Fórum témák
» Több friss téma |
Szóval ....én is ui. jártam! 40 éve foglalkozom (8 éves korom óta) elektronikával de ez a ki....ba kifogott rajtam! Berágtam és vettem 1-et! .....HAWAY! ...vagyis majdnem! kb. 4-5 diag után el kezdett hülyéskedni a"gyári" - már ezt egy kicsivel ezelőt irtam - pontosan mindíg ugyan azt irta, mint amit Te is mondasz! Kinlódtam, próbálkoztam, particionálás, újra telepítettem az egész DOS-t, progit ! ...semmi változás!
Na akkor megkerestem emailben az eladót, és azonnal kicserélte! A mai napig is hibátlanul működík! ( kop-kopp) Na már csak ezért megérte megvenni, és nem probálkozni!
Ja! UNISCAN VISA fanok figyelem! Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki a héten kapok egy VISA 3-ast! Ami ugyebár 2007-ig tudja az autókat - igen! a Japókat is! - na meg egy pár motorkerékpárt, meg tg. is! A ECU Rader masinát viszont egy kicsit még meg kell "hekkelni" ! Nagyon kiváncsi vagyok.
Szia!
Igen, boxerem van, 1,4-es! Amúgy ott vagyok a tagok között az amorén, KisP néven Boxerek 145-ösökkel hogy boldogulsz?
Na mondom én kicsi a világ .... elég jól boldogulok a boxerekkel. A motor electonikát nagyon jól kezeli. A lufit is aránylag, na az ABS ..... az már nem mindíg megy. A Baxi 1,4 boxer mociját vallatam utoljára.
Egyébként mennyire vagy othon a dignosztika terén?! Csak azért, mert nagyon sokan azt hiszik, hogy vesznek, v. csinálnak egy interfacest meg egy progi és mindent meg tudnak oldani! ...háááá bizony ez nem egésszen így működik! Még nekem is nagyon sokszor fel adja a leckét 1-1 hiba. Hiába olvasom ki a hibakodokat, a végén kiderül, semmi köze a hibának az adott kodhoz!!! A muthéten volt egy hasonló masina a kezeim között - úgy, hogy előtem már megfordult egy diagnosztokai gurunál, meg a helyi márkaszervízben - egy teljes hétig szívatott, de a végén hibátlanul távozott!
Üdv.
Várjuk a visa 3-ast nincs még semmi fejlemény?
Na sejtettem, hogy ezzel felcsigázok egy - két fant! Ma probálgattam, feltelepítettem (2 gépre is) ....elsőre nem is vólt ez olyan egyszerű! A progi mükszík!
Viszont !!! Az ECU-Raedert lehet, hogy megtaposom! Az igazság az, hogy ez egy időkorlátos interfaces - hardver kulcsos - és bizony lejárt az ideje! Állandoan azt irja ki, hogy nem jó a kulcs, forduljak a szakszervízhez. Valahogy csak meg lehet ezt a masinát gyözni, hogy "mukodj"! Valaki esetleg tud segíteni?! Csinálok fotókat a béléséről. A progit meg felrakom. ..ne csak nekem legyen! visa rar Közben sikerült képeketcsinálnom!
Köszi előre is de ha te nem boldugulsz vele lehet hogy misem fogunk.Jut eszembe az időkorlátos dolgokat be szoktam rakni egy programba ami nem engedi hogy lejárjon a neve CRECK LOK.
Bocs nem jól irtam CRACKLOK
Na úgy látom azért van itt ötlet! Na nekem meg ez az új! Nem voltam eddig híve a "heckelés"-nek, ( ) de most felbosszantott ez a "bigyó"!!!
Elektronikában valamennyire otthon vagyok, hisz elektrotechnikát végeztem középben pár éve
Igazából csak hobbi miatt raknám össze aztán majd meglátjuk, hogy mire lesz jó, max. hibakód kiolvasásra jó lesz. Erről az 1.4-es boxiról mesélj már, mégis mi baja volt és hogy oldottad meg, nálam is vannak nagy ritkán apró hibák,de a moci az nálam nagyon megbízhatóan pöfög.
Nem azt kérdeztem, hogy az elektronikában ....a diagnosztiában!
Baxinak egy kicsit el kezdet füstölni, rángatni az autója és persze 100 Km -en 18liter vólt a fogyasztása! Nagyon szépen kifaggatuk az Uniscannal . ..volt benne rögvest 3 hibakód. Azért nem vólt teljesen egyértelű az eset. na de erőr egy külön forumot lehetne nyitni. Na nécsak mit találtam! Ez a masina nagyon profin tudja az Alfákat, Fiatokat, Lanciákat. Egy másik oldalon - ez meg cseh - is megtaláltam! Itt egy kis tájékoztatóa progiról. Szerintem nagyon jó!
Szia.
te ezekhez a programokhoz milyen interfész kell?
Ez naaagyon jó kérdés!!! .... azt mondja : SDI multiplexer interfaces kell hozzá! Ha valaki tudna közelebbit eről, az Qr...a jó lenne! Nagyon kiváncsi lennék miben különbözik ez mint a Merci, BMW, vagy Renault multiplexer!
Egyébként 320 Eu-ért (vagy 1500zl) kapod az interfacest és a progit is! (Azthiszem veszek is egy ilyet!) A Cseh oldalon ott van az interfaces fotója is. Az bíztos nagyon jó a program!!! Többet tud mint a "gyári" EXAMINER! -.....ami ugyibár 7200 Eu per pillanat!
ÜDV!
A 12.-ik oldalon tettem fel képeket az én interfészemről. A kérdésem az lenne hogy ránézésre olyan mint a te interfészed belsejéről készült képek. Jól látom?
Igen! A Tied is ECU-Raider a Technotesttől. Sikerült letöltened a VISA 3-as progit amit felraktam?! Ezzel az interfacessel mennie kell a Visa 3-nak - hacsak nem időkorlátos a Tied is! - .
Helló!
Igen letöltöttem, de még nem volt rá időm hogy kipróbáljam. Igazából ez az interfész kompletten, számítógéppel, eredeti szoftverrel került hozzám, éppen azért mert lejárt a licence. De én végig azt hittem, hogy a maga a szoftver időkorlátos, ezekszerint maga az interface az? Még az a furcsa a te képeidnél, hogy nálad a hosszú oldalon megy bele egy fekete kábel, az ECU csatlakozó mellett, az enyémen meg az a nyílás egy kulcs ábrát tartalmazó cimkével fedve van. Az mire kell?
Szia! Az amit Te kábelnek néztél - a hosszú oldalon az ECU csatlakozó mellet - az a hardver kulcs. Egyébként a Tied lehet, hogy végleges "örökös" hdk.!
Szurkolok neked! Apropó! A tiedhez milyen progi van! (Bear v. valami más?) Az enyém eredeti progija is meg van, de nem boldogulok vele! Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönöm!
....... Jaj ez meg lemaradt!
Szóval, ha valakinek van valami ötlete, okossága az kérem ne foga vissza magát!!!
Helló!
Eddig nem volt időm írni.Arról a herdverkulcsról tudnál feltenni képet. Ha jól emlékszem, akitől van a műszer azt mondta, hogy pendrive-on szokták hozni hozzá a frissítést, tehát valószínűleg ez is kötött idejű. Személyesen még nem próbáltam a működését. Egyébként a hozzá való számítógépen dos-os programokból álló szoftvercsomag van.Van rajta füstgázelemző,közlekedésbiztonsági ellenőrző programok,fék,fényszóró ellenőrző,diagnosztikai szoftverek,mint például Visa,ECUREADER.
OK! Csinálok róla képet. ... egyébként úgy néz ki mintha egy PS 2-es egér, v. billentyüzet csatija lenne, csak kicsit hosszabb.
Ahogy látom egy jó páran letöltötték már a Technoteszt 4.51 es progiját, - amit felraktam a data.hura - valakinek sikerült már valamit kibogoznija belőle?!
A képek a hv.kulcsról. Ez teljesen körbe van öntve műanyaggal. A francba! ...ugyan mi lehet benne?!
H a a a - h ó ó óóó! De be van punnyadva most ez az oldal! Mi van?! Mindenki alszík? ...vagy mindenki próbálja a frissen épített Uniscant?
...vagy átolvasva lemondanak a megépitésröl,a sok kudarc miatt
de thx a tippet igazából vmi PIC-es kütyü leirásában reménykedtem,amit be lehetne épiteni,élöadat megjelenitésére
Ha megvásárolni akarod, akkor esetleg abban is tudok segíteni. Ithon 25e Ft körül árulják az UNISCAN-t.
Van kézi hibakod olvasó - amihez nem kell PC - viszont az nemhiszem hogy kezeli a Puntódat . (.... de ez nem bíztos!) Szerintem állitasd be egy szakszervízben, vagy még marad a chiptuning.
thx
próbálok a közelben keresni vkit,akinek van examiner-je
Szeva! .....valaki ! Segítsen már valaki! Hol a francban lehet olyan PCMCA - RS232 átalakító kártyát venni ami fut DOS alatt is!
...vagy valakinek valami ötlete, hogyan lehetne 2. soros portot varázsolni a laptopomra?!
Van-e rajta infra?
En mar szemelyesen is csinaltam ilyet, igaz, az regebi notebook volt. Megkerestem a chipen a Tx Rx vonalakat, BIOSban engedelyeztem a masik portot. Sima notebookon USB-rol tudsz csinalni akarhany soros portot, aztan leveszed a valaszidot 1ms-ra.
Igen van rajta infra. ( Ez a masine egy 1100-as Targa Vision, de van még vagy 6 - 7 laptopom. ) ...erre már én is gondoltam, mert az infrát is soros portként kezeli. Akkor egy kicsit szét kell dobni a masinát. végül is a fene se használja az infrát!
Mostanában nem találkozot valaki az Uniscan modernebb verziójával?! USB-vel próbálkoztam de sehogy nem tudtam megoldani, hogy DOS alat is működjön!
Hopp, ezt nem is figyeltem, hogy DOS alatt kellene mennie...bocs.
Esetleg valami modem boviton is megtalalhatod a kijovo Tx,RX jelet. Teljes erteku portot nem valoszinu, hogy talalsz, de szerencsere altalaban az adas es vetel vonal eleg. Az infraval az a gond, hogy altalaban szinten csak win alol megy, szoval vissza kell fejteni a vonalat a chipig... Viszont neha van olyan, hogy siman az infraig elmegy a jel, csak egy tilto vezetek megakadalyozza, hogy tenylegesen adasra keruljon. Vagy az infran magan vagy egy egyszeru kis smd tranyoval a tapfeszen.
Szia!
Az immokiller progihoz milyen interfész kell? |
Bejelentkezés
Hirdetés |