Fórum témák
» Több friss téma |
1.Billenyűzet hozzárendelés [000]
2.Zónák hozzárendelése a partíciókhoz [202]-ben kapcsold be a 7 zónát, 3.Zóna definíciók [001]-ben írd végig a zónajellemzőket 7 zónáig 4. Billentyűzeti zónák hozzárendelése 020 beírod a 07 utána működnie kellene *8 mesterkód [000] 0 11 # * 8 mesterkód [202] 7 BE # * 8 mesterkód [001] 03 03 03 05 05 05 01 # * 8 mesterkód [020] 07 # 001 Zóna definíciók: zónánként két számjegyet kell megadni ahol: 00 Nem használt zóna 01 Késleltetett zóna 02 Késleltetett zóna 03 Azonnal zóna 04 Követő zóna 05 Otthonmaradó/Távozó zóna stb. [001] 03 03 03 05 05 05 01 példámban: Z1-Z2-Z3:Azonnal Zóna, Z4-Z5-Z6: Otthon/Távozó zóna Z7: Késleltetett zóna
Bocs, hogy beleszólok! Nem segíteni szeretnék! Jólenne a topikot befejezni mert.
1. Az első sikeres telepítés után jön a következő. 2. Én 13 éve csinálom. 3. Ez egy szakma elég komoly feltételekkel! 4. Ja és 13 év után hagyom abba a szakmát úgy, hogy szakmát kell váltanom mert éhen döglök én és családom! 5. stb. Tisztelettel: Tóth László biztonságtechnikai mérnök ![]()
Bocs, hogy hozzászólok.
Nekem az a véleményem addig amig valaki magának "barkácsol" nincs semmi baj. Ha azonban már "fusizik" az más az engem is zavar. Ráadásul a megrendelőnek sem jelent semmilyen biztasítékot, garanciát.
- Amíg a riasztórendszereket gyártó cégek termékeit magánszemélyek is megvehetik...
- Amíg a hozzá adott telepítői leírás minden kérdésre választ ad... - Amíg lesznek a technika iránt érdeklődő értelmes emberek... ...addig lesznek olyanok, akik maguknak megcsinálják. Tudomásul kell venni, hogy verseny van, az élet minden területén. Sok a kókler , de ezek olyan munkát hagynak maguk után, hogy többé nem hívják őket. Számlát és kivitelezői nyilatkozatot adni nem tudnak, a biztosítónak ezek hiányában olyan a riasztó, mintha ott sem lenne. Ha jók a referenciáid, elégedettek az ügyfeleid és reális az árképzésed , nem kell (ene) félned. Ezen az alapon minden szakmai fórumot, ahol amatőrök, és szakmabeliek beszélgetnek, segítenek egymásnak be kellene zárni, mert csődbe mennek a .... -műszergyártók -híradástechnikai szaküzletek -gépjárművillamosági szervizek ....nem hinném, hogy ez a járható út. Én inkább a fejlődési lehetőséget és az önzetlen segíteni akarást látom ezekben a fórumokban, ahol naprakész tudást és válaszokat lehet szerezni, szinte minden minket érdeklő területen, legyen az egy influenza oltás mellékhatásáról, villany vagy riasztószerelésről vagy óvodaválasztásról szóló fórum, ahol meg lehet beszélni a problémákat. -szerintem-
Bocs, hogy beleszólok!
Jó lenne, ha végig gondolnád, hogy miért... Ez arról szól, hogy otthon a saját riasztót, amit megvett egy boltban valaki, azt próbálja összerakni, és úgy hogy jól működjön. Mivel szabadon megvásárolható termékekről van szó az vesz riasztót, aki csak akar. Az már természetesen más, ha szeretné, hogy a biztosítók is elfogadják. Ehhez kell kérni egy szakember írásos szakvéleményét. Tény, hogy rengeteg kókler van, de sajnos az a jellemző, hogy nem a lelkes amatőrök között, hanem a végzett szakemberek között. Rengeteg olyan munkával találkoztam, hogy lerítt, csak a pénz számít, az ügyfél le van sz... 8 éve vagyok a szakmában, tehát van rálátásom a dolgokra. Engem egyáltalán nem zavar, hogy valaki megpróbál otthon magának egy plusz védelmet készíteni. Sajnálom, hogy váltanod kellett szakmát, de ezért nem kellene másokat bántani, mert Te sikertelen voltál. Ha pedig valaki kedvet kap, hogy riasztót telepítsen, az végezze el az ehhez tartozó tanfolyamot, és a járulékos papírokat szerezze be, ugyanis ez egy szakma, aminek feltételei vannak. De ez akármelyik másik szakmára is igaz, amit foglalkozásszerűen végeznek. A hobbi egy egész más dimenzió, és ez egy hobbi fórum, ahol a lelkes amatőrök megbeszélik a felmerült kérdéseket.
Üdv!
Részben, nagy részben egyet értek. Nem bántás csak úgylátszik felgyülemlett a tapasztalat. Tapasztalat, hogy vagy ahogyan te írtad csak a lehúzás volt a lényeg vagy olcsó pénzen csinálták a rendszert. Mondjuk azt nem értem, hogy pont a DSC még az interneten is jól van dokumentálva illetve a feltett kérdésre pont a leírásban található válasz ábra stb. Egyébként engem is érdekelne egyéb más elektronika de ha még hobbi szinten is de cikinek érzem én, hogy kérdést tegyek fel. Elvileg nagyon sok internetes áruháznál fel van tüntetve „vagyonvédelmi szakemberek áruháza” ehhez képest az embernek csak egy cégnevet kell mondania és mindent megkap. Jó telepítést!
Üdv!
Nagyon jólesik, hogy van még aki legalább válaszadással foglakozik. Nagyon tetszett válaszod. Nem tudom minek köszönhető de nálam ez a továbbadom a nevét mert jó szakember nem működik. Volt már olyan, hogy x helyen megcsináltam egy kamerás rendszert mert y hely tulajdonosa szólt és ezek után y hely tulajdonosa mással csináltatta meg a munkát amit természetesen nekem kellett utána javítani. Viszont x helyen 10 éve működik a rendszer. Ez biztos vacak referencia. Viszont szerintem vannak szakmák ahol ez jól működik! Pl.: gyógyszeripar. Annak viszont csak örülni lehet, hogy hiszel az önzetlen segítségben. Egy héttel ezelőtt feltettem egy kérdést egy jogi oldalon. Segítséget nem de szapulást annyit kaptam! Na de nem ezért írtam amit írtam. Lányom kérte rakjam ide: ![]()
A dokumentáció sajnos nem mindig elég ahhoz, hogy hibamentesen legyen megépítve egy riasztó. Ehhez tapasztalat is kell, nem elég a leírás és az elmélet.
Egyébként valóban, a DSC az egyik legjobban dokumentált riasztórendszer. A vagyonvédelmi szakemberek áruháza úgy működik, hogy telepítői kedvezményt kapnak a szakemberek, és normál végfelhasználói áron vehetik meg a terméket mások. Ez sajnos tiszta üzlet. De ha jól tudom, tűzjelzők esetében egész más a helyzet. Ha előírta a tűzoltó, akkor csak, és kizárólag szakember építheti meg, ugyanis ez életvédelmi eszköz, szemben a riasztóval, mely "csak" vagyonvédelmi. (persze pénzintézményeknél a támadásjelző egyben személyvédelmi eszköz is, de itt szintén csak szakember telepíthet.) Hobbi szinten én is építgetek különféle elektronikai dolgokat, szerintem nem ciki kérdéseket feltenni, sokat tanultam mások segítségéből. Az csak ritkán működik, amit Te is írtál, hogy x szól y-nak, hogy ez jó szaki, szólj neki, és vele építtess rendszert. Sőt! Saját tapasztalat, hogy hiába adtunk be kedvezőbb ajánlatot (mint utólag kiderült) és egy komplexebb, jobb védelmi kiépítési tervet, nem kellett, mert van aki úgy fogja fel, hogy a drágább jobb ![]() A riasztót azért nehezebb elrontani, de persze azt is el lehet. Az azért jó lenne, ha valaki kedvet kap a riasztózáshoz, az menjen el, és végezze el a tanfolyamot, ugyanis nem csak abból áll a riasztózás, hogy jól-rosszul feldobok egy központot, rengeteg más fontos dolgot kell még hozzá figyelembe venni.
Sziasztok!
tudtok valakit ajánlani,aki Felsőpakonyon megjavítana egy betegeskedő DSC 1565-2P riasztót? van rákötve: http://www.freeweb.hu/gsmriaszto/img/GSM%20riaszto.pdf telefonos kütyű.. increduluszoltan@gmail.com címre üzenjen,aki tud segíteni! Köszönöm! ![]()
Mi a hiba?
Erdekes ez a "gsmriaszto"
Tudnal rola mondani tapasztalatokat ? ![]()
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. PC1616 központom van és hozzá PC1555RKZ LED kezelőm. A kezelő beállításakor valamit elrontottam, ezeket programoztam be: *8 5555 000 0 07# valószínűleg ezt nem kellett volna, majd *8 5555 020 07# Ezek után elszállt a rendszer csak a System LED világít és a hardver reset sem segített. Hogyan tudom visszahozni a rendszert? Tudtok segíteni? Előre is köszönöm.
*8 5555 000 0 07# a billentyűzetet hozzárendelted a 0 partíció 7-es kezelőjének (hiba)
ezt át kell állítani 1 8-ra 1-es partíció 8-as (system) kezelőnek próbáld hosszan a csillag gombot nyomni. Elvileg visszaenged! Hogyan próbáltad reszettezni? *8 5555 020 07# ezzel elvileg nem csináltál problémát mert a billentyűzet zónáját a 7-es zónához rendelted. Csakhogy partícióhoz kell rendelni és zóna típust is be kell állítani!
Szia!
Hardver reszeteltem, kikapcsolt állapotban a Z1 pontot kötöttem a PGM1-re, majd tápot adtam neki és vártam 1-2 percet. Szoftveresen nem tudtam reszetelni, mert semmilyen gombra sem reagál. Próbáltam a csillag gombot nyomni, de semmire sem reagál. Van még ötleted az alapállapot visszaállítására? Esetleg a kezelő vagy a központ tönkremehetet?
Hosszan nyom * (minimum 2 mp), majd hosszan nyom 1-es (minimum 2mp)
Ezután *8 5555 000 0 11 ## Globálban van a kezelő, be kell lépni előbb az 1. partícióba a fent leírtak első sora alapján. Amint beléptél, máris lehet programozni, a leírtak alapján az 1-es partíció 1. kezelői címre lépteted. A közponzt reset csak a panelt állítja vissza, a kezelőt nem, így azt külön kell programozni. Csak azt nem értem, hogy miért esik bele mindenki ebbe a hibába, hogy rögtön a kezelő címet változtatják, ami gyárilag jó. A leírásban is benne van, hogy a ledes, és ikonos kezelők az 1., a szöveges az utolsó helyre van állítva gyárilag az 1. partíción. Csak két kezelő esetén kellhet a cím, itt sem muszáj, ha nincs kezelői zóna, csak egy modul restart kell.
Tönkre nem ment az biztos! Még esetleg 2 lehetőség. Vagy az üreskereszt # hosszú nyomása vagy a csillag és üreskereszt egyszerre. Egy kölcsön billentyűzettel lehetne próbálkozni. Elég nehéz feladat ledes kezelőről ilyen problémát megoldani. Baromira kiesett a probléma megoldása. Régen csináltam. Arra emlékszem, hogy a DSC kultúráltabban kezeli a perifériákat a digiplexhez képest. Megpróbálod még lekötött kezelővel reszettezni?
Izé nem a *, hanem a # amit hosszan nyomsz,
tehát # hosszan 1-es gomb hosszan, *8 5555 000 0 11 ##
is is
csillag hosszan vagy üreskereszt hosszan vagy csillag és üreskereszt hosszan Ha adja a billentyűzet gombnyomásra a csipogást akkor tovább engedett akkor jöhet a *8 5555 000 0 18##
Nem.
A * a billentyű csipogó hangmagasság állítása, a # a ki, és belépés. ( hosszan nyomva persze...) De, ha nincs már elprogramozva a gyári funkció gomb beállítás, akkor valóban elég az 1-es hosszan nyomása. Ledes billentyűt nem kell 8-as címre programozni, jobb az 1-es címhely.
Ezzel az 1-es gombbal mondasz valamit de nem emlékszem rá de válaszolok rá holnap. Ha egy billentyűzeted van azért 1 8 mert az 1 a partíció 8 a kezelő helye. A fő billentyűzet nem az 1 -es helyen van hanem a 8-as helyen. Ha két billentyűzeted van akkor az egyik biztosan az 1, 8 helyre kerül. Ja és nem tizennyolc hanem egy nyolc.
Értem amit írsz! Csak emlékezetem szerint gyakorlatilag nem csinál semmit a billentyüzete mert a címe 07.
DSC-nél nincs olyan, hogy fő billentyű, csak olyan kikötés, hogy maximum 8db. akármilyen billentyűzet.
Az LCD szövegest (LCD5500, PK5500 RFK5500) is csak azért kell a 8-as helyre programozni, és csak egy LCD-t, hogy a DLS szoftverrel is lehessen programozni a szöveges billentyűzetet. Ugyanis, ha több szöveges van, akkor a 8-as című billentyűzetről át lehet másolni a többi szövegesre a zónaneveket, partícióneveket, stb. stb... Így van, a billentyűzet cím menü első száma a partíciót, a második a bill. címét adja meg. Ami még lényeges, hogy az 1555KRZ-t, az 5508-5516-5532 kezelőket csakis az 1. és 2. partícióra lehet programozni, a többi (3-8) partícióra nem lehet beállítani.
07 az globális kezelő a hetes címen.
Ezért nem csinál semmit. Ahhoz, hogy ez jó legyen, be kell lépni egy partícióba, hogy aktív legyen a kezelő. Amint aktív, onnantól lehet csak a programozói módba lépni és újra becímezni helyesen a tasztatúrát.
Köszi a segítséget este megpróbálom az újra éleszteni a rendszert.
Én nem rögtön a kezelői cím változtatással kezdtem a programozást, hosszú kitartó munkával jutottam el idáig... ![]() Valószínűleg kezelői útmútató sem egyértelmű, ha ennyien beleesnek ebbe a hibába. Egyébként azt szerettem volna beállítani, hogy a a kezelő a 7. zónán legyen az ajtónyítás érzékelővel, a többi zónára mozgásérzékelőt akarok kapcsolni. DLS2002-vel programozva az előbbi hiba nem szüntethető meg?
Akkor most pontosan mit kellene beprogramoznom, ha a kezelőt a 7. zónához szeretném rendelni egy nyitásérzékelővel?
*8 5555 000 0 11 ## vagy *8 5555 000 0 18 ## ? ezután *8 5555 020 07## A 202 szekcióban kell állítani valamit? Ha bekötéshez (kezelő+ nyitásérzékelő) tudnátok rajzot adni, az is nagy segítség lenne. A rendszeremben EOL lezárásúak a zónák, gondolom ezt is így kell akkor megoldani.
Üdv!
Olvasgattam a fórumot de nem egyértelmű a mágneses nyitásérzékelő "z" zóna bekötése a DSC 1555RKZ kezelőn! Segítséget szeretnék kérni hogyan kell pontosan bekötni és hogyan lehet feléleszteni (programozni)!? A központ DSC PC1616. Köszönettel! hbe
Eddig jó, amit írtál.
De ez javasolt, a cím beállításra: *8 5555 000 0 11 ## A kezelői zóna engedélyezése ez esetben : * 8 5555 020 07 ## Ha a 8-as címre van állítva a kezelő, akkor a 020 szekcióban nem az első, hanem az utolsó kétjegyű helyre kell beírni a zóna helyét. *8 5555 020 00 00 00 00 00 00 00 07 ## A 202-es szekcióban a 7. ledet be kell kapcsolni (7-es gombot benyomod, így engedélyezed a 7. zónát) A rajz alapján kell bekötni a nyitást EOL-ban. Ha DEOL lezárást használsz, a szaggatottal jelzett ellenállást is be kell kötni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |