Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
A mérés szerinten nem igaz mert hiába van meg az 5V ha ráteszem a ledet akkor már nincs meg meg nem is világít csak ha 1K-val húzom testre
Na felcseréltem most jó! Gondoltam,hogy a rajzon fordítva van mert furcsának tűnt de a tegnapi szeszes ital fogyasztásom miatt nem vagyok ma a helyzet magaslatán A 17,18 lábak összezárása most sem hozott semmi eredményt beletettem egy próbára a pic-et is de semmi azzal sem nem látja a terminál program nem jön vissza amit beírtam az sem csak ha a 2,3 láb össze van zárva (természetesen táp pic nélköü zárom csak rövidre) Valami bibi van most is Most,hogy a tarnyók mennek rendesen akkor kezdjük előröl mit nézzek mit mérjek! Most el kell mennem de este leszek megint akkor fojtatom! Kösz,hogy segítesz
Szia!
A kábelt kellene mérni. A pc-re legyen csatlakoztatva, da a bázishoz ne legyen csatlakoztatva. A terminál program legyen elindítva, beállítva, text módban. - Mérni kell a feszültségeket az 5. kivezetéshez képest a 2. 3. 4. lábon. - Összezárni a 2. és 3. lábat, üzenetet küldeni, leellenőrizni, hogy a program vette. Szia
2:-10,5V
3:+0,15V 4:+0,15V A 2-3 rövidre zárása esetén a program visszaírja a betűt mi beírok tehát az jó! Mentem.
Szia!
Akkor mégiscsak meg kell cserélni a 2. és a 3. a kábelen. Szia
Szia! Megcseréltem felismeri a PIC-et ,hogy tovább?
Szia!
A terminál programban megjelent végre a "Propeller Clock" kiírás. A Send gomb elé írj egy db "p" betűt. Nyomd meg a Send-et. Cseréld ki a "p"-t "v"-re. Nyomd meg a Send-et. (Entert ne nyomj - a program kilép tőle.) Venni a "V3.01" szöveget kell... Szia
Propeller clock/0A
Propeller clock/0A V03.01/0A Ezeket írja ki.
Szia!
Állítsd le a terminál programot. Indítsd el a PropellerClock.exe-t. (A bpl -t másol be a Windows/Sytem32-be.) Nyomd meg az Open gombot... Más. Milyen méretű smd ellenállásokkal tervezted meg a propellert? Szia
Mind 1206-os Elindítottam be lehet állítani az időt, be tudom kapcsolni a tekercsre 2W terhelés van rakva 9V a fesz a motor megy a szabályzástól függ az is jó csak a távirányító részével lesz valami gond. Az RTC is bent van de,hogy jegyzi meg az időt?Bővebben: Link
Szia!
A "Date - Time" panelen a "Refresh time" kockát pipáld ki. A dátum a "Send date", az idő a "Send time" gombbal állítható be (az órájában és az RTC-ben is). A led villogásának meg kell szünnie. Válaszd ki az "Infra RC5 commands" fület. Küldj parancsot az órának. Szia
Hülye vagyok mondom nem jegyzi meg az időt azt nincs is bent elem mert elemtartót kell még beszereznem A távirányító leállítja és villog a motoron az izzó vagy kell ezt még "tanítani"?
Homokórázik pár másodpercet de semmit nem ír ki nem történik semmi! A ki be kapcsolás sem megy semmi parancsra nem reagál a pic csak a gépről tudok parancsot adni neki
Szia!
Megvan... Nincs a PortE.3 bekapcsova... Javítás megy... Szia
Szia!
A base_886.asm 51. sorában a _MCLRE_ON -t javítsd át _MCLRE_OFF -ra. Fordítás, égetés, próba, parancs küldés. A parancsokat az "Infra RC5 commands" fülön levő nagy ablakba írja be (attól függetlenül, hogy neki szólt-e, annyiszor, ahányszor küldték). A mail küldés nagyon lassú... A relé gombbal csak be lehet kapcsolni, kikapcsolás infrával, pc-ről vagy ha az idő lejár automatikusan. A Wake up hasonlóan működik. Szia
Rátettem az órát most meg fordulatot nem tudok állítani igen pörög 12V-nál nem megy lejjebb.
Szia!
Az LM2941 körül lesz valami, a program nem tudja állítani a feszültség értékét, csak ki / be tudja kapcsolni. A potencióméterrel kellene tudni beállítani. Nincs zárlat, vezeték szakadás? Nem gerjed az IC? Megvan a 22µF szűrése? Szia.
Jegyzettömbel megnyitottam az asm-et de az 51.sorban nincs ilyen Lehet,hogy valami végett behalt az lm ic mert délelött szabályozta még az izzónál
Szia!
Ezt elnéztem, a 162. (jó hosszú) sor végén van, de végre elment a mail is... Az LM2941-en van hűtés? Szia
Ok! Természetesen van hűtés egy nagy bordán van az összes egymástól elszigetelve!
Átírtam és most jónak nézem de most átrakom a másik bázisból az ict mert nem lehet így használni mert felszáll
Kicseréltem az ic-t most jó és megy is. Az ébresztést szeretném próbálni de mit állítsak be,hogy szóljon
Na sikerült az ébresztés is arra lennék kíváncsi lehet e állítani rajt hányat csipogjon Akkor kijelenthetem, hogy kész a 16F886-os bázis
Szia!
Válaszd ki az "Alarms I" vagy "Alarms II" fület. Nézz ki egy sort. Az "Eneble" kipipálásával a sorban megadott ébresztést engedélyezheted, ha a pipát kiveszed, tilthatod. Az "On days of week" alatti 7 pipával sorban a hétfőre, .. vasárnapra engedélyezheted az ébresztést (több is lehet kipipálva). Az "Alarm time" az ébresztés ideje. Csak az órát és a percet lehet megadni, a másodperc mindig 0. Ha az "Ignore hour" ki van pipálva, az órát nem figyeli az ébresztésnél. A "Propeller On" vagy a "Propeller Off" kipipálásával az ébresztéskor a propellert be vagy kikapcsolja. A "Sound" kipipálásával a hangjelzés adását elgedélyezed. Végül a "Relais on" kipipálásával a relé bekapcsolását kérheted a "for minutes" alatt beállított időre (percben). 0 perc megadása az ébresztéskor való kikapcsolást jelenti. Ha a sor bármely elemét megváltoztatod, a sor végén levő "Send" gomb megnyomásával küldheted el a módosítást a bázisnak. Egy sorban a három lehetőség közül csak egyet lehet megadni. A melléklet ugyan a Wand óra beállítását mutatja, de értelmezése a báziséval megegyezik: - 35. kedden 20:30 -kor hangjelzés - 37. szombaton és vasárnap 21:50- kor az óra bekapcsolása - 38. szombaton és vasárnap 22:00- kor az óra kikapcsolása - 39. a relé kimenet bekapcsolása minden óra 58 perckor 2 percre. Ébresztéskor mindig 8 -at csipog. Nézd még meg a többi lehetőséget is. Mode: lehetőség van egész órakor hangjelzésre kétféle módon (mindig egy, az órától függően 1..12). PWM: Láthatóvá váltak a beállítások. Infra: A bázis egyben egy RC5 kommunikációs analizátor is. A propeller fülön a bázis aktuális állapotát láthatod, indíthatod, leállíthatod. A relais fülön a relét lehet vezérelni. Két lappal adós vagyok még: Mérések: a fény, a hőmérséklet, a páratartalom és a légnyomás lesz majd látható rajta. DCF77: a DCF77 adásból dekódolt idő és a sikere szinkronizálások száma jelenik majd meg. (A 16F886 programjában benne van). Szia
Vettem! Elemtartó és a kis pic még nincs bent LM2941 kicsit barmolva lett mert másikból kellett átrakni és természetesen toldani kellett a lábait.
Szia!
Nagyon jól néz ki. Még ki kell fejleszteni a 12F629 programját, az infra parancs adását. Aztán jöhet as USB változat, majd valamikor. DCF77 bemenetre a modul aktív alacsony kimenetét kell kötni. A modul táplálását egy RC szűrőtagon keresztül kell vezetni. Az vált be, hogy a modul táp bemenetére a táp vezetékét egy 100 ohm-os ellenálláson keresztül vezettem és a modul táp és föld pontjai közé 100nF kerámia és 47µF tantál kondenzátort kötöttem. Most nézem, kész csoda, hogy kommunikál. A D15 és D16 diódákat meg kellene fordítani, a K legyen a föld ill a 4. láb felé. Szia
És DCF modult hol szereztél be és mibe kerül azt akarok mindenképp ha az infrás időszinkron is elérhetővé vállik!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |