Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
1 - R47 - R48: A pic által mért érték (15*R48/(R48+R47)). A program az a/d -ból kiolvasott 600 értéket tekinti 15.00V-nak, ez a bemenetén (5*(600/1024))=2,9296875V. Ezt az osztást kellene elvégezniük az R47 és R48 ellenállásoknak. A 12K és 3K6 a bemenet feszültsége 15*3.6/(3.6+12)=3,461538V 2 - 510K helyett 470K: A ledel maximális tápfeszültsége csökken egy kicsit - 5 *R70(R70+R51)*(R68 + R69)/R69 510k esetén 15.25 V, 470k esetén 14.25V. 3 - Működik RTC nélkül is. Az élesztést kontroller nélkül is el lehet kezdeni. Az fototranzisztor, fotoellenállás, a ledek vezérlkései mind kipróbálhatók előre. Ezután a fet is betehető az erősítő nélkül (R52 lezárja). Ha a gatejére földet kötve bekapcsolható, ekkor R53-on a tápfszenek kell megjelennie. Az erősítő betétele után, ha az RC2-re a RA2-t kötöd a megvilágosítással arányos feszültségnek kell megjelenni az R53-on. 4 - Táp bekapcsolás után az RTC Int lábán 1Hz négyszögjel mérhető, ha a lábat a tápra húzzuk 10k-val. 5 - Az áramkör mind fototranzisztorral mind hall érzékelővel tud menni. Szia
Szia! Köszönöm! Elkészült! Még át kell néznem! Megjött a kontroller is azt is még fel kell programoznom! De most elmegyek iszok egy sört mert olyan a fejem mint a méhkas
![]() ![]()
Helló!
kicseréltem a pic-et újra és úgy sem írja ötlet esetleg?
Szia!
A pic analog bemenete mehet a tápfeszültségéig (5V-ig). A propeller megy rtc nélkül is, ha nincs eleme, akkor csak kis ideig őrzi meg az időt és a beállításokat. Az elemet a legvégén célszerű berakni, az egyensúlyozás előtt. Szia
Szia! Na pont ezért kérdeztem mert az egyensúlyozást az elem nélkül csináltam
![]() ![]()
Szia Patexati!
Megkérdezhetem, milyen eljárással készítetted ezt a panelt?! Én fotózással csináltam, mutatok is képet! Bár, kb 20 oldalt visszább menve, láthatjátok, hogy feltették nekem a kérdést, mekkora Mikrokontrollert használjak, és hát úgy néz ki, majdnem a 16F88-as is kevés ![]() Multiplexeléses Propeller Clock-ra gondolok most! Üdv.
Szia! Én úgy vasaltam egy saját magam által kitalált módon! Ha jól csinálja az ember merem állítani vetekszik a fotoeljárásal!
Háát, a szépsége eléri a 10 pontot a 10-es skálán, nos, fotózáskor is eléggé oda kell figyelni!
![]() Főleg a nyomtatásnál, hisz a fotózásom nem papírra, hanem fóliára történik! Nah, de SMD? Az húzós ![]() Annyi lenne a kérdésem, hogy az Index led-nek pontosan mi a szerepe?! Az éppen rajzoló ciklust indíta el?! És milyen számolással oldja meg a PIC, hogy pontosan 1 környi idő alatt, az összes képet kirajzolta?! A kép alatt 8Bit-es adatot értek! Gondolom, megméri egy timerrel, hogy mennyi a körbeforgási idő?! Köszi!
Szia!
Valóban megméri egy körbefordulás idejét. Az eredményt elosztja a helyek számával. Egy pozíción a led-eket aztán az igy kiszámolt idő 5/8 részében villantja fel. Az a propeller már 11 bites adatot használ fel egy pozícióra, pedig memória érhető el a 16F886-ban, mit a 16F88-ban... Szia
Szia!
Próbáld ki egy másik, dip tokozású, ugyanolyan típussal breadboard-on. Lehet, hogy csak az LVP-nél szükséges PGM lábbal van gond (a PGM lábon nem lehet jelváltás a HVP programozés alatt sem). Ha ez sem működik, egy nagy levegővétel és PicKit3 vétele, vagy PicKit2 klón építése (Többeken segített már). Az a gond a párhuzamos vagy soros portra illeszkedő programozókkal, hogy a pc -k a programozók terveze óta jelentősen átalakultak (párhuzamosnál a port a PCI felületre került, felgyorsult / a soros porton más szintillesztőket alkalmaznak), így vagy a szinteket, vagy az időzítéseket, vagy egyiket sem tartja be a programozás alatt a program és/vagy a programozó. A PicKit verziókban pontosan ezért van egy mikrokontroller, aminek a programját (szekvencia, időzítések) maga a gyártó készíti... Szia
Szia! Felmerült egy probléma és nem tudom mi lehet az oka
![]() ![]() ![]()
Na viszont ha nem az 5V+ ról adok pozitívot a közös bázisuknak úgy működik rendesen. kipróbálom a bázissal is mit produkál.
Megvan szerintem a baj mégiscsak kevés lesz a 100 ohm ellenállás most megnézem melyik lenne megfelelő hozzá (bemérem labortáppal) mert elég melegek az ellenállások! Mégsem ugyanolyan a led ezekszerint
![]()
Szia!
NEM! ![]() Javítsatok, ha tévedek ![]() és ha jól láttam, akkor amit te mondtál, 16F887-est, ugyanakkora RAM-al gyártották, mint a 88-ast! Azon is gondolkodtam, hogy ugye a 16F84-esnek 68 Byte-nyi RAM adattára van, elképzelhető lenne-e, hogy a kiírandó szöveget a FLASH-ból olvassa ki, és nem a RAM-ból?! Köszi Szia!
Ígértem, hogy megmutatom a cuccokat, a távirányító így néz ki! Sajnos, még nincs kész a tekercselő, úgyhogy szomorú vagyok, hogy még nem forog a propeller!
![]()
Szia!
Az általam módosított propellerről írtam... Ahogy mondod, a szöveg az adat EEProm-ban van tárolva. A ram-ból 2*120 byte -ot foglal le a display memória, a maradék 168 a számításokhoz és a többi funkcióhoz (mérések, idő számolása, mentések, stb.) elég volt. Szia
Szia! Elindult az óra de valami nincs rendben
![]() ![]()
Egy kép. A mutató folytatása kívülről befelé megy nem a sima tükrözés a baj hanem a külső rész is tükrözve van befelé
![]()
Próbáltad, hogy megcseréled a menetirányt?! Báár, nem értek hozzá, ez egy fapados ötlet volt
![]()
Szia Patexati!
Az indexel kéne "forgatni" vagy 180 fokot először. Az a funkció talán a 3. lapon van az RC5x távihoz Aztán lehetne keresni, a LED bekötések helyességét. Szia.
Szia a ledek jól vannak szerintem csak fordítani kéne egyet valahogy
![]()
Szia Patexati!
A Keys.asm-ben meg tudod nézni, melyik lapon, és melyik gombokhoz van rendelve az index elóre/hátra. (RC5x). Egy régebbi verzióban megnézve, 2F és 2B -t látok. Szia.
Hát végignyomkodtam a távirányítót de nem fordul meg
![]() ![]()
Szia Patexati!
Csak a hozzátartozó Keys.asm-ben tudod megnézni, milyen gombok vannnak az indexhez hozzárendelve. Az is lehet, hogy egész más lesz a probléma. Ha megjön Hp41C, akkor ki fog derülni rögtön mit kell majd tenned. (Én addig azért megnézném azt a keys.asm-et mégis). Szia.
Szia! Én is már várom Hp41C mert a fényszabályzás miatt lett módosítva a port kiosztás és lehet,hogy a programban kéne valamit megfordítani
![]() ![]()
Két kép a rotorról.
Szia Patexati!
Van bennem egy kicsit "őszintén jóíndulatú" írigység ezzel a rotorral kapcsolatban. Nagyon nehéz ilyen tökéletesen, szépen megcsinálni. Csak gratulálni tudok hozzá. Szia.
Megtervezni nehezebb volt mint megépíteni
![]()
Sziasztok! Nos, tényleg!
![]() Hisztek a véletlenben?! Én már igen ![]() Egy nyáktervezővel "találomra" készítettem el azt a Propeller rotort, amit fentebb láttatok, megnéztem egy toll segítségével a sulyközepét! Pontosan oda került a súlyközép, ahova tettem a nyáktervezővel egy karikát! Ez biztosan a véletlen műve, hisz nem számolgattam semmit ![]() Sziasztok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |