszönöm szépen a segítséget.
(#) agressiv hozzászólása Dec 15, 2006 /

Nincs mit
Sajnos én is lusta vagyok de vagy az egyiket vagy a másikat dugod rá.
Sorry ez van.....
Én ugyaníhy vagyok a tv kimenettel ha rádugom a gépet a tv-re ki kell húzzam az antennát
(#) qssty hozzászólása Dec 17, 2006 /

van nekem egy erősítőm ami kb.25-w-ot tud.a problémám vele a követkeő:kb. félhangerőn nagyon jol szol,de ha fentebb tekerem akkor torzit és az eléggé botfülű emberek is észre veszik hogy ez nagyon Gase .Én az ic-re gondolok hogy az nemlehet eléggé fasza ,mert egy
4558D jrc ic van benne és én erre gyanakszom.Vagy esetleg lehet hogy kondikat kell cserélnem?a válaszokat várom!

itt egy kép az icről

JRC 4558D.jpg

(#) szabi83 válasza qssty hozzászólására (») Dec 17, 2006 /

ez egy SIMA műveleti-erősítő IC, angolul OPA (= OPERATIONAL AMPLIFIERS )

ebből az életben nem veszel te ki 25W-ot.... hacsak nincs valami végrésze, erről tehetnél fel képet, sőt az egészről. több szem többet látt.

üdv
(#) proksa1 válasza szabi83 hozzászólására (») Dec 17, 2006 /

Gondolom az az előfok részben van. Lehet az az IC is, bár nemhiszem, nekem az Omnitronic keverőmbe van jópár ien műv erősítő, sztem inkább kondik, esetleg tápot nézd még meg.

a tápba pontosan mit nézzek meg???
(#) qssty válasza szabi83 hozzászólására (») Dec 17, 2006 /

igen ez egy előerősítő és ennek a végfokja egy TDA1519-es icböl van.akkor most hol keressem a hiba okát???mitöl torzit ha a mfelétöl feljebb tekerem a potit????
(#) isamisa válasza qssty hozzászólására (») Dec 17, 2006 /

Egyszerúen nicsen benne szufla.
az IC csak 6Wattot tud, 14,4V-ról 10% THD-val

Szal nem tud 25Wattot.
(#) Zsoca20 hozzászólása Dec 17, 2006 /

Az meg a másik ... nekem is így van

és akkor miért torzit???attol hogy nem tud annyit attol nem kéne torzitani...sztem
(#) Stefan válasza qssty hozzászólására (») Dec 17, 2006 /

először azt kéne tudni h az elő- vagy végfok torzít-e.
Próbáld ki előfok nélkül a végfokot jól meghajtva mondjuk számgép hangfal fülhalgató kimenetéről.

ha lekapcsolom az előfokot akkor nem működik a vég fok.Honnan kapcsoljam le???
(#) Stefan válasza qssty hozzászólására (») Dec 17, 2006 /

leszeded a végfok bemenetét az előfok kimenetéről...
(#) isamisa válasza qssty hozzászólására (») Dec 17, 2006 /

Hi
A 10%-os torzítás már nagy. Azt hallod rendesen.
Írd le miről hajtod, tegyél fel egy fényképet róla.

Valóban akkor kéne torzítania amikor teljesen ráadod a jelet. De lehet rosz értékű potit használsz. Vagy "A"-s potit. Aminél máshogy van mit egy logaritmikusnál. Ott már a felénél is torzíthat..
Amúgy a 6Watt nem is kevés, de az már nagyon a vége az IC-nek...

Légyszí fényképet, és pontos leírást mit mivel hajtasz. Táp, satöbbi.

a táp asszem 12,7 V 0,14 A
a potira az van ráirva hogy B 503 többet nem tudok rola...
az egész erölködőt szg-ről hajtom
de az ic ami 6w-ot tud az van az elő részben.A végfokban egy TDA1519 es ic szolgálja ki a hangfalaimat.
És lenne egy kérdésem: Az ic hűtőbordájának mennyire szabad melegednie???mert az ényém vmitől annyira melegszik hogy nem tudom megfogni a bordát.ez a tda-sic-é . A másik ic-nek olyan langyos körüli a hőmérséklete.

képeket sajna nem tudok feltenni mert nincsen gépem...
Következő: »»   10 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem