Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „fihu nem ismer engem, addig nyugodt az élete azért nem érti a viccet.” Akkor lehet jobb is, ha tartózkodom tőled
Ha eleget tudsz a sok tanulástól lassan majd csak haladsz. Persze nem mindig könnyű harminc éve dolgozom, de ebből tán 8-10 év volt olyan, hogy annyit kerestem amennyire szükségem volt. Ne gondoljon senki valami extrára egyszerűen volt mindig egy kis tartalék, ami mára már elkopott.
Idézet: Ez alatt mit értessz? „Nem baj, hogy eddig csak játszottak.”
Ez egy irónia volt szerintem.
Kivéve azt az esetet, ha nem voltál szavazóképes, mert a nem szavazás is egyféle szavazás. Abban az esetben arra szavazol, hogy döntsenek helyetted a többiek.
Az átkosban volt olyan, hogy Magyar Honvédelmi Sportszövetség. Többet nem is írok, itt a Wiki. Kapcsolódva a hely szelleméhez talán még annyit, hogy az ő támogatásukkal létezett egy Rádióamatőr füzetek c. kiadvány, melynek egy 1962-ben kiadott példányát most a kezemben tartom.
Szóval a különféle sportok támogatása régi hagyományokkal bír. A seregben pedig az épület bejárata felett ez a felirat állt: "Keményen, férfiasan, emberségesen". Tehát nem csak az esztelen öldöklést támogathatja a HM, hanem a sokkal békésebb sportokat is.
Szavaszhatnék X pártra, és mindenhol azt hallom hogy Y, és Z párt fikázza, majd megdöntik, és összevesznek ki legyen ahatalmon, pl Y. Majd X és Z -től lessz hangos a média, majd azok együtt megdöntik Y -ont, majd ismét összevesznek, és elárulják egymást, és mondjuk Z kerül a hatalomra, és X és Y fikázza majd. Ezért tényleg megéri. Így legalább nem kapok kopogtató cédulát, semmi,
Idézet: „na erre szavazzá, és akkor meg lessz a 19 havi nyugdij is.” Vektorábrát ne kérj tőllem, mert ezt én sem tudnám ábrázolni.
Tévedsz komám. Nekem a sárba tiport oktatás a vesszőparipám. No meg az irreális elvárások, amik ehhez az oktatáspolitikához egyre kevésbé titkolt módon az állam részéről másodlagos pénzszerzési céllal kapcsolódnak. Vajon a finneknél miért beszél a hazai érettséginek megfelelő képesítéssel dolgozó taxisofőr svédül és angolul? Ott ezt a tudást a KÖZoktatással kapod meg. Semmi extra díj, tanfolyam, nyelvvizsga kötelezettség a diplomához stb. Ott kapsz alapot a tovább lépéshez. Itthon meg az a probléma, hogy egy mukkot sem tudok németül, nem tanítottak meg az alapokra sem. Ezért nem tudom érvényesíteni a tudásom külföldön, ha itt rosszra fordul a helyzet, azaz nem lesz belőlem világpolgár, aminek a vízióját plántálták többek között az EU-ba lépéskor. Nem egy ismerősömet ötös angol érettségivel 2-3 alkalommal (szorozd be 30.000 Ft-tal) buktatták meg 58, meg 57 ponttal nyelvvizsgán. No comment.
Az, hogy mi a kötelessége a közoktatásnak és mi az elitképzésnek, örök vita tárgya. Abból az álláspontomból pedig nem engedek, hogy elsősorban NE az anyagi tehetség határozza meg, mi lehetek. Emellett az, hogy egy magyar mérnök, tanár, stb... fele-, negyed annyit keres, mint külföldi társa ugyanolyan vagy jobb tudással... Ahogy Georgee is megjegyezte, 74 ezer Ft-ból nem lehet megélni. Ha családfenntartó vagy pláne nem. Mindegy, hogy mi a végzettséged. Idézet: „Emellett ott az igény. Nem az, hogy nekem több legyen, hanem a társadalmi minimumnak tekintett dolgok.” Bizony ez a globalizáció bűne. Ha az egész világ minden lakója úgy élne mint egy USA átlagpolgár még legalább három Földre volna szükségünk, mert ez az egy kevés már így is. Azt hiszem akinek van rendes lakása tud mit enni és tud közlekedni a világban az elégedett kéne, hogy legyen azzal amije van. Csak hát sajnos ez sokaknak kevés. Pedig nincs jogunk felzabálni a gyerekeink, unokáink jövőjét.
Nem irónia. Irónia az a hely, ahol a tollak laknak. Bővebben kifejtve: Nincs hadsereg, fegyverforgatásra kiképzett tartalékos állomány, mivel megszüntették a sorkatonaságot. Ha baj van, azaz kívülről megtámadják az ország határait, akkor ezekből az emberekből adott esetben sereget lehet verbuválni. Lehet, hogy hülyeség, de így gondolom. Eddig játszottál, most az életedért küzdesz alapon.
Ne szavazz pártra, hanem mindig csak emberre. Pártra csak akkor ha számodra hiteles emberek vannak benne. Azt tán csak eltudod dönteni egy idő után, hogy ki hazudozik.
Azért a MH sem hülyék gyülekezete. Nyilván Ők is figyelemmel kísérik a térténéseket, és ezért, no meg azért, mert nincs már sorkatonai szolgálat, nekik kell kiválogatniuk az utánpótlást. Ezokból figyelik a tehetségesebbnek tűnő játékosokat, és ha úgy látják, beleillik a káderpolitikájukba, megkeresik az illetőt. Legfeljebb nemet mond.
Írj nekem egy olyat ide, aki nem hazudik, és az emberekért tesz... Egyenlőre csak olyat tudnék akik valójában nagyot tesznek a zegész emberiségre.
Őőő... eleddig megpróbáltunk minél inkább politikamentesek lenni. Legyen ez így ezután is! :gonosz3:
Szóval van egy határ, amit meg kellene tudni húzni... akármilyen régóta is vagyunk tagok, illetve függetlenül attól, hogy az OFF topik mennyire számít "otthon"-nak...
Ide nem írnék, mert az propaganda volna, de a személyes ismerőseim között is van olyan akire nyugodt szívvel szavazok. Ha valóban érdekel privátban megírom.
Norberto: Igazad van részemről befejezve.
A finnekről nincs sok infóm. Azt tudom, hogy a túlnyomó többség beszél angolul. Ez egyékbént furcsa annak fényében, hogy orosz haditechnikájuk van/volt, tehát valamik közük nekik is volt a SZU-hoz. De ha a németeket nézed, szerintem ott annyira nem lehet általános, hogy beszélnek angolul vagy franciául. Úgyhogy a finneknél ez valahol a nép akarata lehetett. Itthon a nép a panaszkodáson kívül nem akar semmit igazán (tisztelet a kivételnek!). Főleg közösen, együttes erővel nem.
Az itthoni nyelvvizsga nem csodálom, ha hasonlít a forgalmi vizsgához. Utóbbiról tudom, hogy a kenőpénzről szól. Idézet: „elsősorban NE az anyagi tehetség határozza meg, mi lehetek” Az a baj, hogy ma sem elsősorban az határozza meg, mivel van normatíva. Márpedig ha van normatíva, akkor az torzítja a képet, ha nincs, akkor pedig valamiből pótolni kell a hiányát. Egyes (milyen meglepő, multi) cégek támogatják így-úgy az intézményeket, de ez kevés, így a diákoknak kellene beszállni. Sokkal egészségesebb lenne, ha lenne tandíj, de lenne mentesség jó tanulmányi eredmény alapján (ezt hívhajtuk ösztöndíjnak is, ami nem a mai zsebpénz összegnek felene meg), esetleg még szociális alapon. Dehát ha itthon valaki kiejti azt a szót, hogy tandíj, akkor már rögtön eretnekként vetnék a máglyára. Pedig ha az intézmények javarészt a diákoktól függnének, nagyobb lenne a hallgatók ráhatása a minőségre. Ehelyett ma ezt a fogalmat felülről határozzák meg, ellenőrzés nélkül. Az, hogy itthon ki mennyit keres, egy dolog. Ha nem vagy elégedett vele, ma már nem kötelező maradni. A nyelvtudás sem egy papír. Az alapok ismeretében önképzéssel is megszerezhető ismeretanyag. Kint a papírt úgysem nézik. Ha pedig az iskolarendszerben nem tanítják meg legalább a nyelvtani alapokat, akkor közösen pár szülőnek fel kell menni a dirihez és addig ütni az asztalt, amíg nincs változás. Ha ez nem használ, akkor még többen irány a fenntartó. Dehát ez megint az a téma, hogy itthon semmiért nem fognak össze az emberek. Kivéve: HE találkozó.
Jogos, én is támogatom.
Ezért is nem irtam egy jópár perce, valahogy éreztem, hogy lesznek apróbb nézeteltérések. De én felvállalom, hogy benne voltam. Ezért minden más fórumtagtól elnézést. (akik olvasták a HSZ-eket)
Nem hiszem, hogy ilyen szándék lenne mögötte. Rég rossz volna, ha ma egy háborút kézifegyverekkel kellene megnyerni. Persze az utcai harcok mások, de arra az airsoft sem készít fel szerintem. ("Airsoft" gránát létezik? Füstbomba?) A haditechnika használatához pedig arra képzett emberekre van szükség, nem lelkes militarista civilekre. Aki meg be akar lépni a seregbe és alkalmas is rá, az jelentkezhet a toborzásokon szerződésesnek.
Üdv simpi. :kalap: Köszi az aggódást.
Ne haragudjatok rám, nem akartam senkit megbántani.
Sziasztok!
Megjavítottam az mp3-am diktafon részét, nagyon dizájnos lett !
Hozzá forraszthattad volna a magnót is, amiből kitermelted az electret patront
Igazából a patront még régebben vettem és most hasznát is vettem .
Az mp3-ban meg hibás patron volt, aztán még 3 éve amikor megkaptam karácsonyra nem tudtam miért nem működik, most pedig rászántam magam, hogy szétszedjem .
Garancia? Én úgy kivertem volna a balhét, hogy csak úgy reccsent volna a vevőszolgálat asztala!
És a poén ha olcsóbb még kapsz egy jót és a különbözetet visszakapod sűrű bocsánatkérések közepedte.
Mondtam szüleimnek hogy el kéne vinni, de azt mondták lehet én nem tudom, hogy kell bekapcsolni...
Nem irigylem a vevőszolgálatosokat, mert sokszor az ő hátukon csattan az ostor. Az is,a miről nem ők tehetnek. Nevezetesen: árulják a Szamóca által jól megfogalmazott "ipari fél selejtet".
Persze, hogy reccsent volna, főleg ha viccet mesélsz az áuházban, aztán még az asztal is röhögött volna!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |