Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop törött kijelzője helyett asztali LCD monitor
Lapozás: OK   1 / 2
(#) vro2 hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
Kaptam egy törött laptopot. Tökéletesen működik. Külső monitorral használom de szeretném két monitoros üzemmódban is üzemeltetni. Elég drága lenne hozzá egy bele való LCD panel, még bontva is. Szeretnék a saját kijelzője hejett egy asztali LCD monitor kijelzőjét is használni. Megoldható lenne e a dolg? Ha valakinek lenne ötlete segíthetne. Előre is köszönöm
(#) pompidu hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
hello a két monitort ugy érted hogy mind a kettön ugyan az megy vagy egyiken mondjuk program fut másikon meg valami más??
(#) mark.budai válasza vro2 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Veszel egy LCD monitor, vagy ha van Neked, azt előveszed, nekem mindegy. Aztán beleeszkábálod valahogyan a kijelzőrészt a törött helyére, a többi elektronikát is beteszed. Vagy ha szerencséd van, a törött LCD elektronikájával megy az új.
[off] És nem hejett, hanem helyett.
(#) Brown válasza vro2 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Hi! 16 ezerért már van laptop kijelző egy lcd moncsi 9900.- +áfa és mire belebarkácsolod
(#) pompidu hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
jo de nem bisztos hogy jo bele lehet hogy nagyobb vagy kissebb de am ugy lehetne megoldani hogy ugye van a külső monitor csatlakozo amin gondolom most van a monitor nah annyi a dolgod hogy a rörött kijelzőt kikapod a kábeleket összekötöd a monitorral és megy igaz lessz egy szép kis lyuk de müködik
(#) Stefan válasza vro2 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Ez itt nem az apróhirdetés helye, de van 3 bontott laptop moncsim elfekvőben. Ha érdekel írj privben.
(#) edgaar válasza pompidu hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Nem lehet belerakni sima asztalit, ha roviden akarok fogalmazni.
Ha hosszan, akkor bele lehet nagyon kis esellyel, mert:
laptopban az alaplap es a tft kozott nincs vga-ra alakitas, mivel akkor a tfthez meg kellene egy vgarol vissza alakitas ugyebar sor/oszlop multiplexereknek. Igy kihagyjak mindkettot, es direktbe van a ftf multiplex rendszere radrotozva az alaplapra.. megoldhato de 300 vezeteket atvinni meg kerdes h ugyanolyan multiplexxel rendelkezo panelt honnan akasztassz ?
ismerosomnek is volt torott laptopja, 20ert vett tft bele. az elottem szolo ajanlata megerne neked sztem..

Edga'r
(#) bbalazs_ hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
Mivel semmit sem irtal a meretekrol, gondolom 15-os lenne. Az egy dolog, hogy talan meg menne is a direkt kapcsolat (van par 15-os MONITOR, ami LVDS-es, de a legtobb - foleg az olcsobbak - meg boven odd-even ttl rgb-sek, magyaran 60 feletti vezetekkel mennek...)

Am a laptop kijelzok egycsovesek, hogy ne fogyasszon annyit, ami a monitornal nem szempont, igy ezek altalaban ketcsovesek. Ha viszont a hattervilit leszereled rola, akkor meg jo lehet az erdeti kijelzo hatterevel, mert gondolom, az nem torott ossze.

A 17-es es felette pedig mar sem interface szintjen sem pedig fogyasztasban nem kompatibilis.
(#) Flatlander hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
Hát én biztos hogy nemfognék neki.... nézz szét v*terán ott elég sok alkatrész szokott lenni lcd-k is elég olcsón csak akad neked valami használható......
(#) Brown válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Prohardveren hirdetik 16-ért be is rakják
(#) vro2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Az a helyzet hogy elég borsos az ára ennek a tipusnak azért gondoltam asztali monitor lcd panelre. Az eredeti adatai :
Méret:15.4"
Felbontás:1680X1050 WSXGA
Magas fényerejű
Tipusa:LTN154P4-L01
30 Pines
Abban sem vagyok biztos hogy egy ugyanekkora méretü 30 pines más felbontásu panellal is mindenféle probléma nélkül működne.
(#) vro2 válasza Brown hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Ebből a tipusból egy használt is kb 35k, az új meg ezért gondoltam az asztali monitor megoldásra. Mellesleg a ház is össze van törve. A gép tökéletesen működik azért beleraktam egy alumíníum diplomatatáskába. Elég pofás lett, amolyan katonai kinézetü. A dipónak a teteje még üres oda gondoltam az lcd-t.Amúgy elég bivaj a cucc Core2Duo 2600 T7500 4M Cache, Giga Lan, HDMI,E-SATA, 2G DDR2 250 Hdd Nvidia G8600GT 512 és minden extra, igazi erőgép. Ezért szeretnék egy elfogadható megoldást. Amúgy az sem lenne rossz ha erős fény mellett is látnám a képernyőt. Áz áramellátás nem gond mivel csak külső tápról üzemeltetem 19V 9.2A mivel elég nagy a teljesítményigénye a gépnek.
(#) bbalazs_ válasza vro2 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Datasheetet kellene szerezni hozza.
Valoszinuleg az elejen vannak a tapok, aztan jonnek az adatvezetekek paronkent, arnyekolo GND-vel elvalasztva,utana a vegen a rendes GND-k.

Akkor viszont inkabb a 17-esekkel mutat hasonlosagot.
Egy probat esetleg megerne...
A felbontasa viszont elegge nemszabvanyos, szoval hogy a kijelzo mit mutatna, azt nem tudjuk...
De a feladat erdekes, hajra!
(#) Ricsi89 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Hasonló adatlapot találtam, sok különbség nem lehet. Szerintem ilyen méretű LVDS-es kijelzőt rá lehetne kötni. Max a bekötéssel kellene variálni, ha nem stimmel, viszont az már kemény dió. Nem egyszerű ezeket jól összehozni ,ha más a bekötés. Én a laptopomon az átvezető kábel egy darabját cseréltem és sokat sz*ptam vele, mire jó lett a kép. Nem csak összekötni kell, hanem jól árnyékolni is az adatvezetékeket, mert különben semmit nem ér.
(#) vro2 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Köszönöm az adatlapot. Akkor lehet hogy nem tudom összehozni asztali monitor paneljével? Pedig valahol azt olvastam hogy egy másik 30 pines laptop lcd biztos hogy működik vele, simán rádugom a csatit és megy. Lehet hogy a sima lcd monitor kijelzője más vezérlést igényel? Ha nem, akkor a vezetékek átkötésével működhetne a dolog?
(#) Ricsi89 válasza vro2 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Hát ilyen felbontású kijelzőt elég kevés gépben használnak. Ahogy utánaolvastam, inkább nagyméretű lcd monitorokban használják, de ott nagyobb felbontáson. Esetleg menne más felbontású kijelzővel is, ha be tudod állítani a gépen a felbontását. Ha ugyanilyen csatis kijelző lenne, akkor szerintem egy az egyben rá lehetne kötni. Általában megegyeznek a bekötésük. Bár mindig akadnak kivételek.
Szerk.:Bővebben: Link Neked ilyen típusú kijelződ van. Egy kevés infó van róla itt, hogy hol is használják inkább ezt.
(#) vro2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Megbontottam a törött kijelzőt és lehet hogy szerencsém lesz. A csatlakozó felett olvasható a lábkiosztás frankó forrasztási pontokkal együtt. Ezzel a nyák darabbal könnyebb lehet az átalakító elkészítése a másik lcd-hez?

30 pin.JPG
    
(#) bbalazs_ válasza vro2 hozzászólására (») Okt 27, 2009 / 4
 
A leiras mindenkeppen jol jon. Egyebkent max. annyiban, hogy akkor megorizheted a laptop eredeti kabelet es ahhoz mehet az uj. Igy barmikor 'bejohet' egy jo kijelzo, akkor maris cserelheted vissza.

Szerintem ezeknek NEM kell olyan nagyon zajvedetteknek lenniuk, mivel eppen azert hasznaljak az LVDS tovabbitast, hogy NE kelljen. Mindenesetre csavar erparokat ajanlok a kivagott paneltol majd az uj LCD panelig.
(#) vro2 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Ez egy játékra készített laptop

Gép.jpg
    
(#) vro2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Esetleg a kijelző fogyasztása gond lehet? Úgy értem hogy mondjuk egy 19" monitor paneljét még elbírja természetesen a háttérvilágítás nélkül? Azt külön feszről táplálnám.
(#) Ricsi89 válasza vro2 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Biztos nem lehet olcsó egy ilyen gép újonnan. Nem is adnék ennyit egy ilyenért, mert hordozni nem lehet annyira, főleg ha nyúzod is játékkal, akkor meg mindegy, ha asztali gépet veszek az árából. 10-szer annyit tudó asztalit lehet venni egy ilyen árából. és az még bővíthető is.
(#) Flatlander hozzászólása Okt 27, 2009 /
 
Ugyanekkora méretűt mint neked kell 30pinest lehet venni v*terán 4ezer körül és ha elmész érte ki is lehet próbálni,szerintem egy próbát megérne...De neked lehet 16:9-es vagy 16:10-es kijelző kéne akkor tényleg húzós......de ha rendesen használni akarod akkor ne gányolj inkáb gyűjtsél rá pénzt
(#) bbalazs_ válasza vro2 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Nem tudom, sajnos. De miutan a kijelzo torott el es nem az elektronika, egy sima arammero muszert a ketto koze kotve lemerheted seperc alatt.
Az uj elektronika valoszinuleg joval tobbet fogyaszt, mert az asztali gepnel nem szempont.
De nem hinnem, hogy a gep ne tudna megtaplalni.
3.3V-on max 1A-t ehet kb...
(#) vro2 válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
A gányolásról csak annyit hogy már írtam ide mennyire őssze tört állapotban kaptam. Szinte csak az alaplap maradt meg a gépből! Néztem a neten a bontott burkolati elemek árát, más tipusokhoz is meglehetősen borsos, szinte egy új laptop árával vetekszik ha az összes műanyag cuccot meg akarnám venni. Ezért építettem bele egy kicsi alumíníum diplomatatáskába. Amúgy nekem így sokkal jobban tetszik mert nem olyan hétköznapi amolyan Military kinézetü a cucc. Mellesleg nem olyan kényes a burkolat és nekem ez nagyon előnyős mivel nagyon sokat cipelem. Az egészből csak a kijelző hiányzik, így hát kénytelen vagyok külső monitorral használni. Azért szeretném az alaplapi kimenetet használni hogy, ha kell két monitoron is működjön a gép. Azért gondolloztam más panelen mert az eredeti ára csillagászati, különben sem szeretnék rajta játékot futtatni. Úgyhogy a felbontás nem kritikus, inkább az lenne a fontos hogy erős fényben is jól lehessen látni mit csinálok éppen.
(#) vro2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Még azt is jó lenne tudni hogy az asztali monitor invertere mennyit fogyaszt. El bírja e az alaplap vagy tényleg más feszről kell majd táplálnom. Mert hogy úgy hallottam nemigen bírja el az aszali monitor csöveit.
(#) Flatlander válasza vro2 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Ahham....... hát akkor megérné megpróbálni amit mondtam bontott 15,4-es 30pines lcd-ket...... kitudja lehet hogy még jó is lenne..... Nézd meg lehet van hozzád közeleső és eltudsz menni kipróbálni akár....ha beleraknál egy sima monitort akkor még plusz táplálás stb és hogy egyáltalán jó-e..... vagy az mindegy hogy állandóan tápról kell mennie a gépnek? Amugy kb 5-10ezerért van laptop burkolat csak nembiztos hogy jó a tiedhez....
(#) Thomas10100 válasza vro2 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Helló!

Ez is csak egy hasonló adatlap: Bővebben: Link

De a lábkiosztása ugyanaz, és ha jól megnézed ennek 3,3V kell tápnak. Az asztali monitoroknak meg 5V kell(legalábbis amikkel dolgom volt).

A kijelző helyett bármilyen 15,4+-os 16:10-es kijelző jó ami laptopból van, csak a lábkiosztása legyen ugyanaz. Ami általában azonos.
(#) vro2 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Beszereztem egy Sony laptop kijelzőt de a bekötése nem ugyanaz! A csatlakozója passzol de nem látja a gép az új lcd-t pedig állítólag jó a kijelző. Ha valaki tudna segíteni a bekötési rajz elküldésében megköszönném. A régi lcd tipusa: Samsung LTN154P4-L01 az új: Hitachi TX41D56VC1CAA. Mindkettő 30 pines, az átalakító megépítése nem gond mert megvan a régi lcd 30 pines aljzata, meg van egy hozzá való csati kábelekkel. Remélem valaki talál hozzá rajzot mert nekem nem sikerült. Lehet hogy csak én vagyok ennyire béna a neten
(#) bbalazs_ válasza vro2 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
A parokat viszonylag konnyen beazonosithatod, mert kicsi az ellenallas kozottuk (100 Ohm korul). A foldeket megint, mert hazra vannak kotve. A tap vezetekei vastagok es altalaban van kis biztositek vagy ferrit a beszajadzasnal. Ez az uj kijelzo oldala.

Ha az orajelet eltalalalod, akkor a tobbi mar csak cserebere, ha fel is csereled a parokat vagy a csatornakat, kep attol lesz, csak agyatlan szinekkel.


A csatikiosztas meg csak megvan a regi kijelzo alapjan, nem?

Az a TX elegge gyakori, szerintem biztosan van pinout/datasheet valahol.
(#) vro2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Pont a TX -el vannak gondok annak nincs meg a bekötése, a panel meg elég rendesen be van burkolva.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem