Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Ami a videót illeti. Én csinálltam egy ilyen nyomtatótt és nem sok sikerem volt benne, mert mikor kinyomtattom a nyákot akkor a festék, csak cseppekben van rajta, a vonalak megvannak látni, hogy mi akar lenni, csak nem úgy mint a videón. De lehet az volt a baja, hogy nem eredeti volt a festék csak utángyártott? Ha tud valaki megoldást szivessen várom.
Spec tinta kell bele. Egyszerűbb ha levilágítod. Amit raktam fel nyákot ahhoz a manus egy fél méter fóliát adott 300Ft-ért (200-ért odaadta volna, de nem volt pofám két fémszázast odapöckölni fél méter fóliáért. Igazából 200 forintért a seggemet nem emelném fel a székről. Most meg láttam egy céget kispesten azok is ilyen áron dolgoznak. Nem is értem hogy éri ez meg nekik, egy a4-es 360Ft!
Iderakom az elérhetőséget de azután hivatkozzatok rám, hátha legközelebb odamegyek és csak azt mondom Én vagyok a Gulasoft akinek sok megrendelést köszönhetik, és akkor hátha ingyen kapom Na jó ez csak vicc, mert már ez is szinte ingyen van. http://www.szublimacios.hu/direktflat.html Ja és 0-24-ben ottvannak! Innentől azt hiszem felejtős a milyen nyomtatóval csináljam a fóliát probléma.
Igen egyszerübb a levilágitás!!!
Én azzal csinálom. Csak mikor még először láttam ezt az oldalt Bővebben: Link akkor elég jónak találltam, kipróbáltam lakkal is de az sem jött be. Szerintem aki jó nyákot akar az a levilágitót válassza, de mindenkinek a saját döntése.
De valaki mintha említett volna valami olyasmit hogy alu fóliára sikerült lézerrel nyomtatnia. Pedig az is vezet nem ?
Lézer nyomtatóval lehet közönséges háztartási alufóliára nyomtatni, természetesen nem úgy hogy levágsz egy A4
méretet mert azt begyűri. A4 papirlapra ráragasztod a kis darab alufólia felső szélét öntapadós cimkével és nyomtatsz rá. A nyomat minősége erősen függ a tonertől és a nyomtatótól.
Lehet, hogy lehet, nyákra mégsem nyomnak, azért az alufólia, és a nyák egy icipicit (értsd ez alatt a baromira szót) eltér egymástól. Az sem mindegy hányszor nyomtatsz alufóliára. Lehet hogy elmegy 1* 2* 10* de hogy jót nem tesz neki az tuti. Mekkora darabbal próbáltad ki? 10cm*10cm-est elvisz?
Szerintem :gumicsirke: azt sem árt figyelembe venni, hogy a fém fólia nincs túl jó hatással a fényhengerre, szerintem jóval hamarabb megkopik és használhatatlan lesz mintha papírra nyomtatnánk, nem erre tervezték.
Bari
Kezd a topic átalakulni "semmiértelme sincs" barkács szakkörré. Javaslom hogy legközelebb a nyomtatóba valaki egy vaslapátot próbáljon már meg belegyömöszölni... Értelmetlen....
Bár a vaslapátot sokkal könnyebben bele lehet gyömöszölni, csak a földre kell tenni a nyomtatót, a papíradagolóba a lapát végét, és jó erősen rátaposni lapátra, és tuti hogy pikk pakk benne lesz, de talán az ásó még jobb lenne.
A másik dolog, hogy sajnos minél többször vetik fel ezt a hülyeséget, annál jobban terjed, hogy ilyet lehet hogy lehet, mert már többször láttam kérdezni. Azt már nem jegyzik meg, hogy a de nem lehet. Erre mondják, hogy urban legend? Senki nem látta még de sokan hallottak róla!
Te nem nyomtató szervizben dolgozol véletlenül, és nem tudjátok hova tenni a sok tartalék szelénhengert?
Ehhez képest én a nyák/alkatrész beültetési rajz-vasaláshoz való megfelelő papírfajtákról kérem a véleményeteket, tapasztalataitokat (pl. a "135 gr-os, COLOR COPY COATED GLOSSY" papírral kapcsolatban...ha valaki használ ilyet)
Tökéletesen egyetértek minden ellenző hozzászólással, és sem alkalmazom csak kipróbáltam hogy működik-e
Maradok a jól kipróbált vasalásos módszernél.
Na összecsaptam egyet, előre szólok a lakk több mint 2 éve lejárt emiatt eléggé köpköd
Úgy vettem észre, előhívás kicsit tovább tart de amúgy semmi különbség. A képek pedig... hát ilyen lett. Nem igazán foglalkoztam semminek a minőségével, csak hogy lásd működik. Ha igényesen kellene úgy is meglehetne de remélem megérted hogy egy ilyen próba kedvéért nem fogok vesződni
Meddig szárítottad, meddig világítottad? Azóta én is teszteltem, kb 10 próbát tettem mind sikertelenül. Lehet hogy a lakk annyira régi, hogy használhatatlan, mert mondom, nálam nem működött.. Próbáltam mindent, hosszabb/rövidebb levilágítást/szárítást.. A levilágítás után sárgaságot sem látni a panelokon, előhíváskor, pedig sokáig nem történik semmi, utána lejön az egész lakk réteg. Nálam például nagyon folyós állaga van.. Befújom akkor nem ugy szárad mint a p20 lakk.. a P20 1 perc mulva nem folyik a panelon, hanem szépen megfut, és megszárad annyira, hogy lehessen szárítani.. Ezt 10 percig hagytam száradni, felemeltem és mint a vizcsepp elfolyt .. Szóval érdekes volt azt meg kell hagyni..
Ha megromlik akkor általában köpködni szokott nem ilyen furcsa jelenségeket produkálni. Én mindig is úgy fújtam mint az ahogy itt a HE-n az egyik videóban van, vékonyan ráfújom és fejel lefelé kb. 2 percig tartom, Ekkor már nem folyik, ráteszem egy kis fémdobozra ami direkt erre való, ebbe beleteszek egy gyertyát és ezen kb. 10 perc alatt megszárad. Én 30percig világítom de nekem pénzvizsgálós UV csöveim vannak ezért. Hogy össze tudd hasonlítani: wolf 30 perc ; P20 30 perc ; gyári 35 perc nálam
Sárgaság csak azért van az én panelomon mert az már meg van égve, olyan helyen tároltam ahol nem kellett volna
Akkor nemtudom nekem miértnem sikerült. A Sárgaságot nem a te paneledre értettem... Ha levilágítod a p20-nál sárga lesz a védett rész.. Ebből tudod, hogy volt hatása a levilágításnak.
Nem tudtam mire gondoltál. Itt ez nemigen látható, csak épphogy lehet csak észrevenni, ennél jobban nem is szokott látszódni mert több világítással már túl lenne világítva. p20-nál sem valami feltűnő de nagyon jól kivehető, gyári panelnél meg szinte kiveri a szemed
Jah .. De mondom nekem ez nem vállt be egyenlőre. Nem kizát hogy még a késöbbiekben foglalkozom vele, de egyenlőre p20 .
Kösz a tippeket! üdv: Dávid
Hali!
Itt adok választ erre a kérdésedre. 30%-os hidrogén peroxid oldatot, fodrászkellék boltban lehet venni, sósavat pedig a legtöbb boltban. Így kell csinálni: Egy üveg, vagy műanyag tálba teszed a panelt, öntesz rá sósavat, hogy kb 5-6 mm-re ellepje. Ezután adagolsz óvatosan 30%-os hidrogén peroxidot, a sósav mennyiségének maximum 10%-át, de nem közvetlenül a panelre, hanem az edény sarkába, majd az edényt ide-oda billegtetve elvégzed a maratást. Lehetőleg szabad levegőn csináld, egyik folyadékot se melegítsd és közben vigyázz magadra, mert elég agresszív oldatról van szó, tehát kézzel ne nyúlj bele! A 3 perc, csak egy optimális maratási idő, ami a hozzáadott hidrogén peroxid mennyiségétől függően lehet több és kevesebb is. A jól vasalt nyákon, még gyorsabb maratás esetén sem lesz alámarás, de filctollas nyákrajzoknál már értek kellemetlen meglepetések, ezért ilyenkor gyengébb oldat szükséges.
Hali! Aszzem azért ilyen agresszív az oldat mert a hidrogén
peroxid aktív oxigént tartalmaz és amikor reakcióba lép valamilyen reagens anyaggal akkor úgymond"bárhonnan képes elragadni 1 elektront".Egymás után mind addig míg el nem fogynak a részecskék.Jelen esetben a réz.Én próbáltam már ipari sósavval is és a panelra csöppentettem a hidrogén peroxidot ahová épp jutott ott 3-4 másodperc alatt eltűnt a réz,és nagy nagy hőfejlődéssel járó folyamat ment végbe.
Ez bizony így van :yes:
Aki elősször próbálja, nagyon vigyázzon vele, mert balesetveszélyes a dolog. Ha ész nélkül csináljuk, akkor egy kisebbfajta vegyiháború zajlik le a szemünk előtt!
Amúgy először mikor próbáltam, én is kimenekültem a fürdőszobából, akkora klórgáz szag volt. De meg lehet szelidíteni, ha nem ad hozzá az ember olyan sok peroxidot. Akkor csak enyhén melegszik, nem ereget sok gázt, és le is lassul. Legutóbb kb vaskloridos maratásnak megfelelő sebességre sikerült. De nem is volt büdös.
Na kipróbáltam egy canon nyomtatóval a papírt, erről már átment a kép, de azért maradt rajta papírszemét, de pozíciórajzhoz jó lesz.
Köszi. Legközelebb biztosan kipróbálom , mert a vasklorid eléggé ronda foltokat tud hagyni egyes helyeken.
Lefolyóba ki szabad önteni?
Szia! A műnyomóhoz képest jobb lett vagy rosszabb meglátásod szerint?
(Tehát csak lehúztad áztatás nélkül?)
Szerintem ez is ronda foltokat tudna csinálni a bőrödre
A lefolyóba, környezetvédelmi szempontból, semmilyen mérgező anyagot nem szabadna önteni, de sajnos, kis hazánkban sehová nem lehet elvinni az összegyűjtött vegyszert, így marad a lefolyó.
Aztán közben gondolkodtam.
Fodrász belemossa a hidogénperoxidot. A sósavat alkalmanként szokták használni tisztításra ,vízkőoldásra stb. Mindeképp belekerül ,csak azért jól felhígitva kellene mert kárt tehet a lefolyó fém részeiben.
Áztatni áztattam ezt is, és nyákrajzra nem használnám, de pozíciórajzhoz jó lesz, és ugye kaptam 100db a4-est ingyé
Esetleg képet tudnál feltenni ..? Akkor nem éri meg megrendelni? Nekem nyák és pozíciórajzra egyaránt kéne. Azt hiszem maradok a műnyomó beszerzésénél ...
Hát ahhoz képest, hogy eddig egy vasalás sem sikerült, és a cannon az csak 600*600-ast tud minőségi változás volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |