Fórum témák
» Több friss téma |
1-es hibán belül az 1-es, akkuhiba.
Nézd meg, hogy a kp. rendesen leadja-e a töltőfeszültséget, utána az akkut kell tesztelni, nem csak egy sima voltmérővel, hanem terhelve, legalább egy 12V 60W-os izzóval, nem eshet le a fesz. 12V alá 10másodperc alatt. Vagy a riasztóról trafó levesz, és csak akkuról hajtod, és méred a feszt. így kb 10 perc alatt nem eshet 12V alá a fesz. Sőt, kb. 1 napot kell bírnia egy jó 7Ah-s akkuval. A kapacitása vesztett akkun is mérhető a látszólag megfelelő kapocsfeszültség, csak a leadott áram nagyon gyenge.
Ok, köszi, ezt ma este ki fogom próbálni! Erre nem is gondoltam.
Visszatérve a 7-es zóna problémára, akkor mit javasoltok hova kössem át azt az érzékelőt ? Ha megnézitek a képet amit csatoltam 2 hozzászólással ezelőtt...hát nekem elég gány munkának tűnik. Nem akarom leszólni a kollégát, aki készítette, de nem vagyok biztos benne hogy egy percíz riasztó bekötésnek így kell kinéznie. Vagy ez így rendben van ? Mi a véleménye a sok riasztót látott fórumozóknak ? Én pl biztos felcímkéztem volna minden kábelt, hogy melyik honnan jön. De ez van, ebből a hozott anyagból kell dolgozni ![]() Szóval az tud működni, hogy átkötöm a 2-es zónára, ami amúgy jelenleg egy önálló vezeték nélküli érzékelővel működik ? Csak simán párhuzamosan kell kötni vele ? Köszi ![]()
Ja. Nem egy szép munka, de ez van...
Az érzékelőket sorosan kell kötni, nem párhuzamosan, mert akkor csak akkor fog riasztást adni, ha mindkét eszköz egyszerre van nyitott állapotban. Milyen az a vezeték nélküli érzékelő? A fénykép alapján a zóna2 is be van kötve valamibe, ha ide akarod a mozgást kötni, akkor a kezelő kábelén fel tudod vele hozni, és sorosítani, ha a kezelő is 6 eres kábellel van építve. Az infra alapján nálad nincs ellenállással lezárt rendszer, tehát van egy külön szabotázs kör is. Ha a szabotázs zónát nem használod, akkor a mozgás ennek a helyére is kerülhet, persze a zónát akkor át kell programozni a megfelelő üzemmódra, pl. követő/stay módban kizárt (05 üzemmód) Ekkor viszont ajánlott a dupla ellenállással lezárt rendszer, ami azt jelenti, hogy minden egyes eszközbe kell két ellenállás, így nem kell szabotázs kör külön.
A vez. nélküli érzékelő egy Merlin PIR, ilyen, mint a képen: http://www.levoriskis.com/levor/m/m_images/wfiles/i0c5vh229.jpg
Hozzá a vevő egy MERLIN 2080. Hogy őszinte legyek, lehet nem vállalkoznék a leírásod alapján a műveletre, annál jobban féltem az eszközt, minthogy neki essek, és elszúrjak benne valamit. Van némi elektronikai érzékem, de ehhez az kevés ![]()
Lenne esetleg itt vki, aki ért hozzá, és megoldaná nekem ezt a problémát? Természetesen nem ingyen kérem.
Budapesten van a cím, Budán. Köszi.
DSC 1616 Központhoz PK5500 kezelőnél nem tudok kezelői zónát beprogramozni, az ötös zónára.
Egyszerűen nem látja a zónát, még szabotázst sem jelez ha kikötöm a nyitásérzékelőt. Mi lehet a baj? DLS-en programoztam. Minden más hibátlanúl müködik. SEGíTSEN VALAKI !!! ![]() ![]() ![]()
mert a panelen van az 5 zona probald meg raprogizni a 7 vagy 8 ra ami nemletezo es te hozod letre
ugy mennie kell de megkell angedni a 202-ben is meg a 020 ban kell beirni hogy melyik slot melyik zona vagyis azt kell megtudnod hogy a kezelod melyik slotra van raprogizva alapba aszthistem hogy az 1
Sziasztok !
Most hogy mar tudom progizni a kozpontot DLS-el, meg elegge beleastam magam a telepitoi kezikonyvbe is ( ![]() A rendszert nem szakember csinalta ez latszik mar az erzekelok elhelyezesen meg sok mason is. Lifesaver : hidd el a te kozpontod vezetekezese maga a rend es esszeruseg. Latnad az enyemet ! ![]() (amugy szepen latszik a kepen hogy a stabkocka hutoje melegiti a doboz tetejet, na meg a kek vezeteket (nekem is ilyen ). Szoval szeretnek berakni nyitas erzekeloket es uvegtores jelzoket is ,hogy lehessen Stay-be hasznlani a riasztot. Nezegettem a vezetek nelkuli dolgokat de az nekem nagyon sokba lenne a vegen, raadasul nincs kedvem fogyton elemeket cserelgetni. ![]() A kozpontom 1565-2p. A kerdesem az lenne ,hogy milyen nyitaserzekelot ajanlotok, mit erdemes venni !? (valami jo kozepkategoriasra gondoltam, ezek kb 1.200 Ft / db) Honeywell MPS-20T vagy Satel vagy mi ? A masik ,hogy nezegettem ezt : DSC LC-105DGB uvegtores jelzo (~4.500 Ft.) Ezzel van valakinek tapasztalata, esetleg mas javaslata ? (nem tul dragan) Elore is koszonom !
Sziasztok
Segítség kellene 1832 központhoz. Be lehet állítani valahol,hogy egy kód milyen módban élesítse a rendszert? Otthonmaradó vagy távózó ! kÖSZÖNÖM
Automatikusan stay módban élesedik, míg meg nem sértesz egy késleltetett zónát.
Kényszeríteni is lehet stay, illetve normál élesítési üzemmódba, a funkciógombokkal. Az első funkciógomb hosszú megnyomásakor stay módban élesedik, a másodikra teljes élesedés, a harmadik a csipogó zónák be, és kikapcsolása, a negyedik, PGM reset, az ötödik a zóna bypass, alapesetben. Tehát egy kóddal lehet otthonmaradó, és távozó élesítés is.
Ahhoz, hogy ez a funkció működjön, a zónák jellemzőinél (001 szekció) kell kiválasztani, hogy melyik zóna ne élesedjen otthonmaradó módban. Ezek a stay módban kizárt zónák.
Ez OK!
DE a probléma a következő: Van egy 5508-as led kezelőm,amivel tudom élesíteni funkció gombokkal a rendszert.(otthonmaradó,távozó) a műhelybe viszont egy 1555-ös kezelőtt tettem,amin nem tudok programozni funkció gombot. ![]() A 1555-ös kezelővel viszont nem tudom csak otthonmaradóba módba élesíteni (kód beírásával) Engem az érdekelne ,hogy lehet kód beírásával távozó módban élesíteni a rendszert funkció gomb nélkül.
Az összes DSC kezelőn van funkciógomb, kivétel nélkül, így az 1555-ös kezelőn is.
Csak itt a funkciógombok a számgombok, 1-5 gombjai. A funkció aktiválásához hosszan kell nyomni a számgombot (kb. 2 mp.) Ha elolvasod a felhasználói útmutatót a riasztónak, ott ugyanez részletesen le van írva. A DSC nem tud a kódhoz üzemmódot kapcsolni, csak partíciót.
Nekem olyan problémám van, hogy nem akar a kezelői zóna működni.
Ebben tudnál segíteni? DLS-el programozom.
A kezelői zónát engedélyezni kell.
Pl., van egy 1616-os, ami 6 zónás. itt célszerű a 7. zónára programozni. Először, a zóna jellemzőt kell beállítani a 001-es szekcióban. ezután a 020-as szekcióban meg kell adni, hogy a kezelői zóna hányas zóna legyen, ha egy kezelő van, akkor csak annyi kell, hogy beprogizod az első helyre, hogy 07 a 202-es opcióban engedni kell a 7. zóna működését. A kezelői zóna ugyanolyan lezárást igényel, mint a többi zóna. (NC, EOL, DEOL, erre figyelni kell.)
PK5500-as kezelő van. Ha jól olvastam azt a 8. helyre kell programozni. A többi beállítás megegyezik azzal amit te küldtél. A kezelői beállításban is zóna van beállítva nem PGM. Nem értem egyszer már működött. Most meg nem is látszik a zóna.
akkor a 020 opcióban a nyolcadik pontnál kell beállítani a zóna számot.
Szia !
Lehet hujeseget mondok, de nem kell egy module supervision reset ? [902] ![]() Billentyuzet hozzarendeles utan kell azt tudom. Azt nem hogy bill. zonanal kene e ? ![]()
Milyen riasztópaneled van? 1616, 1832, 1864, 585, stb stb...
Na tegnap szoptam rendesen. Éjjel négyszer szólalt meg a riasztó a boltban,(DSC1616, PC 1555 RKZ) nem tudom mire vélni. Egy hete a telefonvonalra rá lett kötve az ADSL internet de ez szerintem nem okozza. A hibakód a kezelőn sisteme,6-os. Ez szerintem telefonhiba lenne(természeteen rá van kötve a telefonra igy értesit az eseményről.) Valaki tudná esetleg pontosabban meghatározni az okot ??
a 6-os hiba szakadás egy zónán. Megnyomod a 6-t, és kijelzi a zónát. Lehet, szórakozik a tamper kapcsoló, vagy laza kötés.
A telefon vonal hiba a 3, a kommunikációs hiba a 4. zóna led. hibák: 1, rendszerhiba, további infó érdekében nyomd meg az 1-es gombot 2 AC hiba 3 telefonvonal hiba 4 kommunikációs hiba 5 zóna zárlat, a zóna kijelzéséhez nyomd meg az 5-ös gombot 6 zóna szakadás, a zóna kijelzéshez nyomd a 6-os gombot 7 rádiós eszköz hiba 8 idővesztés A kezelési utasításban pontosan le vannak írva a hibák. Pár HSZ-el ezelőtt megtalálod a magyart.
Visszaolvastam, 1616-os panel.
Nézz rá a 107-es opcióra, mi van ott beállítva? Kézzel állítsd be újra a kezelő címét, és modul restart *8 5555 000 0 18 # # # *8 5555 902 várj kb. fél percet, majd 903 ki kell írnia a kezelőnek, hogy hogy mi van beállítva. Kilépés programozóiból. Ha abszolút tutira akarsz menni, ezután hidegindítás (táp le: akku, és AC majd táp vissza).
Ok. köszi, látod ha nem lettem volna lusta , magam is visszaolvashattam volna. Mentségemre szolgáljon, hogy olyan hosszu az a kez.ut.
Köszi a segítséget most már tiszta!
![]()
Sziasztok !
Egy kerdesem lenne a tapasztal telepitok / programozokhoz. Ha van egy (elvi) szoba (lasd kep) a fekete teglalapok ablakok, a masik fekete izek ![]() a piros potty - nyitas erzekelo a kek potty - uvegtores jelzo a nagy piros negyzet - infra a zold teglalap - kezelo Hogyan lehetne azt megoldani, hogy lehessen stay-ben riasztani - ilyenkor a nyitaserzekelok es az uvegtores erzekelo eles de ha bejon (vagy kimegy) valaki az ajton akkor elindul a kesleltetes. Ha rendesen van beriasztva akkor meg eles minden de persze kesleltetessel. Ehhez minimum hany zona kell ? Elore is koszi a valaszt !
Nyitás érzékekő :késleltetett. (01)
Mozgásérzékelő: követő/stay módban kizárt (05) Üvegtörés érzékelő: Azonnali (03) Minimum 3 zóna, ekkor a nyitások sorosítva vannak. Normális esetben 7 zóna, ekkor csak azon a nyitásérzékelőn kell késleltetett zóna, ahol ki-be járnak, a többi nyitás azonnali zóna. Ekkor stay módban az azonnali zónál élesek, a késleltetett zóna adja a késleltetési időt, a követő/stay kizárt zóna automatikusan kikapcsolva van, tehát lehet mozogni a szobában. Normál élesítéskor minden bekapcsol.
Koszi !
Probalom megemeszteni a valaszt. ![]() Termeszetesen ez csak egy elvi dolog volt, de pontosan az elv-re voltam kivancsi, mondjuk 7 zona kicsit sok lenne a 1565-el (ami 6+2) de amugy is sorositva kepzeltem. Amugy arra (zonakra) van valami max vezetek hossz ? Mondjuk EOL-nal az impedancia a lenyeg az meg merheto es beallithato ![]() Nagyon koszonom ! ![]() Meg lehet hogy kerdezgetek majd ! ![]()
Sajnos ezeken már túl vagyok .
Még a reset sem segített. A kezelői zóna nem látható. A program sem mutat hibát. Eddig ESPRINT-et szereltünk most tértünk át DSC-re. Ebben még nem vagyok profi, örülnék minden segítségnek.
Az LCD-t akár át is programozhatod az 1-es helyre, akkor
*8 5555 000 0 11 ekkor a 020 opcióban a legelső helyre kell programozni a zóna helyét. Próbáld a 9-es zónára beállítani, ekkor a 203 opcióban engedni kell a 9. zónát (első hely) Más ötletem nincs, ha így sem megy, akkor passz. Ma indítottam pont egy 1864 központot két LCD szöveges kezelővel, az egyik kezelőn van is kezelői zóna, és gond nélkül megy. Az ábra alapján van bekötve? |
Bejelentkezés
Hirdetés |