Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia Patexati!
Nem, nem hibaforrás. Lehet 2x is szerepelni, mindig az "utóbbi" sorban a parancshoz megadott érték lesz érvényes. Szia.
RA2- sötét-0,80v
világos-2,82v RC2 - sötét-1v világos-0,58v most az RA2 2K2 ellenállásal van GND-re húzva.
Szia!
Az RA2 bemeneten mérhető feszültség a sötétben 40, világosban 144 kódot kell adjon, a komparálási hatás 128. Így váltania kell a nappali és az éjszakai beállítás között. Ez így rendben is van. Ha az RC2 kimeneten van változás, akkor a program érzékeli a RA2 bemeneten történő szintváltást. Az RC2-n megjelenő feszültségek már nem igazán jók: az éjszakai a magasabb fényerő. Sötétben és világosban mérd meg az erősítő 3. és 2. lábán, valamint az R53 -on is a feszültséget! A 0x27 kétszer szerepel kérdése: Azon a két helyen még csak helyettesítő neveket állít be a program, a "Definition of Functions on the Propeller clock" szöveg után nem szabad kétszer szerepeljen ugyan az a parancskód (még különböző helyettesítő nevekkel sem). A ";"-tal kezdődő sorokat a fordító nem veszi figyelembe - az eredeti beállításokat benne hagytam az állományban, de ";"-vel láttam el a soraikat. A lapozós távirányító beállítása a "SEC_CL EQU 0x18" sortól kezdődik. Szia
1 sötét-11,2
világos-9,9 2 sötét-1.09 világos-2.33 R53 sötét-8,69 világos-10.66 Az R68 ellenállás 470K volt eredetileg de most mégegyet ráültettem belőle így kb 235kohm most.
3
Sötét-2.17 Világos-2,7 A 3x3 led parázslik állandóan a többi is néha össze viszza ez minek tudható be?
Szia!
Ha az erősítő 3. lábán is sötétben 1.09, világosban 2.33 feszültséget mérsz, akkor jó hírem van: Működik a fokozat. Most már csak be kellene állítani a feszültségeket. Most világosban (10.66-Vled)/Rled, sötétben (8.69-Vled)/Rled áram folyik a ledeken. Küldök egy olyan programot, ahol a sötét fényesség csak alaphelyzetben 0x20... Talán akkor már látszani fog a fényesség változás. Szia.
Levettem az ellenállást most 470K van bent igy világosban 2.37 sötétben 1,39 volt van. Mindjárt próbálom köszi!
Na beleraktam! Valami látszik de még mindíg mehetne lejjebb 11,6/6,3Volt a tartomány de a ledek elégszépen világítanak most is még6,3V-on is kihajtják magukat. Mivel lehetne még levinni egy kicsit a feszt?
Szia!
A távirányítóval mindig az aktuális fényerőt állítod. Ha az éjszakait szeretnéd csökkenteni, sötétben küldj neki "BRIGHT_DN EQU 0x20" parancsot. Ebben a verzióban 4-gyel csökkenti a fényerőt. Látszódnia kellene. (Az 9. parancs már megint maximális fényerőt hozza, a regiszter körbefordul.) Ha a nappalit szeretnéd csökkenteni, akkor világosban küld neki. Lehet, hogy nagyobb áramkorlátozó ellenállások kellenének a ledekhez. Szia
Megtaláltam a harmadik lapon az egyik gomb váltja a nappalit meg az éjszakait Azért lényegesen gyengíti de nekem erős még sötétben. Amúgy van valami kijelzés mikor állítom vagy csak a fényerő változik?
Na kérem teljes a siker Megtaláltam a távirányító harmadik lapján az összes fényerő szabályzó funkciót és sikerültek az állítások! Úgy le tudom szabályozni,hogy kialszanak a ledek Úgy néz ki működik rendesen fényre is reagál Most még az RTC-t kell beletennem meg az elemet meg a ledekkel akarok még variálni és kész a prototípús amit a módosított nyákkal és a kiválasztott,válogatott megfelelő alkatrészekkel fogok megcsinálni és várhatóan első rúgásra indulni kell neki! Most átnézem még egyszer az RTC áramköreit és ha rendben van beleteszem! Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek ha tudom meg fogom hálálni! Ha tudok képet csinálni akkor az is lesz ha befejezem a variálásokat!
Még lenne valami mégiscsak a hőmérővel kapcsolatban. Lehet valahogy hitelesíteni mert 4-5 fokkal többet mér.
Sajnos az rtc-vel is problémáim vannak mert nem jegyez meg semmit pedig úgy nézem minden rendben van! Vagy kell okézni a beállításokat valahol,hogy abba írja meg olvassa?
Figyelmetlen voltam már jó Soha nem volt még rtc-s órám visszaolvastam és a külső kört ki be kapcsolva percváltást megvárva megmaradnak a beállítások! MOST MÁR TÉNYLEG KÉSSZ!
Szia!
Hát végre elindult... A hőmérő nálam jó értéket mutat (lehet, hogy a mérés alatt melegedett fel), de könnyű kivonni néhány fokot.
Az RTC akkor jó igazán (elemes táplálással), ha a beállítások hosszabb áramtalanítás után is megmaradnak, az idő pedig jár a tápkimaradás alatt is. A bázissal a propeller táplálása akár teljesen ki is kapcsolható, ha nem forgatod. Az RTC óráját a trimmer állításával lehet pontosítani. A páratartalom méréshez a HIH4000 érzékelő is jó, sajnos a HIH3610-et már nem lehet kapni. Szia
Szia Patexati!
Gratulálok az első RTC-s propeller órádhoz! Az RTC minden beállításodat megőrzi akkor is, ha sokáig áram nélkül marad az óra. Nem kell időt, dátumot, digitális, analóg kijelzést és indexet állítgatni folyton. Szia.
Szia! Nem a mérés alatt mert állandóan csal csak most írtam róla. Roszul volt először bekötve az egyik szenzor mert a lábkiosztásuk miért is lenne egyforma lehet akkor kapott egy kicsit Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a segítséget nélkületek semmi nem lenne
Szia!
Most már, hogy a propellered mindenre emlékszik, nincs kedved egy ébresztős bázishoz? (A 16F88 verziót megépítettük, kipróbáltuk ...) Szia
Szia Hp41C!
Ez a hőmérő szenzor nálam is rosszul kezdett működni, mert 33-36 fokot mért minden esetben a 23-25 fok helyett. Hiába mértem, a 25 fokhoz tartozó 2.98V körüli érték helyett mindig 3.1-3.2V jelent meg a PIC lábán. Megnézve az adatlapján, én egy kalibrált kapcsolást alaklmaztam ezután. (10K trimmerrel). -Most, hogy írod a programból való elérését, azt -.26 értéket melyik írányban kellene változtatni és milyen léptékben? Megpróbálom én is rendbehozni a ponrosabb méréshez, de egyébként, már hitelesítettem egy preciziós hőmérőhöz a szerkezetet.. Szia.
Sziasztok!
Ha a hőmérő mondjuk 33 fokot mér 21 helyett, akkor a "addlw -.26" helyett a "addlw -.38" -cal lehet próbálkozni (38= 26+ (33-21)). Nem a lábszámozás szerint ültettem be az LM334-et és az LM335-öt a propellerbe és a wand órába, nekem csak 2 fokkal mér többet, mint más hőmérő (ez a két fok a 26-ban benne van). Lehet, hogy a lábszám szerinti bekötés maradandó nyomot hagy? Sziasztok
Nem egyforma a kiosztásuk! Nézd csak meg az adatlapot nekem ezért mért állandóan 26 fokot! A bázis is meg lesz tervezve mihelyst engedi az időm! Lehet,hogy valami olyasmit kéne csinálni minek külső DC tápja van így felférne az óra alá! Azt is kell építeni hozzá mert a vicsis féle óráméval hajtom. Meg is van minden cucc hozzá! 16F88,16F628,16F628A,16f84,16F648A,16F886 18F2550-es PIC van készleten nálam valamiből több darab is rendeltem,hogy legyen szerencsére egy sem sült meg a rortornál ez a közös emiteres előnye mert a 10K ellenállások mindenképp kellenek és védik a PIC portjait! Most a pic2klónomat csinálom meg csak a feteket kell belerakni meg egykét ellenállást azt remélem megy és képes lesz már az összes pic programozására (ami van csak az 5V-os pic-et támogatja Szilva féle)
Szia!
Ezt szerintem érdemes lesz a programban átírni, mert nem teljesen lineáris a mostani mérésem. Az viszont igaz, hogy a 17-26 fok tartományban még annak lehet tekinteni (a méréseim szerint), és ez a szobai használatra kiválóan megfelelő. Ki fogom azért próbálni a jelzett lehetőséggel mindenképpen. Köszönöm, szia.
Szia! Nem nyugszok! A vicsis féle bázison nem tudnál módosítani nekem annyit,hogy ha bekapcsolom ne olyan kis kitöltés legyen hanem a rendes üzemi magyarul ha bekapcsolom és felpörög ne kelljen újraindítani a távirányítóval? Köszi.
Szia!
Kiforgattam a led meghajtásokat. Nézd át Te is. Egy helyen egy smd ellenállás alatt két vezeték megy át. Nem tudom meg lehet-e csinálni, vagy még egy kicsit gyötörni kell... Szia
Szia! csak ránéztem nem tudom ma jobban megnézni mert mennem kell! Én is megterveztem már 80%-ban és majd a kettőt meggyúrom mindegyikből kiszedem a legkedvezőbbet! A fet felül van és oldalra fordítva most a prototipúsban szerinetm így is marad! Minden szükségtelen átkötést meg fogok szüntetni! Igen nálam kettő alatt ment volna két szál az smd alatt egy átkötés is kellene rá majd összevetem! Szia!
Sziasztok!
Ezen LINK alapján a Propeller Clock leírásban, a Forgó részhez 100 menet, az állóhoz 150 menet kell! Biztos, hogy elég lesz, és termel annyi energiát, hogy meg tudjon hajtani 16 LED-et?! ha 20mA-el számolunk LED-enként, akkor 320mA lenne, és még legalább 20mA a többi alkatrésznek... Köszi Sziasztok!
Szia Robing16!
Éppen fordítva. Az álló 100, a forgó 150 menet legalább (0.2-0.35) CuZ huzalból tekercselve. A mért áramok min. 50, max.200mA a 18 db LED-es propellernél. Szia. |
Bejelentkezés
Hirdetés |