Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   781 / 2208
(#) MrBrown hozzászólása Nov 11, 2009
Sziasztok,
vérbeli amatőr kérdés egy vérbeli amatőrtől:
330ohm (valójában 350) / 1W huzaltrimmer jó lesz a 6,3V-os fűtés kiközepeléséhez vagy túl nagy az értéke?
Köszönöm.
(#) CHZ válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 11, 2009
Ha visszakeresel , megtalálod a tekercselőről a képet (kb 1 éven belül volt fent ).
Soronként pénztárgép papirját használom , rétegenként TRIFLEXIL a szigetlés .
(#) ticseboy hozzászólása Nov 11, 2009
Sziasztok. Az ecc85-nél mind a két csöfedelet be kell kötnöm vagy csak elég az egyik oldalt (el84 se)
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 11, 2009
Megfelelő lesz . Én nem szoktam potit használni 2db ellenállás is elegendő , ha nem mV szintű erősítést végző csövek fűtőszálát szimmetrizálom . Oda már DC fűtést használok , így ott sincs poti ..
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Nov 11, 2009
Köszönöm. Tisztában vagyok a "két ellenállásos" módszerrel, de olyan szép ez a kis huzalpoti , hogy használni szeretném (bár úgysem látszik mert a doboz belsejében lesz). Közben addíg túrkáltam míg találtam egy 220ohm-osat is ami valójában is annyi, szóval szerintem ezt fogom betenni, azért mégegyszer köszi. Azt gondoltam hogy a 330-as már szinte hatástalan a relatíve nagy értéke miatt.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 11, 2009
Teljesen jó a 330-as is oda.

Én meg bevizsgáltam a vásárolt PL36-okat 5db-ot vettem vasárnap. 300V 40mA (12W anóddisszipáció, fullgáz) volt a beállítás. 1db-nak szakadt a fűtése , 1db rossz: nem nagyon akart áram folyni a segédrács lehúzta a két db 47k-ból készült fesz osztón a feszültséget míg a többi 3 működő csőnél 135V állt be addíg ez lement 37v-ra és az előfesz meg -4v volt hogy beálljon a 40 mA anódáram. A többi három csőnél -19,5 és -21,3V között állt be 40mA anódáram 135V segédrácsfesz mellett. Szóval 5-ből 3 jó csak. Vennem kell még. Kipróbáltam egy vadiúj csővel is, ott -24V előfesz kellett. Aztán kihúztam a tisza tv-ből is a kiváncsiság kedvéért, annál -17,4V előfesz kellett. Ez már elég használt cső lehet.
(#) Mate78 válasza djhans hozzászólására (») Nov 11, 2009
Ha kell akkor tudok adni két PL36-ot, de nem tudom milyen állapotúak.
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 11, 2009
Pöpec! Te nem cakkozod a szigetelés szélét ?
(#) skylooker válasza kocos hozzászólására (») Nov 12, 2009
Ide biggyesztem, valaki keresett GU50PP rajzot, ezeket találtam:
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Nov 12, 2009
Csak a rétegenkénti vastagabb szigeteléseket cakkozom , sajnos jelen esetben abból is sok van , ( 9db 0,2mm).
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2009
Na hát én ezta hostafán fóliával nem tudom megcsinálni még ha rálehelek is eltörik de 1500 V átütési szilárdsága van egy rétegnek
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Nov 12, 2009
Olvasom a hozzászólásaitokat kimenő témában és oda jutottam hogy sosem voltam olyan biztos benne, örök életemben venni-kapni-bontani-találni fogom őket de tutira NEM csinálni
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 12, 2009
Nem olyan nagy ördöngősség, figyelni kell, számolni és szépen tekerni.
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Nov 12, 2009
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Nov 12, 2009
Tehát nagy ördöngősség, pláne annak akinek este 10 és reggel 7 között volna ideje ezt csinálni :yes:
Betudom a hozzá nem értésemnek hogy képtelen vagyok eldönteni mi a "nem feltétlenül szükséges" maximalizmus a tekerésben (nem a primer-szekunder rétegződésre gondolok és a vaskeresztmetszetre hanem a szigetelésekre) és mi a muszály.
(#) _ampervadasz_ válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 12, 2009
Üdv. Ez attól függ, hogyan töltöd el az időt. Hallgatsz közben zenét, beszélgetsz, másrész nem kell egésznap ezt csinálnod, elég ha csak napi pár órát töltesz vele.

A lényeg nem szabad vele sietni. Hozzáteszem én sem szeretek tekergetni. Egy 1800 menetes egysoros TESLA lekercset már én is tekertem, és megérte, persze a villanyszámláért nem.
(#) rhesus23 hozzászólása Nov 12, 2009
Megjöttek a Color Star trafók. Kisebbre számítottam, mondjuk úgy a felére. Eredetileg fojtónak szántam őket, de ekkora fojtókat még nem láttam sehol, semmiben. Érdemes ekkora vasszörnyet fojtóra pazarolni?
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 12, 2009
Túrkevéről fog menni a "cucc", 100 db, sima borítékban, a feladó nem biztos, hogy az én nevem lesz
(#) kocos válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 12, 2009
esetleg higanygőz lámpa fojtónak Én hálózatit csinálnék ! 300 VA-esre bőven meg lehet tekerni
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Nov 12, 2009
Majd 12 négyzetcenti. Szerintem még duplája is van. De, ha egymás mellé tesszük a kettőt és közös csévét csinálnék lehetne egy kb. 1kW-os vasam.
(#) lacake274 hozzászólása Nov 12, 2009
Szép napot. A brummot mivel lehet csökkenteni?
(#) Action2K válasza kocos hozzászólására (») Nov 12, 2009
Az eredeti tekeréssel, sok-sok jó feszültséges tekercsekkel 270W-osnak írták az oroszok.
Fojtónak tényleg pazarlás, de egy combosabb PP kimenőjének elég jó lehet. külön-külön oszlopon megtekerve a két csőnek.
(#) Action2K válasza lacake274 hozzászólására (») Nov 12, 2009
Málnát adsz a macinak. Amíg eszik, nem brummog.
Esetleg megemlítenéd, hogy milyen kapcsolás az ami brummog? Mert lehet, hogy fűtés kiközepelés, vagy táp szűrés kell, vagy egyszerűen csak földhurkod van...
(#) kocos válasza Action2K hozzászólására (») Nov 12, 2009
vannak rajta jó feszkók, de alumínium drótból .. legalábbis az enyém ...
(#) lacake274 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2009
Nem nagy zúgás,de ha lehet az se legyen benne. Fűtés le van földelve.
(#) lacake274 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 12, 2009
Echolette S40 fenn van a kapcsolási rajz. a c35 ,c36 az 2 db 100 mikro 350V sorbakötve.
(#) Action2K válasza kocos hozzászólására (») Nov 12, 2009
Enyémen szép réz színűek, remélem a belsejük is az. Majd megnézem valahogy. Én mindenképpen meghagyom tápnak.
Az is lehet. Szerintem elég rendezett
Még csak nem is langyos egyik sem. Kiveszem a kábelkorbácsból a 230V és külön teszem.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2009
Brumm brumm !
Előfokcsöveken vannak árnyékoló serlegek? A jel nem megy véletlenül árnyékolatlan kábelen? rövidrezárt bemenetnél mennyire hangos a brum? A kapcsolási rajzát megmondaná valaki merre van ? A végcsovektől balra a kis elkók mik? A csavaros tápelkókat cserélték?
Következő: »»   781 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem